-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ιταλακια δε μπορεις να δεχτεις οτι υπαρχουν ανθρωποι που μπορουν να ζησουν χωρις την ορθοδοξια και θα ειναι μια χαρα ανθρωποι χωρις αυτην?εσυ δηλαδη θες να κανεις κατι καλο για να σωσεις τη ψυχη σου ή γιατι γουσταρεις αν γουσταρεις?
'ορθοδοξία ή θάνατος'.... κάπου το έχω δει γραμμένο.... και μετά το έγραψα εκεί που έπρεπε...
μου προκαλεί βέβαια μεγάλη εντύπωση, που κακοφαίνεται στους θρήσκους, η μπούργκα, η λατρεία στην αγελάδα, η μη κατανάλωση χοιρινού κλπ. Ενώ το να μην τρως κρέας τετάρτη-παρασκευή έχει λογική. Το να με βαφτίζεις ορθόδοξο χωρίς να με ρωτήσεις(όταν ακόμα δεν μιλάω καν) έχει λογική....
Εμένα λοιπόν μου φαίνονται όλοι αυτοι οι σωματικοί και ψυχικοί εξαναγκασμοί παράλογοι. Και αρνουμαι να ακολουθήσω, πόσο μάλλον να πιστέψω και να προσκυνήσω, όποιον τα πρεσβεύει.
ΧΩΡΙΣ να κατακρίνω βέβαια, όποιον τα κάνει με επιπτώσεις ΜΟΝΟ στον εαυτό του. Αλλά μου ακούγονται ακριβώς το ίδιο. Είτε είναι χριστιανός, είτε μουσουλμάνος, είτε βουδιστής, είτε ότι θέλει. -
ιταλακια δε μπορεις να δεχτεις οτι υπαρχουν ανθρωποι που μπορουν να ζησουν χωρις την ορθοδοξια και θα ειναι μια χαρα ανθρωποι χωρις αυτην?εσυ δηλαδη θες να κανεις κατι καλο για να σωσεις τη ψυχη σου ή γιατι γουσταρεις αν γουσταρεις?
δεν το βλεπω ετσι εγω,ορθοδοξια κτλ.
οταν νιωσω οτι θελω να κανω μια καλη πραξη και οταν νιωσω οτι παω να κανω μια κακη πραξη παντα σκεφτομαι τον θεο και πρατω αναλογα με την στιγμη.
αισθανομαι σαυτες τις περιπτωσεις οτι ο θεος< βλεπει> τι κανω.δεν ξερω αν θα σωσω την ψυχη μου δινοντας 2 και 3 ευρω σε εναν φτωχο
εγω αυτο που ξερω ειναι οτι υπαρχουν δυο ειδων ανθρωποι ,οι καλοι και οι κακοι οπως υπαρχει το καλο και το κακο.
ο καθενας εχει δικαιωμα να επιλεξει τον τροπο ζωης που θελει και ειναι υπευθυνος για τις πραξεις τους.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
εγω αυτο που ξερω ειναι οτι υπαρχουν δυο ειδων ανθρωποι ,οι καλοι και οι κακοι οπως υπαρχει το καλο και το κακο.
το ξερα ότι ο κόσμος του Τόλκιν δεν είναι φανταστικός
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Όλοι οι καλοί χωράνε. Σημαντικό όμως είναι να μην υποτιμά ο θεοσεβούμενος τον άθεο και το αντίστροφο.παπάρια μάντολες
πιστός (απο τον χριστό μέχρι το ΚΚΕ)=άνθρωπος που δεν σκέφτεται=χειρότερα και απο ζωο
και το πρόβλημα δεν είναι οτι πιστευεί οτι μαλακία του κατεβει ή του εχουν μαθεί
είναι οτι μαζεύεται με άλλα ζώα και ενοχλούν -κατα περίπτωση επιβάλουν- όσους δεν έχουν τις ίδιες απόψεις με αυτούς
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Έχω αλήθεια προσπαθήσει πάρα πολύ να πιστέψω στο θεό. Ειλικρινά. Προσπάθησα να πιστέψω ότι υπάρχει ένα θεός που μας επλασε 'καθ'ομοίοσιν' του, ότι μας αγαπάει πάρα πολύ, και ότι επιβλέπει τι γίνεται. Αλήθεια προσπάθησα.
Αλλά πρέπει να το ομολογήσω. Όσο ζω περισσότερο, όσο μεγαλώνω, όσο παρατηρώ τι γίνεται γύρω μου, το αντιλαμβάνομαι... Κάτι έχει πάει σκ@τά. Κάτι είναι λάθος. Πόλεμος, αρρώστιες, θάνατοι, καταστροφές, πείνα, φτώχεια, εγκλήματα,εξαθλίωση,διαφθορα. Κάτι σίγουρα πάει λάθος. Δεν είναι καλή δουλειά. Αν αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο θεός, δεν είμαι εντυπωσιασμένος. Δεν μπορούν να ανήκουν στη δουλεία μιας 'ανώτερης ύπαρξης', αυτά τα αποτελέσματα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας δουλειάς Δημοσίου Υπαλλήλου(sic) γραφείου, με άσχημη συμπεριφορά....................
Παρεπιμπτώντος, λέω 'στο' θεό, και όχι 'στη' θεό γιατί πρέπει να είναι άντρας. Γιατί αποκλείεται να υπήρχε ποτέ γυναίκα, που να τα έχει σκ@τώσει τόσο πολύ. Οπότε αν υποθέσω ότι υπάρχει θεός, τότε είναι το λιγότερο ανίκανος, και πιθανόν να μην τον νοιάζει για τίποτα. Κάτι που θαυμάζω σε κάποιον, και δικαιολογεί όλα αυτά τα άσχημα αποτελέσματα.................ποιος το εγραψε αυτο;
George Carlin
ονλι φορ δι οπεν μαιντεντ
-
jmarr αυτή ακριβώς η λογική που αποδέχεσαι είναι που προσωπικά με στενοχωρεί.
-
@kyr
καλα τετοια παραλογα και χαζα εχουμε μπολικα οπως το να μην τρως λαδι αλλα μπορεις να τρως ελιες, να μην τρως ζωα που εχουν αιμα , να μην αυνανιζεσαι (και μη γελατε , ειναι αρρωστη αυτη η απαιτηση )απο την αλλη εμας παλι καλα που μας βαφτιζουν , στους αλλους του πετσοκοβουν το εργαλειο
θα συμφωνησω οτι αυτοι οι εξαναγκασμοι ειναι παραλογοι, παρολο που θεωρω οτι καλο ειναι να υπαρχουν περιορισμοι και εγκρατεια στη ζωη μας, προτιμω να τα καθορισω μονος αυτα τα θεματα με βαση την ηθικη και τις αρχες μου και τελικα να νιωθω καλα με τον εαυτο μου , παρα να αισθανομαι μια ζωη τυψεις χωρις λογο
και να ελεγες οτι ολοι αυτοι οι κανονες εχουν καποια λογικη, παει στο διαολο
σου λενε οτι η θρησκεια σου διδασκει την αγαπη κτλ
ο χριστιανισμος τουλαχιστον δε μας λεει κατι νεο..αρα γιατι θελουμε να πιστευουμε καπου?
μηπως για να νιωσουμε οτι ειμαστε σημαντικοι και δε θελουμε να παραδεχτουμε οτι ειμαστε ενα ακομα ζωο, το οποιο γερναει και πεθαινει?
θελουμε να πιστευουμε οτι υπαρχει ζωη μετα το θανατο για ποιο λογο?
επειδη δε μπορουμε να δεχτουμε οτι καποια στιγμη θα σβησουμε και τελος και ολα αυτα για τα οποια παλευαμε σε ολη μας τη ζωη ισως και να ειναι ματαια..?ολα αυτα γινονται κυριως για να κονομησουν καποιοι πουλωντας σου ελπιδα
εγω ετσι το βλεπωη θρησκειες ειναι μαγαζια και ειδικα ο χριστιανισμος που ξερουμε ειναι ενα κατασκευασμα της ρωμαικης αυτοκρατοριας, την οποια αυτα που διδασκε ο Χριστος δε νομιζω οτι απασχολησαν ιδιαιτερα
-
η νηστεια αποδεδειγμενα κανει πολυ καλο στην υγεια του ανθρωπου,αποτοξινονεται ο οργανισμος και δεν αφηνει τον ανθρωπο να γινει σαν μοσχαρι απο την μασα
μακαρι να νηστευαμε.φατε κρεας μπολικο,ο καρκινος παραμονευει.
-
η νηστεια αποδεδειγμενα κανει πολυ καλο στην υγεια του ανθρωπου,αποτοξινονεται ο οργανισμος και δεν αφηνει τον ανθρωπο να γινει σαν μοσχαρι απο την μασα
ειναι νηστεια να τσακισεις για παραδειγμα τα θαλασσινα που μπορει να σε στειλουν στο νοσοκομειο..
μην κανεις οτι δεν καταλαβαινεις, ο καθενας τα ερμηνευει οπως θελει..εγω αυτη τη περιοδο ειμαι σε πολυ χειροτερη φαση απο νηστεια ακριβως γιατι θελω να αποτοξινωθω και να χασω κανα κιλο
το κανω τωρα γιατι τωρα γουσταρω και οχι το πασχα επειδη ετσι θελουν καποιοι
τη μεγαλη βδομαδα αμα θελω θα τρωω καθε μερα σουβλακιαοσο για τους καρκινους, αστο καλυτερα
δεν ξερεις απο πού θα σου ερθει πιστεψε με... και με το σταυρο στο χερι δεν θα το γλιτωσεις πιστεψε με και σε αυτο -
@kyr
καλα τετοια παραλογα και χαζα εχουμε μπολικα οπως το να μην τρως λαδι αλλα μπορεις να τρως ελιες, να μην τρως ζωα που εχουν αιμα , να μην αυνανιζεσαι (και μη γελατε , ειναι αρρωστη αυτη η απαιτηση )απο την αλλη εμας παλι καλα που μας βαφτιζουν , στους αλλους του πετσοκοβουν το εργαλειο
........Δηλαδή υπάρχει κάποιος που να πιστεύει, ότι οι παπάδες δεν τον παίζουν(τουλάχιστον);; Θα είχαν πεθάνοι οι περισσότεροι από προστάτη....
Το είπα και στην αρχή όλης αυτής της συζήτησης... Κανείς δεν διεκδικεί το
του να είσαι ενάρετος. Προφανώς το διδάσκουν όλες οι θρησκείες, γιατί τι θα πείς στον κατηχούμενο. Βίασε, σκότωσε, γράψε στ'αρχίδι@ σου τους γονείς σου κλπ;;;
Anyway, το κακό στην Ελλάδα με τη θρησκεία, είναι ότι επηρρεάζει κατα πολύ την κοινωνική ζωή του ατόμου. Σε μικρότερο βαθμό από παλιά, αλλά συνεχίζει.. -
άλλα 'ντ' άλλα, της παρασκευής το γάλα...
-
@kyr
ναι οντως, εγω που αν κανω παιδι σκοπευω να το αφησω αβαφτιστο (αν συμφωνησει και η γυναικα βεβαια ), με κανει να φαινομαι σαν εξωγηινος και οταν λεω οτι θα παντρευτω στο δημαρχειο με λενε τσιγκουνημονο για καμια κηδεια παω στην εκκλησια απο σεβασμο για το νεκρο
(και σε γαμους βαφτισια εννοειται, ελπιζω οχι και στα δικα μου ) -
Το σωστό να λέγεται, οι νεκροί τα εκτιμούν αυτά...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
σαν το Χριστόδουλο άσχετε
δεν είχες δεί τί σιλουέτα είχε
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Το σωστό να λέγεται, οι νεκροί τα εκτιμούν αυτά... -
@kyr
ναι οντως, εγω που αν κανω παιδι σκοπευω να το αφησω αβαφτιστο (αν συμφωνησει και η γυναικα βεβαια ), με κανει να φαινομαι σαν εξωγηινος και οταν λεω οτι θα παντρευτω στο δημαρχειο με λενε τσιγκουνηΑστο, είναι τεράστια η συζήτηση... Πριν 2 χρόνια, έγραψα ότι δεν επιθυμώ την ταφή, αλλά την καύση. Ότι δεν θα παντρευτώ, αλλά θα συζήσω, κλπ.... Και πέσαν να με φάνε. Κλάιν... Δεν ενοχλώ κανέναν, δεν θέλω να με ενοχλεί κανένας. Δεν κατακρίνω, ας μην με κατακρίνουν...
Μικρός νευρίαζα, θύμωνα που κάποιοι γύρω μου, δεν καταλάβαιναν τι έλεγα. Είχα αρχίσει να αμφιβάλω για την νοημοσύνη των γονιών μου. Αλλά άμα 50 χρόνια έχεις χτίσει τη ζωή σου πάνω σε αυτά, δεν θέλεις να αποδεχτείς τα αυτονόητα. Πλέον αφήνω τον καθένα στα όρια της προσωπικής του ελευθερίας να πιστεύει ότι νομίζει. -
Η παρουσία σε μια κηδεία, πιστεύω δεν πιστεύω σε μια θρησκεία για μένα είναι τιμή στον νεκρό φίλο, συγγενή, γνωστό. Όσο στενόχωρο και να είναι, είναι μια συνοδεία στην τελευταία κατοικία. Σαν τιμή το βλέπω.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
σαν το Χριστόδουλο άσχετε
δεν είχες δεί τί σιλουέτα είχε
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Το σωστό να λέγεται, οι νεκροί τα εκτιμούν αυτά...ε αμα το συμπαθω τον αλλο θα παω
Η παρουσία σε μια κηδεία, πιστεύω δεν πιστεύω σε μια θρησκεία για μένα είναι τιμή στον νεκρό φίλο, συγγενή, γνωστό. Όσο στενόχωρο και να είναι, είναι μια συνοδεία στην τελευταία κατοικία. Σαν τιμή το βλέπω.
ετσι το εννουσα
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Η παρουσία σε μια κηδεία, πιστεύω δεν πιστεύω σε μια θρησκεία για μένα είναι τιμή στον νεκρό φίλο, συγγενή, γνωστό. Όσο στενόχωρο και να είναι, είναι μια συνοδεία στην τελευταία κατοικία. Σαν τιμή το βλέπω.Δε διαφωνώ. Νομίζεις ότι έχει διαφορά όμως, αν τον φάνε τα σκουλήκια, ή αν αν γίνει στάχτη;
Περί εκκλησίας [#2]