-
To Gravity εμένα μου άρεσε πάντως, αν εξαιρέσουμε τον Clooney που και σεναριακά και σαν παίξιμο ήταν μη πιστευτός. Πολύ καλή σκηνοθεσία, εξαιρετική φωτογραφία (επιπέδου Avatar) και εφέ, χωρίς τεράστιες τρύπες το σενάριο [spoiler:2x1qjxqw]αν εξαιρέσουμε το απαραίτητο Χολυγουντιανό τέλος[/spoiler:2x1qjxqw], ακόμα και η Φυσική του μια χαρά ήταν. Η Bullock γενικά με αηδιάζει αλλά εδώ ήταν αρκετά καλή. Προσεγμένη ταινία, Χολυγουντιανό blockbuster ναι αλλά πιο ενδιαφέρον από τα τυπικά του είδους.
-
-
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
Μπεστ ποστερ εβερ...Χρωσταω μια απαντηση -μην νομιζεις οτι σε ξεχασα, απλα επειδη δεν ειμαι σιγουρος αν την εχω ξαναδει πολυ πολυ παλιοτερα, ειναι στα προσεχως.Επιφυλασσομαι για περαιτερω θαψ...κριτικη..
Κατα τα αλλα, φρεσκα κουλουρια ο κουλουρας :
Ενα αεροπορικο ατυχημα.Μια ομαδα επιζωντων σε ενα τροπικο νησι. Η αιωνια μαχη Καλου-Κακού (με τονο για να μην πεταχτει κανας εξυπνακιας και μου πει για τον διαιτητη.)
Ελα J.J Abrams παραδεξου του, εκει κοντα στο μιλλενιουμ που την ειδες πρεπει να σου κανε εντυπωση ε;Μολογα λεμε και ο δικαστης θα δειξει επιεικια.
Η ταινια ειναι η πρωτη μεταφορα στο πανι του ομωνυμου βιβλιου (εγινε και δευτερη πριν καμια εικοσαρια χρονια, με αναιμικα αποτελεσματα, μακρυα απο αυτην) κεντρικο θεμα του οποιου ειναι η αναζητηση απαντησης στο ερωτημα 'Το Κακο ειναι εμφυτο στον ανθρωπο ή γεννιομαστε αγγελικα πλασμενοι και στην πορεια το περιβαλλον μας ωθει σε πραξεις που δεν ειναι αποδεκτες;'
Το κολπο σε αυτην την περιπτωση ειναι οτι η ομαδα των επιζωντων αποτελειται απο μικρα παιδια (ξανθουλικα, ζουμπουρλουδικα ) ενω το τροπικο νησι λειτουργει αφενος ως ενας φιλησυχος τοπος ιδανικος για αρμονικη συμβιωση αφετερου ως 'δοκιμαστικος σωληνας' για την μελετη της συμπεριφορας (λογω αποκλεισμου απο αλληλεπιδρασεις με ενηλικους ανθρωπους).
Αυτο που συμβαινει στην πορεια ειναι οτι το γκρουπ διαχωριζεται εξαρχης σε 2 παρεακια: Απο την μια η πλευρα της Λογικης και απο την αλλη η πλευρα του Ενστικτου, και γκεςς γουατ, η τελευταια ειναι αυτη που αρχιζει να παρεκτρεπεται οσο πιο πολυ ενσωματωνεται στο φυσικο περιβαλλον.Εδω κατα την γνωμη μου ειναι και το πιο ενδιαφερον κομματι, η ταυτιση του Κακου με τα πρωτογονα ενστικτα και του Καλου με την Λογικη και τον Πολιτισμο (δεν ειναι τυχαιο οτι το γκρουπ της Λογικης ειναι υπευθυνο για την συντηρηση της φωτιας).(Η αλλη τιτικα απο την Ιαπωνια αλλιως μας τα πε βεβαια.)
Και για να γινουν πιο ενδιαφεροντα τα πραγματα, μπροστα σε μια υποτιθεμενη απειλη, ολοκληρη η ομαδα των επιζωντων εμπιστευεται το Ενστκτο για την αντιμετωπισης της και απο κει και περα η επικρατηση του ειναι σχεδον ολοκληρωτικη...αλλο δεν λεω γιατι θα πεσει spoiler.
Η ταινια ειναι καλογυρισμενη (ασπρομαυρη και δεν σε νοιαζει καθολου για την ελλειψη χρωματος αφου σε βαζει αμεσως στο κλιμα), τα πιτσιρικια ολως παραδοξως αποδιδουν οποτε οσοι πιστοι προσελθετε.Ξεχασα τιποτα; Α ναι, οση ωρα εγραφα αυτα εβραζε το γαλα το παιδιου στο ματι.Δεν πειραζει, ας το φαει κρεμ μπρουλε.
-
Δεν πειραζει, ας το φαει κρεμ μπρουλε.
Χάνονται όλα τα θρεπτικά στοιχεία (αν δεν μιλάμε για φρέσκο εννοείται).
Ξαναβράστο. -
Όχι. Να μαθει στις κακουχίες. Εγώ καλά μεγάλωσα με Θέατρο της Δευτέρας ;
-
Ποιό θέατρο της Δευτέρας που θα σου ζητήσει άιφονζ από τον παιδικό σταθμό...
-
Θα πάρει. Και στο λύκειο θα ζητησω ζητησω και γω να έρχεται στο σπίτι με τις συμμαθήτριες του για διάβασμα. (Αντισταθμιστικά οφέλη).
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ποιό θέατρο της Δευτέρας που θα σου ζητήσει άιφονζ από τον παιδικό σταθμό...Θα πάρει. Και στο λύκειο θα ζητησω ζητησω και γω να έρχεται στο σπίτι με τις συμμαθήτριες του για διάβασμα. (Αντισταθμιστικά οφέλη).
Άσχετοι, τα παιδιά παίρνουν iPad και android, γιατί δεν είναι σωστό να έχουν κινητό από τόσο μικρή ηλικία
επίσης g8777, να προσέχεις τη διατύπωση στα αντισταθμιστικά, γιατί θα γίνει αλα snapchat η δουλειά. Θα στις δείχνει για 4-3-2-1 ΠΟΥΦ
-
Είδα τη Ζωή της Αντέλ
Αξίσει να το δει κανείς μόνο και μόνο για τις εξαιρετικές ερμηνείες ιδιαίτερα της Εξαρχοπουλός που τονίζεται από την ενδιαφέρουσα σκηνοθετική προσέγγιση (συνεχώς πολύ κοντινά πλάνα, σα να είσαι μέσα στην ιστορία)
Το λεσβιακό δεν είναι το σημαντικό κομμάτι της ταινίας, θα μπορούσε το ίδιο ακριβώς στόρι να παίζει στρέιτ. Δε με ενόχλησε. Οι πολυσυζητημένες σκηνές σεξ δεν είναι και τόσο σοκαριστικές ούτε τόσο 'πορνό', λειτουργούν νομίζω στα πλαίσια της ταινίας.
Βασικά είναι μια ωραία ιστορία έρωτα και ενηλικίωσης, όχι πορνό, όχι λεσβιακό.Μειονέκτημα της ταινίας ο αργός ρυθμός (αλλά ας πούμε ότι είναι άποψη, ΟΚ) αλλά σοβαρό μειονέκτημα η υπερβολική διάρκεια, σκέφτηκα ότι μάλλον είχε απεργία ή είχε πάθει κόψιμο ο μοντέρ οπότε ό,τι γύρισαν το έβαλαν αλλά άνετα θα μπορούσε να ήταν 2 ωρίτσες, άντε 2:15...
Οπλιστείτε με υπομονή και ξηρά τροφή ή κανά σουβλάκι (τρώνε κιόλας στην αρχή και γενικά όλο τρώνε οπότε σε συνδυασμό με τη διάρκεια ανοίγει η όρεξη άσε που όλο καπνίζουν, το political correctness αλά Χόλιγουντ πάει περίπατο...) και πηγαίνετε να δείτε τις ερμηνείες.
-
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Ελα J.J Abrams παραδεξου του, εκει κοντα στο μιλλενιουμ που την ειδες πρεπει να σου κανε εντυπωση ε;Μολογα λεμε και ο δικαστης θα δειξει επιεικια.Tι πινεις ρε μαστορα , δεν εχω δει την ταινια αλλα εμαθα αγγλικα διαβαζοντας-ταλαιπωρώντας το βιβλιο, πολυ ωραιο απο ενα αμφιλεγομενο συγγραφεα, με αμφιλεγομενες φιλοσοφικες προεκτασεις, μαλλον ειμαι με τον Κουροσαβα εδω.
Θα κατσω να τη δω.
Btw ειδα το gravity τις προαλλες, πολυ καλη ταινια με πολλες αναφορες στο space odyssey και με καταπληκτικη φωτογραφια. Ειναι αυτη η γενια λατινων συγγραφεων-σκηνοθετων που παιζουν με απαραμιλλη ευκολια σε ενα αρκετα εχθρικο και συντηρητικο περιβαλλον οπως ειναι το χολλυγουντ -τωρα-. Δλδ ολο αυτο το παρεακι Alfonso Cuarón, Guillermo del Toro, Alejandro González Iñárritu ειναι τοσο προικισμενοι που καταντα αστειο, και χωρις διαθεση σοβαροφανειας. Μπραβο και συγχαρητηρια χωρις τους Μεξικανους και τον Αλεξαντερ Πειν-Σοφια Κοππολα θα μιλουσαμε για επικ βαρετη δεκαετια στο σινεμα των ΗΠΑ.
PS. Προσκυνω Σαντρα Μπουλοκ(49)!!, η τυπισσα ειναι τοσο φιτ που το πρωϊ μετα τη ταινια αρχισα να κανω πους-απς απο ντροπη.
-
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
Ελα J.J Abrams παραδεξου του, εκει κοντα στο μιλλενιουμ που την ειδες πρεπει να σου κανε εντυπωση ε;Μολογα λεμε και ο δικαστης θα δειξει επιεικια.
Tι πινεις ρε μαστορα , δεν εχω δει την ταινια αλλα εμαθα αγγλικα διαβαζοντας-ταλαιπωρώντας το βιβλιο, πολυ ωραιο απο ενα αμφιλεγομενο συγγραφεα, με αμφιλεγομενες φιλοσοφικες προεκτασεις, μαλλον ειμαι με τον Κουροσαβα εδω.
Για το LOST μάλλον λέει .
-
Ετσι Bill.
Kοιτα ρε γτπτνμ που θα κατσουμε να δουμε Mπουλοκ πισω-πισω.Ολοι καλη μου την βγαζετε την ταινια.
(Βtw gto αποψε εχει Samurai εκτος αν με πιασει κανα παλαβο.)
χωρις τους Μεξικανους και τον Αλεξαντερ Πειν-Σοφια Κοππολα θα μιλουσαμε για επικ βαρετη δεκαετια στο σινεμα των ΗΠΑ
E μωρε και συ τωρα...
(γιατι συζηταμε για σινεμα και οφειλουμε να επικυρωσουμε την κουβεντα με το Κιουμπρικοσημο)
(Τι; μιλαμε για αυτη την δεκαετια; Λυπαμαι το χωροχρονικο συνεχες νταζ νοτ απλάι χιαρ.)
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
μιαμ μιαμ....To trailer μαμει!!!
ελπίζω να είναι σαν το πρώτο!!!
-
Πρέπει να το έχω το δει το πρώτο.Γνωστή μου φαίνεται η ιστορία,μοιάζει λίγο και με το http://en.wikipedia.org/wiki/Dredd
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
μιαμ μιαμ....
To trailer μαμει!!!
ελπίζω να είναι σαν το πρώτο!!!
η ΚΑΛΗ σκηνη μαχης που υπηρχε στο πρωτο
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πρέπει να το έχω το δει το πρώτο.Γνωστή μου φαίνεται η ιστορία,μοιάζει λίγο και με το http://en.wikipedia.org/wiki/Dreddμοιάζει αλλα το ντρεντ είναι για παιδάκια τέτοια sequences σπανια!
-
Αγαπάμε Dredd
-
Η Sandra ανέβηκε γενικώς πολύ στην εκτίμηση μου μετά το Blind Side. Μάλλον θα πάω να το δώ το Gravity. Και αυτό
http://www.imdb.com/title/tt2229499/?ref_=nm_flmg_act_7 -
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Ετσι Bill.Kοιτα ρε γτπτνμ που θα κατσουμε να δουμε Mπουλοκ πισω-πισω.Ολοι καλη μου την βγαζετε την ταινια.
Πάντως εγώ όταν βγήκα από το cinema οι περισσότεροι καντηλιάζανε.
Μια χαρά είναι η ταινία αν είσαι ο Μπακογιαννόπουλος.
Κινηματογράφος - Ταινίες [#5]