-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τα καλά λάδια έχουν ακριβύνει πολύ και αποφάσισα να κατέβω κατηγορία σε όλα τα αμάξια.
Με λίγο ψάξιμο και ανοιχτό πνεύμα (να δεχτείς λάδι μάρκας άλλης) μπορείς να βρεις ακόμα καλά λάδια. Μην ξεχνάς ότι τα καλά συνθετικά αντέχουν περισσότερο από τα ημισυνθετικά. Εγώ θα προτιμώ να κρατάω τα καλά φούλ συνθετικά για 15.000χλμ από το να έβαζα ημι και να τα κράταγα για 7.500χλμ. (βάλε και το πιο συχνό φίλτρο, εργατικά και μπελά) Αν το χειριστείς έτσι ίσως δεν αξίζει η υποβάθμιση. Κάποιοι είχαν κάνει τέτοια σύγκριση αλλά και με αναλύσεις λαδιών και κατέληξαν σε αυτό, ότι τελικά το συνθετικό σου έρχεται φτηνότερα! (υποθέτω ότι ήταν εταιρεία παραγωγής συνθετικών λαδιών!)
Αν έκανα τα χλμ που κάνεις εσύ ανά χρόνο αυτό θα θεωρούσα και εγώ λογικό. Αν κάνει κάποιος λιγότερα από 7500 τον χρόνο ίσως να μην αξίζει το GroupIV/V. Αυτά διαβάζοντας bitog, τώρα εφόσον εδώ μπορείς (ισχύει αυτό ) να βρεις τιμές GroupIV/V εφάμιλλες των GroupIII αλλάζει το πράγμα, οπότε βάζω GroupIV/V ακόμα και αν κάνω λίγα χλμ/έτος.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εδώ και κάμποσο καιρό τα 8100 5-40 έχουν βγει από την κατηγορία των καλών συνθετικών. Η τιμή τους το αντικατοπτρίζει... συνήθως.Τα 8100 5w40 XCess τα είχα βάλει πέρυσι αρχές καλοκαιριού στην Xantia μου και μου το έκαιγε κάπως καθώς και άναβε το λαμπάκι πίεσης λαδιού μετά το σβήσιμο - ανάμα μετά από 5-20 λεπτά. Τώρα με το ΑΜΟ δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Μάλλον όλα αυτά επιβεβαιώνουν την παραπάνω πρόταση σου.
Καλώς τον Tzakos στην παρέα που ζωντάνεψε αυτό το thread που είχε σχεδόν πέσει σε χειμερία νάρκη. Λίγοι επαγγελματίες του χώρου έχουν αντέξει εδώ μέσα, ένας που θυμάμαι είναι ο G60 που μάλλον δεν διαβάζει πλέον αυτό το νήμα.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Εδώ και κάμποσο καιρό τα 8100 5-40 έχουν βγει από την κατηγορία των καλών συνθετικών. Η τιμή τους το αντικατοπτρίζει... συνήθως.
Τα 8100 5w40 XCess τα είχα βάλει πέρυσι αρχές καλοκαιριού στην Xantia μου και μου το έκαιγε κάπως καθώς και άναβε το λαμπάκι πίεσης λαδιού μετά το σβήσιμο - ανάμα μετά από 5-20 λεπτά. Τώρα με το ΑΜΟ δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Μάλλον όλα αυτά επιβεβαιώνουν την παραπάνω πρόταση σου.
Καλώς τον Tzakos στην παρέα που ζωντάνεψε αυτό το thread που είχε σχεδόν πέσει σε χειμερία νάρκη. Λίγοι επαγγελματίες του χώρου έχουν αντέξει εδώ μέσα, ένας που θυμάμαι είναι ο G60 που μάλλον δεν διαβάζει πλέον αυτό το νήμα.
Γεια σου φίλε mesastou,καλώς σε βρήκα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εδώ και κάμποσο καιρό τα 8100 5-40 έχουν βγει από την κατηγορία των καλών συνθετικών. Η τιμή τους το αντικατοπτρίζει... συνήθως.Τα 8100 5w40 XCess τα είχα βάλει πέρυσι αρχές καλοκαιριού στην Xantia μου και μου το έκαιγε κάπως καθώς και άναβε το λαμπάκι πίεσης λαδιού μετά το σβήσιμο - ανάμα μετά από 5-20 λεπτά. Τώρα με το ΑΜΟ δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Μάλλον όλα αυτά επιβεβαιώνουν την παραπάνω πρόταση σου.
Δεν θα έλεγα ότι το κριτήριο που θέτεις είναι επαρκές ή κατάλληλο για να αποδείξει κάτι τέτοιο. BTW το ΑΜΟ έχει HTHS 4,3 ενώ το άλλο 3,6 οπότε αν και αρχικά μοιάζουν στα ζόρια και στις ζέστες υπάρχει μεγάλη διαφορά αλλά αυτό δεν νομίζω ότι έχει σχέση με το group κλπ. Αν λοιπόν και η παρατήρησή σου δεν είναι απόδειξη αλλά απλή ένδειξη εναντίον του ενός και υπέρ του άλλου η αλήθεια είναι ότι δεν με βγάζει από την αμφιβολία που τρέφω από τότε που, με στοιχεία μάλιστα αν δεν κάνω λάθος, είχε αναφερθεί η υποβάθμισή τους.
Για το άναμμα λαμπακίου μπορεί να έφταιγε το φίλτρο (αν είναι από αυτά με βαλβίδα μπορεί να ήταν τζούφιο ή να είχε μπει ανάποδα).
-
Αν κάνετε υπομονή κανα 8μηνο θα έχετε ανάλυση τους
-
Ο χρήστης Hierophant έγραψε:
Επειδή είμαι σιγούρος πως μιλάμε για το δίλιτρο μοτέρ με τα 180 άλογα να πώ απλά πως η Citroen απαγορεύει οτιδήποτε πάνω από 40αρι γι αυτό το μοτέρ και προτείνει το 5W-40 για αυτό το μοτέρ. Το Total έχει έγκριση PSA και είναι σχεδιασμένο για να δουλευει καλα με το μοτέρ αυτό. Το να βάλεις ένα τόσο χοντρό λάδι το βρίσκω απλά άκυρο αφού θα μασκαρέψεις (ίσως) το πρόβλημα αλλά δεν θα το λύσεις ασέ που η ίδια η Yacco το συνιστά για οχήματα προ 2000.
Όσο για τα Yacco ναί είναι καλά λάδια αλλά το συγκεκριμένο είναι ακατάλληλο γι αυτό το μοτέρ.ακριβώς για αυτό το μοτέρ μιλάω.
Παιδιά, σας παρακαλώ... μη δημιουργείται θέμα εξαιτίας μου. Μια ερωτηση έκανα.
Θα πρεπει να συννενοηθώ με τον προμηθευτή μου. Αρχικά σκέφτηκα να μου φέρει τα λάδια VX 600 της Yacco, τα 5w-40. Τώρα όμως που κοίταξα ξανά στο σιτε, στα full synthetic oils υπάρχουν και τα VX1000, τα οποια αναφέρουν μεταξυ άλλων : Very high performance 100% synthetic oil for powerful, high performance Petrol, Diesel and** LPG engines.**ACEA A3/B4,
API SM/CF,
BMW Longlife-01,
Mercedes-Benz MB-approval
229,5,
Porsche,
VW 502.00-505.00Ας πούμε πως πήρα το θάρρος και έστειλα ένα email στην Yacco για το προβλημα σου...
Bonjour,
Je suis propriétaire d'une Citröen C4 VTS avec le moteur de 2.0 litres essence de 180cv qui a été acheté d'occasion. Avec le temps je me suis aperçu d'une surconsommation d'huile, un peu plus d'un litre/2000km probablement, liées au mauvaise utilisation de l'ancien propriétaire. Pour le moment j'utilise le Total Activa 9000 5W-40. En cherchant pour une solution un de vos revendeurs m'a proposé l'utilisation de Yacco VX300 15W-50 en combinaison avec le Yacco Antiusure moteur. Mois je suis un peu sceptique et je trouve que surtout pour le 15W et un plus ce n'est pas un huile qui répond aux normes de PSA. Que proposez-vous comme huile de votre gamme pour mon moteur et est-ce que vous pensez que on peut résoudre le problème juste en changeant de l'huile sans intervention d'un mécanicien.
Merci d'avance de votre réponse
Bien cordialement
MirageΚαι η απάντηση τους την επόμενη μερα
Bonjour
Tout d’abord je vous confirme que pour votre moteur il faut une huile synthétique A3/B4 5W40 comme nos VX 1000 ou VX 600.
Il faut d’abord rechercher la nature de la consommation
Consommation continuelle dès le 1er km dans ce cas c’est du moteur, il faut quantifié précisément la consommation ( les constructeurs considèrent normale une consommation de 0.5 à 0.6 l/1000km)
Consommation qui intervient en fin de vidange ( a partir de 10 000 km) si c’est le cas il faut simplement réduire l’intervalle entre les vidanges car le moteur fonctionne en conditions sévères.
I
CordialementΧΧΧ
Responsable Laboratoire
YACCO SAS
ΧΧΧ@yacco.com
YACCO CTL
Z.I. DE L'OISON
Avenue des Petits Prés
76320 Saint Pierre les Elbeuf
Fax: 02 35 78 81 87; Tel: 02 32 96 00 00Με λίγα λόγια η εταιρεία προτείνει ένα απο τα 2 λάδια που έγραψες. Επίσης προτείνει τον έλεγχο της κατανάλωσης με μετρήσεις σε τακτά διαστήματα και φυσικά γράφει το κλασσικό 0,5 λίτρο ανα 1000km θεωρείται φυσιολογικό και τονίζει πως αν παρατηρείται κατανάλωση λαδιού από το πρώτο χιλιόμετρο αυτό οφείλεται στο μοτέρ. Επίσης θέτει το ερώτημα του πότε εμφανίζεται η κατανάλωση λαδιού και προτείνει το συχνότερο άλλαγμα ( ανα 10κ αντι για 15κ που είναι στην Γαλλία ) αφου όταν παρουσιάζεται αυξημένη κατανάλωση λίγο πριν την αλλαγή αυτό είναι δείγμα πως το μοτέρ δουλεύει σε αντίξοες σχετικά συνθήκες.
Ελπίζω το αμαξάκι σου να συμπαθήσει περισσότερο τα Yacco και να λυθεί το θέμα χωρίς πολλά πολλά
To επόμενο mail θα είναι στην Motul για να λύσουμε τις απορίες μας για τα διαφορα 8100 -
Αρα επιβεβαιωνεται η τοποθετηση για χρηση 5w40
Αραγε στην Ελλαδα ερχονται μονο τα λιπαντικα που υπαρζουν στο Ελληνικο σιτε της Yacoo ή ερχονται και αυτα που υπαρχουν στο http://www.yacco.com ?
-
Πάντως σε polaki 16V 75Hp τα Motul 8100 X-cess 5W40 καθε 2000χλμ καίει περίπου 200ml. Έχω κάνει 5 αλλαγές ανά 10.000χλμ και βαρέθηκα να συμπληρώνω. Πάω για αλλαγή σε TOTAL QUARTZ 9000 5W40 και αν δω τα ίδια AMSOIL 5W40 AFL. Καμία καλύτερη πρόταση?
Ο χρήστης mirage έγραψε:
To επόμενο mail θα είναι στην Motul για να λύσουμε τις απορίες μας για τα διαφορα 8100
Θα ήταν άκρως ενδιαφέρον.
-
Mια παρατήρηση για την εύα:
Τσέκαρα λάδια χτες, 5-40 τουτόλαδο με 12.000 χλμ και το τσίμπησε, έχει κατέβει μέχρι τη μέση.
Πρώτη φορά μου τσιμπάει, η επόμενη αλλαγή θα είναι σε mobil 5-40 σε κανα μήνα. -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
+1 , σιδεροκέφαλος. Άντεξε ο άνθρωπος πάντως, χαρά στο κουράγιο του.
To επόμενο mail θα είναι στην Motul για να λύσουμε τις απορίες μας για τα διαφορα 8100
Motul Canada , frequently asked questions , στη σελίδα κάτω-κάτω .
http://www.motul-canada.com/en/faq/faq.shtml?panel=6Αν και πάλι έχω κάποιες αμφιβολίες , οι συνταγές αλλάζουν συχνά.
-
Το ξέρω αυτό και όπως έγραψα πιο πριν το xcess είναι PAO απλά ας το ξαναεπιβεβαιώσουμε. Προς το παρόν 0 κάψιμο στο δικό μου μοτέρ αλλά γενικά το δικό μου δεν καίει λάδι. Με τα 9000 ήμουν στα 250 ml στα 10Κ που τα άλλαξα
-
Ο χρήστης caveman_ έγραψε:
Πάντως σε polaki 16V 75Hp τα Motul 8100 X-cess 5W40 καθε 2000χλμ καίει περίπου 200ml. Έχω κάνει 5 αλλαγές ανά 10.000χλμ και βαρέθηκα να συμπληρώνω. Πάω για αλλαγή σε TOTAL QUARTZ 9000 5W40 και αν δω τα ίδια AMSOIL 5W40 AFL. Καμία καλύτερη πρόταση?To επόμενο mail θα είναι στην Motul για να λύσουμε τις απορίες μας για τα διαφορα 8100
μηπως δεν φταιει το λαδι αλλα το μοτερ εχει τασεις καταναλωσης.......φυσιολογικες;
-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Αρα επιβεβαιωνεται η τοποθετηση για χρηση 5w40Αραγε στην Ελλαδα ερχονται μονο τα λιπαντικα που υπαρζουν στο Ελληνικο σιτε της Yacoo ή ερχονται και αυτα που υπαρχουν στο http://www.yacco.com ?
Καλησπέρα σας,στην Ελλάδα,έρχονται και υπάρχουν τα πάντα,όχι μόνο του ελληνικού,ή του γαλλικού σάιτ(γιατί και εκεί δεν υπάρχουν όλα καταχωρημένα,λόγω πάρα πολλών ειδών),αλλά ακόμη μέχρι και λιπαντικά για αεροσκάφη.
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
αλλά ακόμη μέχρι και λιπαντικά για αεροσκάφη.Α ωραία, θα χρειαστώ τότε για το 307 μου.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
αλλά ακόμη μέχρι και λιπαντικά για αεροσκάφη.
Α ωραία, θα χρειαστώ τότε για το 307 μου.
Θα σου δώσω τα ίδια που βάζω και εγώ στο vtsάκι μου!!!!!!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
αυτό που λέει: ...The pump does not automatically come with a sampling kit,
but we'll be happy to send you one if you make a note when you place your order.
τι εννοεί ακριβώς? τι είναι το sampling kit?
για να μου το στείλει δεσμεύομαι να τους στείλω το δείγμα για έλεγχο?
εγω βασικά θέλω ένα φτηνό τρόπο να αλλάξω τα λάδια χωρίς να μπω σε πατέντες με σύριγγες κ.λ.π. (όχι ότι είναι δύσκολο μιας και έχω αγοράσει ήδη αλλά δεν έκανε όπως γράφω πιο πάνω) αλλά κ δείγμα να τους στείλω δεν θα με χάλαγε..
Βασικά για Ελλάδα τι χρεώνουν μεταφορικά?βέβαια υπάρχει και αυτό αλλά με ακριβούτσικα μεταφορικά:....
To sampling kit (κιτ δειγματοληψίας) είναι το σετ με το δοχειάκι/μπουκαλάκι όπου θα βάλεις το λάδι για να τους το στείλεις. Είναι δωρεάν και δεν έχεις υποχρέωση να το χρησιμοποιήσεις.
Εγώ πάντως για ρουφηχτή αλλαγή λαδιών θα προτιμούσα το πολύ φτηνότερο, all time classic, χειροκίνητο μπρούτζινο ναυτικού τύπου που έχει αναφερθεί.λοιπόν το παρήγγειλα και έκανε σχεδόν 1 μήνα να μου έρθει έλεος!
και εντάξει στα ''τελιώματα'' είχαμε κ τις γιορτές αλλά θα είχε φτάσει Ελλάδα προφανώς στα ΕΛΤΑ ή/και στο τελωνείο όλοι θα πήραν άδειες...ωραία η αντλία κ εύκολη η εξαγωγή του λιπαντικού αν κ θέλει μια προσοχή μην λερώσεις/λερωθείς...
τέλος πάντων μια ερώτηση αν κ διάβασα τις οδηγίες όσον αφορά στην αποστολή του λιπαντικού προς εξέταση:
πρέπει μέσα στο εξωτερικό μπουκαλάκι να σημειώσω σώνει κ καλά την pre-paid κάρτα μου?
δεν γίνεται όταν το στείλω κ το λάβουν να μου έρθει ειδοποίηση κ τότε να πληρώσω ηλεκτρονικά?
θέλουν εκτός από το νούμερο της κάρτας κ τον 3ψήφιο κωδικό ασφαλείας να σημειώσεις! -
Συμπλήρωσε αυτή τη φόρμα(δίπλωσέ την να μη φαίνεται) και στείλε την μαζί με το μπουκαλάκι.
http://www.blackstone-labs.com/Data/Oil ... 20slip.pdf
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Πάντως σε polaki 16V 75Hp τα Motul 8100 X-cess 5W40 καθε 2000χλμ καίει περίπου 200ml. Έχω κάνει 5 αλλαγές ανά 10.000χλμ και βαρέθηκα να συμπληρώνω. Πάω για αλλαγή σε TOTAL QUARTZ 9000 5W40 και αν δω τα ίδια AMSOIL 5W40 AFL. Καμία καλύτερη πρόταση?
μηπως δεν φταιει το λαδι αλλα το μοτερ εχει τασεις καταναλωσης.......φυσιολογικες;
Αυτά τα κάρα εχουν μία τάση κατανάλωσης...! Με 10W40 ημισυνθετικό όμως δεν είχε! Αλλά μη πέσουμε εκεί!
-
Έχει φίλος το ίδιο με σένα. Το δικό του καίει τα πάντα από 10-40 μέχρι 15-50 και μάλιστα μιλάμε για κάτι λιγότερο από ένα λίτρο ανα 1000χλμ αρά εσύ κάλα είσαι
200ml/2000 km δεν είναι κάτι φοβερό μιλάμε για 1 λίτρο ανα αλλαγή άσε που προσθέτωντας αναζωογονείς και το παλιό λάδι. Φυσικά μια δοκιμή των Total δεν είναι κακή ιδέα -
Αν έχει 101Hp BBZ κινητήρα θα καίει φουλ....!
Η δοκιμή των Total θα γίνει σε επόμενη αλλαγή. Καλό λαδάκι είναι!
Πρώτα όμως θα στείλω ένα δείγμα για μια ανάλυση των motul, 'έτσι' απο ενδιαφέρον και απορία .
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]