-
Τώρα το θέμα άχρηστο-χρήσιμο τι σχέση έχει με την ποιότητα υποστήριξης μιας εταιρίας;
Κι εγώ μπορεί να θεωρώ εντελώς άχρηστο κάτι που σε κάποιον μοιάζει απαραίτητο, και τι μ' αυτό;
Εγώ έψαχνα μια μονάδα navigation/mp3/bluetooth/dvd 2-din με αφαιρούμενη πρόσοψη (αυτό το τελευταίο ακούγεται δεδομένων των συνθηκών, ειρωνικό, το ξέρω).
Και αυτη η μονάδα κάνει τα πάντα, που εγώ θεωρώ σημαντικά, τέλεια.
Κοστίζει περί τα 800 ευρώ καινούρια.
Επίσης, δεν οδηγώ και βλέπω τηλεόραση (!!???), αυτό νομίζω μονο οι ταρίφες στην Κίνα το κάνουν...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Τώρα το θέμα άχρηστο-χρήσιμο τι σχέση έχει με την ποιότητα υποστήριξης μιας εταιρίας;Απ ὸτι βλέπω εδώ προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη αντιπροσώπευση στην Ελλάδα.
Οι Ευρωπαίοι έχουν δίκιο που σου λένε να απευθυνθείς στη χώρα σου,άσχετα αν υπάρχει αντιπρόσωπος την παρούσα στιγμή ή όχι. (δεν τους νοιάζει και δε νομίζω ότι πρέπει να τους νοιάζει) .
Αντιλαμβάνεσαι ότι το πρόβλημα έγκειται στην Ελληνική αγορά η οποία είναι πολύ περιορισμένη για να αντέξει κάποιος τις απαιτήσεις μιας οποιασδήποτε JVC παρά στην ίδια την εταιρία η οποία πιστεύω ότι είναι απ τις κορυφαίες του χώρου.Οσο για τα υπόλοιπα,δικά σου είναι τα λεφτά μπορεί να κρίνεις απαραίτητο και μια πηγη με 2000 ευρώ.
Να υπολογίζετε κατά την αγορά όμως ΚΑΙ αυτές τις περιπτώσεις -
G60 και silencer51 : Και οι δυό σας δίκηο έχετε.
Τα πολλά χρήματα σε ηχητική εγκατάσταση αυτοκινήτου (πάνω απο 500 ευρώ συνολικά) ειναι περιττά. Απο την άλλη ότι πληρώσεις παίρνεις και το απολαμβάνεις. Προσωπικά, πρέπει να πώ όμως ότι 3 φορές πού έβαλα ακριβό σύστημα ήχου σε αυτοκίνητο ( 1000+ ευρώ), η διάρκεια ζωής του (μέχρι δηλαδή να παρουσιάσει την πρώτη βλάβη) ήταν μικρή για τα χρήματα που πλήρωσα, ανεξάρτητα αν ο ήχος ομολογουμένως ήταν εξαίρετος. Ειδικά η πηγή, όσο πιο ακριβή και τεχνολογικά προηγμένη, τόσο πιο ευαίσθητη σε βλάβες.
Εκτοτε, συμβιβάζομαι με τις εργοστασιακές πηγές και το πολύ να δώσω μέχρι 300 ευρώ παραπάνω, αν η εταιρεία προσφέρει κάποιο καλύτερο πακέτο ήχου με αυτά τα χρήματα.
Οσο για τα service των αντιπροσωπειών ηλεκτρονικών, αλλά και ηλεκτρικών συσκευών, τόσο σε τιμές, όσο και σε ποιότητα εργασίας... -
Θέλω να αντικαταστήσω το μέτριο ραδιο-CD και τα ακόμα πιο μέτρια ηχεία του αυτοκινήτου μου με κάτι πιο αξιοπρεπές. Το budget μου είναι ως €500 αλλά δε βλέπω γιατί όχι φτηνότερα. Ενδιαφέρομαι για πηγή και μπροστινά διαιρούμενα ηχεία, στις πίσω πόρτες θα αφήσω τα εργοστασιακά, έτσι και αλλιώς σχεδόν πάντα έχω το fader όλο μπροστά εκτός και αν οι κόρες μου θέλουν να ακούνε το Μορμόλη στην οποία περίπτωση δε θέλω καλό σύστημα...
Για ηχεία έχω καταλήξει λίγο-πολύ στα Focal 165VR. Είχα 165Α στο προηγούμενο αυτοκίνητό μου και ήμουν πολύ ευχαριστημένος και τα συγκεκριμένα, τα οποία έχουν αυξημένη ευαισθησία (94.5 dB σε σχέση με τα 91-92 των άλλων μοντέλων της οικογένειας) θα πρέπει να αντιμετωπίζουν το μοναδικό πρόβλημα που είχα, ότι δηλ. μία συνηθισμένη πηγή (πχ. το Pioneer 3600 που είχα) ήθελε αρκετή ισχύ για να τα κάνει να παίξουν όπως μπορούν.
Για πηγή έχω προβληματιστεί και ζητώ τη βοήθεια των ειδικών εδώ μέσα. Είχα στην αρχή επιλέξει ένα JVC 501 αλλά διαβάζω εδώ για προβλήματα υποστήριξης (αν και με τέτοιο μικρό κόστος το πετάς και βάζεις άλλο...).
Τα κριτήριά μου είναι:
ο 1 DIN
ο Ράδιο FM με καλή λήψη (OK είναι και θέμα κεραίας)
ο CD
ο Καλός ενισχυτής για τα Focal
o MP3 ψιλοπροαιρετικό
o Bluetooth ακόμα πιο ψιλοπροαιρετικό
ο Να φαίνεται μόνιμα ακόμα και όταν παίζει η ώρα γιατί αφαιρώντας τη μαμά πηγή θα μείνω χωρίς ρολόι και με νευριάζει να μην έχω ρολόι
ο Πορτοκαλί φωτισμός μη χαλάσουμε το απαράμιλλης αισθητικής ταμπλόΔεν με ενδιαφέρουν iPod / iPhone, USB, remote control / τιμονοχειριστήρια και λοιπά gadget.
Για πείτε καμιά ιδέα... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Θέλω να αντικαταστήσω το μέτριο ραδιο-CD και τα ακόμα πιο μέτρια ηχεία του αυτοκινήτου μου με κάτι πιο αξιοπρεπές. ................
ο 1 DIN
ο Ράδιο FM με καλή λήψη (OK είναι και θέμα κεραίας)
ο CD
ο Καλός ενισχυτής για τα Focal
o MP3 ψιλοπροαιρετικό
o Bluetooth ακόμα πιο ψιλοπροαιρετικό
ο Να φαίνεται μόνιμα ακόμα και όταν παίζει η ώρα γιατί αφαιρώντας τη μαμά πηγή θα μείνω χωρίς ρολόι και με νευριάζει να μην έχω ρολόι
ο Πορτοκαλί φωτισμός μη χαλάσουμε το απαράμιλλης αισθητικής ταμπλό :metalo:
Δεν με ενδιαφέρουν iPod / iPhone, USB, remote control / τιμονοχειριστήρια και λοιπά gadget.
Για πείτε καμιά ιδέα... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Για το 90% αυτών που ζητάς , εδώ είμαστε , με κύριο χαρακτηριστικό το δυνατό ενισχυτή (4Χ60W), που ειναι σχεδόν απίθανο να βρείς σε άλλες μάρκες-μοντέλα.
Το μόνο που δεν περιγράφει ειναι η ύπαρξη ρολογιού, αλλά απ' ότι ξέρω, το πλείστον των πηγών παρέχει αυτή τη δυνατότητα. Και απο προσωπική εμπειρία, οι πηγές της Alpine σπάνια βγάζουν βλάβες.
Πάντως σήμερα ειναι αρκετά δύσκολο να βρείς πηγές με δυνατότητα επιλογής πορτοκαλί χρωματισμού οθόνης-πλήκτρων, θέμα που περιορίζει σημαντικά τις επιλογές σου.
Οσο για τα Focal.... -
Ευχαριστώ, είναι όμως εκτός budget δεδομένου ότι μόνο τα ηχεία κοστίζουν €250. Αρα μιλάμε για κάτι έως ~€250-300.
-
Υπάρχουν πολλές καλές και οικονομικές λύσεις αλλά θέλει ψάξιμο
http://www.gelisound.gr/ViewShopCategor ... 4&pageno=2
http://www.hxokinhsh.gr/products/Alpine ... CE%BD.html
http://www.globeoffer.com/7-gps-car-dvd ... -1482.html
-
Νάσο σ
αυτή την κατηγορία τιμής που κινείσαι δεν έχει σχεδόν καθόλου σημασία η τεχνική υποστήριξη,συνήθως στις πηγές χαλάνε οι κεφαλές λέιζερ αλλά κι οτιδήποτε άλλο πάθουν δεν συμφέρει να τις επισκευάσεις,την πετάς και παίρνεις άλλη. Η JVC βγάζει φοβερά μηχανάκια σ
αυτά τα λεφτά κι επίσης η κορυφαία για μένα alpine αλλά απ ότι βλέπω είναι σε μπλέ φωτισμό
http://www.gelisound.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=353811 -
Το πίσω δεξί ηχείο σταμάτησε να παίζει ξαφνικά και μυρίζομαι ότι κάπου κόπηκε καλώδιο αφού δοκίμασα άλλο ηχείο και ούτε εκείνο παίζει στη συγκεκριμένη θέση. Προσπάθησα να παίξω λίγο με τα καλώδια μέχρι όσο έφτανα, τόσο πίσω από την πηγή όσο και στο ηχείο αλλά δε φαίνεται να είναι από εκεί. Η καλωδίωση είναι τουλάχιστον 15 ετών και νομίζω ότι ήρθε η ώρα για αντικατάσταση, με δεδομένο πως το αυτοκίνητο δε δίνεται ακόμα και θέλω να ακούω μουσική όταν οδηγώ.
Γνωρίζει κανείς πού θα μπορούσα να απευθυνθώ αύριο που είναι και Σάββατο και είναι δύσκολο να πετύχεις κατάστημα ανοιχτό;
-
Μηπως εχει φυγει το φις πισω απο το radiocd ?
-
Όχι, τα κοίταξα όλα, «έπαιξα» με τα καλώδια, τίποτε. Μόνο άλλο ηχοσύστημα δεν μπόρεσα να βάλω διότι δεν έχει φίσα ISO και δεν μπορούσα να καθήσω να κόβω και να ενώνω καλώδια νυχτιάτικα.
-
Κυριάκο, εχεις pm.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Κυριάκο, εχεις pm.Με μπριζώνεις άσχημα να κατεβαίνω να ξεγυμνώνω καλώδια μες στη νύχτα αλλά και αύριο μέρα είναι...
-
Όντως μπορεί να φαγώθηκε το καλώδιο αλλά αν είσαι άτυχος και βραχυκύκλωσε μπορεί να σου έκαψε το κανάλι. Οπότε σιγουρέψου ότι δεν έχει καεί το κανάλι από την πηγή. Δηλαδή σύνδεσε ένα μεγάφωνο στην αρχή του καλωδίου πίσω από την πηγή να δεις αν παίζει το κανάλι.
-
Τέλος καλό όλα καλά. Κάπου βραχυκύκλωνε το καλώδιο. Περάστηκε ένα νέο με τη βοήθεια του φίλτατου dbekos και όλα δουλεύουν ρολόι!
Κόστος: ένα κομμάτι καλώδιο καταχωνιασμένο στην αποθήκη του dbekos, κανα κιλό ιδρώτας, 3-4 τσιγάρα κι ένα σπασμένο νύχι.
-
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Τέλος καλό όλα καλά. Κάπου βραχυκύκλωνε το καλώδιο. Περάστηκε ένα νέο με τη βοήθεια του φίλτατου dbekos και όλα δουλεύουν ρολόι!Κόστος: ένα κομμάτι καλώδιο καταχωνιασμένο στην αποθήκη του dbekos, κανα κιλό ιδρώτας, 3-4 τσιγάρα κι ένα σπασμένο νύχι.
-
Νάσσο εγώ έχω την Alpine 9884R η οποία έχει τα πάντα + συμφέρει εκτός από ρολόι . έχει καλό ενισχυτή (αν και χωρίς εξωτερικό δε θα τα οδηγείς στο φουλ τα θηρία), αλλαγή φωτισμού, mp3, usb + madonna's eyes κανά 200ρι πρέπει να χει τώρα
-
Ευχαριστώ. Εβαλα τελικά ένα JVC 811 (με όλα τα ζητούμενα ΚΑΙ ΜΕ ΡΟΛΟΪ ) και ηχεία τα Focal 165 V30. Το JVC είναι εξαιρετικό και τα πάει μια χαρά με τα Focal και ως συνδυασμό καταλήγω να απορώ πως στην ευχή δεν είχα κουφαθεί τόσο καιρό με το εργοστασιακό σύστημα.
-
Νass βλέπεις πραγματικά την ώρα σε αυτή την οθόνη όπως είναι στην φωτό ;
Car audio [#2]