-
Λές ε; Μακάρι!!
Θα το πάω μετά τον Αύγουστο όμως γιατί φεύγω για διακοπές την άλλη βδομάδα δεν θα προλάβουν να το φτιάξουν.Δηάδή ρε παιδιά μόνο σε μένα έχει τύχει να μη πατιούνται τα κουμπιά του cd player;
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
υπαρχει car audio player που να παιζει FLAC αρχεια?
Κατεβάζεις τα golden torrents από το gt;
κατεβαζω μουσικη απο πολυ πιο ψαγμενα sites.... gt sucks
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
αφού δεν υπάρχει πια το gt. έχει αλλάξει τοποθεσία?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
αφού δεν υπάρχει πια το gt. έχει αλλάξει τοποθεσία?
[END] [/END]
-
Τελικά έκανα το upgrade που σκεφτόμουν..Τοποθετείται ενισχυτής Harman/Kardon CA470 και sub... Άντε να δούμε την Παρασκευή το αποτέλεσμα..
-
Παιδιά μια ερώτηση... μόλις αγόρασα ένα σμαρτάκι του 2005. Ήθελα να βελτιώσω λίγο τον ήχο, και μετά από συμβουλή σε άλλο φόρουμ έβαλα ένα kenwood ραδιοcd/usb και άλλαξα τα ηχεία σε focal polyglass (13cm). Ενώ όταν έβαλα το kenwood είδα μεγάλη βελτίωση, στη συνέχεια που άλλαξα και τα ηχεία... ο ήχος χειροτέρεψε! Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει. Έδωσα 150 ευρώ για τα ηχεία και 40 για την τοποθέτηση και ο ήχος δεν είναι απλά μέτριος, είναι ενοχλητικός. Έχει κάτι ενοχλητικά πριμομεσαία που δε φεύγουν με τίποτα, όσο κι αν κατεβάζω μεσαία και πρίμα και μπουστάρω μπάσα στο kenwood. Σκέφτομαι μήπως μπορεί να είναι τα ηχεία συνδεδεμένα εκτός φάσης. Σε ηχεία κιθάρας ξέρω ότι γίνεται, στα αυτοκίνητα δεν ξέρω αν παίζει κάτι τέτοιο. Το θέμα είναι ότι δεν κάνει κάτι που να είναι εμφανώς λάθος, πχ κάποιον περίεργο ήχο, απλά ο ήχος σού τρυπάει λίγο το μυαλό. Αμφιβάλλω όμως αν θα καταφέρω να τους πείσω στο συνεργείο να το τσεκάρουν, καθώς πρέπει να βγει όλο το ταμπλό του σμαρτ για να φτάσεις στα ηχεία... Υπάρχει περίπτωση να μην πηγαίνει κάτι στραβά, και απλά πχ να μην 'κολλάνε' τα focal με το kenwood; Υπάρχει περίπτωση τα focal να έχουν όντως χειρότερο ήχο από τα μαμά;
-
Ο χρήστης Dragonlord έγραψε:
Παιδιά μια ερώτηση... μόλις αγόρασα ένα σμαρτάκι του 2005. Ήθελα να βελτιώσω λίγο τον ήχο, .......... .....Σκέφτομαι μήπως μπορεί να είναι τα ηχεία συνδεδεμένα εκτός φάσης.................... Υπάρχει περίπτωση να μην πηγαίνει κάτι στραβά, και απλά πχ να μην 'κολλάνε' τα focal με το kenwood; Υπάρχει περίπτωση τα focal να έχουν όντως χειρότερο ήχο από τα μαμά;Αυτό το 'αρθράκι' θα σε βοηθήσει να καταλάβεις γιατί ειναι πολύ πιθανό, αν και άλλαξες ηχεία και έβαλες πιο ποιοτικά, παρά ταύτα να μην ταιριάζουν στο 'κουτί τους' (ταμπλώ) του SMART.
Εκτός φάσης, εφόσον υπάρχουν φίσες στην πηγή και τα ηχεία εχουν +- , ειναι λιγο απίθανο να συνδεθούν, αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν έχουν γίνει 'χειροποίητες' ενώσεις στην καλωδίωση. Αν αμφιβάλλεις, κλασσική μέθοδος δοκιμής ειναι με μια μικρή ΑΑΑ μπαταρία 1,5V την οποία συνδέουμε στο καλώδιο και βλέπουμε αν ο κώνος του κάθε μεγαφώνου (στα δικά σου του woofer) πετιέται προς τα έξω ή μέσα, οπότε καθορίζουμε ανάλογα να παίζουν και τα δύο στην ίδια φάση . Ως εδώ μπορώ να βοηθήσω, για περαιτέρω....
Edit: Επειδή πάντως έχω SMART (Νοε 2006), με την εργοστασιακή πηγή, ο ήχος ειναι πραγματικά πολύ καλός, εντυπωσιακός θα έλεγα για το μέγεθος αυτοκινήτου-χώρου-ηχείων, αν και είμαι 'δύσκολος' στον ήχο.
Δεν ξέρω βέβαια το δικό σου τί είχε πριν την αλλαγή που έκανες και αν τελικά άξιζε τον κόπο. Ευχομαι σύντομα να βρείς τη λύση! -
Τα ξέρω ρε γαμώτο γιατί ασχολούμαι λίγο με κιθαριστικά, απλά τα συγκεκριμένα ηχεία μού τα πρότειναν στο smartmania, οπότε υπέθεσα πως ήταν δοκιμασμένη λύση... έστειλα ένα mail στον καλογερόπουλο (από όπου τα αγόρασα) να δω αν τα έχουν βάλει ξανά σε σμαρτ.
-
Δεν ξέρω αλλά έχω την μικρή υποψία ότι στα Smart (όπως και σε άλλα αυτοκίνητα) τα ηχεία έχουν δικό τους κουτί το οποίο εξασφαλίζει ότι θα έχεις μπάσα. Τι μπορεί να έγινε.....:
- τα ηχεία δεν στεγανοποιήθηκαν στο κουτί (έβγαλαν κάποια τσιμούχα που δεν έβαλαν ή δεν μπήκε καλά κι έχει διαρροή)
- τα ηχεία δεν ταιριάζανε ακριβώς και ξηλώσαν τα κουτιά ή απλά τοποθετήθηκαν χωρίς να συνεργάζονται με τα κουτιά.
- τα κουτιά πειραχτήκανε, ίσως είχαν κάποια θυρίδα φόρτισης που βούλωσαν ή καταργήσαν.
- μπορεί να μην συνδεθήκαν τα γούφερ ή όπως να είναι το ένα εκτός φάσης οπότε αναιρεί το άλλο. (στις χειροποίητες συνδέσεις)
- θέλω να πιστεύω ότι δεν πειράξατε τίποτα ρυθμίσεις που πχ στέλνουν όλα τα μπάσα στο subwoofer που δεν έχεις και ξέμειναν τα ηχεία από μπάσα.
- θεωρώ απίθανο να καήκανε τα γούφερ....
- επίσης θεωρώ απίθανο να υπάρχει ή να τοποθετήθηκε κάποιο κουτάκι μεταξύ πηγής και ηχείων που να περιέχει κύκλωμα με πυκνωτή (είχα πηγή που είχε τέτοιο κουτάκι που προστάτευε το τμήμα ενισχυτή όταν ήταν σε mode 4 ηχείων) Χωρίς το κουτάκι ο ήχος ήταν χάλια. (επειδή η ίδια αφαιρούμενη πηγή έπαιζε σε 2 αυτοκίνητα είχα βάλει έναν κατάλληλο πυκνωτή αντί για κουτάκι στο 2ο).
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν ξέρω αλλά έχω την μικρή υποψία ότι στα Smart (όπως και σε άλλα αυτοκίνητα) τα ηχεία έχουν δικό τους κουτί το οποίο εξασφαλίζει ότι θα έχεις μπάσα. ................- θέλω να πιστεύω ότι δεν πειράξατε τίποτα ρυθμίσεις που πχ στέλνουν όλα τα μπάσα στο subwoofer που δεν έχεις και ξέμειναν τα ηχεία από μπάσα.
....................
Σωστότατες οι παρατηρήσεις του onyx! περί κουτιών για τα ηχεία στο SMART, τα οποία αν 'πειράχτηκαν' .... . Παραθέτω σχετικό κείμενο απο site για SMART:
**'Στο τομέα του ήχου είναι πολύ αξιόλογη προσθήκη το Sound Packet της Smart που βελτιώνει ριζικά τον ήχο στο Smart και περιλαμβάνει διαιρούμενα ηχεία και καμπίνες για αυτά (οι λεγόμενοι σαλίγκαροι) που τοποθετούνται κάτω από το ταμπλό.' **
Τέλος, κοίταξε ξανά τις ρυθμίσεις της πηγής, σύμφωνα με το κείμενο της παράθεσής του το οποίο έχω υπογραμμίσει και δεν το ανέφερα, γιατί απο το κείμενό σου εκτίμησα ότι δεν εισαι 'εντελώς άσχετος'! - θέλω να πιστεύω ότι δεν πειράξατε τίποτα ρυθμίσεις που πχ στέλνουν όλα τα μπάσα στο subwoofer που δεν έχεις και ξέμειναν τα ηχεία από μπάσα.
-
με την πηγή τα οδηγείς ή με ενισχυτή? αν με πηγή, τότε πολύ πιθανόν να μη μπορεί να ανταπεξέλθει η ισχύς της σ'αυτή που χρειάζονται τα focal για να λειτουργήσουν σωστά
-
Αυτό σκέφτηκα κι εγώ, αλλά γίνεται και σε μεγάλες εντάσεις... επίσης επικοινώνησα με καλογερόπουλο (από όπου τα είχα αγοράσει) και μου είπαν ότι θα έπρεπε να έχω μεγάλη βελτίωση στον ήχο και να τσεκάρω πολικότητες στις συνδέσεις με την πηγή και με το κροσόβερ. Το τελευταίο φοβάμαι. Αύριο πάει πάλι στο συνεργείο να το τσεκάρουν κι ο θεός βοηθός...
-
Ο χρήστης Dragonlord έγραψε:
....... θα έπρεπε να έχω μεγάλη βελτίωση στον ήχο και να τσεκάρω πολικότητες στις συνδέσεις με την πηγή και με το κροσόβερ. Το τελευταίο φοβάμαι. Αύριο πάει πάλι στο συνεργείο να το τσεκάρουν κι ο θεός βοηθός...Σε συνεργείο αυτοκινήτων (έστω και εξουσιοδοτημένο της SMART) έκανες την εγκατάσταση?
Αν ναί, δεν ειναι παράξενο να έγινε λάθος στη συνδεσμολογία, περισσότερο ξέρουν να σου λύσουν χωρίς ζημιά το ταμπλώ και στα ηλεκτρικά να μην σου κάψουν την ασφάλεια της γραμμής τροφοδοσίας της πηγής, παρά να 'στεριώσουν' εγκατάσταση ήχου.
Αν πάλι τα έβαλες σε κατάστημα που κάνει εγκαταστάσεις ηχητικών συστημάτων και έκαναν τέτοιο λάθος (πολικότητας), στείλτους και στο δι@#λο (αφού στο φτιάξουν). Τέτοια λάθη ειναι για ανειδίκευτους εργάτες. -
Το έκανα σε ένα συνεργείο όπου έχουν συγκεκριμένο άτομο για ηλεκτρολογικά/ηχητικά... μίλησα μαζί του και μου είπε ότι έβαλε τις πολικότητες σωστά και ότι το ηχείο κούμπωσε αμέσως χωρίς μόντες, οπότε δεν μπορούσε να σκεφτεί τι μπορεί να πήγε στραβά... στο crossover δεν αναφέρθηκε, γι'αυτό και είναι αυτό που φοβάμαι. Τουλάχιστον έδειξε ενδιαφέρον να το κοιτάξει, θα μπορούσε να μου πει ότι φταίνε τα ηχεία, οπότε θα πάω αύριο να το δούμε. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
-
Αν παίζουν και κροσόβερ στο σύστημα μάλλον εκεί παίζεται το παιχνίδι . Πιθανόν να έχουν συνδεθεί λάθος τα κροσόβερ και τα woofer είτε δεν παίρνουν τίποτα είτε παίρνουν συχνότητες που δεν μπορούν να αποδώσουν. Αν είναι έτσι αναρωτιέμαι τι δέχονται τα τουίτερ εκτός από αυτό που τους αναλογεί....
-
Κι εγώ εκεί το βλέπω να έχουν κάνει τη λαλακία. Το πήγα και μου είπαν ότι χρειάζεται να βάλουν κάτι πυκνωτές που δεν τους έχουν και να πάω μετά τις γιορτές. Μάλλον βαριούνται να το ανοίξουν (δεν είχαν ξανανοίξει σμαρτ, που χρειάζεται να βγει όλο το ταμπλό) και με δουλεύουν...
-
Να ρωτησω μποειτε να μου δωσετε ενα αξιοπιστο Γερμανικο site με προϊοντα ηχου???Βασικα για μια πηγη ενδιαφερομαι.
-
Ερώτηση:
Στα κουτιά τους τα διάφορα radio-cd που κυκλοφορούν στην αγορά αναγράφουν π.χ. max power 4x50W, 4X45W κ.λ.π. Γιατι δεν γράφει σχεδον κανένα,την πραγματική ισχύ, δηλ. rms - din ? Τα ποιο πολλά το γράφουν μέσα στο βιβλιαράκι οδηγιών, αφού φυσικά το έχουμε αγοράσει!
Θέλω να πω:
1)ποια πρέπει νa είναι μια λογική έξοδος σε rms, για να μην μας έχουν πιάσει κορόιδα, σε ένα απλό-επώνυμο radiο-cd της τάξης των 150 Ευρώ που αναγράφει max power 4x50W? Moυ έχει τύχει σε SONY με max ** 4χ50 W**, μέσα στο βιβλιαράκι, να γράφει 4χ19 W RMS.
2)Ανάλογα με την maximum power ,πηγαινουν και τα RMS? Δηλαδή σε ένα που γράφει** max 4x80W** (βέβαια αυτό το έχω δει σε λιγότερο...επώνυμα )θα έχει και περισσότερα απο** 4χ20W σε RMS**? -
Νομίζω υπάρχει ένα ανώτατο όριο που εξαρτάται από την βασική σχεδίαση και την τάση ρεύματος των αυτοκινήτων που περιορίζει την μέγιστη ισχύ των πηγών (οι ενισχυτές κάνουν κάποια κόλπα για να το ξεπεράσουν).
Η μέτρηση κατά RMS σίγουρα δεν είναι η απόλυτα μέγιστη δυνατή εξ' ορισμού οπότε πάντα κατά RMS θα είναι η λιγότερο ελκυστική.... αν και περισσότερο αξιόλογη.
Γενικά η αναφορά ισχύος μπορεί να κρύβει πολλά. Και δεν μπορείς να συγκρίνεις την τιμή μίας μεθόδου με την τιμή άλλης μεθόδου (που όλες τους θα εμφανίζουν νούμερο σημαντικά μεγαλύτερο της RMS μέτρησης). Υπάρχουν μετρήσεις που αναφέρουν βατ μέχρι και 4 ή 8 φορές περισσότερα από αυτά σε RMS!! Αν θυμάμαι καλά κατά DIN βγαίνουν λίγο παραπάνω από RMS, τα μουσικά είναι περίπου διπλά και μετά αρχίζουν τα χ4 και χ8..... Και φυσικά έχει σχέση για πόση παραμόρφωση μιλάμε (επίσης μπορεί να βγάλεις μέχρι και διπλή ισχύ μόνο από αυτό) όπως και για την εμπέδηση των ηχείων (πάλι μέχρι διπλή ισχύ) και φυσικά αν οδηγούνται όλα τα ηχεία ταυτόχρονα ή μόνο ένα, σε όλες τις συχνότητες ή μόνο σε κάποια βολιή συγκεκριμένη και πάει λέγοντας. Το πιο αυστηρό είναι κατά RMS, από 20-20000Hz, με όλα τα ηχεία 4Ω (για σπίτι 8Ω) μαζί και με παραμόρφωση THD σαφώς χαμηλή (πολύ χαμηλότερη του 1%).
Τα 4χ50 φτηνής πηγής συνήθως θα είναι χειρότερα από το 4χ50 της ακριβής πηγής.... είναι οι διαφορές που πληρώνεις αν ξέρεις τι πληρώνεις.... Ακόμα κι αν τα βατ μετρηθούν και είναι ίδια και πάλι το καλό θα βγάζει καλύτερη ισχύ στα γρήγορα περάσματα κλπ κλπ που το κάνει πιο σωστό και πιο εύηχο. Γιατί δεν ξεχνάμε ότι τόσο η ένταση όσο και η ποιότητα του ήχου εξαρτάται από πολλά άλλα εκτός από την μέγιστη ισχύ του ενισχυτή μας. -
Συνήθως 4Χ12W RMS. Αν είσαι τυχερός θα βρεις κάτι που βγάζει 15W.
Car audio [#2]