-
Τα φώτα σας παρακαλώ όσον αφορά το forensic engineering. (ιατροδικαστική μηχανική)
Συνάδελφος, κάτοχος 207 με τον 1.6 THP έχει βαρεθεί να προσθέτει λάδι ανά τακτά και άτακτα διαστήματα. Εννοείται ότι μόνον συνθετικά αλλά το κακό έχει αρχίσει να παραγίνεται.
Προφίλ. Κινητήρας με 45,000 km αλλά με κακό κάρμα όσον αφορά τις διαδρομές (πολύ πόλη και μικρές διαδρομές >40%) και οδηγός με πόδι μολύβι (κατανάλωση ~11~12 lt/100 km) παρόλο που το υπόλοιπο 60% είναι είτε σε Α.Ο. (για τα λίγα λεπτά της ώρας που απαιτείται για να διασχίσει τη διαδρομή) και επαρχιακοί δρόμοι (όπου περιέργως πως κινείται αρκετά ομαλά).
Οδηγίες τι να προσέξω και που ώστε να αναγνωρίσω κάποιο πρόβλημα πέρα από το προφανές σκίσιμο του κινητήρα;
-
Τι ιξώδες έβαζε μέχρι τώρα; Για τι κατανάλωση μιλάμε;
Total ή elf 0-30 να βάζει.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τι ιξώδες έβαζε μέχρι τώρα; Για τι κατανάλωση μιλάμε;Total ή elf 0-30 να βάζει.
Motul 5W-30 για την ώρα όταν πιο πριν φορούσε Castrol αντίστοιχου ιξώδους. Η κατανάλωση είναι περί το λίτρο στα 4,000 km που είναι εντός προδιαγραφών αλλά μάλλον πρόσφατα άρχισε να χειροτερεύει. Πιθανά να οφείλεται στην αλλαγή της μάρκας λαδιού η όλη ιστορία.
Θα κοιτάξω πάντως στο εγχειρίδιο αν το 0W-30 το αντέχει ο συγκεκριμένος κινητήρας (που το αντέχει αλλά για να δούμε).
-
Αυτά παθαίνει κανείς όταν δεν ακολουθεί το μανουάλι. Ο κατασκευαστής ζητάει 0-30 και οι ανοχές του είναι για τέτοιο λάδι, first fill με τέτοιας ρευστότητας επίσης. Όσοι νόμιζαν ότι ήξεραν καλύτερα είδαν το μοτέρ να ξεχειλώνει δυστυχώς.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αυτά παθαίνει κανείς όταν δεν ακολουθεί το μανουάλι. Ο κατασκευαστής ζητάει 0-30 και οι ανοχές του είναι για τέτοιο λάδι, first fill με τέτοιας ρευστότητας επίσης. Όσοι νόμιζαν ότι ήξεραν καλύτερα είδαν το μοτέρ να ξεχειλώνει δυστυχώς.Αυτά τα αποτελέσματα των εδώ αντιπροσώπων. Γιατί ο ιδιοκτήτης δεν ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα.
Ευχαριστώ Ντίνο θα τα διαβιβάσω.
-
To 5-30 είναι μεν αποδεκτό, όχι το πρώτης επιλογής δε. Στις αντιπροσωπείες και στους μηχανικούς του κώλου αναφέρομαι που ζουν ακόμα χρόνια πίσω. Πάλι καλά που δεν του βάλαν 10-40 'γιατί εδώ είναι Ελλάδα'.
Είναι εκτός εγγύησης;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
To 5-30 είναι μεν αποδεκτό, όχι το πρώτης επιλογής δε. Στις αντιπροσωπείες και στους μηχανικούς του κώλου αναφέρομαι που ζουν ακόμα χρόνια πίσω. Πάλι καλά που δεν του βάλαν 10-40 'γιατί εδώ είναι Ελλάδα'.Είναι εκτός εγγύησης;
Ναι είναι εκτός εγγύησης. Εντάξει 10W-40 θα ήταν too much...
-
Δυστυχώς έχει γίνει και αυτό ('turbo+ελλάδα=10/40 αδερφέ') στην αρχή του THP
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δυστυχώς έχει γίνει και αυτό ('turbo+ελλάδα=10/40 αδερφέ') στην αρχή του THPΕλπίζω να μην έχει πέσει σε κάποιο τέτοιο λούκι γιατί πρακτικά δεν θα έχει μείνει δακτύλιος για δακτύλιος στο εσωτερικό ενώ οι ανοχές στις βάσεις του άξονα της τουρμπίνας θα είναι αντίστοιχες πόρτας ανεμότρατας.
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Δεν το έχω κάνει σε Mazda αλλά σε άλλο αυτοκίνητο. Κανένα απολύτως πρόβλημα. Συνήθως τα 5w40 είναι και καλύτερης ποιότητας απο τα 10w40
Σ'ευχαριστώ φίλε μου..Λογικά τα 5w40 είναι συνθετικά....Τα Castrol είναι καλά λάδια;
Σαν μάρκα τα Castrol είναι πολύ καλά, για το 3άρι σου βάλε ένα καλό 5-30 ή 5-40 και θα είσαι οκ
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Δεν το έχω κάνει σε Mazda αλλά σε άλλο αυτοκίνητο. Κανένα απολύτως πρόβλημα. Συνήθως τα 5w40 είναι και καλύτερης ποιότητας απο τα 10w40
Σ'ευχαριστώ φίλε μου..Λογικά τα 5w40 είναι συνθετικά....Τα Castrol είναι καλά λάδια;
Σαν μάρκα τα Castrol είναι πολύ καλά, για το 3άρι σου βάλε ένα καλό 5-30 ή 5-40 και θα είσαι οκ
Μάλλον στην επόμενη αλλαγή,θα δοκιμάσω σε 5w-40,ή τα Castrol Magnatec ή τα Mobil 1.Ίδωμεν.Thanks anyway..
-
Μεταξύ των 2 θα πήγαινα για τα Mobil
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Παλικάρι κάτι κάνεις λάθος.Νομίζω οτι το έχεις μπερδέψει.
Όταν λέμε οτι είναι 100% ημισυνθετικό,εννοούμε 50% ορυκτό και 50% πρόσθετο.
Όταν λέμε ημισυνθετικό,μπορεί να εννοούμε το 99% που λές.Όχι μόνο τα λες, επιμένεις κιόλας αυτοσχεδιάζοντας μέχρι όσο δεν παίρνει... Πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω.....
Και αν δεν κάνω λάθος εμπορεύεσαι κιόλας λάδια.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Παλικάρι κάτι κάνεις λάθος.Νομίζω οτι το έχεις μπερδέψει.
Όταν λέμε οτι είναι 100% ημισυνθετικό,εννοούμε 50% ορυκτό και 50% πρόσθετο.
Όταν λέμε ημισυνθετικό,μπορεί να εννοούμε το 99% που λές.Όχι μόνο τα λες, επιμένεις κιόλας αυτοσχεδιάζοντας μέχρι όσο δεν παίρνει... Πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω.....
Και αν δεν κάνω λάθος εμπορεύεσαι κιόλας λάδια....Πανω που ειχα σηκωσει τα χερια ψηλα.
-
Έτοιμα! 35 ευρώ όλα μαζί!
-
Άντε καλόπιοτα! Τα λάδια που έβαζα μέχρι να βάλω τους εκκεντροφόρους. Πολύ καλά!
υ.γ. 35, ε;... Ακριβώς όσο και το τραπεζάκι παραπίσω, δλδ!
-
IKEA κ άγιος ο θεός τι φοιτητές είμαστε;
ΥΓ: Υπάρχει περίπτωση να μου τ αλλάξουν σε κανα συνεργείο με κανα 10ρικο άραγε; Όχι τπτ άλλο αλλά για να δώ πώς γίνεται να ξέρω απο δώ κ εμπρός.
-
Ο χρήστης fastmanakos έγραψε:
:lol: IKEA κ άγιος ο θεός τι φοιτητές είμαστε;ΥΓ: Υπάρχει περίπτωση να μου τ αλλάξουν σε κανα συνεργείο με κανα 10ρικο άραγε; Όχι τπτ άλλο αλλά για να δώ πώς γίνεται να ξέρω απο δώ κ εμπρός.
Και σε βενζιναδικο μπορεις να πας,
μεχρι προσφατα οι τιμες ηταν 8 ευρω για λαδια και 10 για λαδια+φιλτρο,
αν εβαζες δικα τους δεν χρεωναν την εργασια. -
Εγω τα βενζιναδικα δεν τα εμπιστευομαι ιδιαιτερα. Τα ιδια βαζω κι εγω στο δικο μου. Ειχα βαλει και αναλυση τους παλιοτερα
Sent from my MB525 using a vodka burner -
+1. Καλύτερα συνεργειάκι. Τόσο θα σου πάρουν κι εκεί.
Α, και ήρεμα με την τάπα, τα 'παμε.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]