Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ζευγάρι Γάλλων με ένα 3χρονο κοριτσάκι θέλει να έρεθει Ελλάδα για 2 εβδομάδες : 1 βδομάδα Πελοπόννησο - 1 βδομάδα νησί.
Στην Πελοπόννησο θα νοικιάσουν αυτοκίνητο και σκέφτονται να κάνουν 3 διανυκτερεύσεις για να μείνουν τουλάχιστον 2 βράδια στο ίδιο ξενοδοχείο και να τριγυρίσουν (δεν θέλουν και πολύ κουραστικό πρόγραμμα λόγω της μικρής).
Στο νησί θέλουν να μείνουν στο ίδιο ξενοδοχείο για την εβδομάδα τους (Κυκλάδες ή Ιόνιο).
Δυστυχώς το πρόγραμμα τους είναι για Αύγουστο.
Ζήτησαν τη βοήθειά μου για να τους προτείνω πρόγραμμα και νησί. Βάλτε ένα χεράκι παιδιά
Τι tour να κάνουν στην Πελοπόννησο?
Που να πάνε σε νησί? Λόγω της μικρής καλό είναι να αποφευχθούν τα μέρη που γίνεται ο τρελός χαμός (βλ. και Αύγουστο)
Ακούω προτάσεις please
Πιο κάτω γράφεις για 3 σημεία διανυκτέρευσης αλλά εγώ όπως το διαβάζω εδώ καταλαβαίνω για 2 σημεία
Εάν θέλουν να καθίσουν σε ένα σημείο για 2 βράδια, η Αρκαδία είναι μονόδρομος. Γενικά η Αρκαδία είναι πολύ όμορφη και έχει πράγματα να δεις κάποιος (Δημητσάνα, Βυτίνα, Στεμνίτσα, Τρίπολη) Εάν θέλουν ιστορικούς /αρχαιολογικούς τόπους πρέπει οπωσδήποτε να πάνε Αργολίδα, ενώ σε διαφορετική περίπτωση καλό θα είναι να την αποφύγουν καθώς ούτε καλό οδικό δίκτυο έχει (πάσχει πολύ η Πελοπόννησος σε αυτό) και θα βρουν και αρκετή ζέστη. Επίσης από φυσική ομορφιά δε λέει και πολλά και μεσες άκρες τα ίδια είναι και η ανατολική αρκαδία.
Οπότε μου φαίνεται λογικό να χρησιμοποιήσουν για 'έδρα' κάποια πόλη της Αρκαδίας και τη μία μέρα να πάνε προς Αργολίδα (Ναύπλιο , Τύρινθα , Μυκήνες, Επίδαυρο) και την άλλη προς Μεσσηνία (Καδραμύλη, Φοινικούντα , Καλαμάτα). Εάν δε θέλουν να κατηφορίσουν μπορούν να διαθέσουν τη μέρα τους για να πάνε μια βόλτα στο φαράγγι του Βουραϊκού με τον οδοντωτό. Πιστεύω ότι είναι κάτι που πρέπει να δουν όλοι όσοι έρχονται εδώ, ενώ το τοπίο είναι μαγευτικό.
Την άλλη μέρα ή θα διαλέξουν κάτι από Λακωνία (Μονεμβάσια, Μυστράς) ή κάτι από Δυτ. Πελοπόννησο (κυρίως για τις θάλασσές της).
Προσωπιικά λόγω ζέστης και ταλαιπωρίας θα απέφευγα τη Λακωνία και θα πρότεινα την Ηλεία (επειδή έχουν μικρό παιδί) με δύο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που έχει :
http://www.aldemarhotels.com/GR_West-Pe ... llage.html το οποίο έχει την Ολυμπία σε απόσταση βολής (περίπου 30χμ) και βέβαια αυτό http://www.ellada.net/grecotel/olympiariviera/ που είναι κάπως πιο μακριά .
Νομίζω ότι η δυτική Πελοπόννησος θα τους έρθει πιο ξεκούραστα και θα το χαρεί περισσότερο και το παιδί τους και βέβαια έχει και την Ολυμπια για 'δέλεαρ'.
Όπου και να πάνε πάντως καλο θα είναι να προσέχουν πολύ στο οδικό δίκτυο . Πάρα πολύ.
Υ.Γ Υπάρχουν βέβαια και λιγότερο 'πιασάρικοι' προορισμοί: Λαγκάδια, Ανδρίτσαινα και άλλα παρόμοια αλλα΄δε νομίζω να θέλουν εναλλακτικό τουρισμο.