-
Παιδια καθε ποτε αλλαζουμε καδενα?Πως καταλαβαινουμε οτι θελει αλλαγμα?Τι παρουσιαζει?
-
Παιδια καθε ποτε αλλαζουμε καδενα?Πως καταλαβαινουμε οτι θελει αλλαγμα?Τι παρουσιαζει?
-
-
Σχεδόν ποτέ
Εκτός και εάν έχει 'χαλαρώσει' και ακούγεται! -
νομιζα αλλαγη καδενας στο διπλασιο αποτι ο ιμαντας.
-
Ποτέ .... αν δεν υπάρχει λόγος ....
-
Yπαρχει περιπτωση απο το χαλαρωμα να χαθει ο συγχρονισμος μεταξυ στροφαλου και εκκεντροφορου και να επηρεαζει την λειτουργια της μηχανης?
-
οχι απλως μπορει να κοπει σε αντιθεση με τους ιμαντες που συνηθως καβαλανε δοντια.
-
Γεια σου ρε ιταλάκια με τα ωραία αβατάρια
Όχι φίλε μου, πολύ δύσκολα να κοπεί η καδένα, συνήθως με τα πολλά χλμ χαλαρώνει ο τεντωτήρας και γίνεται πιο τραχύς ο θόρυβος του κινητήρα! Το να τη σπάσεις ακόμα και με κανιβαλισμούς μου είναι αδιανόητο! Γενικά μη σε ανησυχεί, δε χρειάζεται να το σκέφτεσαι όπως σε ένα αυτοκίνητα με ιμάντα !
Ο ιμάντας είναι που θα κοπεί και θα ψάχνεσαι...εάν το αμελήσεις!
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Παιδια καθε ποτε αλλαζουμε καδενα?Πως καταλαβαινουμε οτι θελει αλλαγμα?Τι παρουσιαζει?Όταν κάνει θόρυβο ή χαλαρώνει και βλέπεις διαφορά στις επιδόσεις του κινητήρα (δεν έχει σωστό χρονισμό, ίσως πηδήξει και δόντι).
Βέβαια αλλάζεις καδένα κι όταν σπάσει.Είχα ένα αμάξι με καδένα και αλουμινένιο γρανάζι με πλαστικά δόντια για να είναι ο κινητήρας αθόρυβος όταν το αμάξι είναι καινούριο. Μετά από μερικές δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, τα μισά πλαστικά δόντια βρισκόταν στο κάρτερ του λαδιού.
-
μάρκα και μοντέλο ?
-
1974 Charger 400.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
μάρκα και μοντέλο ?Aν εννοεις το δικο μου ειναι skoda favorit.
-
Κροτάλισμα σε 207GT
Καλημέρα!...
Προς γνώστες...
Προχθές το απόγευμα έβαλα το αυτοκίνητο μπροστά (ήταν κρύο εντελώς) και σε ακινησία μια ημέρα. Στο ρελαντί κανένα θέμα.
Μόλις πάτησα το γκάζι κάπου λίγο παραπάνω από τις 1200 στροφές ακούστηκε ένα σχετικά δυνατό κροτάλισμα στον κινητήρα. Σε κάθε ελαφρύ πάτημα του γκαζιού το έκανε. Έβγαλα το αυτοκίνητο από το γκαράζ και για περίπου 5 λεπτά το κροτάλισμα ακουγόταν σε αυτές μόνο τις στροφές. Μόλις ζεστάθηκε το αυτοκίνητο ο ήχος εξαφανίστηκε και όλα ήταν φυσιολογικά. Ο ήχος ΔΕΝ εμφανίστηκε αργά το βράδυ που το ξανά έβαλα μπροστά το αυτοκίνητο.Μάλλον το θέμα αφορά αυτό: http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.ph ... sc&start=0
Ποια η άποψή σας;
-
Τα λαδια σου ειναι ενταξει;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τα λαδια σου ειναι ενταξει;Τα λάδια; Φαντάζομαι πως ναι.
Πριν δύο βδομάδες έκανα service και μου έβαλαν Fuchs Titan GT1 φουλ συνθετικά. -
Ελεγα μηπως ηταν απο τα ωστηρια αλλα διαβασα και το λινκ που εβαλες που μιλανε για τον τεντωτηρα της καδενας
-
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι και στο δικό μου αυτό συνέβη. Τεντωτήρας της καδένας.
Δεν έχω όμως καταλάβει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Υπάρχει άραγε κάποιο πρόβλημα; -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Οχι και θορυβος ρε παιδια η καδενα.
Απλα αυτο που ειπε καποιος οτι αντε να ακουσεις καποιο ψιλο κροταλισμα σε καποιον τοιχο με ανοιχτο το παραθυρο κανοντας αντιλαλο.Αυτο ειναι ολο.
Επισης μπορει να ακουστει αν κρεμασεις με λιγες στροφες τον κινητηρα και τρανταζεται.
Κατα τα αλλα η καδενα σε απαλλασει απο πολλα εξοδα!Πολλα ομως!!
Απορω γιατι βγαινουν μηχανες με ιμαντα....δεν μπορω να σκεφτω τον λογο,παντως κατι θα ξερουν οι σχεδιαστες των κινητηρων.....οι ιμαντες μπηκαν για να μειωθει το βαρος του κινητηρα ναι,ναι και για να γινουν ακομη πιο αθορυβοι αλλα η καδενα αποπνεει ασφαλεια και με ρυθμηση του τεντωτηρα ειναι παντα σαν καινουργια(περιπου καθε 100000χλμ)
-
παντως εγω που εχω το ford mondeo δεν ακουγετε τιποτα! Θεωριτικα μπορει να μπηκαν για να γινουν ακομη πιο αθορυβοι οι κινητηρες πρακτικα ομως για να πουλανε ανταλλακτικα! Στο τελος θα βρω ενα σκαραβεω αυτος λενε οτι αντι για ιμαντα μπορεις να βαλεις και καλσον..!
Αλλαγή καδένας.Καθε ποτε?