-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Με τις βαλβολίνες της amsoilΠοιες?
-
-
GL-5 δεν παιρνει το Φιατ ?
-
fiat έχει ο πάσχος εγώ ποτέ
GL4 γράφει το manual.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
fiat έχει ο πάσχος εγώ ποτέΤι εχεις? Δεν θυμαμαι καλα?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Τι εχεις? Δεν θυμαμαι καλα?
Το είπε, SX4
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Τι εχεις? Δεν θυμαμαι καλα?
Το είπε, SX4
E, Φιατ δηλαδη...
-
-
Μου έχει περισσέψει 1 λίτρο λαδάκι από την προηγούμενη αλλαγή σφραγισμένο. Επάνω γράφει ότι παράχθηκε τον 4/08. Πόσο αντέχει ;
-
Μια χαρά είναι, δεν αλλοιώνεται, μόνο κούνα το καλά γιατί έχουν κατακάτσει όλα τα στερεά πρόσθετα που περιέχει, και γενικά πριν ανοίξουμε το δοχείο του λαδιού πρέπει να το κουνήσουμε δυνατά και αρκετή ώρα για ομογενοποιηθεί το λάδι με τα πρόσθετα που κατακάθονται, σίγουρα αν δεν το κουνήσετε θα έχετε παρατηρήσει ότι οι τελευτείες σταγόνες πριν αδειάσει το κουτί έχουν άλλο χρώμα.
-
Ωραία! Ευχαριστώ.
-
Καλησπέρα,
Έγινε το προγραμματισμένο service του οχήματος σήμερα(ανάλυση εδώ), με ένδειξη κοντέρ 30.756ΚΜ και χρήση λαδιού επί 28.336ΚΜ.
Νέο λάδι που χρησιμοποιήθηκε είναι το Castrol Edge Formula RS 0W40 (αντί του Castrol Edge Turbo Diesel 0W30 που είχα μέσα στο μοτέρ), χρησιμοποιήθηκαν 5,30 l και έμεινε 0,7l για συμπλήρωμα.
Έγινε έλεγχος ποσότητας λαδιού που βγήκε από το μοτέρ, ήταν 5+ λίτρα οπότε υπολογίζεται περίπου κατανάλωση λαδιού 0,3 l στα 28.336ΚΜ χρήσης του. Να σημειώσω πως η ηλεκτρονική ένδειξη έδειχνε πως είναι στο ΜΑΧ το λάδι.
Πάρθηκε δείγμα λαδιού και θα αποσταλεί αύριο στο εργαστήριο της Blackstone Labs για ανάλυση, αποτελέσματα θα ποστάρω όταν πάρω απάντηση.
-
Lord, δε θα με παραξένευε αν έβλεπα κάτι τέτοιο.
viewtopic.php?f=6&t=550&p=1304804&hilit=%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AE%CE%B8%CF%89%CF%82+15+%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1#p1304804
audi A4 1.6 με τα 102 άλογα , 23.000 Km .
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Lord, δε θα με παραξένευε αν έβλεπα κάτι τέτοιο.viewtopic.php?f=6&t=550&p=1304804&hilit=%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AE%CE%B8%CF%89%CF%82+15+%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1#p1304804
Ο καιρός γαρ εγγύς φίλε μουσάτε......θα δείξει.....αν και περισσότερο για να φύγω από την απορία το κάνω, εμπιστεύομαι απόλυτα την BMW στο θέμα αυτό.
ΥΓ: Εστάλη και το δείγμα στην Blackstone Labs σήμερα.....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Lord, δε θα με παραξένευε αν έβλεπα κάτι τέτοιο.
viewtopic.php?f=6&t=550&p=1304804&hilit=%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AE%CE%B8%CF%89%CF%82+15+%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1#p1304804
Ο καιρός γαρ εγγύς φίλε μουσάτε......θα δείξει.....αν και περισσότερο για να φύγω από την απορία το κάνω, εμπιστεύομαι απόλυτα την BMW στο θέμα αυτό.
ΥΓ: Εστάλη και το δείγμα στην Blackstone Labs σήμερα.....
Περιμένουμε πως και πως
Βοηθάνε και τα λάδια που όχι απλά καλύπτουν τις προδιαγραφές τις BMW -
torco rtf 100% gl5 - gl6 100% συνθετικες...
τι ξερουμε ? εχει δοκιμαστει απο κανεναν σαν εταιρεια τι λεει ?
το μανουαλ λεει gl5 υπαρχει προβλημα που καλυπτει και gl6 ?
-
Καλημέρα,
Έχει έρθει πριν λίγο το email από την Blackstone Labs με το συνημμένο .pdf για την ανάλυση των λαδιών του κινητήρα του αυτ/του μου. Μέσα σε 3 εργάσιμες μέρες είχαν πάρει το δείγμα και το ανέλυσαν κιόλας.
Βλέπω πως είναι στα τελευταία του το λάδι, πολύ λίγα τα πρόσθετα που έβγαλε το ΤΒΝ, εντός ορίων πάντως. Αναφέρει για τραχύ λάδι λόγω ύπαρξης πολλών μετάλλων και από όσο καταλαβαίνω συνιστά να διανύσω 15000ΚΜ με το νέο λάδι και να στείλω ξανά δείγμα?
Εφόσον το BC βγάζει ένδειξη για αλλαγή, αυτό θα ακολουθώ εγώ πάντως. Στην Ελλάδα ο χρονικός περιορισμός των - περίπου 2 ετών - θα έρχεται πιο γρήγορα από τη συμπλήρωση των χιλιομέτρων (30000ΚΜ).
ΥΓ: @mousatos: Στη δική σου ανάλυση λέει σχεδόν τα ίδια με τη δική μου, το δε ΤΒΝ στη δική σου είναι εκτός ορίων ενώ το δικό μου εντός (αν και στα τελευταία του). Παρόλα αυτά, σε εσένα λένε να ακολουθείς την ένδειξη για σέρβις ενώ για το δικό μου προτείνουν αλλαγή στα 15000ΚΜ - το νέο λάδι - και επανέλεγχο......γιατί?
-
Με πολύ απλά λόγια, λέει αυτό που πολλοί υποστηρίζουν ότι λάδια για 30.000χλμ είναι υπερβολικό.
Ειδικά αν είανι και τα πρώτα λάδια του κινητήρα, που όπως φαίνεται κατά το στρώσιμο όντως φεύγουν 'γρέζια'. Ενδιαφέρον θα έχει και η δεύτερη ανάλυση, ειδικά αν αποφασίσεις να κρατήσεις τα λάδια πάλι 30k για να δούμε τις φθορες. Το δικό μου με 300.000 χλμ είχε μηδαμινές φθορές και καλύτερες επιδόσεις σε όλους τους τομείς, φυσικά με αλλαγή λίγο παραπάνω απ τα 10.000χλμΑν όμως όντως θες να κρατήσεις το αμάξι για 10-15 χρονια, θεωρώ λάθος να φτάνεις σε τέτοια διαστήματα. Τα παραπάνω έξοδα είναι άλλες 3-4 αλλαγές λαδιών καμιά 250€ ή μία ζάντα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Με πολύ απλά λόγια, λέει αυτό που πολλοί υποστηρίζουν ότι λάδια για 30.000χλμ είναι υπερβολικό.
Ειδικά αν είανι και τα πρώτα λάδια του κινητήρα, που όπως φαίνεται κατά το στρώσιμο όντως φεύγουν 'γρέζια'. Ενδιαφέρον θα έχει και η δεύτερη ανάλυση, ειδικά αν αποφασίσεις να κρατήσεις τα λάδια πάλι 30k για να δούμε τις φθορες. Το δικό μου με 300.000 χλμ είχε μηδαμινές φθορές και καλύτερες επιδόσεις σε όλους τους τομείς, φυσικά με αλλαγή λίγο παραπάνω απ τα 10.000χλμΑν όμως όντως θες να κρατήσεις το αμάξι για 10-15 χρονια, θεωρώ λάθος να φτάνεις σε τέτοια διαστήματα. Τα παραπάνω έξοδα είναι άλλες 3-4 αλλαγές λαδιών καμιά 250€ ή μία ζάντα
Τα λάδια είναι τα πρώτα βέβαια, 2η ανάλυση θα σταλεί ξανά όταν έρθει η ώρα του. Δεν πρόκειται να με επηρεάσει καθόλου βέβαια η ανάλυση αυτή, καθόσον λέει άλλα πράγματα σε άλλον με τα ίδια αποτελέσματα(mousatos) - περίπου - και άλλα σε εμένα.
Επίσης, δεν είδα πουθενά να αναφέρει πως τα λάδια έχασαν τις ιδιότητές τους και χρειάζονται πιο γρήγορα αλλαγή, απλά λόγω ύπαρξης πολλών μετάλλων - από το συνδυασμό μακράς χρήσης λιπαντικού & πρώτης αλλαγής λαδιών σε νέο κινητήρα - εμφανίστηκαν μερικές αυξημένες τιμές μετάλλων. Για το λόγο αυτό προτείνει 2η αλλαγή σε 15000ΚΜ για επανέλεγχο και επιβεβαίωση.....τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω από τα γραφόμενα....
Με την Ελληνική χρήση (Μ.Ο των προηγούμενων οχημάτων μου) εκτιμώ πως δεν θα υπερβαίνω τα 12-13000ΚΜ ετησίως, οπότε στα 25000ΚΜ περίπου θα συμπληρώνεται ο χρονικός ορίζοντας για την αλλαγή των λαδιών.
Δεν είναι το χρηματικό κόστος Πάνο, δεν θα πτωχύνω με επιπλέον έξοδα 250€...
Είδομεν...
ΥΓ: Η ένδειξη του ΤΒΝ πως ακόμα έχει τις ιδιότητές του το λιπαντικό έμεινε ασχολίαστη...
-
μιας και ήταν η 1η αλλαγή δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, αν τα 'πολλά' μέταλλα που βρέθηκαν από την ανάλυση, έχουν να κάνουν, από τον καινούριο κινητήρα ή από τα πολλά χλμ που έμειναν τα λάδια ή και από τα 2. Σίγουρο βέβαια είναι, ότι οι τιμές τους είναι αρκετά υψηλές. Μπορείς να πάρεις ένα δείγμα στις 45.000 και ένα άλλο με την αλλαγή στις 60.000 για να βγάλεις οριστικά συμπεράσματα
Στο δικό μου, ο κατασκευαστής λέει 20.000χλμ ή χρόνος. Μετά από 9μήνες και 10.000χλμ παρατήρησα ότι ο θόρυβος στο ρελαντί είχε αλλάξει και είχε γίνει πιο τραχύς. Άλλαξα τα λάδια με 0-30 ACEA Α5 , όπως λέει το manual (αν κίνησε φορτωμένο, με υψηλές ταχύτητες και σε ανηφόρες) σε σχέση με τις ελάχιστες προδιαγραφές που προτείνει ο κατασκευαστής για το μοτέρ 5-30 Ford913 και παρατήρησα μεγάλη διαφορά στο πόσο πιο ήσυχο έγινε το μοτέρ και λιγότερο τραχύ στο ρελαντί. Δυστυχώς ο τεχνίτης δεν πήρε αρκετή ποσότητα λαδιού, για να μπορέσω να το στείλω για ανάλυση, θα είχε ενδιαφέρον αφού ήταν τα πρώτα λάδια. Τα προγραμματισμένα Service για 10 χρόνια τα έχω δωρεάν, όποτε για +(50-70)€ το χρόνο δεν το συζητώ και θα τα αλλάζω και μια φόρα μόνος μου το χρόνο extra, δηλαδή κάθε 6μήνες.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]