-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Τελικα η γυναικα θελει να παμε σε αυτο.....εμενα δεν με νοιαζει....οποτε απλα να ρωτησω ποσο μακρυα ειναι απο την πολη. Εχει λεει λεωφορειακι που σε παει στο κεντρο. Η διευθ. ειναι αυτη 26ης Οκτωβρίου 65 Λιμάνι.Πιο πολύ πίστευε αυτό που σου είπε ο adis.
Τώρα (μάλλον) θα είναι καλά αλλά το καλοκαίρι να το αποφύγεις γιατί η περιοχή μερικές φορές βρωμάει.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Τι θα προτείνατε σε κάποιον που θα πάει στο Παρίσι για 5-6 μέρες;Να το αλλάξει και να το κάνει 15 μέρες
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... c&start=90 και επόμενα
-
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Απο Πατρα για να παμε στο Λουσιο ποια διαδρομη να ακολουθησουμε?
1.προς Κορινθο-Τριπολη κλπ?
2.προς Πυργο-Αρχαια Ολυμπια κλπ?
3.τον μεσαιο απο αυτους τουσ 2 που λενε οτι εχει απιστευτα τοπια αλλα χαλια δρομο...?Τι προτεινετε?
Εγω λεω να παμε απο τον 3. και να γυρισουμε απο τον 2.Αν εννοείς τον 111 είναι όπως είπες χάλια δρόμος αλλά έχει κάτι μαμάτα τοπία!
Από Πύργο-Αρχαία Ολυμπία μετά το χωριό Λιναριά ανηφορίζει και έχει πολλές στροφές.Που θα μείνετε? Ελληνικό? Στεμνίτσα? Καρύταινα?
Το πιο γρήγορο IMO είναι Κόρινθος - Τριπολη -κλπ
Το δευτερο πιο γρήγορο νομίζω είναι απο Πάτρα - Πύργο - Τσακώνα
ΑΛΛΑ
επειδή κάνεις τουρισμό και στις διακοπές κανείς δεν βιάζεται εγώ θα πήγαινα από τους αδικημένους δρόμους που έχουν μαματα τοπία και ωραίες οδηγικά στροφές!!!!
Έτσι θα πήγαινα από 111 και θα γυρνούσα από Ανδρίτσαινα -
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Απο Πατρα για να παμε στο Λουσιο ποια διαδρομη να ακολουθησουμε?1.προς Κορινθο-Τριπολη κλπ?
3.τον μεσαιο απο αυτους τουσ 2 που λενε οτι εχει απιστευτα τοπια αλλα χαλια δρομο...?Τι προτεινετε?
Εγω λεω να παμε απο τον 3. και να γυρισουμε απο τον 2.Εννοείται!!!!! Δεν έχεις περάσει από 111 και το σκέπτεσαι; Κάτι τέτοια βλέπουν οι άλλοι και λένε για τα όπελ μετά.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τι θα προτείνατε σε κάποιον που θα πάει στο Παρίσι για 5-6 μέρες;
Να το αλλάξει και να το κάνει 15 μέρες
-
Ο χρήστης maximos έγραψε:
Γειά σας,Το τριήμερο Κ.Δευτέρας (Σάββατο με Τετάρτη βασικά) θα είμαι Βαρκελώνη!!
Έκλεισα αεροπορικά και ξενοδοχείο, θα πάω και στο ΝΑΟ να δω το ματς πρωταθλήματος με Βιγιαρεάλ!!
Ακούω προτάσεις για μέρη που πρέπει να επισκεφθώ, αν μάλλον και θα έχω παρεα που ξέρει την πόλη...
Φωτό και εντυπώσεις όταν γυρίσω!Η Βαρκελώνη είναι μιά ζωντανή πόλη, που θέλει χρόνο (μέρες) για να την χαρείς, με έντονο τουριστικό παλμό, που 'κατάφερε' να εκμεταλλευτεί πλήρως τους ... Ολυμπιακούς Αγώνες (...ενώ εμείς ...άστα να πάνε !!!)
Σε τρείς μέρες θα πάρεις ένα μικρό δείγμα και δεν ξέρω τι καιρό θα πετύχετε.
Χαρακτηριστικά σημεία που μου άρεσαν (εκτός των άλλων) και τα προτείνω :
Το πάρκο Γkουέλ (δημιούργημα του A. Gaudi, εκεί είναι και το Μουσείο του)
Τον καθεδρικό της (Sagrada Familia - Αγία Οικογένεια) και γενικά τα κτίσματα του Αντονιο Γκαουντί, που είναι εντυπωσιακά (δεν έχουν πουθενά ευθείες !!)
Η βόλτα στον πεζόδρομο Las Ramblas (είναι κάπου δύο χλμ, ξεκινάει από το κέντρο της Βαρκελώνης και καταλήγει στο λιμάνι στο μεγαλόπρεπο άγαλμα του Χρ. Κολόμβου)
Η επίσκεψη στην Αγορά της (La Boqueria)
Οι Ολυμπιακές εγκατ/σεις στο Μονζουϊκ (με τον πύργο του γνωστού μας Καλατράβα).
... και ... η Μπαρτσελώνα !!Καλά να περάσεις
Φιλικά
Μάξιμος
Σ’ ευχαριστώ πολύ φίλε Μάξιμε.
Αυτά που ανέφερες λίγο πολύ τα ήξερα και ήταν στα υπόψη.
Θα μείνω 5 μέρες γεμάτες, οπότε φαντάζομαι θα προλάβω να δω αρκετά πράγματα...
Θα ήθελα να δω λίγο και την επαρχία της Καταλωνίας, αλλά ότι προλάβουμε! -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Απο Πατρα για να παμε στο Λουσιο ποια διαδρομη να ακολουθησουμε?
1.προς Κορινθο-Τριπολη κλπ?
Εγω λεω να παμε απο τον 3. και να γυρισουμε απο τον 2.Εννοείται!!!!! Δεν έχεις περάσει από 111 και το σκέπτεσαι; Κάτι τέτοια βλέπουν οι άλλοι και λένε για τα όπελ μετά.
Αρε πατρίδα!!!!!!
Δεν υπάρχει πιο οδηγοκεντρικός δρόμος από την 111 δεν είναι τυχαίο ότι συναντάς μηχανόβιους , Πορσικά, Rallye κλπ κάθε οδηγός που σέβεται τον ευατό του πρέπει να κάνει μια 111!!!ΥΓ
Προσοχη στις στροφές με εικονοστάσια!!!!!
Μερικές φορές την στήνει η Τροχαία στην διαστάυρωση Αμαλιάδας μεταξύ Αγ Τριάδος - Πανόπουλο όπου τελειώνουν τα μπλοκάκια εν ριπη οφθαλμού -
Όποτε έχω ελεύθερο χρόνο,ανεβαίνω από Σιμόπουλο προς τα πάνω και κατεβαίνω από Κούμανι-Λάλα προς Πύργο.
Απίστευτα τοπία και τρομερή θέα ειδικά πάνω από το Αντρώνι που έχουν φτιάξει και σε ένα μέρος παγκάκια για ξεκούραση. -
Ζαγοροχώρια το χωρίο Αρίστη είναι δύναμη??
Μήπως πρέπει να κοιτάξω κάποιο άλλο χωριό εναλλακτικά??Η καλύτερη διαδρομή είναι μέσω Καλαμπάκας ή Γιάννενα???
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μήπως πρέπει να κοιτάξω κάποιο άλλο χωριό εναλλακτικά??Η καλύτερη διαδρομή είναι μέσω Καλαμπάκας ή Γιάννενα???
Καλή είναι, αλλά το Πάπιγκο τα τρώει όλα. Με σειρά προτεραιότητας πάει:
- Πάπιγκο (μεγάλο και μικρό), μακράν η καλύτερη θέση με τα ωραιότερα τοπία.
- Τσεπέλοβο
- Αρίστη, Βίκος
Τα υπόλοιπα δεν έχουν τόσο ωραία θέση.
Πρέπει να περάσεις από Γιάννενα πρώτα, οπότε υποθέτω από Ρίο-Αντίρριο είναι πιο βολικά (αλλά δεν ξέρω, δεν είμαι από Αθήνα).
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τι θα προτείνατε σε κάποιον που θα πάει στο Παρίσι για 5-6 μέρες;
Να το αλλάξει και να το κάνει 15 μέρες
ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ. Γύρνα όσο μπορείς, ξόδεψε κάθε ώρα έξω. Δεν έχει σημασία που ακριβώς αν θα πας σε κάποιο συγκεκριμένο αξιοθέατο, οι βόλτες και μόνο αρκούν.
Να πας σίγουρα στην Μονμάρτη και καλό θα ναι να χαθείς λίγο στα σοκάκια της για στα κλασσικά μέρη είναι λίγο φάση μοναστηράκι.
Να ανεβείς οπωσδήποτε στην Αψίδα του Θριάμβου αφού έχει νυχτώσει (είναι ανοιχτά μέχρι τις 10-11, νομίζω). Έχει πολύ λιγότερη ουρά απ' τον Πύργο του Άιφελ και απίστευτη θέα. Έχει και ένα ωραίο μαγαζί για φαί σχετικά κοντά, στην λεωφόρο Ηλισίων, τελείως non-tourist, με λογικές τιμές (γιατί δυστυχώς είναι πανάκριβη πόλη), αν θες να ψάξω να βρω στοιχεία.
Στα νησάκια Il de la Cite και Il St-Loius, οπωσδήποτε.Γνώμη μου, μη σπαταλήσεις μια μέρα στην Eurodisney, είναι κρίμα.
Ζηλευωωωωωωωωωωω
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Η Αριστη δεν εχει το 'χρωμα' του Παπιγκου (και τα δυο ειναι ομορφα)αλλα μιας και ειναι πιο κοντα στον κεντρικο αξονα ειναι πιο καλη σαν βαση για εξορμησεις στα αλλα Ζαγορια.
Η διαδρομη Αθηνα -Ριο - Αγρινιο- Αρτα- Γιαννενα εναι μονοτονη και επικινδυνη.
Απο την αλλη διαδρομη ισως εχεις το προβλημα της Καταρας αν κλεισει λογω χιονιου και Ελληναρων ανευ αλυσιδων. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Oxi , την Αριστη θα την δεις πηγαινοντας για Παπιγκο , μπορεις να πιεις ενα καφε κ να συνεχισεις .
Το πιο γραφικο χωριο ειναι το Διλοφο , με φοβερη θεα , επανω στον κεντρικο αξονα .
Το Μονοδενδρι-Βιτσα επισης .
Θα ειναι λαθος αν επιλεξεις για τοπο διαμονης το Παπιγκο η το Τσεπελοβο , μελετησε τον χαρτη της περιοχης κ θα καταλαβεις . -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Oxi , την Αριστη θα την δεις πηγαινοντας για Παπιγκο , μπορεις να πιεις ενα καφε κ να συνεχισεις .
Το πιο γραφικο χωριο ειναι το Διλοφο , με φοβερη θεα , επανω στον κεντρικο αξονα .
Το Μονοδενδρι-Βιτσα επισης .
Θα ειναι λαθος αν επιλεξεις για τοπο διαμονης το Παπιγκο η το Τσεπελοβο , μελετησε τον χαρτη της περιοχης κ θα καταλαβεις .Το μόνο πρόβλημα που είχαμε όταν πήγαμε με το 4ΤΦ στο Πάπιγκο ήταν ότι έπρεπε να κατεβαίνουμε και να ανεβαίνουμε το βουνό κάθε φορά που θέλαμε να πάμε κάπου.
Αποζημιωθήκαμε όμως από την εκπληκτική ομορφιά και τους φανταστικούς ξενώνες. -
-
Κοίτα. Το ανέβα/κατέβα στον συγκεκριμένο δρόμο....δεν μας χάλαγε καθόλου!
-
ενταξει... οι αλλοι να χαιρονται.. εσυ γιατι?
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
ενταξει... οι αλλοι να χαιρονται.. εσυ γιατι?Εγώ, εγκάθετε, είχα από τότε πίσω κίνηση!
-
Κατάλαβες κουκο, σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι.
-
Ετσι, έτσι!!!
ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ