-
Φιλος που φτιαχνει μονο Ιαπωνικα σε αυτα τα μοτερ βαζει το 10-40 της Aral και διχνουν καλο χαρακτηρα... πολυ καλυτερο απο κατι ΒΡ που εβαζε παλιοτερα!
-
Ο χρήστης manolis67 έγραψε:
παρακαλω την γνωμη - αλλά κυριως την εμπειρια σας , ποιό λαδι ημισυνθετικο, αλλά μόνο σε τυπο 10/40 , θα προτεινατε για micra k11 περιπου 20ετιας με 180.000 χλμ και αλλαγη ( καθε 6μηνο ) και με διανυθεντα χιλιομετρα λιγότερα απο 4.500 χλμ στο διαστημα αυτο , ειμαι κυριως μεταξυ τριών , elf competition st - total quartz 7000 - castrol magnatec , κυριως λογω χαμηλης τιμης των 2 (elf - total ) αλλά και οτι βρισκονται και σχετικα ευκολα παντού , και σαν τριτη επιλογη σκέφτομαι και για castrol magnatec , το αμαξι κάνει μικρες κ συντομες διαδρομες - παρακαλω οχι για motul 6100 - eneos κλπ ,που ξεφευγουν σε τιμή - ευχαριστωΓιατί μόνο 10w40;
Aν οι μικρές σύντομες διαδρομές που γράφεις είναι με κρύο κινητήρα (2+ ώρες από το σβήσιμο) και δεν έχεις κατανάλωση θα μπορούσες να σκεφτείς και κάτι άλλο...
π.χ. απο προσφορές (όχι, μην πάς σε 50άρι εκτός αν σου το καίει)
-
παρακαλω την γνωμη - αλλά κυριως την εμπειρια σας , ποιό λαδι ημισυνθετικο, αλλά μόνο σε τυπο 10/40 , θα προτεινατε για micra k11 περιπου 20ετιας με 180.000 χλμ και αλλαγη ( καθε 6μηνο ) και με διανυθεντα χιλιομετρα λιγότερα απο 4.500 χλμ στο διαστημα αυτο , ειμαι κυριως μεταξυ τριών , elf competition st - total quartz 7000 - castrol magnatec , κυριως λογω χαμηλης τιμης των 2 (elf - total ) αλλά και οτι βρισκονται και σχετικα ευκολα παντού , και σαν τριτη επιλογη σκέφτομαι και για castrol magnatec , το αμαξι κάνει μικρες κ συντομες διαδρομες - παρακαλω οχι για motul 6100 - eneos κλπ ,που ξεφευγουν σε τιμή - ευχαριστωσε τι τιμη βρισκεις τα προαναφερθεντα που επελεξες? ρωταω γιατι τα ενεος 10w40 το 4λιτρο εχει 30ε
-
Σύμφωνα με αυτό το αμάξι σου θέλει ACEA A2 λάδι με θερμοκρασιακούς περιορισμούς. Πρόκειται για αρχαία προδιαγραφή που έχει εγκαταλειφθεί εδώ και μια δεκαετία και αντιστοιχεί σε ορυκτέλαια. Δυστυχώς δεν είναι σαφές όσο έψαξα αν υπάρχει σύγχρονη προδιαγραφή που να την υπερκαλύπτει, θα τολμήσω να πω όμως ότι θα είσαι ΟΚ με ACEA A3 λάδι.
Όλα τα οπελόλαδα* που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι ACEA A3 και έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε 10W-40 ορυκτέλαιο, 5W-40 ημισυνθετικό και 5W-30 'συνθετικό'. Τον περιορισμό που σου βάζει στο 5W-30 για θερμοκρασίες κάτω των 15C νομίζω μπορείς να τον απορρίψεις και να βάλεις οποιοδήποτε 30άρι, ακόμα και 0W-30 μιας και όταν γράφτηκε αφορούσε ορυκτέλαια. Αν πας σε 'συνθετικό' μπορείς να το κρατήσεις όλο το χρόνο αφού κάνεις λίγα χιλιόμετρα χωρίς πρόβλημα και επιπλέον θα έχεις και ένα μικρό όφελος στην κατανάλωση καυσίμου.Ό,τι λέω και η παρέκκλιση από τις προδιαγραφές που προτείνω, είναι προφανώς η άποψή μου και μόνο. Αν θες να είσαι καλυμμένος βρες ένα 10W-30 ή 10W-40 ACEA A2 και βάλτο.
*αυτά που λένε GM GENUINE
-
ευχαριστω για τις απαντησεις σας , ο κινητήρας δεν καιει καθολου λαδια - η προδιαγραφη για το λαδι που θελει τo k11 γραφει API/SG ( αρχαια οντως προδιαγαφη ) τωρα τελευταια (3 χρόνια ) κατοπιν προτροπης ( αδελφικου φιλου ) μαστορα το γυρισαμε σε castrol magnatec 10/40 , καλό λαδι αλλα μου ειπε να βαζω ένα πιο φθηνο 10/40 αφου δεν γινονται πολλα χλμ και να μην πληρωνω τζαμπα λεφτα για το castrol , μου προτεινε σαν πρωτη επιλογή το GM 10/40 της Opel , πολύ πιο φθηνο λαδι ( 17.5 euro τα 5 litra - λαμπριανιδης ) δηλ. 3.50 euro το λιτρο , ενώ το castrol κοστιζει 7.50 euro το λιτρο , το GM το εχει δοκιμασει σε πολλα αυτοκίνητα παλαιά κυριως ( από δεκαετια κ πισω ) και μου το συνιστα ανεπιφύλακτα , κατά σειρά μου προτεινε τα gm - elf - total και μόνο σε 10/40
-
Μια χαρά! Για την τιμή του δεν πρέπει να υπάρχει καλύτερο και φαίνεται πως είναι συμβατό με το μοτέρ σου. Την API προδιαγραφή την παρέλειψα γιατί δεν πρόκειται να σε προβληματίσει (πρακτικά όλα τα λιπαντικά την καλύπτουν).
Σύμφωνα με το κείμενο που σε παρέπεμψα το μοτέρ σου ζητάει API SH που είναι η αμέσως επόμενη της SG... και οι δύο όμως είναι αρχαίες προδιαγραφές που τις υπερκαλύπτουν πρακτικά όλα τα λιπαντικά που μπορείς να αγοράσεις σήμερα. -
απο αυτον εχει αγορασει λιπαντικα κανεις?ειχε καποιο προβλημα?ειναι αξιοπιστο καταστημα?ευχαριστω.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
.....
Όλα τα οπελόλαδα* που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι ACEA A3 και έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε 10W-40 ορυκτέλαιο, 5W-40 ημισυνθετικό και 5W-30 'συνθετικό'......*αυτά που λένε GM GENUINE
Η GM δεν βγαζει 5-40 καταρχας. Το 10-40 της ειναι ημισυνθετικο, και το 5-30 πληρως συνθετικο dexos2. Ορυκτελαιο ειναι το 15-40 της GM.
Χρησιμοποιω πανω απο 5 χρονια το 10-40 της GM σε πλεον 20 ετιας αμαξι. Λαμπει η μηχανη, απολυτα ευχαριστημενος. 3.5 ευρω το λιτρο
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
.....
Όλα τα οπελόλαδα* που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι ACEA A3 και έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε 10W-40 ορυκτέλαιο, 5W-40 ημισυνθετικό και 5W-30 'συνθετικό'......*αυτά που λένε GM GENUINE
Η GM δεν βγαζει 5-40 καταρχας. Το 10-40 της ειναι ημισυνθετικο, και το 5-30 πληρως συνθετικο dexos2. Ορυκτελαιο ειναι το 15-40 της GM.
Χρησιμοποιω πανω απο 5 χρονια το 10-40 της GM σε πλεον 20 ετιας αμαξι. Λαμπει η μηχανη, απολυτα ευχαριστημενος. 3.5 ευρω το λιτρο
Έχεις δίκιο! 15W-40 ορυκτέλαιο, 10W-40 ημισυνθετικό και 5W-30 'συνθετικό'. Όλα ACEA A3/B3. Είναι όντως φοβερή η τιμή για το 10W-40 όπως άλλωστε και για το 5W-30 Dexos 2 που μπορείς να το βρεις με ~6 ευρώ το λίτρο!
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
.....
φιλε cson , εσυ κάθε πότε αλλαζεις τα λαδια ?? εμενα μου ειπαν κάθε 5.000 χλμ για το GM 10/40 , όχι παραπάνω
-
.....
φιλε cson , εσυ κάθε πότε αλλαζεις τα λαδια ?? εμενα μου ειπαν κάθε 5.000 χλμ για το GM 10/40 , όχι παραπάνω
Εξαρτάται από το μοτέρ σου!
Σε πιο σύγχρονα όπελ τα λάδια αυτά μένουν μέσα 1 χρόνο/30.000χλμ. Δεν είναι τυπογραφικό, αυτό γράφει το manual και το έκαναν και οι αντιπροσωπείες.
Παλαιότερα μοτέρ όμως δεν μπορούν να κρατήσουν το λάδι τόσο μεγάλα διαστήματα. -
Σχετικά με τα oil service computer των μοτέρ και τί μετράνε σύμφωνα με αυτό
στο Corsa C facelift υπάρχει αλγόριθμος που συνυπολογίζει: χιλιόμετρα, στροφές κινητήρα, ροπή (υποθέτω εννοούν φορτίο) κινητήρα, κύκλους οδήγησης, θερμοκρασία ψυκτικού, θερμοκρασία λαδιού. -
.....
Kαθε 5000 γιατι το μοτερ μου ειναι αρχαιο. Σε ενα συγχρονο κινητηρα αυτα τα λαδια ειναι για 7500.
-
να κανω μια ερωτηση αγορασα λαδια αλλα ειναι σε 5 λιτρο κουτι. τωρα θα χρησιμοποιησω τα 3,5 λιτρα. τα υπολοιπα μπορω να τα κρατησω για την επομενη αλλαγη σε 6 μηνες? ή αλοιωνονται?
-
ναι, απλά σφίξε καλά το καπάκι
-
Παιδια καλησπερα,
Σε Opel Agila B 1,2 η gm δινει προδιαγραφες λαδιου gm-ll(long life)-A(Προδιαγραφη ποιοτητας λαδιου)-025(Δεικτης εγκυροτητας).
Ολα αυτα βαση του manual.
Η ερωτηση μου ειναι: Τι λαδια προτεινετε σε αντικατασταση του γνωστου opeloλαδου? Εννοιτε παντα 5w-30.
Οι αλλαγες λαδιων γινονται ανα 1 χρονο γιατι η χρηση του αυτοκινητου ειναι πολυ τυπικη και δεν κανει και πολλα χιλιομετρα. -
ΑΑΑΑΑΑΑΑυτό!!!!!
ΥΓ: Σόρυ αλλά μ'εχει πιάσει η άνοιξη φάινεται!
-
Τα opeloλαδα κοντα σε αυτο πρεπει να ειναι . Περα απο την πλακα η βοηθεια θα ηταν πολυτιμη .
-
Ο χρήστης vendosa έγραψε:
Τα opeloλαδα κοντα σε αυτο πρεπει να ειναι . Περα απο την πλακα η βοηθεια θα ηταν πολυτιμη .Γνώμη μου: ο κάθε κατασκευαστής έχει βγάλει τις δικές προδιαγραφές για λόγους μάρκετινγκ προφανώς. Θα έπαιρνα ένα 5w30 longlife (εφόσον τέτοιο ζητάει) API SL ή νεώτερο και θα ξεμπέρδευα.
Πχ:
- ARAL SUPER TRONIC LONGLIFE III 5W30 (ακριβό)
- ELF SOLARIS LLX 5W30 (φτηνότερο)
Πόσα χιλιόμετρα κρατάς τα λάδια και ζητάει longlife;
-
Ο χρήστης vendosa έγραψε:
Παιδια καλησπερα,Σε Opel Agila B 1,2 η gm δινει προδιαγραφες λαδιου gm-ll(long life)-A(Προδιαγραφη ποιοτητας λαδιου)-025(Δεικτης εγκυροτητας).
Ολα αυτα βαση του manual.
Η ερωτηση μου ειναι: Τι λαδια προτεινετε σε αντικατασταση του γνωστου opeloλαδου? Εννοιτε παντα 5w-30.
Οι αλλαγες λαδιων γινονται ανα 1 χρονο γιατι η χρηση του αυτοκινητου ειναι πολυ τυπικη και δεν κανει και πολλα χιλιομετρα.Μια χαρά είναι αυτά που βάζεις ήδη.. .........ειδικά για το agila και με τα λίγα χλμ που κάνεις
Γιατί ψαχνεσαι; ;;;;;;
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]