-
τελικα πηρα απο τη hyundai τα eneos. αλλα κατα λαθος πηρα τα 15w40 ειμαι οκ με αυτα? ή θα εχω προβλημα το χειμωνα?
-
Ο χρήστης akis8607 έγραψε:
τελικα πηρα απο τη hyundai τα eneos. αλλα κατα λαθος πηρα τα 15w40 ειμαι οκ με αυτα? ή θα εχω προβλημα το χειμωνα?Κατά τη γνώμη μου δεν είναι κ ότι καλύτερο το 15w40 για χειμώνα
εγώ πχ βάζω 5w40 το χειμώνα κ 10w40 το καλοκαίρι κ να ξέρεις τα 15w40 δεν είναι 100% συνθετικά -
Ο χρήστης vaggelis_306 έγραψε:
τελικα πηρα απο τη hyundai τα eneos. αλλα κατα λαθος πηρα τα 15w40 ειμαι οκ με αυτα? ή θα εχω προβλημα το χειμωνα?
Κατά τη γνώμη μου δεν είναι κ ότι καλύτερο το 15w40 για χειμώνα
εγώ πχ βάζω 5w40 το χειμώνα κ 10w40 το καλοκαίρι κ να ξέρεις τα 15w40 δεν είναι 100% συνθετικάπαντως στο μπουκαλι λεει οτι ειναι συνθετικο λιπαντικο.... και το 15w40 με καλυπτει μεχρι -15 βαθμους ετσι δεν ειναι?
τεςπα θα παω αυριο να τα αλλαξω ελπιζω να δεχτουν....
μου εκανε περιεργεια η τιμη τους για επισημη αντιπροσωπεια το 4λιτρο μολις 28 ευρω.... -
εγώ πχ βάζω 5w40 το χειμώνα κ 10w40 το καλοκαίρι κ να ξέρεις τα 15w40 δεν είναι 100% συνθετικάπαντως στο μπουκαλι λεει οτι ειναι συνθετικο λιπαντικο.... και το 15w40 με καλυπτει μεχρι -15 βαθμους ετσι δεν ειναι?
μου εκανε περιεργεια η τιμη τους για επισημη αντιπροσωπεια το 4λιτρο μολις 28 ευρω....Πάρε 5w40 να ξέρεις όμως ότι είναι ακριβότερα αλλά το καλό πληρώνετε
-
μου εκανε περιεργεια η τιμη τους για επισημη αντιπροσωπεια το 4λιτρο μολις 28 ευρω....Πάρε 5w40 να ξέρεις όμως ότι είναι ακριβότερα αλλά το καλό πληρώνετε
βασικα φοβαμαι μηπως μου το καιει.... καιει λαδια τωρα 1 λιτρο/2500κμ και αυριο παω για αλλαγη στα τσιμουχακια...
-
βασικα φοβαμαι μηπως μου το καιει.... καιει λαδια τωρα 1 λιτρο/2500κμ και αυριο παω για αλλαγη στα τσιμουχακια...
Από τη στιγμή που είναι 40αρι το λάδι μην ανησυχείς όλα τα 40αρια το ίδιο αντέχουν πχ 15w40 10w40 5w40 0w40 απλά τα 100% συνθετικά είναι πολύ καλύτερα από τα φθηνά ημισυνθετικά. To mobil 1 0w40 ας πούμε είναι ένα από τα καλύτερα 40αρια παγκοσμίως αν όχι το καλύτερο.
-
Βαγγέλη σε διαβάζω εδω και αρκετές σελίδες.
Σεβαστή η άποψή σου,αλλά μην είσαι τόσο κάθετος. -
Από τη στιγμή που είναι 40αρι το λάδι μην ανησυχείς όλα τα 40αρια το ίδιο αντέχουν πχ 15w40 10w40 5w40 0w40 απλά τα 100% συνθετικά είναι πολύ καλύτερα από τα φθηνά ημισυνθετικά. To mobil 1 0w40 ας πούμε είναι ένα από τα καλύτερα 40αρια παγκοσμίως αν όχι το καλύτερο.Όχι δεν είναι όλα τα 40άρια ίδια. Ούτε σε περιεχόμενα, ούτε σε κατασκευή ούτε σε αποτέλεσμα ούτε φυσικά σε ιξώδες. Υπάρχουν 40άρια που είναι λεπτά σχεδόν σαν 30 και άλλα παχιά σχεδόν σαν 50, δεν μπορείς να τα βάλεις όλα στον ίδιο κουβά σαν 40άρια...
Ναι τα συνθετικά είναι καλύτερα για διάφορα πράματα χωρίς αυτό να εξασφαλίζει λιγότερη απώλεια λιπαντικού. Εξαρτάται από την αιτιολογία της απώλειας. Αλλά και τα συνθετικά λάδια δεν είναι όλα ίδια.
Δεν ξέρω τι ζητάει το αυτοκίνητο που λέμε. Θα κοίταζα πρώτα τα προτεινόμενα, προδιαγραφές ιξώδες και μοντέλο που προτείνεται. Μετά θα έβρισκα τα στοιχεία του λαδιού να δω αν θέλει λεπτό 30 ή 40 ή παχύ και με αυτά τα κριτήρια θα έψαχνα κάτι αντίστοιχο. Αν βλέπεις ότι το προτεινόμενο είναι μέτριο 40άρι τότε το λεπτό 30άρι να μην είναι φρόνιμη επιλογή. -
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
για mazda BT50 2.5 diesel 4x4 ποιο απο τα 2 ειναι καλυτερο?
http://viewitem.eim.ebay.gr/Aral-Super- ... 62843/item
http://viewitem.eim.ebay.gr/Fuchs-Titan ... 98914/itemκαποια γνωμη?
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Από τη στιγμή που είναι 40αρι το λάδι μην ανησυχείς όλα τα 40αρια το ίδιο αντέχουν πχ 15w40 10w40 5w40 0w40 απλά τα 100% συνθετικά είναι πολύ καλύτερα από τα φθηνά ημισυνθετικά. To mobil 1 0w40 ας πούμε είναι ένα από τα καλύτερα 40αρια παγκοσμίως αν όχι το καλύτερο.
Όχι δεν είναι όλα τα 40άρια ίδια. Ούτε σε περιεχόμενα, ούτε σε κατασκευή ούτε σε αποτέλεσμα ούτε φυσικά σε ιξώδες. Υπάρχουν 40άρια που είναι λεπτά σχεδόν σαν 30 και άλλα παχιά σχεδόν σαν 50, δεν μπορείς να τα βάλεις όλα στον ίδιο κουβά σαν 40άρια...
Ναι τα συνθετικά είναι καλύτερα για διάφορα πράματα χωρίς αυτό να εξασφαλίζει λιγότερη απώλεια λιπαντικού. Εξαρτάται από την αιτιολογία της απώλειας. Αλλά και τα συνθετικά λάδια δεν είναι όλα ίδια.
Δεν ξέρω τι ζητάει το αυτοκίνητο που λέμε. Θα κοίταζα πρώτα τα προτεινόμενα, προδιαγραφές ιξώδες και μοντέλο που προτείνεται. Μετά θα έβρισκα τα στοιχεία του λαδιού να δω αν θέλει λεπτό 30 ή 40 ή παχύ και με αυτά τα κριτήρια θα έψαχνα κάτι αντίστοιχο. Αν βλέπεις ότι το προτεινόμενο είναι μέτριο 40άρι τότε το λεπτό 30άρι να μην είναι φρόνιμη επιλογή.Δεν είπα ότι όλα τα 40αρια είναι ίδια το λέω πουθενά??? Λέω ότι ΑΝΤΕΧΟΥΝ το ίδιο δηλαδή υπάρχει ένα τεστ να το πω έτσι που αν το λάδι δεν το περάσει πολύ απλά δεν παίρνει την ''έγκριση'' να λέγεται 40αρι. Βέβαια τα 100% συνθετικά αντέχουν περισσότερο από τα ημι ή τα καθόλου λογικό είναι. Κ γνώμη μου είναι ότι δεν παίζει ρόλο το παχύ ή το λεπτό αν καίει ότι κ να βάλεις θα ξανακαίει απλά θα κουκουλώσεις το πρόβλημα για λίγο καιρό κ μετά πάλι τα ίδια. Πχ αν έχεις golf tsi που παίρνει μόνο 5w30 αν καίει πολύ θα το βάλεις 40αρι ή 50αρι??? Δε νομίζω γιατί πάπαλα η εγγύηση ή μπορεί κ το μοτέρ!!!
Ο κατασκευαστής δε λέει για λεπτό ή παχύ λέει απλά το ιξώδες ή την προδιαγραφή που θέλει. Τέλος δε συμφωνώ στο ότι ''αυτό το 40αρι είναι σαν 30αρι ή σαν 50αρι'' Τι πάει να πει αυτό?? Ή είναι 40αρι ή 30αρι ή 50αρι!!! Τώρα κάποιες μικροδιαφορές από λάδι σε λάδι υπάρχουν αλλά ποιός τις καταλαβαίνει. Καλύτερα να πας σε καλύτερης ποιότητας λάδι παρά να ψάχνεις για λεπτό ή παχύ. -
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Βαγγέλη σε διαβάζω εδω και αρκετές σελίδες.
Σεβαστή η άποψή σου,αλλά μην είσαι τόσο κάθετος.Που είμαι κάθετος??
-
Αν ξαναδιαβάσεις τις δημοσιεύσεις σου,θα το δείς.
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Αν ξαναδιαβάσεις τις δημοσιεύσεις σου,θα το δείς.Δεν μπορώ να πιάσω το σκεπτικό σου μήπως λες που προτείνω συνήθως τα mobil 1???
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Αν ξαναδιαβάσεις τις δημοσιεύσεις σου,θα το δείς.+1
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
+1
Τι εννοείτε βρε παιδιά είπα κάτι κακό ή πρέπει να μαντέψω???
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Όχι δεν είναι όλα τα 40άρια ίδια. Ούτε σε περιεχόμενα, ούτε σε κατασκευή ούτε σε αποτέλεσμα ούτε φυσικά σε ιξώδες. Υπάρχουν 40άρια που είναι λεπτά σχεδόν σαν 30 και άλλα παχιά σχεδόν σαν 50, δεν μπορείς να τα βάλεις όλα στον ίδιο κουβά σαν 40άρια...Πως μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τα 40άρια σε λεπτά ή χοντρά ;
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Όχι δεν είναι όλα τα 40άρια ίδια. Ούτε σε περιεχόμενα, ούτε σε κατασκευή ούτε σε αποτέλεσμα ούτε φυσικά σε ιξώδες. Υπάρχουν 40άρια που είναι λεπτά σχεδόν σαν 30 και άλλα παχιά σχεδόν σαν 50, δεν μπορείς να τα βάλεις όλα στον ίδιο κουβά σαν 40άρια...
Πως μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τα 40άρια σε λεπτά ή χοντρά ;
Τα όρια βάση SAE για την ταξινόμηση είναι '>=12,5' έως '
-
+1
Βαγγέλη μου,δεν είπαμε οτι είπες κάτι κακό.
Απλά είσαι κάθετος,στην γνώμη σου, στις εμπειρίες σου και γενικά σε όλη την κουβέντα σου.
Λέμε την γνώμη μας,αναλύουμε αυτά που μας έχουν συμβεί και προσπαθούμε να βοηθήσουμε κάποιον που έχει απορίες.
Αν εγώ,ή κάποιος άλλος σου έλεγα οτι στα Μέγαρα αυτό που λές για τις θερμοκρασίες,με τις μάρκες που αναφέρεις,εγώ έχω δεί καλύτερα νούμερα με τις δικές μου προτιμήσεις,θα μπαίναμε σε μια ατέρμονη συζήτηση και στο τέλος αν δεν έκανα πίσω,μιάς και είμαι μεγαλύτερός σου,θα μαλώναμε κιόλας.
Για τα 40άρια λές οτι το Mobil είναι και τέλος.Αν μιλήσω και εγώ έτσι για την δική μου προτίμηση,αυτός που μας διαβάζει,δεν θα βγάλει άκρη.
Πιστεύω οτι έγινα κατανοητός και όχι παρεξηγήσιμος.
Φιλικά. -
Ο χρήστης IOANNISTSA έγραψε:
Πως μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τα 40άρια σε λεπτά ή χοντρά ;
Τα όρια βάση SAE για την ταξινόμηση είναι '>=12,5' έως '
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
+1
Βαγγέλη μου,δεν είπαμε οτι είπες κάτι κακό.
Απλά είσαι κάθετος,στην γνώμη σου, στις εμπειρίες σου και γενικά σε όλη την κουβέντα σου.
Λέμε την γνώμη μας,αναλύουμε αυτά που μας έχουν συμβεί και προσπαθούμε να βοηθήσουμε κάποιον που έχει απορίες.
Αν εγώ,ή κάποιος άλλος σου έλεγα οτι στα Μέγαρα αυτό που λές για τις θερμοκρασίες,με τις μάρκες που αναφέρεις,εγώ έχω δεί καλύτερα νούμερα με τις δικές μου προτιμήσεις,θα μπαίναμε σε μια ατέρμονη συζήτηση και στο τέλος αν δεν έκανα πίσω,μιάς και είμαι μεγαλύτερός σου,θα μαλώναμε κιόλας.
Για τα 40άρια λές οτι το Mobil είναι και τέλος.Αν μιλήσω και εγώ έτσι για την δική μου προτίμηση,αυτός που μας διαβάζει,δεν θα βγάλει άκρη.
Πιστεύω οτι έγινα κατανοητός και όχι παρεξηγήσιμος.
Φιλικά.Δεν παρεξηγούμε ίσα ίσα μου αρέσει η κουβέντα κ θέλω να μάθω περισσότερα γιατί όντως μικρός είμαι. Δεν επιβάλλω σε κανέναν να αγοράζει ντε κ καλά mobil 1 απλά το ΠΡΟΤΕΙΝΩ. Από θέμα θερμοκρασίας σε πίστα με 40αρι τις πιο χαμηλές τις βλέπεις με amsoil amo 10w40 όλοι οι rallaκιδες το ξέρουν έλα όμως που με αυτό το λάδι δε στροφάρει καλά το μοτέρ στις ψηλές το δοκίμασα κ γω. Το συνεχίζω κ λέω τα 300v καίγονται εύκολα τα απλά motul ή τα eneos ta total ta elf ta castrol ανεβάζουν θερμοκρασίες 140+ τα mobil 1 δεν τα βάζουν πολλοί απο ότι βλέπω για τα redline δεν έχω ακούσει γνώμη. Μιλάω για δοκιμές σε peugeot 106,206,306 κτλ στα μέγαρα. Τα λέω αυτά απλά για να γίνεται κουβέντα.Τα συμπεράσματά σας παρακαλώ
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]