-
σας ευχαριστω παιδια ολους για τις απαντησεις σας με βοηθησατε να ξεμπερδευτω!! για να μην σας κουραζω...
Να παω σε mobil 1 0-40 η λετε να το καψει...η να μην λειτουργει σωστα ο κινητηρας?... αλλιως ενα 5W-40 Ειτε motul ειτε
amsoil AFL...?? -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Και συντομα θα διαπιστωσω και ποσο αντεχει...
Το έχω δοκιμάσει εγώ, δεν αντέχει καθόλου στη σκληρή χρήση.
Δεν εννοω ποσο αντεχει σε σκληρη χρηση (πχ πιστα) αλλα σε χλμ συμφωνα με την οδηγηση που κανω.
-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Ακριβώς. Μεγάλης σημασίας (ή και μεγαλύτερης) από το ιξώδες είναι και ο δείκτης HTHS.
Το HT/HS το οριζει η αντιστοιχη ACEA : Α5/Β5 3,5 .
Η ACEA ορίζει και πολλά άλλα εκτός του HTHS. Απλώς ήθελα να τονίσω τη σημασία αυτού.
σας ευχαριστω παιδια ολους για τις απαντησεις σας με βοηθησατε να ξεμπερδευτω!! για να μην σας κουραζω...
Να παω σε mobil 1 0-40 η λετε να το καψει...η να μην λειτουργει σωστα ο κινητηρας?... αλλιως ενα 5W-40 Ειτε motul ειτε
amsoil AFL...??Το μοτέρ σου αν και σχετικά παλιό δεν έχει πολλά χλμ. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Mobil 1 0w-40 άφοβα αφού καλύπτει προδιαγραφές της Fiat. Βέβαια και το Motul και το Amsoil είναι πολύ καλά λιπαντικά για την περίπτωσή σου.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Το έχω δοκιμάσει εγώ, δεν αντέχει καθόλου στη σκληρή χρήση.
Γενικα η σειρα 8100 της Motul δεν αντεχει στη σκληρη χρηση (εννοειται εκτος πιστας) ?
Εχω τοποθετησει τα Motul 8100 Eco-clean 5W30 C2 σε Auris 1.6 124ps ,σκεφτομουν να τα κρατησω για 10.000χλμ με αποκλειστικη χρηση μεσα στην πολη και μου εβαλες υποψιες τωρα -
Αυτα τα λαδια τα γνωριζει κανεις????? suepr dynamic... http://www.superdynamic.gr/index5.htm
-
Απο τις πολυ παλιες προδιαγραφες που καλυπτουν δεν μου φαινονται και τιποτα ιδιαιτερο
-
Δεν λέει τι λάδια είναι, βασίζονται στο αντιτριβικό τους, αυτό πουλάνε, παλαιότερα το προωθούσαν σαν Motorkote και τους το απαγόρευσαν λόγω της μαϊμούς καταγωγής του.
-
Ο χρήστης george kap έγραψε:
Αυτα τα λαδια τα γνωριζει κανεις????? suepr dynamic... http://www.superdynamic.gr/index5.htmΒρε βαλε ενα επωνυμο συνθετικο λαδι συμφωνο με τις προδιαγραφες και εισαι οκ.
-
Εχω χαθει με τα λαδια και ζηταω λιγο απο την βοηθεια σας
Περσυ τον Νοεμβρη εβαλα ARAL 5W-30 να σημειωσω πως δεν εψαχνα μεχρι τοτε τα λαδια του αυτοκινητου τοσο πολυ
Τον Ιουνη που εκανα το επομενο σερβις εβαλα ARAL 5W-40 με προδιαγραφες ΜΒ 229,3 το καλοκαιρι εν μεσω πολλων ταξιδιων και λοιπων διαδρομων εκαψε κατιτις και απο τα σκισιματακια που ετρωγε και προσθεσα και 5-30 ARAL μεσα .
Το προβλημα ιεναι οτι στο μεν 5-30 της ARAL δεν λεει προδιαγραφες ΜΒ αλλα μονο για το Γκρουπ των Βαγγελιδων ενω το 5-40 αναφερει κανονικα τις προδιαγραφες της Μερκ. Τι να διαλεξω??? Ειχα σκεφτει κατι αναμεσα σε Motul κλπ αλλα απο οτι εχω δει και εχω ακουσει απο αλλους κατοχους μερκ τα καινε ενω το ARAL δεν εχει τετοιο προβλημα (οχι τοσο οσο τα αλλα) -
Εχω χαθει
Νομίζεις ότι έχει χαθεί.Παρακάτω απαντάς ο ίδιος σε αυτά που ζητάς.
το 5-40 αναφερει κανονικα τις προδιαγραφες της Μερκ
Ειχα σκεφτει κατι αναμεσα σε Motul κλπ αλλα απο οτι εχω δει και εχω ακουσει απο αλλους κατοχους μερκ τα καινε
το ARAL δεν εχει τετοιο προβλημα
Κέις κλόουζντ.Μίσιον ακόμπλησντ. Ντοντ λουκ ένι φέρδερ.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Εχω χαθει με τα λαδια και ζηταω λιγο απο την βοηθεια σας ...................Επειδή έχουμε το ίδιο αυτοκίνητο, εγώ έβαλα τις 3 τελευταίες φορές το ΒP 5W-40, Full Synthetic και έμεινα ικανοποιημένος, χωρίς ανάγκη να συμπληρώσω λάδι, αν και δεν το 'σκίζω'. Με τα Μobil 1 5W-30, τα οποία ειχε προτεινόμενα σε συνοδευτικό φυλλάδιο το αυτοκίνητο μαζί με τα χαρτια/manual όταν το παρέλαβα απο το εργοστάσιο στην Γερμανία, και έβαλα στις 2 πρώτες αλλαγές, πάντα συμπλήρωνα 250 ml στα 7-8.000χλμ/χρόνο.
Στο μεταξύ στα είπε και ο dstou! -
Σας ευχαριστω και τους δυο dstou,dbekos για τις συμβουλες σας.Θα προχωρησω ξανα στα 5W-40 της ARAL τοτε Να ειστε καλα
-
Σε ποιούς κινητήρες καταπονείται περισσότερο το λάδι; Στους υπερσυμπιεστές καυσαερίων (turbo) ή στους μηχανικούς (kompressor);Εχω την εντύπωση στους υπερσυμπιεστές
-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Σε Yaris του 2001 μετα απο 110.000χλμ με ημισυνθετικα 10W40 του εβαλα για πρωτη φορα 100% συνθετικο 10W30 Α3/Β3/Β4 και εκαψε μονο 250ml μετα απο 9.000χλμ. Με το 30αρι εχω και καλυτερη προστασια του κινητηρα στην κρυα εκκινηση απο το 10W40 και παρατηρησα και μικροτερη καταναλωση καυσιμου, περιπου 0.3λ/100χλμ.Ναι έχεις καλύτερη προστασία πιο γρήγορα σε κρύα εκκίνηση με το 10-30 σε σχέση με το 10-40 αλλά όχι λόγω του δεύτερου αριθμού (του 30 ή 40) αλλά του πρώτου (του 10) που αν και είναι ίδιο δεν σημαίνει το ίδιο. Το 10 (δηλαδή το τί κάνει κρύο που είναι αυτό που σε ενδιαφέρει στην κρύα εκκίνηση) του 10-30 είναι σαφώς λεπτότερο από το 10 του 10-40. Για λόγους που δεν θυμάμαι ο πρώτος αριθμός, ο κρύος, δεν είναι απόλυτος αλλά σχετικός οπότε και όχι άμεσα συγκρίσιμος....
Δεν είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε κάτι τέτοιο παρά μόνο αν στέλνουμε δείγματα για ανάλυση τακτικά. Τυχόν αλλαγές στον ήχο, στροφάρισμα μόνο ενδείξεις μπορεί να είναι συνήθως κατόπιν εορτής... Μπορεί όμως και να μην έχουν καμία σχέση με την ικανότητα του λαδιού.
Το συγκεκριμένο ενώ αρχικά ήταν πλήρως συνθετικό μετά έγινε λιγότερο συνθετικό και έτσι δικαιολογείται τόσο η τιμή του όσο και οι δυνατότητές του.απαντησεις σας με βοηθησατε να ξεμπερδευτω!!
amsoil AFL...??Όχι φίλε μου, αν ήταν έτσι απλά δεν θα παιδευόμασταν τόσες σελίδες... Αντίθετα όσο πιο πολλά σου λέμε τόσο θα μαθαίνεις, θα καταλαβαίνεις αλλά και θα μπερδεύεσαι γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν είναι απλά τα πράγματα και υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου και να επιλέξεις με βάση τι είναι το καλύτερο για σένα!!
Το αν θα το κάψει ή όχι δεν είναι τόσο απλό. Εξαρτάται από το γιατί το καίει (και αν το καίει ή μήπως πρόκειται για φυσιολογική κατανάλωση). Επειδή κρύο μάλλον δεν θα καεί και ζεστό το 0-40 και το 10-40 καταρχήν θα είναι ίδια το επιχείρημά σου μπάζει...
Μεταξύ των 3 που αναφέρεις το motul 5-40 φεύγει γιατί υστερεί σε σχέση με τα άλλα δύο. Τα άλλα δύο που είναι καλύτερα μπορεί να μοιάζουν σαν 40ρια αλλά έχουν και αρκετές διαφορές που μπορεί να τα κάνουν περισσότερο ή λιγότερο κατάλληλα για τις ανάγκες σου. Ένα λάδι χαρακτηρίζεται από πολλά άλλα εκτός από έναν αριθμό που αντιστοιχεί σε ένα εύρος ιξώδους στους 100°C.... (αυτό είναι το 40)Περσυ ...εβαλα ARAL 5W-30 ...το επομενο σερβις εβαλα ARAL 5W-40 με προδιαγραφες ΜΒ 229,3 το καλοκαιρι εν μεσω πολλων ταξιδιων και λοιπων διαδρομων εκαψε κατιτις και απο τα σκισιματακια που ετρωγε και προσθεσα και 5-30 ARAL μεσα .
Το προβλημα ιεναι οτι στο μεν 5-30 της ARAL δεν λεει προδιαγραφες ΜΒ αλλα μονο για το Γκρουπ των Βαγγελιδων ενω το 5-40 αναφερει κανονικα τις προδιαγραφες της Μερκ. Τι να διαλεξω??? Ειχα σκεφτει κατι αναμεσα σε Motul κλπ αλλα απο οτι εχω δει και εχω ακουσει απο αλλους κατοχους μερκ τα καινε ενω το ARAL δεν εχει τετοιο προβλημα (οχι τοσο οσο τα αλλα)Όπως και η Aral έτσι και η Motul και οι περισσότερες μάρκες διαθέτουν λάδια που καλύπτουν τις προδιαγραφές κάποιων συγκεκριμένων κατασκευαστών. Διαθέτουν όμως και λάδια που καλύπτουν μόνο γενικότερες προδιαγραφές. Χωρίς να σημαίνει ότι τα δεύτερα είναι χειρότερα (μπορεί να είναι και καλύτερα) έχει σημασία για να είσαι ήσυχος να βάζεις από τα πρώτα. Δεν έχει νόημα να αναφέρεσαι γενικά σε μια μάρκα όταν έχει τόσα διαφορετικά μοντέλα με διαφορετικές προδιαγραφές, μπορεί η κακή εντύπωση να έχει προκύψει από λάθος λάδι η η καλή εντύπωση να μην επιβεβαιωθεί σε λάθος επιλογή μοντέλου.
Όπως λέω και πιο πριν υπάρχει και η φυσιολογική κατανάλωση που προβλέπεται μάλιστα να είναι αυξημένη σε 'σκισιματάκια'! Το πόση μπορεί να είναι αυτή μπορεί να αναφέρεται στο εγχειρίδιο και συνήθως είναι εντυπωσιακά υψηλότερη από όσο νομίζουμε! Πχ >1 λτ/1000χλμ!! Ως εκ τούτου dbekos Το να καταναλώνει τόσο λίγο που λες σε τόσα χλμ είναι εντελώς φυσιολογικό και όχι άξιο λόγου.
Αν τα λάδια για VAG δεν καλύπτουν τις σωστές κατά ACEA προδιαγραφές πχ εσένα θέλει Α3 αλλά το άλλο είναι Α5 τότε έκανες μια ελαφριά και για να σε τιμωρήσω σου προτείνω να βάλεις σωστά λάδια! Αν όμως συμπίπτουν κατά ACEA κακό δεν κάνεις έστω κι αν δεν καλύπτεις θεωρητικά πλήρως τις ανάγκες του κινητήρα σου.
Εγώ θα έλεγα να βάζεις 5-30 που να καλύπτει τις προδιαγραφές της Mercedes που θέλει ο κινητήρας σου. Εκτός αν τα σκισιματάκια είναι παρατεταμένα και συμβαίνουν με πολύ φορτίο σε όχι ψηλές στροφές οπότε τότε βάλε 5-40. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
........
Όπως λέω και πιο πριν υπάρχει και η φυσιολογική κατανάλωση που προβλέπεται μάλιστα να είναι αυξημένη σε 'σκισιματάκια'! Το πόση μπορεί να είναι αυτή μπορεί να αναφέρεται στο εγχειρίδιο και συνήθως είναι εντυπωσιακά υψηλότερη από όσο νομίζουμε! Πχ >1 λτ/1000χλμ!! Ως εκ τούτου dbekos Το να καταναλώνει τόσο λίγο που λες σε τόσα χλμ είναι εντελώς φυσιολογικό και όχι άξιο λόγου...Καμμία αντίρρηση. Απλώς, στο πλαίσιο 'ψυρίσματος της μαιμούς' που συχνά κάνουμε ασχολούμενοι με κάποιες λεπτομέρειες, τη ψύρισα και γώ μάλλον παραπάνω και ίσως να τη μάτωσα την καημένη....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε κάτι τέτοιο παρά μόνο αν στέλνουμε δείγματα για ανάλυση τακτικά.Αυτο εννοω.
Θελω να δω ποσο αντεχει το συγκεκριμενο λαδι με 10000χλμ , συμφωνα με την οδηγηση που κανω.
-
Επανερχομαι, τελικα παρηγγειλα τα 5W-40, ρωτησα σε καποια συνεργεια της ΜΒ και μου ειπαν πως το 5-30 σταματησε να το βαζει η Μερκ στα αυτοκινητα της βασει οδηγιας.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Επανερχομαι, τελικα παρηγγειλα τα 5W-40, ρωτησα σε καποια συνεργεια της ΜΒ και μου ειπαν πως το 5-30 σταματησε να το βαζει η Μερκ στα αυτοκινητα της βασει οδηγιας.Περίεργο ακούγεται αυτό. Ζήτησες την οδηγία, την είδες είναι από το εργοστάσιο;
Πιο πιθανό θεωρώ να είναι οδηγία του εδώ αρχιαντιπροσώπου για λόγους καθαρά κερδοσκοπικούς, το 5-40 είναι φτηνότερο οπότε έχει μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους.... -
H MB το μόνο που ορίζει είναι οι προδιαγραφές (229.1, 229.3 ή 229.5).
-
Ο χρήστης Obelix έγραψε:
H MB το μόνο που ορίζει είναι οι προδιαγραφές (229.1, 229.3 ή 229.5).229.1 ειναι τα 10W-40 229.3 ειναι τα 5-40 που θα βαλω αν και απο οσο κοιταξα στα 5-30 δεν προσεξα να γαφυν τα περισσοτερα τις προδιαγραφες της Μερκ πλεον (μπορει να μην ειδα και καλα ) Αφου ειμαι μεσα στις προδιαγραφες ειμαι κομπλε
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]