-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
vaggelis_306 καθε ποτε κανεις αλλαγη λαδιων; γιατι μυριζομαι οτι εχουμε την ιδια (τρελα)Παλιά που έβαζα κανονικά λάδια κάθε 8000 χλμ τώρα τελευταία όμως που βάζω motul 300v αυστηρά καθε 5000 χλμ. Για πες μου για την τρέλα σου να συγκριθούμε...
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Προς τι η έκπληξη;;Μάλλον δεν έχεις ασχοληθεί με το θέμα...
Κ εσύ που με ξέρεις ήμασταν μαζί φαντάροι??? Απάντα στην ερώτηση μου κ μην γράφεις ότι να'ναι!!! Εγώ απλά έβγαλα μια διαπίστωση από αυτό που λες γιατί ένας κινητήρας με όλα τα σερβις κανονικά χαλάει μόνο ή από λάδι ή από κατασκευαστικό λάθος εκτός κ αν είσαι χαζός κ πας λάρισα αθήνα με 1η ταχύτητα τέρμα!!! Απάντα περιμένω!!
Μάθε να γράφεις καλλίτερα και πιο ευγενικά πρώτα και περίμενε...
Κώστα πες μου ότι θέλεις απλά μη με προσβάλεις προσωπικά. Σχολίασε αυτά που λέω πες ότι θέλεις άλλα όχι να μου πεις ότι δεν έχω ασχολιθεί με το θέμα σε παρακαλώ.
-
Ο χρήστης vaggelis_306 έγραψε:
vaggelis_306 καθε ποτε κανεις αλλαγη λαδιων; γιατι μυριζομαι οτι εχουμε την ιδια (τρελα)
Παλιά που έβαζα κανονικά λάδια κάθε 8000 χλμ τώρα τελευταία όμως που βάζω motul 300v αυστηρά καθε 5000 χλμ. Για πες μου για την τρέλα σου να συγκριθούμε...
Τα Motul 300v έτσι όπως το διατύπωσες δεν είναι κανονικά λάδια.
Υπάρχουν κανονικά και μη κανονικά λάδια ?
-
Καταρχήν θέλω να σου πω ότι δεν ήθελα να σε προσβάλω σε καμία περιπτωση.Δε το συνηθιζω να προσβαλω καποιον χωρισ λογο.Ειλικρινα μάλλον έχεις παρεξηγήσει τα γραπτά μου.
Για να πάμε στο θέμα μας το θέμα με τις καταναλωσεις λαδιού στα Vag και ειδικότερα στα 1,8 &2.0 tfsi έχει να κάνει με ελάττωματικες παρτίδες έλατηριων, μετάλλων μπιελας και σε λίγες περιπτώσεις τσιμουχας στροφαλου.Τα αυτοκίνητα καίνε λάδι απο καινουρια,ενώ μόλις αλλαχθουν τα παραπάνω η κατανάλωση λαδιού μηδενιζεται. -
Ο χρήστης IOANNISTSA έγραψε:
vaggelis_306 καθε ποτε κανεις αλλαγη λαδιων; γιατι μυριζομαι οτι εχουμε την ιδια (τρελα)
Παλιά που έβαζα κανονικά λάδια κάθε 8000 χλμ τώρα τελευταία όμως που βάζω motul 300v αυστηρά καθε 5000 χλμ. Για πες μου για την τρέλα σου να συγκριθούμε...
Ε κοίτα κανονικά είναι αλλά πολύ παρεξηγημένα κατά τη γνώμη μου. Γιατί τα λένε αγωνιστικά κ ότι είναι για έναν άγωνα κ μετά θέλουν πέταμα κ διάφορα τέτοια. Στο bitog όμως μετά από 5000 κ βάλε χλμ τα τεστ δείχνουν TBN περίπου στο 5!! Αυτό το λες λάδι για έναν αγώνα??? Εγώ για να είμαι 100% τα αλλάζω κάθε 5000. Εσύ τη γνώμη έχεις για τα 300v???
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Καταρχήν θέλω να σου πω ότι δεν ήθελα να σε προσβάλω σε καμία περιπτωση.Δε το συνηθιζω να προσβαλω καποιον χωρισ λογο.Ειλικρινα μάλλον έχεις παρεξηγήσει τα γραπτά μου.
Για να πάμε στο θέμα μας το θέμα με τις καταναλωσεις λαδιού στα Vag και ειδικότερα στα 1,8 &2.0 tfsi έχει να κάνει με ελάττωματικες παρτίδες έλατηριων, μετάλλων μπιελας και σε λίγες περιπτώσεις τσιμουχας στροφαλου.Τα αυτοκίνητα καίνε λάδι απο καινουρια,ενώ μόλις αλλαχθουν τα παραπάνω η κατανάλωση λαδιού μηδενιζεται.Οκ δεν έγινε τίποτα. Πάντως πολύ προχειρότητα τα τελευταία χρόνια η VAG δεν συμφωνείς?? Καίνε λάδι κόβουν καδένες τα tsi πολλά DSG χαλάνε κ πολλά άλλα. Κ μόνο 2 χρόνια εγγύηση ή 4 με επιπλέον πληρωμή έλεος... Ακόμα κ η κια δίνει 5 χρόνια στάνταρ εγγύηση...
-
Παρακαλώ να μένουμε στα λάδια και μην αρχίσουμε περί αξιοπιστίας, κατασκευής κλπ....
Και τα προσωπικά σας παράπονα και παρεξηγήσεις όχι δημοσίως αλλά με πμ.5000 χλμ τα 300V νομίζω ότι έχει αποδειχτεί με αναλύσεις ότι τα βγάζουν. Παρόλα αυτά να ξέρεις ότι μπορεί να υστερούν σε κάποιες συνθήκες και πέραν των χλμ.
8000χλμ με άγριο σκίσιμο αν δεν είναι καλά συνθετικά τα λάδια μπορεί και να μην τα βγάζουν...
Νομίζω από το ένα άκρο πήγες στο άλλο.... Ίσως βολεύει να βάλεις καλό συνθετικό για 8-10000χλμ. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Παρακαλώ να μένουμε στα λάδια και μην αρχίσουμε περί αξιοπιστίας, κατασκευής κλπ....
Και τα προσωπικά σας παράπονα και παρεξηγήσεις όχι δημοσίως αλλά με πμ.5000 χλμ τα 300V νομίζω ότι έχει αποδειχτεί με αναλύσεις ότι τα βγάζουν. Παρόλα αυτά να ξέρεις ότι μπορεί να υστερούν σε κάποιες συνθήκες και πέραν των χλμ.
8000χλμ με άγριο σκίσιμο αν δεν είναι καλά συνθετικά τα λάδια μπορεί και να μην τα βγάζουν...
Νομίζω από το ένα άκρο πήγες στο άλλο.... Ίσως βολεύει να βάλεις καλό συνθετικό για 8-10000χλμ.Έχεις δίκιο σ'αυτά που λες. Το αμάξι δεν το σκίζω κάθε μέρα αλλά το κάνω αρκετά συχνά
Πήγα στα 300v λογώ του ότι τα amsoil κ mobil που έβαζε ο προηγούμενος πριν κ μέτα εγώ δεν μου άρεσαν στο στροφάρισμα δηλαδή να το πω μεταφορικά σαν να τελείωναν τα αντιτριβικά τους μετά τις 6000 στρ. Τώρα με τα 300v ανεβάζει πολύ γραμμικά μέχρι τον κόφτη. Πάντως πολύ απαιτητικός σε λάδι ο tu5j4. -
Καθε ανοιξη και φθινοπωρο, δηλαδη καθε εξι μηνες, μπορει σε αυτο το διαστημα να εχω κανει 4,5,6000 χλμ. αυτο που κραταω σταθερο ειναι αλλαγη καθε εξαμηνο και βαζω τα shell helix ultra extra 5w30
Το ξερω ειμαι υπερβολικος, γι'αυτο γραφω για τρελα
-
Καθε ανοιξη και φθινοπωρο, δηλαδη καθε εξι μηνες, μπορει σε αυτο το διαστημα να εχω κανει 4,5,6000 χλμ. αυτο που κραταω σταθερο ειναι αλλαγη καθε εξαμηνο και βαζω τα shell helix ultra extra 5w30
Σωστός!!
Αλλά μια μικρή παρατήρηση με χαλάει λίγο η μάρκα γιατί όλα τα shell είναι group 3 αλλά με τόσο συχνές αλλαγές δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Αν θέλεις όμως πες μου να σου προτείνω καλύτερα λάδια.
Όσο για τρέλα τι να πω κ γω που κάθομαι μέχρι τις 4 τα χαράματα κ διαβάζω για λάδια κ πολλά άλλα πέρι αυτοκίνησης!! -
Ε κοίτα κανονικά είναι αλλά πολύ παρεξηγημένα κατά τη γνώμη μου. Γιατί τα λένε αγωνιστικά κ ότι είναι για έναν άγωνα κ μετά θέλουν πέταμα κ διάφορα τέτοια. Στο bitog όμως μετά από 5000 κ βάλε χλμ τα τεστ δείχνουν TBN περίπου στο 5!! Αυτό το λες λάδι για έναν αγώνα??? Εγώ για να είμαι 100% τα αλλάζω κάθε 5000. Εσύ τη γνώμη έχεις για τα 300v???
Μέσω του Δείκτη «TBN» κατά την γνώμη μου δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.
Ο Δείκτης λαδιού «TBN» δεν μετράει την συσσώρευση των προϊόντων οξείδωσης ή των Αντιοξειδωτικών αλλά μετράει την συσσώρευση των Απορρυπαντικών Πρόσθετων που είναι παρόντα στο λιπαντικό που σκοπό έχουν την αδρανοποίηση των όξινων συστατικών που παράγονται λόγο χαμηλών επιπέδων Αντιοξειδωτικών.
Καθώς τα Απορρυπαντικά Πρόσθετα καταναλώνονται ο δείκτης λαδιού «TBN» μειώνεται.
Αυτός είναι ένας λόγος όπου ο υψηλός δείκτης λαδιού «TBN» μπορεί να μας οδηγήσει στην σκέψη ότι είναι καλύτερος ενώ στην πραγματικότητα είναι μια δήλωση ότι έχει υψηλότερα επίπεδα Απορρυπαντικών ενώ το Βασικό λάδι να οξειδώνεται γρηγορότερα από ένα λάδι με υψηλότερα επίπεδα Αντιοξειδωτικών.
Τα «Racing oils» υπάρχουν για να καλύψουν τις ανάγκες σε λίπανση κάτω από τις «αντίξοες συνθήκες» που επικρατούν σε έναν αγώνα.
Τα λιπαντικά τα αλλάζουν από αγώνα σε αγώνα, η μακροζωία του λιπαντικού δεν παίζει πρωταρχικό ρόλο ή δεν παίζει κανένα ρόλο στην επιλογή λιπαντικού.Αυτό που πρέπει να σε απασχολεί δεν είναι κάθε πότε να αλλάζεις το λιπαντικό αλλά εάν η μακροχρόνια χρήση ή η χρήση αγωνιστικών λιπαντικών προκαλεί περεταίρω φθορές σε ένα αυτοκίνητο Ε.Ι.Χ. ή όχι.
-
Μέσω του Δείκτη «TBN» κατά την γνώμη μου δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.
Ο Δείκτης λαδιού «TBN» δεν μετράει την συσσώρευση των προϊόντων οξείδωσης ή των Αντιοξειδωτικών αλλά μετράει την συσσώρευση των Απορρυπαντικών Πρόσθετων που είναι παρόντα στο λιπαντικό που σκοπό έχουν την αδρανοποίηση των όξινων συστατικών που παράγονται λόγο χαμηλών επιπέδων Αντιοξειδωτικών.
Καθώς τα Απορρυπαντικά Πρόσθετα καταναλώνονται ο δείκτης λαδιού «TBN» μειώνεται.
Αυτός είναι ένας λόγος όπου ο υψηλός δείκτης λαδιού «TBN» μπορεί να μας οδηγήσει στην σκέψη ότι είναι καλύτερος ενώ στην πραγματικότητα είναι μια δήλωση ότι έχει υψηλότερα επίπεδα Απορρυπαντικών ενώ το Βασικό λάδι να οξειδώνεται γρηγορότερα από ένα λάδι με υψηλότερα επίπεδα Αντιοξειδωτικών.
Τα «Racing oils» υπάρχουν για να καλύψουν τις ανάγκες σε λίπανση κάτω από τις «αντίξοες συνθήκες» που επικρατούν σε έναν αγώνα.
Τα λιπαντικά τα αλλάζουν από αγώνα σε αγώνα, η μακροζωία του λιπαντικού δεν παίζει πρωταρχικό ρόλο ή δεν παίζει κανένα ρόλο στην επιλογή λιπαντικού.Αυτό που πρέπει να σε απασχολεί δεν είναι κάθε πότε να αλλάζεις το λιπαντικό αλλά εάν η μακροχρόνια χρήση ή η χρήση αγωνιστικών λιπαντικών προκαλεί περεταίρω φθορές σε ένα αυτοκίνητο Ε.Ι.Χ. ή όχι.
Κοίτα δεν έχω δει κανέναν ή ακούσει κανέναν να λέει ότι εγώ έβαζα τα 300v κ έπαθα αυτό ή χάλασε ο κινητήρας κτλ. Σε όλα τα φόρουμ του κόσμου που διαβάζω σε skyline me 600 άλογα σε civic σε s2000 κτλ δεν έχω δει ποστ που να λέει παιδιά μου χάλασε το μοτέρ ή έπαθα αυτό λόγο των motul 300v κ γενικά δεν είδα κάποια βάσιμη θεωρία που να αποδεικνύει ότι δεν κάνουν τα 300v για κάθε μέρα. Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω να μου το πει.
Πάντως αν αγόραζα καινούργιο αμάξι ή όποτε πάρω τέλος πάντων δεν θα τα έβαζα με τίποτα. -
Πάντως αν αγόραζα καινούργιο αμάξι ή όποτε πάρω τέλος πάντων δεν θα τα έβαζα με τίποτα.
Γιατι;
-
ενα 5w30 ειναι κοντα με ενα 0w40 σε ρευστοτητα σε σχεση με το 5w40?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πάντως αν αγόραζα καινούργιο αμάξι ή όποτε πάρω τέλος πάντων δεν θα τα έβαζα με τίποτα.
Γιατι;
Δε ξέρω να σου πω σίγουρα. Για κάποιο περίεργο λόγο δεν θα τα εμπιστευόμουν σε καινούργιο.
Πάντως σε ένα αμερικάνικο φόρουμ με nissan ανακάλυψαν ένα λάδι της nismo που το βγάζει για χάρη της η motul λέει κ πάνω στο μπουκάλι μοτούλ με μικρά γράμματα το όποιο μπαίνει στο gtr είναι 5w40 εστερικό με φοβερά χαρακτηριστηκά (έτσι λένε). Ξέρει κανένας τίποτα??? -
Σωστός!!
Αλλά μια μικρή παρατήρηση με χαλάει λίγο η μάρκα γιατί όλα τα shell είναι group 3 αλλά με τόσο συχνές αλλαγές δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Αν θέλεις όμως πες μου να σου προτείνω καλύτερα λάδια.
Όσο για τρέλα τι να πω κ γω που κάθομαι μέχρι τις 4 τα χαράματα κ διαβάζω για λάδια κ πολλά άλλα πέρι αυτοκίνησης!!Θέλω να μου προτείνεις κάποια λάδια γιατί και μένα με χαλαει λίγο η μάρκα, από την άλλη όμως δεν έχω και κάποιο πρόβλημα και αυτό που σκέπτομαι περισσότερο είναι η μετάβαση από την μια μάρκα στην άλλη μιας και έχει (μάθει) με αυτά τα λάδια εδω έξι χρόνια και 60000 χλμ. Το αυτοκίνητο είναι Mazda 6 2,0 Τι προτείνεις λοιπόν Βαγγελη;
-
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
ενα 5w30 ειναι κοντα με ενα 0w40 σε ρευστοτητα σε σχεση με το 5w40?Το 5w30 είναι 30αρι τα άλλα είναι 40αρια κ αυτό τα λέει όλα. Ο πρώτος αριθμός 0,5,10 είναι ΜΌΝΟ για τις κρύες εκκινήσεις κ τίποτα άλλο. Τώρα αν ψάξεις πιο 30αρι είναι κάπως χοντό κ μοιάζει με 40αρι κτλ είναι για μένα μπέρδεμα κ θα χαθείς. Βάλε ότι ζητάει ο κατασκευαστής κ μείνε έκει. Παίξε μόνο με τον πρώτο αριθμό στα λάδια.
-
Παιδια διορθωστε με αν κανω λαθος..
Ανεξαρτητα τι προτεινουν τα manual του κατασκευαστη περι χρησης λαδιων..
Αν πάρουμε δυο διαφορετικούς οδηγούς για το ίδιο αμάξι, με τη διαφορά οτι ο ένας από αυτούς κάνει οικονομική οδήγηση και ο άλλος κινείται περισσότερο στο όριο του κόφτη (του πίνει το αίμα δλδ ), λογικά δεν θα ταιριάζει και στους δυο ο ίδιος τύπος λαδιού, σωστα? Και δεν μιλάω για μάρκα αλλά για ιξώδες.
Γνωρίζω μάλλιστα οτι το ιξώδες μειώνεται με την αύξηση της θερμοκρασίας (είναι αντιστρόφως ανάλογα δλδ). Αυτό προφανώς δεν είναι επιθυμητό, καθώς κατά την κρύα εκκίνηση χρειαζόμαστε ένα αρκετά λεπτόρευστο λάδι (μικρό ιξώδες δλδ).
Η απορία μου όμως είναι τι ισχύει για τις ψηλές στροφές (max rpm)?.. Λογικά αυτός που θα κινείται οριακά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί ένα πιο παχύρευστο λάδι από τον άλλον? (Αυτό το ρωτάω γιατί διάβασα στο παρόν τόπικ από αρκετούς να λένε οτι θα βάλουν ένα πιο λεπτόρευστο λάδι με την πρόθεση να κινούνται πολύ γρήγορα..) Ναι αλλά έτσι δεν θα κινδυνεύει το μοτέρ??
-
Θέλω να μου προτείνεις κάποια λάδια γιατί και μένα με χαλαει λίγο η μάρκα, από την άλλη όμως δεν έχω και κάποιο πρόβλημα και αυτό που σκέπτομαι περισσότερο είναι η μετάβαση από την μια μάρκα στην άλλη μιας και έχει (μάθει) με αυτά τα λάδια εδω έξι χρόνια και 60000 χλμ. Το αυτοκίνητο είναι Mazda 6 2,0 Τι προτείνεις λοιπόν Βαγγελη;
Ξέχασα να σου γράψω και τις προδιαγραφές που ζητά ο κατασκευαστής
SAE 5w30 -10w40, ACEA A3 - A5, API - SL
-
Σωστός!!
Όσο για τρέλα τι να πω κ γω που κάθομαι μέχρι τις 4 τα χαράματα κ διαβάζω για λάδια κ πολλά άλλα πέρι αυτοκίνησης!!Θέλω να μου προτείνεις κάποια λάδια γιατί και μένα με χαλαει λίγο η μάρκα, από την άλλη όμως δεν έχω και κάποιο πρόβλημα και αυτό που σκέπτομαι περισσότερο είναι η μετάβαση από την μια μάρκα στην άλλη μιας και έχει (μάθει) με αυτά τα λάδια εδω έξι χρόνια και 60000 χλμ. Το αυτοκίνητο είναι Mazda 6 2,0 Τι προτείνεις λοιπόν Βαγγελη;
Μη φοβάσε έγω άλλαξα 3 μάρκες μέχρι τώρα. Λοιπόν σου ΠΡΟΤΕΙΝΩ ξαναλέω ΠΡΟΤΕΙΝΩ έτσι να βάλεις τα mobil 1 5w30 esp formula. Πολλοί λένε για το καλύτερο 30αρι στον κόσμο για κάθε τύπο χρήσης κ αυτοκινήτου. Το βάζουν στα honda type-r integra s2000 που στροφάρουν 9000+ στρ (φαντάσου τι τραβάει το λάδι σε τόσες στροφές) χωρίς κανένα πρόβλημα κ πολλές φορές καίνε λιγότερο με αυτό κ το βρίσκεις με 12 ευρώ το λίτρο στο ίντερνετ ενώ σε βενζινάδικα κάνει 20 ευρώ που ρώτησα. Αν δε θέλεις έχω κ άλλα να σου προτείνω.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]