-
Στο ταμπλο του Tempra δεν μπορούν να μπουν μεγαλυτερα ηχεία.
Στο δεξι ηχειο ίσως με κάποια πατέντα, αλλα στο αριστερό ούτε για αστείο!
Εδω καλα καλα δεν χωραγε να μπει το 10αρι!Αυτο που θα μπορούσε να γίνει, είναι να κοπούν οι πλαστικές σιτες και να μπουν εκει 13αρια αλλα αφενός θα δείχνει γυφτικο, αφετέρου θα είναι τα μαμ στόχος για κλοπή.
-
Τελοσπάντων, θεωρώ καλύτερο το να μην μπλέξω με «περίεργες» συνδεσμολογίες και απλά να ρυθμίσω όσο το δυνατόν καλύτερα το sub. Ούτως ή άλλως και η εγχείρηση πέτυχε και ο ασθενής ευτυχώς επιβίωσε.
Α, και μια τελευταία ερώτηση που μου ήρθε στο μυαλό:- η πηγή έχει επιλογή για LPF στα 85, 120, 160Hz και Through.
- ο ενισχυτής έχει περιστρεφόμενο επιλογέα με διάφορες επιλογές.
Η ερώτηση είναι «Τι είναι πιο σωστό;» - να επιλεγεί το «Through» στην πηγή και να ρυθμιστεί το LPF από τον ενισχυτή;
- να επιλεγεί ίδια συχνότητα στην πηγή και τον ενισχυτή;
-
'Σωστό' δεν υπάρχει, αντιθέτως ότι βολεύει το χρήστη ή εξυπηρετεί το σύστημα. Καλό θα ήταν πάντως μία από τις δύο επιλογές να είναι στο off (είτε της πηγής είτε του ενισχυτή).
Η ρύθμιση από την πηγή έχει το πλεονέκτημα της ευκολίας ρύθμισης πολύ αναπαυτικά από τη θέση του οδηγού. Μειονέκτημα οι λίγες επιλογές και η διαβάθμιση. Για τη ρύθμιση μέσω ενισχυτή, πρέπει κάποιος να σπάσει μέση συνήθως κάπου στο χώρο αποσκευών με τα γνωστά 'μπες-βγες-ακου-ρύθμισε-ξανα-άκου-ξανάμπες-βγες-ξαναρύθμιζε'. Από την άλλη, έχεις την αδιαβάθμιτη επιλογή να διαλέξεις/πειραματιστείς ελεύθερα με μεγάλο εύρος συχνοτήτων (αν και νόημα έχει μια πολύ μικρή ζώνη μεταξύ 70-90 κύκλων χοντρικά).
-
Δεν υπάρχει όμως θέση Off , ούτε στην πηγή ούτε στον ενισχυτή. Από τα λεγόμενά σου θεωρώ καλύτερο να ρυθμιστεί η πηγή στο Through και να γίνει σωστή ρύθμιση από τον ενισχυτή (ακόμα κι αυτό θα πει πόνος στη μέση το βράδυ).
-
Mε το off, εννοώ through. Στον ενισχυτή λίγο δύσκολο μου ακούγεται να μην υπάρχει flat, bypass, through ή κάτι αντίστοιχο...
Ποιό μοντέλο είναι? Ένας PG αν είχα δει καλά σε προηγούμενο ποστ?
-
Σωστά, είναι ένας PG Tantrum. Έχεις δίκιο, υπάρχει ρύθμιση ByPass στον ενισχυτή.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια! -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Σωστά, είναι ένας PG Tantrum. Έχεις δίκιο, υπάρχει ρύθμιση ByPass στον ενισχυτή.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια!Και όχι μόνον αυτό: έχει επιλογέα σήματος οπότε αν τον βάλεις στο F (front) θα μπορείς να οδηγείς τα 4 κανάλια τους κονονικότατα με ένα μόνο ζεύγος RCA...
Επιπλέον, διαθέτει 18άρια φίλτρα (αρκετά ισχυρά), έτσι ώστε μπορείς να κατεβάσεις αρκετά το HPF των δορυφορικών ηχείων ΧΩΡΙΣ προφανή κίνδυνο παπατζούζ. Καβατζώθηκες τρελά με τον Tantrum, ψοφίμι από ισχύ αλλά τούμπανο από εξοπλισμό.
Try it.
-
Δεν κατάλαβα, πώς θα γίνει αυτό;
Με τον επιλογέα στη θέση F (και με το ζέυγος RCA στην αντίστοιχη θέση φυσικά) το sub παίρνει το ίδιο σήμα με αυτό που παίρνει με τον επιλογέα στο R (και τα RCA αντιστοίχως). Μου διαφεύγει κάτι; -
Με το R σημαίνει ότι δίνεις σήμα μπρός/πίσω από την πηγή, με το F μόνο μπροστά και μεταφέρεται εσωτερικά και στα πίσω κανάλια (άρα δεν υπάρχει fader).
Kάνε τη δοκιμή με κάνα κοντό καλωδιάκι και κάνα ξέμπαρκο ηχείο πίσω στο ενισχυτή. Θα πρέπει να παίζουν και το ηχείο και το σαμπ με αυτή τη τοπολογία.
-
Άσχετο: κανένα 'καθαρό' DIY ή 'my car-audio system' υπάρχει στο forum?
-
Τι εννοείς, τι περιεχόμενο θα έχει. Δεν νομίζω πάντως ότι το παρόν έχει πια τόση κίνηση που να μην χωράει αυτό που λες.
-
Ρωτάω αν υπάρχει κάτι και που. Εδώ δε βρήκα κάτι συγκεκριμένο, παρά ελάχιστες έμμεσες αναφορές μελών/χρηστών, οπότε ρωτάω αν υπάρχει κάπου νήμα με αυτό το θέμα.
-
Γνωριζει κανεις αν υπαρχει καποιο μαγαζι με ανταλλακτικα για Βlaupunkt?
Ψαχνω τα λουρακια συνδεσης για το τηλεχειριστηριο RC 10 που δενουν γυρω στη στεφανη του τιμονιου .Υπηρχε σαν ανταλλακτικο αλλα τωρα που αλλαξε αντιπροσωπεια η Blaupunkt ασχολουνται μονο με την σημερινη γκαμα. -
Ο χρήστης Ερνέστος έγραψε:
Άσχετο: κανένα 'καθαρό' DIY ή 'my car-audio system' υπάρχει στο forum?Εγώ έκανα μια προσπάθεια κάποτε!
viewtopic.php?f=6&t=49400
Βέβαια, σίγουρα δεν είναι αυτό που ψάχνεις ακριβώς, εγώ απλώς τοποθέτησα ένα έτοιμο κιτ. -
ΠΟΛΥ καλή δουλειά και λεπτομερέστατη η παρουσίαση!
Ότι μπορεί να κάνει κάποιος για την αναβάθμιση του ηχοσυστήματός του, καλό είναι. Για τόσα χρήματα και plug'n'play/stealth καταστάσεις, κάτι παραπάνω από καλά θα έλεγα...Το μεγάλο ατού αυτών των kit είναι η απόλυτη ενσωμάτωση. Ένα ιδίου κόστους πακέτο από ενισχυτή και 2δρομο, θα ήταν σίγουρα πολλά κλικ καλύτερο/δυναμικότερο/πιο εύηχο, αλλά θα είχες πολύ περισσότερη δουλειά με τις συνδέσεις και τις ρυθμίσεις, πιθανώς να χρειαζόσουν και κάποια πηγή για την οδήγησή του. Αλήθεια, γιατί όταν ρώτησες για το κόστος after-market ενισχυτή/ηχείων?
-
Ο χρήστης Ερνέστος έγραψε:
ΠΟΛΥ καλή δουλειά και λεπτομερέστατη η παρουσίαση!
Ότι μπορεί να κάνει κάποιος για την αναβάθμιση του ηχοσυστήματός του, καλό είναι. Για τόσα χρήματα και plug'n'play/stealth καταστάσεις, κάτι παραπάνω από καλά θα έλεγα...Το μεγάλο ατού αυτών των kit είναι η απόλυτη ενσωμάτωση. Ένα ιδίου κόστους πακέτο από ενισχυτή και 2δρομο, θα ήταν σίγουρα πολλά κλικ καλύτερο/δυναμικότερο/πιο εύηχο, αλλά θα είχες πολύ περισσότερη δουλειά με τις συνδέσεις και τις ρυθμίσεις, πιθανώς να χρειαζόσουν και κάποια πηγή για την οδήγησή του. Αλήθεια, γιατί όταν ρώτησες για το κόστος after-market ενισχυτή/ηχείων?
Ρώτησα σε 1-2 εγκαταστάτες και δεν το έψαξα μόνος μου, γιατί δεν γνώριζα/γνωρίζω τι ακριβώς ταιριάζει στο αμάξι, κι αν θα παίζει σωστά κλπ κλπ.
Οπότε, ρωτώντας για έναν 4 κάναλο και ένα σετ καλά διαιρούμενα 2 δρόμων, η τιμή για την αγορά ήταν γύρω στο 500άρικο!
Σίγουρα βρίσκεις και φθηνότερα ΑΝ γνωρίζεις, αλλά εγώ ΔΕΝ γνωρίζω.
Δεν νομίζω δηλαδή πως θα μπορούσα να βρω εύκολα κάτι καλύτερο με 300€ από το εργοστασιακό κιτ. Με τα διπλά λεφτά ναι.
Αν πάλι γνωρίζεις εσύ κάτι, ευχαρίστως ν' ακούσω για ένα οικονομικό σύστημα για την Lancia Y του 99 που έχω.
Πηγή μένει η ίδια και απλώς θέλω ηχεία. Ενισχυτή έχω λόγο να βάλω για να οδηγήσω μόνον τα ηχεία; Χώρος για υπογούφερ δεν υπάρχει (δεν θέλω να χάσω χώρο αποσκευών, δεν περισσεύει). Μόνον στα πίσω door panels και χαμηλά θα μπορούσαν να χωρέσουν τίποτε ρηχά subs σαν αυτά που έχει η 1 series στο πάτωμα κάτω από τα εμπρός καθίσματα, αλλά ανοίγουμε δουλειές και το κόστος θα φτάσει στο θεό!
H πηγή μου είναι αυτή: http://www.pioneer.eu/uk/products/archi ... index.html
Ηχεία ψάχνω διαιρούμενα γιατί τα tweeter είναι στο ταμπλό και τα γούφερ στις πόρτες.
Εγκατάσταση μόνος μου (γιατί σκοπεύω να μονώσω τις πόρτες επιπλέον και οι εγκαταστάτες θέλουν πολλά γι' αυτή την δουλειά).
Αυτά. Κι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Άσχετο: κανένα 'καθαρό' DIY ή 'my car-audio system' υπάρχει στο forum?
Εγώ έκανα μια προσπάθεια κάποτε!
viewtopic.php?f=6&t=49400
Βέβαια, σίγουρα δεν είναι αυτό που ψάχνεις ακριβώς, εγώ απλώς τοποθέτησα ένα έτοιμο κιτ.Kαι εγώ είχα κάνει μια προσπάθεια:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2000654#p2000654
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2002842#p2002842 -
για την προσπάθεια, τα γδαρμένα χέρια και εξόχως για το ύφος των κειμένων.
-
Αν υπάρχουν προτάσεις για την Lancia πάντως, εδώ είμαστε για να ετοιμάσουμε κι άλλο DIY!
-
Καλησπερα!
Απο οτι ακουσα υπαρχουν κατι φιλτρακια που απομονωνουν εντελως τα μπασα απο τα τουϊτερ και λογικα θα μπουκωνουν στα ποιο δυνατα.Ξερετε στο περιπου ποσο κανουν αυτα?
Car audio [#2]