-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Αν σου αρέσει το roomster περισσότερο από το σιβικ εμφανισιακά τότε απλά είσαι εμπαθής με το σιβικ. Για μένα μπροστά στο ρουμστερ το άσχημο εμφανισιακά φιατ μουλτιπλα είναι αποδεκτό! Φαντάζομαι ότι δεν θαυμάζεις και το τολέδοΚαι ποιός είσαι εσύ που θα τον πεις εμπαθή επειδή του αρέσει άλλο από το αμάξι σου;
Αν είναι δυναμόν... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν είναι δυναμόν... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν σου αρέσει το roomster περισσότερο από το σιβικ εμφανισιακά τότε απλά είσαι εμπαθής με το σιβικ. Για μένα μπροστά στο ρουμστερ το άσχημο εμφανισιακά φιατ μουλτιπλα είναι αποδεκτό! Φαντάζομαι ότι δεν θαυμάζεις και το τολέδο
Και ποιός είσαι εσύ που θα τον πεις εμπαθή επειδή του αρέσει άλλο από το αμάξι σου;
Αν είναι δυναμόν...Με την δική σου λογική και εσύ ποιος είσαι που επεμβαίνεις σε μία κόσμια συζήτηση;
Παραβιάστηκε κάποιος κανόνας του φόρουμ και χρειάστηκε η παρέμβαση διαχειριστή; Γιατί πήρες θέση λοιπόν;
Δεν θυμάμαι ποτέ να τον χαρακτήρισες αρνητικά όταν έγραφε τα ίδια στα φόρουμ του σιβικ! Σε τελική ανάλυση η εμπάθεια προς ένα αυτοκίνητο δεν είναι κολάσιμη συμπεριφορά...υποκειμενικά κριτήρια και εμπειρίες διέπουν την συμπεριφορά μας άρα προφανώς διέπουν και την αισθητική μας!
Βέβαια εγώ δεν είμαι από την Θεσ/νικη και φίλος σας για μπεις μπροστά...ούτε έχω φερράρι και φράγκα για να με σέβεσαι a priori!
Είμαι όμως αναγνώστης 22 χρόνια ανελλιπώς του περιοδικού 4 τροχοί οπότε στο φόρουμ του θα γράφω την άποψη μου όποτε το επιθυμώ σεβόμενος απλά του κανόνες που το διέπουν και φυσικά τους συνομιλητές μου! -
Αν σου αρέσει το roomster περισσότερο από το σιβικ εμφανισιακά τότε απλά είσαι εμπαθής με το σιβικ. Για μένα μπροστά στο ρουμστερ το άσχημο εμφανισιακά φιατ μουλτιπλα είναι αποδεκτό! Φαντάζομαι ότι δεν θαυμάζεις και το τολέδο
Και ποιός είσαι εσύ που θα τον πεις εμπαθή επειδή του αρέσει άλλο από το αμάξι σου;
Αν είναι δυναμόν...Με την δική σου λογική και εσύ ποιος είσαι που επεμβαίνεις σε μία κόσμια συζήτηση;
Παραβιάστηκε κάποιος κανόνας του φόρουμ και χρειάστηκε η παρέμβαση διαχειριστή; Γιατί πήρες θέση λοιπόν;
Δεν θυμάμαι ποτέ να τον χαρακτήρισες αρνητικά όταν έγραφε τα ίδια στα φόρουμ του σιβικ! Σε τελική ανάλυση η εμπάθεια προς ένα αυτοκίνητο δεν είναι κολάσιμη συμπεριφορά...υποκειμενικά κριτήρια και εμπειρίες διέπουν την συμπεριφορά μας άρα προφανώς διέπουν και την αισθητική μας!
Βέβαια εγώ δεν είμαι από την Θεσ/νικη και φίλος σας για μπεις μπροστά...ούτε έχω φερράρι και φράγκα για να με σέβεσαι a priori!
Είμαι όμως αναγνώστης 22 χρόνια ανελλιπώς του περιοδικού 4 τροχοί οπότε στο φόρουμ του θα γράφω την άποψη μου όποτε το επιθυμώ σεβόμενος απλά του κανόνες που το διέπουν και φυσικά τους συνομιλητές μου!Ολοι την αποψη τους γραφουν οπως και εσυ οπως και ο SV2,γιατι ομως η αποψη του SV2 ειναι εμπαθεια;Επειδη δεν ταιριαζει με τα δικα σου κριτηρια;
-
Μανία καταδιώξεως έχεις; Είδες πουθενά να γράφεται το [mod] στην δημοσίευσή μου; Ως απλός χρήστης έγραψα την απορία μου.
Αν νομίζεις ότι έχουν σχέση τα φράγκα ή η πόλη του sv2 για το ότι μου φαίνεται τραγικό να χαρακτηρίζεις κάποιον εμπαθή επειδή δεν του αρέσει το αμάξι σου, δεν έχω λόγια. Αν με έχεις για τόσο ρηχό, πρέπει να με γνωρίσεις καλύτερα. Νομίζω πάντως πως δεν έχω δείξει σημάδια σεβασμού (ή ασέβειας) ανάλογα με τα λεφτά του καθενός, ζμπούτσαμ κοινώς.Να χαρακτηρίσω κάποιον αρνητικά επειδή εξέφερε την άποψή του για ένα αμάξι σύμφωνα με τα προσωπικά του κριτήρια; Γιατί; Πολλές φορές έχω διαφωνήσει μαζί του για την άποψή που εκφέρει σε σχέση με τα SUV και την λογική του ισχυρότερου, εκεί δεν πιάνονται τα λεφτά του; Το ακούσαμε και αυτό...
Κανείς δεν σου είπε να μην γράφεις ό,τι θέλεις, αλλά αυτό φυσικά επιτρέπει στον καθένα να σχολιάζει τα γραφόμενά σου.
-
Βρε όρεξη πρωϊ πρωϊ
Καφεδάκι. Πάω να φτιάξω ένα.Είναι απίστευτο το πόσο αρρωστημένο πάθος μπορεί να δημιουργήσει μια λαμαρίνα
Που να βγει άκρη μετά γενικά -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Πάντως το 0 που έβαλε ο ΣΧ δικαιολογείται.Η σου αρέσει πολύ ή καθόλου.
Σα τις ταινιες του Woody Allen...
-
Δηλαδή κύριοι το γεγονός ότι διαφώνησα για την επιλογή του skoda roomster έναντι του civic από τον Σ.Χ. με κάνει παθιασμένο και κολλημένο με το σιβικ;
Αυτό σχολίασε ο sv2 εστιάζοντας στο κακό design -σύμφωνα με την άποψη του- κάτι το οποίο δεν βρίσκει σύμφωνο όχι μόνο εμένα αλλά και την πλειοψηφία των φίλων της αυτοκίνησης! Διαφορετικό ναι όμως άσχημο και μάλιστα σε σχέση με το skoda Roomster; Δέχομαι την υποκειμενικότητα των κριτηρίων όταν αυτά έχουν μια συνέχεια δηλαδή όταν κάποιος σε γενικές γραμμές προτιμά τις συντηρητικές ή τις μοντέρνες φόρμες! Μου φαίνεται παράλογο κάποιος για παράδειγμα να θεωρεί άσχημο το σιβικ και όμορφο το c4coupe αφού και τα 2 βασίζονται στην μοντέρνα εμφανιση τους!
Επειδή λοιπόν ο συγκεκριμένος έχει ξανακάνει το ίδιο πολλές φορές στο παρελθόν, του έγραψα ότι είναι εμπαθής με το συγκεκριμένο μοντέλο!Αυτό ίσως εκπορεύεται από το γεγονός ότι συνδέει την χόντα στο μυαλό του με boyracers, καγκουριές και ανάλογες συμπεριφορές. Όπως και να έχει πάντως κανένας δεν σχολίασε περιπαικτικά την αισθητική προτίμηση στο σκοντα ρουμστερ έναντι του σιβικ! Εμένα χαρακτηρίσατε αρνητικά...σκεφτείτε το πάλι, πιείτε τον καφέ σας και τα ξαναλέμε! -
Έχουμε τρελή διαφορά σκέψης απλά. Εσύ μπαίνεις στην διαδικασία να κρίνεις κάποιον με βάση τις αισθητικές του προτιμήσεις, κάποιοι άλλοι όχι. Εγώ σχολίασα αυτό το πράγμα ακριβώς, όχι τις δικές σου προτιμήσεις.
-
Δεν έγινα κατανοητός...φυσικά και δεν κρίνω συνολικά τον sv2...δεν έχω δικαίωμα να το κάνω αλλά ακόμα και αν είχα θα ήμουν άδικος να το κάνω αφού δεν τον γνωρίζω προσωπικά!
Υποστήριξα απλά ότι το να θεωρεί κάποιος το υπερσυντηρητικό τετραγωνισμένο roomster ομορφότερο από το civic είναι εμπάθεια προς το τελευταίο εκτός και αν απορρίπτει της μοντέρνες φόρμες συνολικά! Δεν νομίζω όμως ότι το κάνει αυτό ένας ιδιοκτήτης φερράρι ! Αυτό μου φάνηκε περίεργο και το έγραψα.
Δεν είναι κακό να διαφωνούμε, αυτό κάνει την ζωή ενδιαφέρουσα! Ειδικά όταν αυτό γίνεται με κόσμια παράθεση απόψεων:)(@sv2: Θα ήθελα να διαβάσω το σχόλιο της κόρης σου για το σιβικ με την προϋπόθεση να μου γράψεις σε τι αυτοκίνητο βρισκόσασταν μέσα όταν το είπε..)
-
Καθώς σκοπός μου δεν είναι η αντιπαράθεση μεταξύ ιδιοκτητών Civic & Rest of the World ας αναλύσουμε το HCOTY του 2010.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά.... (στοιχεία από το site της Skoda)
Μεταξόνιο (mm): 2578
Μάλιστα κάπου το θυμάμαι αυτό το νούμερο κάπου το θυμάμαι.... αααα.... Golf, Leon, Octavia, Tiguan και συνεχίζει η λίστα....
Σασί δηλαδή από τα έτοιμα του VAG group.
Κινητήρες βενζίνης
Ένας 4-κύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1.2 TSI/77 KW (105 PS) είναι η ολοκαίνουρια προσθήκη στη γκάμα κινητήρων της Skoda. O κινητήρας αυτός προορίζεται για την δικίνητη έκδοση του Yeti. Η γκάμα ολοκληρώνεται με τον κινητήρα 1.8 TSI/118 kW (160 PS) που προορίζεται για την τετρακίνητη έκδοση του Yeti.Μάλιστα ο 1.2TSi του Polo & φυσικά ο αειθαλής πια 1.8TSi που πρακτικά αγνοώ πια το πλήθος των μοντέλων που το φορούν.
Η τετρακίνηση στο Yeti παρέχεται από ένα ευφυές σύστημα που χρησιμοποιεί συμπλέκτη Haldex 4ης γενιάς, ο οποίος επιτρέπει την οικονομική λειτουργία του κινητήρα, ενώ παράλληλα διατηρεί την πρόσφυση και στους τέσσερις τροχούς σε άριστα επίπεδα.
4ης γενεάς HALDEX??? Κάτι από Tiguan δηλαδή.
Ο τροποποιημένος πίσω άξονας πολλαπλών συνδέσμων με το πλατύτερο μετατρόχιο προσφέρει στο αυτοκίνητο μεγαλύτερη ευστάθεια κατά την οδήγηση σε ανώμαλο έδαφος ενώ, επιπλέον, του χαρίζει εξαιρετικά χαρακτηριστικά ελέγχου στο δρόμο.
Δηλαδή στο σασί το συγκεκριμένο έχουμε και άλλες τεχνικές λύσεις διαθέσιμες πέραν των πολλαπλών συνδέσμων???? Κάτι από Tiguan δηλαδή και πάλι.
Τα γνωστά πλέον κιβώτια κ.λπ. κ.λπ.
Τώρα οπτικά δεν θα καθίσω να σχολιάσω καθώς περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Όμως γιατί να αρέσει το Yeti περισσότερο από ένα Doblo ή ένα πολυμορφίζον φορτηγάκι της Renault???
Ήτοι
ένα όχημα που αποτελεί υβρίδιο μίας ομάδας λύσεων με μηδενική τεχνολογική προστιθέμενη αξία και φυσικά εξαιρετική τιμή. Οπτικά δείχνει απλά αντιγραφή πολυμορφιζόντων οχημάτων άλλων εταιρειών και φυσικά του Roomster μέσα από την ίδια εταιρεία.
Ένα καλό όχημα? Ασφαλώς ναι. Εξαιρετικό τεχνολογικά? Σίγουρα. Θα το πρότεινες? Σε πολλούς. Τότε γιατί δεν είναι αυτοκίνητο της χρονιάς?? Γιατί ΙΜΗΟ τα αυτοκίνητα δεν είναι ακόμα λευκές οικιακές συσκευές που όλα κρίνονται από το Α++ ή από τις 1800 στροφές στύψιμο.
Το innovation είναι το ζητούμενο και από τους διαγωνιζόμενους το IQ συνδυάζει σε εξαιρετικό βαθμό τόσο την τεχνολογική ανάπτυξη όσο και το ζητούμενο της εποχής που είναι ένα οικονομικό μέσο μεταφοράς που στο long term θα έχει και μικρότερο κόστος κτήσης και χρήσης από τους ανταγωνιστές του.
Ένα όχημα που τα Ελληνικά αυτοκινητιστικά περιοδικά το έθαψαν στην 3η θέση (οι βαθμολογητές των 4Τ του έδωσαν την 1η αν δεν κάνω λάθος αν και πιστεύω ότι οι βαθμολογητές του AutoBild θα απεκατέστησαν την ισορροπία υπέρ των γερμανικών.... ) αγνοώντας ακριβώς τις αρχές του θεσμού αυτού κάθε αυτού. (εκτός και αν το HCOTY ψηφίζει για την καλύτερη καφετιέρα....).
-
Και εγώ πάντως το Civic το θεωρώ ακραίο σε σχεδίαση πέρα απο ένα απλώς μοντέρνο και σύγχρονο αυτοκίνητο! Δεν το απορρίπτω αλλά θα προτιμούσα κάτι πιο συμβατικό χωρίς απαραίτητα να φτάσω στο άλλο άκρο πχ του Golf!
Πάντως και η ιστορία (αν δεν κάνω λάθος) έχει δείξει ότι αυτά τα αυτοκίνητα - που ή αρέσουν ή δεν αρέσουν, χωρίς ενδιάμεσες σκέψεις/τοποθετήσεις/απόψεις- 'κλείνουν τον κύκλο τους' πιο γρήγορα ή πιο απότομα! (Σαν το προηγούμενο Megane πχ και φαντάζομαι και άλλα).
Στις τόσες γενιές πάντως Civic τουλάχιστον 3θυρες εκδόσεις υπήρξαν απο 'κοσμήματα' έως ' πολύ ' ... σαν να δοκίμαζαν τα όρια της αισθητική μας! -
Η πορεία των νισσαν Μικρα, σιτροεν σ4 και του σιβικ που βρίσκεται ήδη στον 4 χρόνο της ζωής του επιχειρούν να μας πείσουν για το αντίθετο...βέβαια υπάρχουν πολλά μοντέλα στο παρελθόν που ξεχάστηκαν αμέσως όπως το μεγκαν που ανέφερες!
Πάντως για τις γενιες του σιβικ που ανέφερες όλες ήταν συντηρητικές εμφανισιακά εκτός της τελευταίας και ίσως της πέμπτης, τρίθυρης -
Αυτό σχολίασε ο sv2 εστιάζοντας στο κακό design -σύμφωνα με την άποψη του- κάτι το οποίο δεν βρίσκει σύμφωνο όχι μόνο εμένα αλλά και την πλειοψηφία των φίλων της αυτοκίνησης! Διαφορετικό ναι όμως άσχημο και μάλιστα σε σχέση με το skoda Roomster; Δέχομαι την υποκειμενικότητα των κριτηρίων όταν αυτά έχουν μια συνέχεια δηλαδή όταν κάποιος σε γενικές γραμμές προτιμά τις συντηρητικές ή τις μοντέρνες φόρμες! Μου φαίνεται παράλογο κάποιος για παράδειγμα να θεωρεί άσχημο το σιβικ και όμορφο το c4coupe αφού και τα 2 βασίζονται στην μοντέρνα εμφανιση τους!
Επειδή λοιπόν ο συγκεκριμένος έχει ξανακάνει το ίδιο πολλές φορές στο παρελθόν, του έγραψα ότι είναι εμπαθής με το συγκεκριμένο μοντέλο!Αυτό ίσως εκπορεύεται από το γεγονός ότι συνδέει την χόντα στο μυαλό του με boyracers, καγκουριές και ανάλογες συμπεριφορές. Όπως και να έχει πάντως κανένας δεν σχολίασε περιπαικτικά την αισθητική προτίμηση στο σκοντα ρουμστερ έναντι του σιβικ! Εμένα χαρακτηρίσατε αρνητικά...σκεφτείτε το πάλι, πιείτε τον καφέ σας και τα ξαναλέμε!Σουρεαλισμός!
Γνωρίζεις την έννοια της λέξεως 'εμπάθεια';
Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτησή σου. Είναι σχεδόν σκανδαλώδες το ότι θάφτηκε έτσι το IQ.
-
Εσύ ξέρεις τι σημαίνει σουρεαλισμός;
(Τελικά ο sv2 έχει πολλούς φίλους εδώ μέσα... ) -
(Τελικά ο sv2 έχει πολλούς φίλους εδώ μέσα... )Σουρεαλισμός τι σημαίνει... Ωραία ερώτηση. Ίσως να έδειχνα έναν πίνακα του Νταλί, ένα ποίημα του Εμπειρίκου ή το ποστ σου, αν με ρωτούσε κάποιος. Με την διαφορά ότι τα δύο πρώτα έχουν και καλλιτεχνική αξία.
YΓ. Τον sv2 ούτε καν τον γνωρίζω τον άνθρωπο, πέρα από τις δημοσιεύσεις του εδώ, σταματήστε να βλέπετε φαντάσματα.
-
με κάλυψες... Σταματάμε εδώ!
-
Να θυμισω οτι COTY ειχε βγει το Austin ΜΑΧΙ το 1965, η Μercedes S450 το 1974 εν μεσω πετρελαϊκης κρισης , ή το τρισαθλιο κατασκευαστικα Rover SD1
Aπo την αλλη βεβαια εχουν γινει και σωστες επιλογες οπως τα Renault 16, Fiat 127,128,Citroen GS ή επιλογες που αποδειχτηκαν καταστροφη για τον κατασκευαστη του COTY NSU Ro80.Eπι του προκειμενου τωρα.
Το IQ κατα τη γνωμη μου εχασε επειδη ειναι πανακριβο.Και ουτε θαφτηκε ουτε τιποτα.Δεκα ποντοι διαφορα δεν ειναι θαψιμο.Τωρα τα περι λαδωματος του VAG ειναι απλα αστειοτητες.
Στο διαγωνισμο COTY απο το 1964 μεχρι σημερα απο το group VAG εχει αναδειχθει 4 φορες νικητης (6 αν θελετε να υπολογισουμε και το Ro80 της ανεξαρτητης τοτε NSU και την 928 της επισης ανεξαρτητης τοτε Porsche ), εναντι 12 του group FIAT, 8 του group PSA, και 6 της Renault.
Επισης 3 φορες εχουν κερδισει Ιαπωνικα αυτοκινητα και θα ειχε ιδιαιτερο ενδιαφερον να δουμε ποσες φορες εχουν κερδισει Ευρωπαϊκα στον αντιστοιχο θεσμο (αν υπαρχει) της Ιαπωνιας.Τελος, στη διαμαχη Roomster Civic δεν υπαρχει νοημα.Οσο ασχημο μπορει να ειναι το (καθε) Roomster για καποιον τοσο ασχημο μπορει να ειναι και το (καθε) Civic για καποιον αλλο.
Τοσο απλα.Ουτε εμπαθειες ουτε μεροληψιες... -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
(Τελικά ο sv2 έχει πολλούς φίλους εδώ μέσα... )Σουρεαλισμός τι σημαίνει... Ωραία ερώτηση. Ίσως να έδειχνα έναν πίνακα του Νταλί, ένα ποίημα του Εμπειρίκου ή το ποστ σου, αν με ρωτούσε κάποιος. Με την διαφορά ότι τα δύο πρώτα έχουν και καλλιτεχνική αξία.
YΓ. Τον sv2 ούτε καν τον γνωρίζω τον άνθρωπο, πέρα από τις δημοσιεύσεις του εδώ, σταματήστε να βλέπετε φαντάσματα.
παρακαλω σεβασμος στις θεσεις των συνομιλητων μας.
και οπως γνωριζεις, η ειρωνια απαγορευεται. -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
...
Επισης 3 φορες εχουν κερδισει Ιαπωνικα αυτοκινητα και θα ειχε ιδιαιτερο ενδιαφερον να δουμε ποσες φορες εχουν κερδισει Ευρωπαϊκα στον αντιστοιχο θεσμο (αν υπαρχει) της Ιαπωνιας.
...JCOTY λέγεται ο διαγωνισμός.
http://en.wikipedia.org/wiki/Car_of_the_Year_Japan
με ξεχωριστό νικητή στα ιαπωνικής κατασκευής και στα εισαγωγής.
Φέτος το Prius απο ιαπωνικά και το Golf από εισαγωγής.
[url][url]http://www.jcoty.org/year_this/10best.html[/url][/url]
Car of the Year 2010