-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Επανερχομαι, τελικα παρηγγειλα τα 5W-40, ρωτησα σε καποια συνεργεια της ΜΒ και μου ειπαν πως το 5-30 σταματησε να το βαζει η Μερκ στα αυτοκινητα της βασει οδηγιας.
Περίεργο ακούγεται αυτό. Ζήτησες την οδηγία, την είδες είναι από το εργοστάσιο;
Πιο πιθανό θεωρώ να είναι οδηγία του εδώ αρχιαντιπροσώπου για λόγους καθαρά κερδοσκοπικούς, το 5-40 είναι φτηνότερο οπότε έχει μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους....Ειναι αληθεια.
Τρωνε εκκεντροφορους τα αμαξια και θελουν ποιο παχυ λαδι. -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
.... συνεργεια της ΜΒ και μου ειπαν πως το 5-30 σταματησε να το βαζει η Μερκ στα αυτοκινητα της βασει οδηγιας.Ειναι αληθεια. Τρωνε εκκεντροφορους τα αμαξια και θελουν ποιο παχυ λαδι.
Αν ισχύει αυτό που λες πρόκειται για τεράστιο φάουλ από μέρους της Mercedes..... Ενώ όλοι τείνουν στα λεπτότερα για οικονομία και το περιβάλλον κλπ αυτή να γυρίζει πίσω στα πιο παχιά....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
.... συνεργεια της ΜΒ και μου ειπαν πως το 5-30 σταματησε να το βαζει η Μερκ στα αυτοκινητα της βασει οδηγιας.
Ειναι αληθεια. Τρωνε εκκεντροφορους τα αμαξια και θελουν ποιο παχυ λαδι.
Αν ισχύει αυτό που λες πρόκειται για τεράστιο φάουλ από μέρους της Mercedes..... Ενώ όλοι τείνουν στα λεπτότερα για οικονομία και το περιβάλλον κλπ αυτή να γυρίζει πίσω στα πιο παχιά....
Για αυτό και για πολλά άλλα, δεν θα ξαναγοράσω Mercedes!!!!
Αλλά και στη Γερμανία ειδα πρόσφατα , μεταξύ Audi-BMW-Mercedeς, ποσόστωση περίπου στο 50%-35% και 15% αντίστοιχα.
Και δεν πιστεύω ότι ειναι μόνο θέμα κόστους, άλλωστε ήταν όλα 2000cc και άνω και πολλά σχεδόν 3λιτρα.
Ισως οι Γερμανοί κάτι να ξέρουν παραπάνω ... -
Βασικα δεν εχω προβλημα με τα λαδακια οτι ειναι μεσα στις προδιαγραφες ειναι δεκτο
-
Μετα απο 3.500 χλμ με τα Motul Eco-clean C2 5w30 ειπα να γραψω εντυπωσεις.
Εχοντας χρησιμοποιησει τα Mobil 1 ESP 5w30 και Amsoil ASL 5w30 στο παρελθον παρατηρησα καλυτερο στροφαρισμα απο τα ESP αλλα χειροτερο απο τα ASL (λογικο : Α5/Β5 τα Motul και ASl, Α3/Β3/Β4 τα ESP). Επισης με κρυα εκκινηση και με τα ESP και με τα Motul παρατηρησα το χαρακτηριστικο κομπιασμα του κινητηρα κατα τις αλλαγες ταχυτητων, λογω της πιο παχυρευστης καταστασης του λιπαντικου, ενω με τα ASL ηταν πραγματικα ελαχιστο.
Μια αλλη παρατηρηση ειναι πως με τα Motul μετα απο σκληρη χρηση μου φαινεται πως υπαρχει πτωση στην αποδοση τους ενω με την ιδια ή και σκληροτερη χρηση τα ASL δεν εδειξαν σημαδια κοπωσης ακομη και μετα απο 10.000χλμ.
Για επομενα σκεφτομαι να δοκιμασω καποιο αλλο Α5/Β5 5w30 μηπως και παρατηρησω διαφορες ( οχι οτι υπαρχουν και πολλα Α5/Β5 5w30 στην Ελλαδα αλλα κουβεντα να κανουμε.).
Υ.Γ.: Αμα τα Amsoil ASL ειχαν πιστοποιηση για να μην εχω προβλημα με την αντιπροσωπια δεν θα τα αλλαξα με τιποτα. Ισως, με τα Amsoil SSO
Υ.Γ.2: Βγηκαν τα νεα Amsoil Xl 5w30 A5/B5 που εχουν πιστοποιηση(αναγκαιες τυπικοτητες). Αμα τα εχει φερει ο επισημος αντιπροσωπος και δεν του εχουν ξεμεινει τα παλια θα τα δοκιμασω.
-
για Α5, δες κι αυτά .... δεν έχω βρει, άλλο με πιστοποιήση Α5 2008
http://total-fuel-economy-lubricants.co ... 005-10.pdf
http://total-fuel-economy-lubricants.co ... 200808.pdf
-
Αμα βρω που τα πουλανε και τα εχουν σε λογικη τιμη (maximum 13 Ευρω το λιτρο) θα τα δοκιμασω.
Αλλιως λεω να δωσω μια ευκαιρια στα Amsoil XL.
-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Υ.Γ.2: Βγηκαν τα νεα Amsoil Xl 5w30 A5/B5 που εχουν πιστοποιηση(αναγκαιες τυπικοτητες). Αμα τα εχει φερει ο επισημος αντιπροσωπος και δεν του εχουν ξεμεινει τα παλια θα τα δοκιμασω.Από πού προκύπτει ότι έχουν πάρει πιστοποίηση?
-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Αμα βρω που τα πουλανε και τα εχουν σε λογικη τιμη (maximum 13 Ευρω το λιτρο) θα τα δοκιμασω.Αλλιως λεω να δωσω μια ευκαιρια στα Amsoil XL.
Για τοταλ, www.rpc.gr
Sent from my HTC Desire using smoke signals.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Από πού προκύπτει ότι έχουν πάρει πιστοποίηση?Εχουν αμα παρατηρησεις πανω στο μπουκαλι τον 'ηλιο' του API :
http://www.amsoil.com/StoreFront/images ... 900pxh.jpg (κατω αριστερα)
Για τοταλ, www.rpc.gr
Thanks.
-
ευχαριστώ
-
Για Mitsubishi Colt 1.3 MY2005 τι θα συνιστούσατε σε λιπαντικό; Χιλιόμετρα αυτοκινήτου 96.000, χρήση 40% πόλης, 60% ταξίδια, σχετικά συντηρητικός οδηγός. Από τον κατασκευαστή απαιτείται προδιαγραφή ΜΒ229.1 ή νεότερη και ΑΡΙ SL (αν θυμάμαι σωστά). Αυτή τη στιγμή έχει τα Total Quartz 7000 10W40. Αλλαγές λαδιών γίνονται κάθε 10.000χλμ. Επίσης παρατήρησα (εγώ, δεδομένου ότι ο οδηγός-κάτοχος του αυτοκινήτου -και αδερφός μου- είναι πανάσχετος ) ότι μετά από σχεδόν 10.000χλμ από την τελευταία αλλαγή (πρόκειται να αλλαχθούν εντός των ημερών) η στάθμη είχε κατέβει στη βέργα κατά 1/3 μεταξύ min και max.
-
Ισως ενα 100% συνθετικo 10w40 οπως το Amsoil AMO ή ενα 100% συνθετικο 5w40 οπως το Motul 8100 5w40, Total 9000 5w40, ELF EXCELLIUM NF 5W40 ή Amsoil AFl 5w40 να σου αντεξουν περισσοτερο.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Επίσης παρατήρησα (ότι μετά από σχεδόν 10.000χλμ από την τελευταία αλλαγή (πρόκειται να αλλαχθούν εντός των ημερών) η στάθμη είχε κατέβει στη βέργα κατά 1/3 μεταξύ min και max.Μόνο;
Μπράβο τα total. -
εμ πόσο να κατέβει .... (την κολοκυθιά)
εξαιρούνται οι κάτοχοι VAG και rotary engineαπό όσα διαφορετικά είχα δοκιμάσει στο 106R(motul8100-6100,motul300V,BP7000,elfLDX,Modil10-40), μετά από 10.000χλμ μόνο με τα elf έκαιγε περίπου 500ml, τα υπόλοιπα όσα έβαζa, έβγαιναν.
-
Εβγαλε και η Eneos λαδια με τις καινουργιες πιστοποιησεις API SN / ILSAC GF-5 :
http://www.enpo.eu/contents_gr.asp?id=225&category=2
Ισως ειναι και τα πρωτα στην Ελλαδα που καλυπτουν τις νεες προδιαγραφες. Ισχυριζονται οτι χρησιμοποιουν Group V base stocks ( μαλλον εστερες).
Περιμενω να δω σε ποια ιξωδη θα τα φερουν και φυσικα την τιμη τους -
API SN και ILSAC GF-5 χρησιμοποιούν παρόμοια ή ακριβώς τα ίδια τεστ με την ACEA A3/A1/A5 οπότε δεν έχουν να προσφέρουν κάτι το παραπάνω.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Μπορείς απλά να πάρεις μια μεγάλη πλαστική σύριγγα από φαρμακείο (συνήθως είναι των 50ml) και να προσαρμόσεις ένα λαστιχάκι διαφανές με μήκος γύρω στους 50-70 πόντους και φτιάχνεις μια υποτυπώδη αντλία αναρρόφησης λαδιών. Βέβαια θα πρέπει να αντλήσεις αρκετές φορές για να αφαιρέσεις σεβαστή ποσότητα λαδιού, αλλά μπρος στα κάλλη τι ναι ο πόνος . Κόστος γύρω στο 1ευρώ.Την σύριγγα την βρίσκουμε ανετότατα αλλά το λαστιχάκι για πείτε καμια ιδέα ρε παιδιά γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
API SN και ILSAC GF-5 χρησιμοποιούν παρόμοια ή ακριβώς τα ίδια τεστ με την ACEA A3/A1/A5 οπότε δεν έχουν να προσφέρουν κάτι το παραπάνω.Ποιας χρονιας ACEA A3/A1/A5 ? Του 2008 ή τις παλιοτερες ? Επειδη οι διαφορες μεταξυ 2008 και 2007-2004 ειναι τεραστιες σε μερικες προδιαγραφες.
-
Ο χρήστης Slowmotion έγραψε:
Μπορείς απλά να πάρεις μια μεγάλη πλαστική σύριγγα από φαρμακείο (συνήθως είναι των 50ml) και να προσαρμόσεις ένα λαστιχάκι διαφανές με μήκος γύρω στους 50-70 πόντους και φτιάχνεις μια υποτυπώδη αντλία αναρρόφησης λαδιών. Βέβαια θα πρέπει να αντλήσεις αρκετές φορές για να αφαιρέσεις σεβαστή ποσότητα λαδιού, αλλά μπρος στα κάλλη τι ναι ο πόνος . Κόστος γύρω στο 1ευρώ.
Την σύριγγα την βρίσκουμε ανετότατα αλλά το λαστιχάκι για πείτε καμια ιδέα ρε παιδιά γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα
εχει το φαρμακειο και αντίστοιχο λαστιχο
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]