-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Λέω να πάω Βερολίνο τελικά!Στο μουσείο της Porsche να πάτε.
-
Λέω να πάω Βερολίνο τελικά!Να προτείνω κάτι διαφορετικό?
Ηθελα να στο πω και για το Παρίσι αλλά άργησα να το διαβάσω.
Μείνε λίγο στις μεγάλες πόλεις, ρίξε μια ματιά σε 5-6 βασικά πράγματα που πρέπει να δει κάθε επισκέπτης και μετά εάν και όσο σε παίρνει κάντην για την ενδοχώρα. Θα δεις πολύ ομορφα πράγματα , θα καταλάβεις τη διαφορετικότητα και θα περάσεις πολύ ωραιότερα απ' ότι έχεις σχεδιάσει.
Δε μιλώ για Βερολίνο/Γερμανία που άλλωστε δεν έχω πάει ποτέ αλλά γενικότερα
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Λέω να πάω Βερολίνο τελικά!
Να προτείνω κάτι διαφορετικό?
Ηθελα να στο πω και για το Παρίσι αλλά άργησα να το διαβάσω.
Μείνε λίγο στις μεγάλες πόλεις, ρίξε μια ματιά σε 5-6 βασικά πράγματα που πρέπει να δει κάθε επισκέπτης και μετά εάν και όσο σε παίρνει κάντην για την ενδοχώρα. Θα δεις πολύ ομορφα πράγματα , θα καταλάβεις τη διαφορετικότητα και θα περάσεις πολύ ωραιότερα απ' ότι έχεις σχεδιάσει.
Δε μιλώ για Βερολίνο/Γερμανία που άλλωστε δεν έχω πάει ποτέ αλλά γενικότερα
Δεν έχεις άδικο μεν, αλλά απ' την άλλη με 5 μέρες καιρό που να πρωτοπάω; Τουλάχιστον ας έχω μια σχετικά πλήρη άποψη για τις πόλεις που πηγαίνω.
Πάντως είναι το όνειρό μου να γυρίσω την Ευρώπη (έστω κάποιες χώρες) με αυτοκίνητο, ώστε να ανακλύψω μια πιο διαφορετική πλευρά τους.
Φίλε ΚΙΝΤ , έχει μουσείο η Porsche στο Βερολίνο; Εγώ γιατί νόμιζα ότι είναι στο Τσουφενχάουζεν;
-
Φίλε ΚΙΝΤ , έχει μουσείο η Porsche στο Βερολίνο; Εγώ γιατί νόμιζα ότι είναι στο Τσουφενχάουζεν;Νεαρέ ΤΣΑΡΜΑΚΕΞΙΝΤΑΕΞΙ, στο Τσουφενχάουζεν είναι το μουσείο αλλά πρέπει να πάτε.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Φίλε ΚΙΝΤ , έχει μουσείο η Porsche στο Βερολίνο; Εγώ γιατί νόμιζα ότι είναι στο Τσουφενχάουζεν;
Νεαρέ ΤΣΑΡΜΑΚΕΞΙΝΤΑΕΞΙ, στο Τσουφενχάουζεν είναι το μουσείο αλλά πρέπει να πάτε.
ΦΙΛΕ ΓΚΑΣΜΑ ΚΙΝΤ, κοίτα έναν χάρτη της Γερμανίας και δες που είναι το Βερολίνο και που το Zuffen:
Και η Νέα Υόρκη έχει ωραία μουσεία, αλλά δεν θα μου τα προτείνεις όταν πάω Βερολίνο!
-
Επειδή είμαι άσχετος, το ένα από τα δύο είναι ο στόχος και το άλλο είναι οι κουκίδες?
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Επειδή είμαι άσχετος, το ένα από τα δύο είναι ο στόχος και το άλλο είναι οι κουκίδες?Δεν είσαι εσύ άσχετος (καλά, είσαι, αλλά δεν φταίει αυτό τώρα) αλλά ο νεαρός τσάρμακ πετάει έναν χάρτη χωρίς ονόματα και περιμένει οι άλλοι να βγάλουνε άκρη.
Υ.Γ. ΓΚΑΣΜΑΣ?
Ευτυχώς που έχεις χιούμορ! -
Eπειδή στη γεωγραφία με το ζόρι πήρατε τη βάση, ορίστε:
-
O σνιτσελόσαρμας σας έδειξε που είναι το Τσούφεν τέτοιο σας...Σε ένα προάστιο της τιμημένης Στουτγκάρδης, οπου βασικα το πιο ενδιαφέρον πράγμα που υπάρχει είναι το εργοστάσιο της εν λόγω εταιρείας...Η Στουτγκάρδη τώρα είναι ακόμα πιο μακριά από το Βερολινό ( από το Μόναχο που είχαμε απορίψει ) άσε που αυτό το πράγμα που εσείς αποκαλείτε μουσείο Porsche πολύ απλά δεν υφίσταται ακόμα γιατί τώρα χτίζεται Τώρα αν μιλάτε για το σαλονάκι του γραφείου του διευθυντή παραγωγής που τώρα είναι σε άλλο κτίριο και τους περίσευε μέσα στο οποίο έχουν βάλει και 5 αμάξια πάω πάσο Αν είναι να πάει μέχρι εκεί ας παεί στο μουσείο Mercedes αλλιώς τζάμπα χρήμα ( 100+ ευρώ με τραίνο αλλά υπάρχουν και τα αεροπλάνα που είναι μερικές φορές φτηνότερα ) και τζάμπα χάσιμο χρόνου ( 8 περίπου ώρες με ICE ).
Αλλά που να τα ξέρετε όλα αυτά κύριοι. Δεν κάνατε γκαστερμπάιντερ μηχανικοί στην Γερμανία εκεί που το 1 χλμ σε Σνέλ Μπάν είναι 10 χλμ σε ελληνικό τρακτέρ που έχει παίξει σε ταινία με την Βουγιουκλάκη...Ασπρόμαυρη , όχι τεκνικόλορ -
Kανένας που να έχει πάει ταξιδάκι προς Τυνησία μεριά (Τύνιδα, Χαμμαμέτ, κλπ)?... Έβλεπα φωτο και σχόλια σε ένα ταξιδιωτικό website κι άρχισαν να μου μπαίνουν ιδέες για κανένα 5ήμερο (μάλλον όμως προς φθινόπωρο, υποχρεώσεων & δουλειάς επιτρέπουσας).
-
Προ 15ετιας οποτε δεν ξερω, αν οι πληροφοριες μου εξακολουθουν να ειναι ακριβεις...
-
Περισσότερο ψάχνω τι περιοχές αξίζει να δω σε 4-5 μέρες (χωρίς να τρελαθούμε στο τρέξιμο, δηλαδή να υπάρχει αρκετός χρόνος για χαλάρωση), τι πρέπει να προσέξουμε (π.χ εμβόλια κ τέτοια δε χρειάζονται, αλλά σου λένε καλύτερα να πίνεις μόνο εμφιαλωμένο νερό, κλπ) και τι να αποφύγουμε. Προτιμώ ν'ακούσω κάποιον που έχει πάει παρά να 'βολευτώ' με ό,τι βρω σε οδηγούς και στο διαδύκτιο. Thanks anyway.
-
Ζευγάρι Γάλλων με ένα 3χρονο κοριτσάκι θέλει να έρεθει Ελλάδα για 2 εβδομάδες : 1 βδομάδα Πελοπόννησο - 1 βδομάδα νησί.
Στην Πελοπόννησο θα νοικιάσουν αυτοκίνητο και σκέφτονται να κάνουν 3 διανυκτερεύσεις για να μείνουν τουλάχιστον 2 βράδια στο ίδιο ξενοδοχείο και να τριγυρίσουν (δεν θέλουν και πολύ κουραστικό πρόγραμμα λόγω της μικρής).
Στο νησί θέλουν να μείνουν στο ίδιο ξενοδοχείο για την εβδομάδα τους (Κυκλάδες ή Ιόνιο).
Δυστυχώς το πρόγραμμα τους είναι για Αύγουστο.
Ζήτησαν τη βοήθειά μου για να τους προτείνω πρόγραμμα και νησί. Βάλτε ένα χεράκι παιδιά
Τι tour να κάνουν στην Πελοπόννησο?
Που να πάνε σε νησί? Λόγω της μικρής καλό είναι να αποφευχθούν τα μέρη που γίνεται ο τρελός χαμός (βλ. και Αύγουστο)Ακούω προτάσεις please
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ακούω προτάσεις please
Μια βδομάδα είναι μια χαρά για Πελοπόννησο! Νομίζω πως θα ήταν καλά να δουν Ναύπλιο, Μονεμβασιά, Ελαφόνησο,, τη διαδρομή πάνω απ τον Ταΰγετο (Τρίπολη - Σπάρτη), κάτι από Μάνη, Δημητσάνα (και τα περίχωρα) και να καταλήξουν στον ililia για φαΐ ( για να μη ξεχνιόμαστε).
Μετά καταλήγουν σε κάποιο λιμάνι και πάνε Κεφαλλονιά! Αρκετά μεγάλο νησί για να μη βαρεθούν, έχει πολύ καλές παραλίες και είναι και σχετικά ησυχο.
Πώς το βλέπεις;
-
Ακούω προτάσεις please
Μια βδομάδα είναι μια χαρά για Πελοπόννησο! Νομίζω πως θα ήταν καλά να δουν Ναύπλιο, Μονεμβασιά, Ελαφόνησο,, τη διαδρομή πάνω απ τον Ταΰγετο (Τρίπολη - Σπάρτη), κάτι από Μάνη, Δημητσάνα (και τα περίχωρα) και να καταλήξουν στον ililia για φαΐ ( για να μη ξεχνιόμαστε).
Μετά καταλήγουν σε κάποιο λιμάνι και πάνε Κεφαλλονιά! Αρκετά μεγάλο νησί για να μη βαρεθούν, έχει πολύ καλές παραλίες και είναι και σχετικά ησυχο.
Πώς το βλέπεις;
Σε ό,τι αφορά τη διαδρομή της Πελοποννήσου περίπου αυτή σκεφτόμουνα κι εγώ, αλλά μου φαίνεται ίσως λίγο οριακή χρονικά λαμβάνοντας υπόψη και το δεδομένο της πιτσιρίκας...Μήπως είναι πολύ κουραστική? (λέω εγώ τώρα )...Σε ποια 3 σημεία λες να καταλύσουν?
Κεφαλλονιά μ'αρέσει ...Δεν είμαι σίγουρος όμως αν το μεγάλο νησί το θέλουν ή όχι (θα ρωτήσω) γιατί δεν ξέρω αν θα νοικιάσουν κι εκεί αμάξι ή θέλουν να (ψιλο)αράξουν σε ένα μέρος χωρίς πολλές μετακινήσεις...
Κεφαλλονιά πάλι που είναι καλύτερα να μείνουν?
Ιθάκη λέει? (είχα πάει πριν καμιά 10ρια χρόνια και μου είχε αρέσει αρκετά θυμάμαι, αλλά είχα μείνει μόνο 2-3 μέρες)Thx a lot Χάρη
-
Φαντάζομαι πως θα έρθουν αεροπορικώς στην Αθήνα, οπότε μάλλον βολεύει να μείνουν στο Ναύπλιο, που είναι και όμορφο το βράδυ. Μετά ίσως βολεύει να μείνουν στη Νεάπολη. Μπορούν να επισκεφθούν τη Μονεμβασιά από κει και επίσης είναι απέναντι από την Ελαφόνησο, αν τελικά θέλουν να πάνε και εκεί. Και η Καλαμάτα προτείνεται για διανυκτέρευση νομίζω. Μπορούν να πάνε σε Κορώνη, Μεθώνη, Μάνη κλπ από κει και είναι αρκετά όμορφη. Για πιο βόρεια δεν έχω να προτείνω κάτι.
Για την Ιθάκη δεν έχω ιδέα, εμένα δεν μ' αρέσουν τα μικρά νησάκια. Αν δεν κάνω χιλιόμετρα στις διακοπές κάτι παθαίνω!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ζευγάρι Γάλλων με ένα 3χρονο κοριτσάκι θέλει να έρεθει Ελλάδα για 2 εβδομάδες : 1 βδομάδα Πελοπόννησο - 1 βδομάδα νησί.
Στην Πελοπόννησο θα νοικιάσουν αυτοκίνητο και σκέφτονται να κάνουν 3 διανυκτερεύσεις για να μείνουν τουλάχιστον 2 βράδια στο ίδιο ξενοδοχείο και να τριγυρίσουν (δεν θέλουν και πολύ κουραστικό πρόγραμμα λόγω της μικρής).
Στο νησί θέλουν να μείνουν στο ίδιο ξενοδοχείο για την εβδομάδα τους (Κυκλάδες ή Ιόνιο).
Ζήτησαν τη βοήθειά μου για να τους προτείνω πρόγραμμα και νησί. Βάλτε ένα χεράκι παιδιά
Που να πάνε σε νησί? Λόγω της μικρής καλό είναι να αποφευχθούν τα μέρη που γίνεται ο τρελός χαμός (βλ. και Αύγουστο)Ακούω προτάσεις please
Πιο κάτω γράφεις για 3 σημεία διανυκτέρευσης αλλά εγώ όπως το διαβάζω εδώ καταλαβαίνω για 2 σημεία
Εάν θέλουν να καθίσουν σε ένα σημείο για 2 βράδια, η Αρκαδία είναι μονόδρομος. Γενικά η Αρκαδία είναι πολύ όμορφη και έχει πράγματα να δεις κάποιος (Δημητσάνα, Βυτίνα, Στεμνίτσα, Τρίπολη) Εάν θέλουν ιστορικούς /αρχαιολογικούς τόπους πρέπει οπωσδήποτε να πάνε Αργολίδα, ενώ σε διαφορετική περίπτωση καλό θα είναι να την αποφύγουν καθώς ούτε καλό οδικό δίκτυο έχει (πάσχει πολύ η Πελοπόννησος σε αυτό) και θα βρουν και αρκετή ζέστη. Επίσης από φυσική ομορφιά δε λέει και πολλά και μεσες άκρες τα ίδια είναι και η ανατολική αρκαδία.
Οπότε μου φαίνεται λογικό να χρησιμοποιήσουν για 'έδρα' κάποια πόλη της Αρκαδίας και τη μία μέρα να πάνε προς Αργολίδα (Ναύπλιο , Τύρινθα , Μυκήνες, Επίδαυρο) και την άλλη προς Μεσσηνία (Καδραμύλη, Φοινικούντα , Καλαμάτα). Εάν δε θέλουν να κατηφορίσουν μπορούν να διαθέσουν τη μέρα τους για να πάνε μια βόλτα στο φαράγγι του Βουραϊκού με τον οδοντωτό. Πιστεύω ότι είναι κάτι που πρέπει να δουν όλοι όσοι έρχονται εδώ, ενώ το τοπίο είναι μαγευτικό.
Την άλλη μέρα ή θα διαλέξουν κάτι από Λακωνία (Μονεμβάσια, Μυστράς) ή κάτι από Δυτ. Πελοπόννησο (κυρίως για τις θάλασσές της).
Προσωπιικά λόγω ζέστης και ταλαιπωρίας θα απέφευγα τη Λακωνία και θα πρότεινα την Ηλεία (επειδή έχουν μικρό παιδί) με δύο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που έχει :
http://www.aldemarhotels.com/GR_West-Pe ... llage.html το οποίο έχει την Ολυμπία σε απόσταση βολής (περίπου 30χμ) και βέβαια αυτό http://www.ellada.net/grecotel/olympiariviera/ που είναι κάπως πιο μακριά .Νομίζω ότι η δυτική Πελοπόννησος θα τους έρθει πιο ξεκούραστα και θα το χαρεί περισσότερο και το παιδί τους και βέβαια έχει και την Ολυμπια για 'δέλεαρ'.
Όπου και να πάνε πάντως καλο θα είναι να προσέχουν πολύ στο οδικό δίκτυο . Πάρα πολύ.
Υ.Γ Υπάρχουν βέβαια και λιγότερο 'πιασάρικοι' προορισμοί: Λαγκάδια, Ανδρίτσαινα και άλλα παρόμοια αλλα΄δε νομίζω να θέλουν εναλλακτικό τουρισμο.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Πιο κάτω γράφεις για 3 σημεία διανυκτέρευσης αλλά εγώ όπως το διαβάζω εδώ καταλαβαίνω για 2 σημεία
7 μέρες = 3 σημεία χ 2 μέρες το σημείο ...Ίσως εκφράστηκα λάθος : όχι 3 διανυκτερεύσεις αλλά '3 τόπους κατάλυσης ώστε να μείνουν (τουλάχιστον ) 2 μέρες στο ίδιο ξενοδοχείο'
Σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις...Διαφωτιστικότατος -
οκ, εγω δεν κατάλαβα καλά
-
Χαιρετώ τις ταξιδιάρες ψυχές που λένε και οι Τρύπες
Είδα ότι η κουβέντα γύρισε στη Γερμανία όποτε ίσως θα μπορούσατε να μου προτείνετε και μένα κάτι που θα πάω τέλη Ιούλη.Θα μείνω στη Χαϊδεμβέργη
Για τη πόλη απ' ότι είδα στο internet αν πας στο κάστρο,περπατήσεις στο ποτάμι(γενικα για περπάτημα) και δεις και το πανεπιστήμιο (το παλιότερο στη Γερμανία) νομίζω είσαι αρκετά καλυμμένος.
Είναι κοντά Nurgburgring & έχει 20/7 - 22/7 έχει Formula 1!Για άλλες πόλεις;Άλλωστε έχω ακούσει ότι έχει κοντά (90 χλμ και 120 χλμ ) τις 2 μεγάλες πόλεις Φρανκφούρτη και Στουγγάρδη.
Στη Στουγγάρδη σκοπεύω να επισκεφθώ μουσείο Porsche(δωρεάν) και Mercedes-Benz(8 ευρώ);!;!;
ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ