-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
O Stefano ποτέ δεν είχε επαγγελματική σχέση με τη Ferrari ως σήμερα. Όταν ξεκίνησε το netKar ζούσε και δούλευε στην Αγγλία, ενώ στη συνέχεια πήγε για 2-3 χρόνια στην Ιαπωνία. Όσον αφορά το καινούριο sim με την F10, βασίζεται κατά πολύ μεγάλο μέρος στο nkPro αλλά έχει και αρκετά στοιχεία από το επερχόμενο nkPro2, μερικά από τα οποία σε πρώτη φάση είναι εμφανή στο graphics engine. Περισσότερα σε λίγες μέρες, που θα έχει λήξει και το NDA. Ίσως να έχουμε ποστ εδώ και από τους συντελεστές.Δεν ξέρω αν μπορούν να απαντηθούν οι παρακάτω πριν τις 9 του μήνα,αλλά σίγουρα θαναι ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
1)Η version αυτή θα είναι μια dumbed down έκδοση του simulator της Ferrari?
2)τα cad data που χρησιμοποίησε είναι από το φετινό μονοθέσιο? -δεν φοβάται η Ferrari μήπως αποκαλύψει κάτι μέσω του σίμ?-
3)όταν λέει οτι έπεται συνέχεια εννοεί σε laser scanned πίστες ή σε καποια αυτοκίνητα του Ferrari brand?
4)οι πίστες είναι σκαναρισμένες από τη Ferrari? (δεν υπάρχει φόβος για αποκάλυψη στοιχείων?)
Αν το συγκεκριμένο ακολουθήσει την πεπατημένη του netKar,τότε θαναι σίγουρα πετυχημένο!
-
Ο χρήστης sosna έγραψε:
Δεν ξέρω αν μπορούν να απαντηθούν οι παρακάτω πριν τις 9 του μήνα,αλλά σίγουρα θαναι ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
2)τα cad data που χρησιμοποίησε είναι από το φετινό μονοθέσιο? -δεν φοβάται η Ferrari μήπως αποκαλύψει κάτι μέσω του σίμ?-
3)όταν λέει οτι έπεται συνέχεια εννοεί σε laser scanned πίστες ή σε καποια αυτοκίνητα του Ferrari brand?
4)οι πίστες είναι σκαναρισμένες από τη Ferrari? (δεν υπάρχει φόβος για αποκάλυψη στοιχείων?)
Αν το συγκεκριμένο ακολουθήσει την πεπατημένη του netKar,τότε θαναι σίγουρα πετυχημένο!
Μέχρι στιγμής αυτά που γνωρίζουμε με σχετική ασφάλεια είναι τα 1, 2 και 4...
-
Ναι, διάφορες φήμες ήθελαν τουλάχιστον μια από τις ομάδες Φ1 να χρησιμοποιούν ως βάση για τον προσομοιωτή τους τη μηχανή του nKPro, οπότε μετά από την επίσημη παρουσίαση του FVA είναι ασφαλές να υποθέσουμε πως αυτή η ομάδα ήταν η Φεράρι και πως το FVA είναι υποσύνολο του κανονικού προσομοιωτή της
-
Ναι, συγκεκριμένα είναι από το μονοθέσιο που εμφανίστηκε στις δοκιμές πριν ξεκινήσει η σαιζόν.
-
Ναι (τι αποκάλυψη στοιχείων εννοείς, σκαναρισμένες πίστες είναι).
-
-
-
Ο χρήστης sosna έγραψε:
Δεν ξέρω αν μπορούν να απαντηθούν οι παρακάτω πριν τις 9 του μήνα,αλλά σίγουρα θαναι ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
Όχι, δεν έχει σχέση με το 'καλό' simulator για το οποίο δεν έχουμε στοιχεία ποιος το φτιάχνει. Σίγουρα πάντως δεν είναι nkpro/pro. Aυτό που όντως ισχύει, είναι ότι τα data που χρησιμοποιήθηκαν για το physics modelling του μονοθεσίου στο Ferrari Virtual Academy είναι αυθεντικά και έχουν παρθεί από τα δεδομένα τηλεμετρίας στο pre-season testing. Επίσης τα διαθέσιμα (fixed) setups, έχουν παραχθεί από το official sim της Ferrari και έχουν γίνει port στο FVA. O Massa κι ο Alonso όταν το δοκίμασαν έδειξαν να τους αρέσει πολύ, ενώ αυτοί που παραμιλούσαν στην κυριολεξία είναι οι διάφοροι άλλοι που το δοκίμασαν για περισσότερη ώρα, και εννοώ τους test drivers της εταιρίας και οδηγούς αγώνων σε GT ή μικρότερα πρωταθλήματα μονοθεσίων. Μάλιστα κάποιος που είχε οδηγήσει και το 'καλό' sim της εταιρίας, είπε πως σε γραφικά το FVA είναι κλάσεις ανώτερο ενώ σε feel είναι σχεδόν ίδιο, ίσως να μην μπορούσε να τα ξεχωρίσει.
To μονοθέσιο έχει μοντελαριστεί από την ομάδα του nkpro, δεν δώθηκαν 3D δεδομένα από τη Ferrari για το αυτοκίνητο.
Συνέχεια σε laser scanned πίστες.
Δεν ξέρω από ποιον είναι σκαναρισμένες, αλλά είναι 100% laser scanned με την πλήρη υποστήριξη και βοήθεια από τη Ferrari.
Το κατέβασα και το δοκίμασα για κάποια ώρα, είναι σίγουρα το καλύτερο sim σύγχρονης F1 που έχω οδηγήσει μέχρι σήμερα. nkpro+ -
Δεν φανταζεσαι ποσο ανυπομονω να ερθει η Δευτερα να παω στο desktop μου να το δοκιμασω!
-
Πωπω παιδια ειναι απιστευτο!
-
Πάλεψέ το, γιατί άμα χτυπήσεις χρόνο στο top-5 πας Maranello για Ferrari Driver Academy (εννοείται ΚΑΙ το racing, τα υπόλοιπα θα είναι παιχνιδάκι). Η Ferrari ψάχνει να βγάλει λαβράκια από την όλη υπόθεση, δεν το κάνει για πλάκα.
-
Εγώ πάντως μετά από πολύ καιρό που είχα αφήσει κάπως τα sim, έφαγα ένα ψιλοκολληματάκι με το NetKar!! Απίστευτη αίσθηση στην οδήγιση, στο φρενάρισμα κλπ!! Το δε Force Feedback είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!! Ααα ρε Χάρη τι μου έκανες πάλι! Θα πάει φωτιά η G25 πάλι!
-
Ο ξαδελφος μου χαρισε την G25 του!!
Σε ποιο σιτε μπορω να μπω να παιξω κατι σαν ντεμο κλπ,απο αυτα που παιζετε εσεις?Μπορει να ρωταω και βλακειες αλλα το computer gaming δεν το χω καθολου!!!
ανοιγει παρενθεση
24/09/10 βγαινει για PS3 TO F12010!!!Aυτο περιμενω σαν τρελος!!!
κλεινει παρενθεσηΓια το pc δεν εχω κανενα παιχνιδι να εγκαταστησω.
-
Καλά, απλά δεν υπάρχει το nKPro!
Μπορώ να μιλήσω μόνο για το Abarth στο Aviano Short (απίθανο) και την Formula Target (F3000 ουσιαστικά) στο Spa του 2001. Ειδικά με την FTarget@Spa 2001 έχω πάθει μεγάλη ζημιά εδώ και μια εβδομάδα... είχα χρόνια να ενθουσιαστώ έτσι, με διαφορά η καλύτερη προσομοίωση που έχω δοκιμάσει ποτέ! Η καλύτερη Eau Rouge ever!
Γενικώς το sim δίνει απίστευτη πληροφόρηση force-feedback στο τιμόνι (καταλαβαίνεις τα πάντα, ακόμα και το τράνταγμα της ασφάλτου σε ευθεία) φοβερά physics, κατατοπιστικότατους ήχους, γραφικά παραπάνω από αξιοπρεπή (και με λίγο σπρώξιμο από τους drivers της κάρτας γραφικών γίνονται super) και επαγγελματικό πρόγραμμα τηλεμετρίας!
Στα πλην του η... μοναξιά (δεν έχει κόσμο online) και το φτωχό του περιεχόμενο σε αυτοκίνητα (πίστες υπάρχουν ήδη έξτρα και βγαίνουν κι άλλες, μιας και περιλαμβάνει track editor). Επίσης υποστηρίζει μόνο μέχρι 15 άτομα online και οι admins των servers έχουν ελάχιστα εργαλεία στη διάθεσή τους.
Να σημειώσω επίσης πως, στην οθόνη φαίνονται μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Ούτε χάρτες με αντιπάλους, ούτε γκατζετάκια θερμοκρασιών, ταχύτητας, κλπ, ούτε χρόνοι αντιπάλων, ούτε τίποτα. Για να τα δεις αυτά πρέπει είτε να κοιτάξεις στην οθόνη του τιμονιού όσο είσαι στην πίστα είτε να μπεις στα pits.,, όπως στην πραγματικότητα δηλαδή.
Επίσης δεν μπορείς να παρακολουθήσεις αντιπάλους online από incar για να... ξεσηκώσεις πατήματα, σχέσεις κιβωτίου, ταχύτητες εισόδου/εξόδου και steering/throttle/brake input (μόνο αν σου δώσουν τα αρχεία τηλεμετρίας τους) ούτε μπορείς να βρεις replays άλλων για να τα μελετήσεις (μόνο αν σου τα δώσουν και πάλι δεν μπορείς να δεις incar). Ούτε setups μπορείς να βρεις εύκολα (με μικρές εξαιρέσεις).
Με λίγα λόγια, you are on your own (εσύ και οι team-mates σου, αν είσαι σε ομάδα).
Όπως και να έχει, έχω μείνει πραγματικά άναυδος με αυτό το sim κι έχω εδώ και περίπου μια εβδομάδα που κυνηγάω το παγκόσμιο ρεκόρ του FTarget στο Spa 2001, παλεύοντας παράλληλα να φτιάξω και κάνα σέταπ της προκοπής. Μέχρι στιγμής έχω καταφέρει να είμαι 2ος, 6 δέκατα μακριά από το παγκόσμιο (2.11.448 έναντι 2.12.048 που έχω κάνει εγώ) αλλά όπως μπορείτε να δείτε στο προηγούμενο link δεν έχει ανεβάσει χρόνο πολύς κόσμος (μόλις 63 μέχρι τώρα). Αν πλακώσουν πολλοί σίγουρα θα πέσω αρκετές θέσεις... εκτός αν βελτιώσω κι άλλο (που εν πολλοίς σημαίνει να βελτιώσω το σέταπ )
Μπορείτε να δείτε όλο το ιστορικό της ενασχόλησής μου με το FTarget στο Spa 2001 σε αυτό εδώ το link, όπου έχω ποστάρει και setups και βιντεοσκοπημένους γύρους.
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ SIM!
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Ο ξαδελφος μου χαρισε την G25 του!!Σε ποιο σιτε μπορω να μπω να παιξω κατι σαν ντεμο κλπ,απο αυτα που παιζετε εσεις?Μπορει να ρωταω και βλακειες αλλα το computer gaming δεν το χω καθολου!!!
ανοιγει παρενθεση
Νetkar pro(demo το κανονικο θελει αγορα),Live For Speed(οτι ισχυει και στο ΝΚpro),rfactor(το βρισκεις τζαμπα ),GTR 2 (επισης το βρισκεις τζαμπα )
Για οποιαδηποτε πληροφορια για ολα αυτα τα sims επισκεψου και την σελιδα www.gvrteam.gr
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Ο ξαδελφος μου χαρισε την G25 του!!Σε ποιο σιτε μπορω να μπω να παιξω κατι σαν ντεμο κλπ,απο αυτα που παιζετε εσεις?Μπορει να ρωταω και βλακειες αλλα το computer gaming δεν το χω καθολου!!!
ανοιγει παρενθεση
Καλως ηρθες στον κοσμο μας
Καποια καλα games για να ξεκινησεις ειναι τα gtr evolution/race on, το live for speed και rfactor. Απο αυτα μονο το 1ο εχει official αυτοκινητα και πιστες και γι αυτο ειναι και τ αγαπημενο μου προσωπικα. Δεν χρειαζεται ν αγορασεις κανενα για να τα δοκιμασεις. Πιστευω ξερεις τον αλλο τροπο... Αν οχι πες μου να σου στειλω pm
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Πάλεψέ το, γιατί άμα χτυπήσεις χρόνο στο top-5 πας Maranello για Ferrari Driver Academy (εννοείται ΚΑΙ το racing, τα υπόλοιπα θα είναι παιχνιδάκι). Η Ferrari ψάχνει να βγάλει λαβράκια από την όλη υπόθεση, δεν το κάνει για πλάκα.... υπαρχει demo ? ( link ?)
-
Demo δεν υπάρχει Αντώνη.
Λεπτομέρειες εδώ... είναι βασισμένο στο nKPro
-
Τα RaceOn/GTR Evo από ότι ξέρω παίζουν online μόνο μέσω Steam. Οπότε, αν ενδιαφέρεσαι για F1, τότε θα σου πρότεινα είτε το πρόσφατο Ferrari Virtual Academy 2010 (θα σου στοιχίσει €15,00 για αρχή) είτε το rFactor με κάποιο από τα free F1 mods (έχουμε και μόνιμο server αν θες να έρθεις online... αν έχεις... θείο δεν θα σου στοιχίσει τίποτα).
Ο χρήστης VassilisAl έγραψε:
Ο ξαδελφος μου χαρισε την G25 του!!
Σε ποιο σιτε μπορω να μπω να παιξω κατι σαν ντεμο κλπ,απο αυτα που παιζετε εσεις?Μπορει να ρωταω και βλακειες αλλα το computer gaming δεν το χω καθολου!!!
ανοιγει παρενθεση
Καλως ηρθες στον κοσμο μας
Καποια καλα games για να ξεκινησεις ειναι τα gtr evolution/race on, το live for speed και rfactor. Απο αυτα μονο το 1ο εχει official αυτοκινητα και πιστες και γι αυτο ειναι και τ αγαπημενο μου προσωπικα. Δεν χρειαζεται ν αγορασεις κανενα για να τα δοκιμασεις. Πιστευω ξερεις τον αλλο τροπο... Αν οχι πες μου να σου στειλω pm
-
Οχι, εχουν και οffline mode. Μεχρι και το GTR Evo τουλαχιστον. Το Race On το κανω τωρα install σε offline mode αλλα κατι δεν παει καλα προς το παρον.
mig, το δοκιμασες το fva? Εντυπωσεις?
Παιδια, πιστευω δεν χρειαζεστε demo για το fva. Αν σας αρεσουν τετοια games θα σας αρεσει 100%! Εκανα τωρα και καποιες ρυθμισεις στην ηλεκτρονικη διαδρομη των πενταλ και ειναι ακομα πιο γαματο!
-
to ferrari virtual race το εχει δοκιμασει κανεις?
αν ναι εχει βρει κανεις τροπο να φτιαξουν τα dead zone στα φρενα κτλ κτλ? -
Μαλλον δεν διαβαζεις τα post μου
Μπορεις να το φτιαξεις κανοντας set το min και max. Δλδ αφηνεις το γκαζι/φρενο και πατας set min. Μετα τα πατας και πατας set max.
-
με το παραμικρο τσιμπιμα εφευγε μπλοκαρισμενη η 599 λολ
-
Ο χρήστης VassilisAl έγραψε:
[snip]
mig, το δοκιμασες το fva? Εντυπωσεις?Παιδια, πιστευω δεν χρειαζεστε demo για το fva. Αν σας αρεσουν τετοια games θα σας αρεσει 100%! Εκανα τωρα και καποιες ρυθμισεις στην ηλεκτρονικη διαδρομη των πενταλ και ειναι ακομα πιο γαματο!
Όχι ακόμα, γιατί έχω κολλήσει με το nKPro και θέλω να μην αποσπαστώ μέχρι να εξαντλήσω όλα μου τα περιθώρια κυνηγώντας το παγκόσμιο.
Πάντως το έχουν πάρει αρκετά παιδιά στη GVRteam (κι εκτός GVRteam) και δεν υπάρχει ούτε ένας που να πει πως δεν του άρεσε!
nKPro είναι βασικά, με κάποιες βελτιώσεις, κυρίως στα γραφικά, αλλά φυσικά με ένα μόνο αμάξι και κωδικοποιημένα (κλειδωμένα) τα αρχεία στησίματος, κλπ.
ΥΓ. Cabala, φέρε μπροστά το brake bias
F1 Games/Simulators [#2]