-
Το υπερβολικό HTHS δεν είναι απαραίτητο πλεονέκτημα. Βασικά σημαίνει ότι θα έχεις ένα παχύ 40 στη ζέστη.
Υπάρχουν πολλά άλλα χαρακτηριστικά των λαδιών εκτός από αυτά που αναφέρεις για τα οποία δεν κατέχω τι κάνει το καθένα.
Τέτοια είναι η αντιαφριστική ικανότητα, αντικαπνική ικανότητα, αντι....αντι...αντι...., κατακάθια κλπ.
Τα Mobil1 0-40 είναι ένα εξαιρετικό λάδι και να σου πω την αλήθεια δεν θα με έτρωγε να βάλω κάτι άλλο σε 40άρι. Αν επιτρέπεται για 30άρι τότε θα το έψαχνα. -
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Νέα λάδια στο Fiesta στα 80000χλμ πλέον.Έχω τα εξής :
-- Ford Motorcraft == 35 euros
-- Rheinol Primus full synthetic== 40 τα 5 L
-- Castrol Magnatec Ford specs == 43 τα 4 ή τα 5 δεν το θυμάμαι καλά
-- Aral Hightronic F == 14 ευρώ το λίτρο που τα βρήκα πανάκριβα καθόσον άλλες τιμές θυμόμουνΔέχομαι γνώμες.
Απλά θα πάω να πάρω το pop corn τζαστ ιν κέισ
http://www.trade-wind.gr/index.php?page ... &Itemid=57
-
Σκέφτομαι να μην 'παραβώ' τις οδηγίες και να συνεχίσω να βάζω αυτά που προτείνει η VW (TFSI ο πρώτος, 200ΗΡ) δλδ Castrol Edge 5W30. Έχει ακούστει για κάποιο 'καλύτερο' λάδι για αυτόν τον κινητήρα. Δεν έχω κάποια παράπονο (μέχρι τα 100Κ χλμ έκαιγε περίπου 1+ λίτρο/10Κ χλμ, μετά τα 100Κ χλμ έχει πάει περίπου στο 1+ λίτρο/5Κ χλμ) αλλά απλά ρωτάω για να μαθαίνω.
Εκτός αυτού και συγγνώμη αν έχει ερωτηθεί πολλάκις, έχετε άποψη/έχετε αγοράσει από κάποιο από τα επόμενα:
Αν ναι, εντυπώσεις? Λόγω αρκετού βάρους για 5+ κιλά τι παίζει με τα μεταφορικά (η Tradewind δηλώνει δωρεάν μεταφορικά)?
(Εντωμεταξύ είπαμε να αφήνουμε τις αντιπροσωπείες να μας τον χαϊδεύουν αλλά όχι να μας τον φτάνουν μέχρι το λαρύγγι. 23 ευρώ ζητάει το λίτρο η επίσημη! Double price. Έχω να πάρω βέβαια 2-3 χρόνια από εκεί) -
Δεν νομίζω να αξίζει να δοκιμάσεις άλλο παρά από περιέργεια. Άστο καλό είναι.
Από το trade-wind έχω αγοράσει μερικές φορές (επειδή παίρνει 6,5 λίτρα έχω αγοράσει 7 ή 14 λίτρα τη φορά). Άμεσοι, ευγενικοί, αποτελεσματικοί και εξυπηρετικότατοι. Πολύ ικανοποιημένος και τους συνιστώ. Στα φέρνει όπου δηλώσεις με το αυτοκίνητό του (Smart είχα δει) και όντως δωρεάν.
Για το άλλο ή οποιοδήποτε λαδομάγαζο άλλο δεν ξέρω. -
Κάθε Ιντερετομάγαζο έχει τη δική του πολιτική τιμών . Μερικοί χρεώνουν μεταφορικά , άλλοι όχι για αγορές άνω των 50-60 ευρώ.
Τώρα η κατανάλωσή σου με προβληματίζει λίγο. Ίσως να ήταν καλύτερο ένα 5W40 με αλλαγές κάθε 10,000 χλμ .
Βέβαια 40αρι με 504,00 δεν υπάρχει αλλά το κάπως ανεβασμένο ιξώδες πιστεύω οτι θα την ισοφαρίσει(την 504.00) . -
Η κατανάλωση είναι εντός των φυσιολογικών ορίων.
Θεωρώ βιαστική την αλλαγή ιξώδους σε μεγαλύτερο.
Θα πρότεινα να δοκιμάσει πρώτα κάποια άλλα λάδια εντός προδιαγραφών και μάλιστα πάνω από 1 φορά. -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Τελικά αποφάσισα να μην κάνω 'δοκιμές'. Δεν έχω τόσο 'όρεξη' όσο πριν 2-3 χρόνια να πειραματιστώ. Παράγγειλα από TradeWind ένα πεντόλιτρο Castrol 5W30 (αυτά που προτείνει η μαμά δλδ, όπως είχα γράψει) και θα ξαναβάλω αυτά. Η τιμή στα 55 ευρά ήταν πολύ καλή (χωρίς μεταφορικά για Αθήνα. Από 40+ ευρώ) και ελπίζω να είναι γνήσια και όχι αραβοσιτέλαιο με αυτοκόλλητο Castrol. Η εταιρία από το site φαίνεται πάντως σοβαρή οπότε μάλλον γράφω μαλακίες. Αύριο παίρνω και φιλτράκι από αντιπροσωπεία και ο κινητήρας μου θα γίνει 'κούτα'.
-
Μπορουσες να κοιταξεις και Fuchs.Πολλες αντιπροσωπειες Audi VW Βαζουν αυτα
http://www.fuchslubricants.com/index.ph ... oduct_30_2
Τα εχει βαλει κανεις? -
Εγω εχω βαλει τα titan supersyn. Καλα ειναι, μου εχουν μειωσει την καταναλωση λαδιου στο μισο σε σχεση με τα selenia.
-
Να ρωτήσω τους ειδικούς του forum.
Ποιά η γνώμη σας για τα CYCLON F1 V 5W-30 για κινητήρες VAG με κωδικούς AUQ (180 hp) και BXW (85 hp).
Σύμφωνα με το http://www.my-gti.com/2540 , είναι στα εγκεκριμένα.
Εφόσον είναι Ελληνικά, είναι στα εγκεκριμένα, και είναι και πολύ φθηνότερα από τα αντίστοιχα MOTUL, γιατί όχι?Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Ο χρήστης andrpetr έγραψε:
Να ρωτήσω τους ειδικούς του forum.
Ποιά η γνώμη σας για τα CYCLON F1 V 5W-30 για κινητήρες VAG με κωδικούς AUQ (180 hp) και BXW (85 hp).
Σύμφωνα με το http://www.my-gti.com/2540 , είναι στα εγκεκριμένα.
Εφόσον είναι Ελληνικά, είναι στα εγκεκριμένα, και είναι και πολύ φθηνότερα από τα αντίστοιχα MOTUL, γιατί όχι?Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Αν είναι εγκεκριμένα δεν υπάρχει όχι! Απλά πάρε τα!
-
Δεν θα ήμουν τόσο βιαστικός.
Το ότι καλύπτουν τις προδιαγραφές δεν τα κάνει ίδια με όλα τα άλλα που επίσης τις καλύπτουν.
Πιο σωστό να μελετήσεις τα πλήρη χαρακτηριστικά του κάθε λαδιού προτού αποφασίσεις. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το ότι καλύπτουν τις προδιαγραφές δεν τα κάνει ίδια με όλα τα άλλα που επίσης τις καλύπτουν.
Πιο σωστό να μελετήσεις τα πλήρη χαρακτηριστικά του κάθε λαδιού προτού αποφασίσεις.Δεν τα κάνει ίδια αλλά τα κάνει αρκετά καλά, τόσο που να μην αξίζει να πληρώσεις παραπάνω για το καλύτερο.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Πιο σωστό να μελετήσεις τα πλήρη χαρακτηριστικά του κάθε λαδιού προτού αποφασίσεις.Δεν τα κάνει ίδια αλλά τα κάνει αρκετά καλά, τόσο που να μην αξίζει να πληρώσεις παραπάνω για το καλύτερο.
Πάντως το όνομα 'Cyclon Hellas' φιγουράρει και στη λίστα της Audi USA
http://microsites.audiusa.com/ngw/09/media/downloads/pdfs/Audi_TechnicalServiceBulletin_1997-2012.pdf
Το ότι είναι Ελληνικά, δε σημαίνει ότι είναι και ftp... -
Ο χρήστης andrpetr έγραψε:
Το ότι είναι Ελληνικά, δε σημαίνει ότι είναι και ftp...Όχι δεν κολλάω εκεί. Το ίδιο ισχύει και για διαφορετικά μοντέλα λαδιών οποιασδήποτε 'μεγάλης' μάρκας. Πχ μπορεί η Mobil, Castrol κλπ να έχουν 2 ή 3 μοντέλα που να καλύπτουν τις προδιαγραφές που αναφέρατε. Δεν σημαίνει ότι είναι τα ίδια ούτε θα κοστίζουν το ίδιο....
-
Θα το χρησιμοποιούσα, είναι καιρός να αρχίσουμε να στηρίζουμε τις δικές μας εταιρείες. Θα μπορούσαν όμως κι αυτοί να συνεργαστούν με ένα σοβαρό e-shop για αγορές μικρο-ποσοτήτων από το internet και όχι απλά να στηρίζονται σε συνεργεία-χονδρική.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Θα το χρησιμοποιούσα, είναι καιρός να αρχίσουμε να στηρίζουμε τις δικές μας εταιρείες. Θα μπορούσαν όμως κι αυτοί να συνεργαστούν με ένα σοβαρό e-shop για αγορές μικρο-ποσοτήτων από το internet και όχι απλά να στηρίζονται σε συνεργεία-χονδρική.Έχεις απόλυτο δίκιο! Θα πρέπει να κάνουν κινήσεις προς την κατεύθυνση πωλήσεων μέσω Internet.
Εφόσον, αφ' ενός μεν δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα, αφ' ετέρου δε, εξοικονομούμε χρήματα και παράλληλα μειώνονται οι εισαγωγές, δεν υπάρχει λόγος να μην τα αγοράσει κάποιος. -
ναι στηριξτε τα φτωχαδακια τις ελληνικες εταιρειες λιπαντικων......., την επομενη κυριακη φορτηγο με φθηνο λαδι αυτοκινητου στην παιανια στην γειτονια σας
καλα ειστε σοβαροι αυτος ειναι ο κλαδος που κανει χοντρη οικονομα στην ελληνικη αγορα, τους ενοιαξε τωρα αν θα πουλησουν 100 κομματια μεσω internet δεν ειναι χονδρεμποροι
ναι το πιστευω οτι τα εισαγωμενα γερμανικα και αγγλικα λαδια ειναι καλυτερης ποιοτητας για τα χρηματα που δινεις, η ελλαδα υστερει βιομηχανικα και ποτε δεν θα μπορεσει να πιασει το επιπεδο των αλλων χωρων επειδη μια ζωη υπαρχει η πλουτοκρατια και η εκμεταλλευση των εργαζομενων οικονομανε οι 10 και πετανε ενα κομματι ψωμι στους 10.000υπαλληλους τους ισα για να ζησουν -
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
ναι στηριξτε τα φτωχαδακια τις ελληνικες εταιρειες λιπαντικων......., την επομενη κυριακη φορτηγο με φθηνο λαδι αυτοκινητου στην παιανια στην γειτονια σας
καλα ειστε σοβαροι αυτος ειναι ο κλαδος που κανει χοντρη οικονομα στην ελληνικη αγορα, τους ενοιαξε τωρα αν θα πουλησουν 100 κομματια μεσω internet δεν ειναι χονδρεμποροι
ναι το πιστευω οτι τα εισαγωμενα γερμανικα και αγγλικα λαδια ειναι καλυτερης ποιοτητας για τα χρηματα που δινεις, η ελλαδα υστερει βιομηχανικα και ποτε δεν θα μπορεσει να πιασει το επιπεδο των αλλων χωρων επειδη μια ζωη υπαρχει η πλουτοκρατια και η εκμεταλλευση των εργαζομενων οικονομανε οι 10 και πετανε ενα κομματι ψωμι στους 10.000υπαλληλους τους ισα για να ζησουνcall me Παπαρηγα;;;;
και βεβαια να στηριξουμε την Ελληνικη βιομηχανια και γενικοτερα οτι παραγουμε αλλα παντα σε συναρτηση με το προσωπικο κερδος μας.Ηδη στο 6αρι μου βαζω τα elin 5w/40 με 6,60ευρω/λ αντι των αγνωστου προελευσεως-ποιοτητας mazda dexelia με 8ευρω/λ και στο ατος τα elin 10w/40 με 6ευρω/λ
πιστευω οτι δεν εχουν σε τιποτα να ζηλεψουν απο τα επωνυμα εισαγωγης οπως το ιδιο συμβενει και στα καυσιμα οπου η ΕΚΟ Κinitron εχει την ιδια αποδοση με την πολυδιαφημησμενη shell v-power!
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]