-
Εγώ πλέον μετά από δύο αγορές Peugeot (206-207) έχω καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι τα Peugeot είναι άριστα αυτοκίνητα και αξιόπιστα όταν δεν τα χρησιμοποιείς. Όσο τα χρησιμοποιείς τόσο ποιο εύκολα 'διαλύονται' ...
Είναι κάτι σαν τα μπιμπελό. Απλά τα βάζεις στο ράφι και τα χαζεύεις...
-
Γιατι βρε storm τι παραπανω επαθες απο μια μεση βλαβη group vag?
-
Έχω το αμάξι τα τελευταία 2.5 χρόνια (45000 χιλιόμετρα). Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα. Τις τελευταίες μέρες βγάζει κάποιο περίεργο μήνυμα το οποίο πιθανόν παραπέμπει σε πρόβλημα της οθόνης. Βέβαια δεν έχω πλέον εγγύηση και δεν πρόκειται να το επισκευάσω. Δεν επηρεάζει εξάλλου καθόλου την λειτουργία του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Γιατι βρε storm τι παραπανω επαθες απο μια μεση βλαβη group vag?To 206 συνεχώς έβγαζε προβλήματα. Από ηλεκτρονικά, εγκεφαλικά, μηχανικά κλπ... Και πουλήθηκε στα 7100χλμ...
Το 207 (που δεν το χρησιμοποιώ καθόλου) φαίνεται να είναι μια χαρά μέχρις στιγμής...
Αν και το τελευταίο διάστημα μου βγάζει κάποιες φορές ένα ξαφνικό θόρυβο στην όπισθεν με εντελώς στριμμένο τιμόνι αριστερά ή δεξιά, αλλά στο συνεργείο λένε ότι δεν είναι τίποτα. Σιγά μην μου έλεγαν και κάτι άλλο... -
Αν προσέξατε ο συμφορουμίτης ρωτάει για το 208, όχι για το 206!
Έπρεπε να είχατε κανένα Vag, να σας έβλεπα τότε...
-
Προσωπικά θεωρώ ότι είναι πιθανό το 208 να είναι περισσότερο 'αξιόπιστο' σε σχέση με τα 206/207.
Όπως θεωρώ ότι και το 207 είναι πολύ περισσότερο αξιόπιστο σε σχέση με το 206 όσο αφορά την δική μου εμπειρία.Κατά ένα περίεργο όμως λόγο, βλέπω κάθε μοντέλο που βγαίνει από την Peugeot ενώ στην αρχή βγαίνει με τις καλύτερες προϋποθέσεις σύντομα ξεκινούν οι γκρίνιες και διαμαρτυρίες από πολλούς κατόχους (κυρίως φορουμάκιδες).
-
Το προηγούμενο αυτοκίνητό μου ήταν το peugeot 207gt. Κρίνοντας από αυτό μπορώ να πω ότι από θέμα οδικής συμπεριφοράς ήταν ΤΕΛΕΙΟ, από θέμα πολυτέλειας ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ και από κόστη σε service ήταν πολύ τίμιο - όσο τα έκανα στην lion hellas και κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν πέρασαν όλα στην εγγύηση, ακόμα και αφού έληξε.. Από τότε που έχασε την αντιπροσωπεία η lion άρχισαν λίγα προβλήματα (όχι πάντα τεχνικής φύσεως)...
Καταρχάς από πολύ νωρίς - σχεδόν καινούριο ακόμη άρχισε να μου καίει λίγα λάδια και όταν είπα στον μηχανικό μου μήπως του βάλουμε λίγο πιο χοντρά (γιατί έβαζε 5/30) ήταν κατηγορηματικός όχι. Τουλάχιστον μέχρι και τον 7ο χρόνο που το κράτησα το αυτοκίνητο δεν έκαψε ποτέ ανησυχητική ποσότητα.
1ο service μετά lion το έκανα στον oscar, ο οποίος με χρέωσε παραπάνω από την standard ταρίφα που είχε η peugeot για το αμάξι μου (το λέω αυτό γιατί πρώτα πήρα στην lion hellas να κλείσω ραντεβού για service και μου είπαν τιμή). Αυτό όμως που με ξενέρωσε περισσότερο ήταν που πέταξε ένα πολύ λεπτό πλαισιάκι που είχα που ήταν βιδωμένη η πινακίδα μου για να βάλει το δικό του με τη φίρμα του. Έφαγα τον κόσμο να το ξαναβρώ αυτό το λεπτό και διακριτικό πλαισιάκι και δεν το βρήκα ποτέ.
Πριν περίπου μισό χρόνο μου άναψε το 'depollution system faulty' και το πήγα στην αντιπροσωπεία της Automotivo στην Κηφισίας. Δεν μπορώ να πω κάτι άσχημο για αυτούς. Οι άνθρωποι στο service έκαναν ότι μπορούσαν για να μου το φτιάξουν με τον οικονομικότερο για μένα τρόπο, γιατί αυτό το error μπορεί να είναι από πολλά πράγματα. Το κακό ήταν όμως ότι μετά από ένα μήνα προσπάθειας και αλλαγής φθαρμένων ανταλλακτικών το αμάξι μου είχε ακόμα το ίδιο πρόβλημα. Τελικά το πρόβλημα μου λύθηκε από ένα εξειδικευμένο μηχανικό peugeot και citroen στη 'γειτονιά' μου που μου άλλαξε τη σκάστρα.
Τελευταίο προβληματάκι που είχα ήταν στην πώλησή του, αφού αναγκάστηκα να το σκοτώσω στην τιμή για να το πουλήσω. Για μάντρα ούτε συζήτηση, άκουσα κάτι τιμές τύπου 3500€, ακόμα και 2.800€ γιατί έχει πήξει η αγορά με 207.Επίσης, καραμέλα ότι επειδή είναι γαλλικό θα έχει θέματα... Το άκουσα αρκετά. Τουλάχιστον το παλικάρι που το πήρε το ήξερε και το γούσταρε το αμάξι και δεν με έπρηξε με τέτοιες μούφες.
Το αμάξι που έχω τώρα είναι πιο οικογενειακό, έχει χώρους (αποσκευών βασικά), είναι diesel - άρα και super οικονομικό, αλλά στην οδήγησή του και στην πολυτέλεια του peugeot ούτε καν κοντά. Αν το 208 είναι ίδιας ποιότητας ή καλύτερο, diesel και κοιτούσα αυτό το μέγεθος θα το έπαιρνα σίγουρα!
-
Ο χρήστης Esti έγραψε:
...
Τελευταίο προβληματάκι που είχα ήταν στην πώλησή του, αφού αναγκάστηκα να το σκοτώσω στην τιμή για να το πουλήσω. Για μάντρα ούτε συζήτηση, άκουσα κάτι τιμές τύπου 3500€, ακόμα και 2.800€ γιατί έχει πήξει η αγορά με 207.Επίσης, καραμέλα ότι επειδή είναι γαλλικό θα έχει θέματα... Το άκουσα αρκετά. Τουλάχιστον το παλικάρι που το πήρε το ήξερε και το γούσταρε το αμάξι και δεν με έπρηξε με τέτοιες μούφες.Αναμενόμενο πρόβλημα. Πάντως ότι και να πούλαγες αυτή τη περίοδο, θα το 'σκότωνες' τελικά.
Δεν νομίζω ότι είναι καλή περίοδος για πώληση αυτοκινήτου.
Ειδικά κάτι αυτοκίνητα τύπου GT, τούρμπο κλπ... οι μαντράδες τα 'σιχαίνονται' και προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες για να μην τα αγοράσουν και απευθύνονται και σε συγκεκριμένο πελατολόγιο. Ο μαντράς 'αγαπάει' μόνο τα ατμοσφαιρικά αυτοκίνητα πόλης το πολύ μέχρι 1400κυβικά.Εγώ πάντως θα το σκεφτώ πάρα πολύ να αγοράσω ξανά Γαλλικό. Φοβάμαι ότι αν πάρω άλλο Γαλλικό θα μου βγει μάπα, σε σχέση με το δικό μου 207GT που μάλλον έπεσα σε καλό κομμάτι.
-
Γεια σας ! Σκεφτομαι να παρω το 208 diesel 1.4 με τα 68 αλογα ελαφρως μεταχειρισμενο
. Τι γνωμη εχετε για το αυτοκινητο ? -
Ταφος απο επιδοσεις και τραβηγμα, αλλα κατα τα αλλα καλο αυτοκινητακι.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Μου φενεται καλυτερα να παρω το POLO 1.6 disel me 90 ps kai 23 ροπη ???
-
Σαφώς καλύτερος κινητήρας. Υπάρχει βέβαια και το αντίστοιχο Fiesta, αλλά και το Clio σε diesel.
-
Με το εγκεφαλακι στα 68 αλογα , αξιζει η να το βαλουμε?
-
Γιατί δεν δοκιμάζεις το αυτοκίνητο για να κρίνεις και μόνο σου αν καλύπτει τις απαιτήσεις σου?
-
Αυτο θα κανω ! Σημερα εχω τεστ με 208 και Fiesta . Απλα ηθελα την γνωμη σας γιατι εμενα μετα τα 5 ετη με το Honda Civic 1.8 αυτη η κατηγορια με τα μικρα ντιζελ μου φενεται λιγη οπως μου φανηκε και το 206cc 1.6 που ειχα με 17αρα αλλα οκ.
-
Σωστή κίνηση. Πολλά εξαρτώνται από το αυτοκίνητο που είχες πριν. Εγώ πριν αγοράσω το 208 είχα ένα μικρό SUV οπότε το peugeot μου φάνηκε (και ακόμη μου φαίνεται) σβέλτο. Με εξαίρεση βέβαια την ενοχλητική νωθρότητα κάτω από τις 1500-1600 στροφές.
Βέβαια το μεγάλο πλεονέκτημα του 208 HDI είναι η οικονομία. Η κατανάλωση του, ιδιαίτερα μέσα στην πόλη, είναι συγκριτικά πολύ χαμηλή. Σε υψηλές ταχύτητες όμως το πλεονέκτημα αυτό χάνεται. Σε αυτή την περίπτωση τα λίγο μεγαλύτερα diesel καίνε λιγότερο.
-
Αν μπεις σε διαδικασία σύγκρισης με προηγούμενα, κανένα δεν θα σου αρέσει.
Αλλιώς οδηγάς ένα παλιό ατμοσφαιρικό 1,8 και αλλιώς ένα σύγχρονο diesel.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ξερετε αν βελτιωνεται αισθητα το πεζο με το εγκεφαλακι ?
-
Αν είναι να ξεκινήσεις να βάζεις χέρι στο Γαλλικό χαιρέτα μας τον πλάτανο...
-
Ο χρήστης mag/fmx έγραψε:
Ξερετε αν βελτιωνεται αισθητα το πεζο με το εγκεφαλακι ?Γινεται καπως καλυτερο αλλα το 1000αρι βενζινης εχει ιδιες η και καλυτερες επιδοσεις και κοστιζει πολυ φθηνοτερα!!!
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Peugeot 208