-
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Μετά το κρύο και τα νεύρα του ΟΑΚΑ θέλω μόνο αυτό να ακούσω!Δράμα το τραγούδι...
-
Πρώτη μέρα στη δουλειά για το 2012 η σημερινή και δεν παλευόταν με τίποτα.
Άκουσα Virgin Steele - The House of Atreus Act I και II καθώς επίσης και αυτά από Axel Rudi Pell:
-
-
-
-
-
-
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πόσο μεγάλη και υποτιμημένη μπάντα...
-
Από την επανακυκλοφορία μέσα στο 2011 του ιστορικού Age of Consent από την αγαπημένη μου metal μπάντα τους Virgin Steele (γιατί οι Nightwish με το κακέκτυπο της madonna δεν λένε τίποτα πλέον ). Να σημειώσω ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και για πρώτη φορά ο ήχος πλησιάζει πάρα πολύ αυτόν του αρχικού βινυλίου.
Ο ύμνος:
Το album περιέχει και 5 ακυκλοφόρητα τραγούδια.
-
Breach Of Lease
Youtube Video -
Another Nail In The Cross
Youtube Video -
A Changling Dawn (Noble Savage Acoustic Version)
Youtube Video -
Under The Graveyard Moon
Youtube Video -
Down By The River
Youtube Video
-
-
-
-
-
-
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
γιατί οι Nightwish με το κακέκτυπο της madonna δεν λένε τίποτα πλέον )Κάνεις μεγάλο λαθος. Το τελευταίο τους (Imaginarium) είναι μέσα στα 5 metal cd της χρονιάς, εύκολα. Και στο λέω εγώ που έκραζα το Dark Passion Play. Ρίξε μια ματιά και στο αλλο thread με τα τελευταία CD που αγοράσαμε, γράφω 2-3 γραμμές.
Πάρτε και ένα άσμα από μένα:
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
γιατί οι Nightwish με το κακέκτυπο της madonna δεν λένε τίποτα πλέον )
Κάνεις μεγάλο λαθος. Το τελευταίο τους (Imaginarium) είναι μέσα στα 5 metal cd της χρονιάς, εύκολα. Και στο λέω εγώ που έκραζα το Dark Passion Play. Ρίξε μια ματιά και στο αλλο thread με τα τελευταία CD που αγοράσαμε, γράφω 2-3 γραμμές.
Ένταξει, γούστα είναι αυτά και ειναι σεβαστά. Για να μην υπάρχει παρεξήγηση, θα σου εξηγήσω γιατί δεν μου αρέσουν πλέον οι Nightwish και δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξω γνώμη στον αιώνα τον άπαντα. Να σημειώσω ότι έχω ακούσει ολόκληρο το νέο album των Nightwish.
Για εμένα η φωνή είναι το κορυφαίο μουσικό όργανο. Από τη στιγμή που έχουμε ένα συγκρότημα που έχει και τραγουδιστή/τραγουδίστρια στη σύνθεσή του, τη φωνή θα κρίνω πρώτα. Το αυτό και για τις όπερες. Όσο καλή και να είναι μια ορχήστρα, αυτό που με ενδιαφέρει είναι το πώς ακούγονται οι φωνές (σοπράνο κλπ). Νομίζω ότι είναι πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα, διαφορετικά θα πρέπει να κρίνουμε ορχήστρες. Έτσι λοιπόν, ναι μεν ο Holopainen γράφει πολύ καλά τραγούδια, η pop φωνή της Anette όμως καταστρέφει την όμορφη μουσική γιατί πολύ απλά (1) η φωνή της δεν ταιριάζει με το ορχηστρικό στυλ των Nightwish και (2) γενικά η φωνή της είναι απαράδεκτη για οποιοδήποτε στυλ μουσικής (κυρίως λόγω έλλειψης μεσαίων). Από την άλλη η Tarja σαφώς και δεν έχει τα καλύτερα τραγούδια, όμως η φωνή της είναι εξαιρετική. Συγκρίνοντας λοιπόν Tarja με Nightwish, εγώ ψηφίζω άνετα Tarja για το συνολικό ηχητικό αποτέλεσμα γιατί έχει καλύτερη φωνή ακόμα κι αν τα τραγούδια της δεν είναι τόσο καλά όσο των Nightwish. Για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης σκέψου τη Νόρμα με μέτρια ορχήστρα και καλή σοπράνο από τη μια πλευρά και την ίδια όπερα με τέλεια ορχήστρα και κακή σοπράνο από την άλλη. Προσωπικά θα επιλέξω την πρώτη με μεγάλη ευκολία. Αλλά όπως είπα γούστα είναι αυτά.
Και για του λόγου το αληθές, μπορείς να συγκρίνεις στα ίδια τραγούδια (από live) Tarja με Anette και εύκολα θα διαπιστώσεις την τεράστια διαφορά. Στο ιστορικό Sleeping Sun λοιπόν, όχι μόνο έχει χαθεί όλη η μαγεία, αλλά η Anette δεν τα καταφέρνει και τονικά καταστρέφοντας εντελώς το κομμάτι. Ιδού και το βίντεο:
-
Δεν διαφωνώ μαζί σου, και δεν θέλω να υπερασπιστώ την Anette (εξάλλου δεν την επικροτώ ως επιλογή τραγουδίστριας για τους Nightwish - θεωρούσα και θεωρώ ότι η Turunen είναι κλάσης ανώτερη τραγουδίστρια και η φωνή της trademark για τους Nightwish), αλλά παρ' ολα αυτά ο νέος δίσκος είναι εξαιρετικός και εμένα μ' αρέσει πολύ.
-
Το κατάλαβα, ρε συ. Οι Nightwish έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά (όπως πάντα) στο τελευταίο album τους, απλά εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν για τους λόγους που εξήγησα παραπάνω. Μάλιστα και με τους Virgin Steele, παρόλο που στα δυο τελευταία album έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά με πολύπλοκα μουσικά κομμάτια και εξαιρετικές ενορχηστρώσεις, και πάλι δεν ενθουσιάζομαι όσο με τα παλιά album τους γιατί ναι μεν μουσικά έχουν προοδεύσει με αποτέλεσμα να είναι πιο ώριμοι από ποτέ αλλά η φωνή του DeFeis είναι πεσμένη.
Μετά τους Savatage, ένας ακόμα ύμνος από τα παλιά κι από εμένα:
Αγαπημένο είδος μουσικής [#2]