-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
τα Α3 δεν είναι πιο παλιά ή χαμηλότερων προδιαγραφών σε σχέση με τα Α5. Αλλά έχουν διαφοτερικές ιδιότητες, με βασικότερη το HTHS, που στα Α5 είναι χαμηλότερο των Α3 για μειωμένη κατανάλωση. Οι κατασκευαστές κινητήρων, συνήθως αν αναγράφουν fuel economy λάδια εννοούν Α1ήΑ5 , ενώ αν πρόκειται για μοτέρ υψηλών επιδόσεων απαιτούν Α3. Αν εξαιρέσουμε τις προδιαγραφές των κατασκευαστών MB,VW,BMW,ford,opel κλτ, από την ACEA, αρχίζουν να εμφανίζονται λάδια που πληρούν C1,C2,C3, για κινητήρες Euro4,5.Να προσθέσω ότι χρησιμοποίησα λέξεις όπως : επιφυλακτικά, δεν αποκλείεται, κ.τ.λ..
Δεν διαφώνησα (γι' αυτό πισινή).
Στις προδιαγραφές κατά ΑΡΙ συμβαίνει αυτό.
Τα υπόλοιπα, δεκτά. -
Έχω βρει από το ebay αυτά:
Shell Helix Ultra AG 5W30 (προδιαγραφές GM-LL-A/B025)
H τιμή για 5 λίτρα είναι πολύ καλή (40 ευρώ) συν 15 ευρώ ταχυδρομικά από Γερμανία.
Σε σχέση με τα Motul Specific GM-LL-A/B025 που έχω βάλει εδώ και 4 μήνες και δεν έχω παράπονο (κόστος 5 λίτρων από Ελλάδα 62,5 ευρώ), αξίζει λέτε να τα δοκιμάσω; Ο πωλητής είναι αξιόπιστος (υψηλό positive feedback)... -
Από Γερμανία είπες εεε;
http://www.epc.shell.com/Docs/GPCDOC_Lo ... _5W-30.pdfΧαλλλαρά θα χτυπούσα μια δεκάδα , πληρώνεις που πληρώνεις μεταφορικά.
-
Απλά ρώτησα γιατί τα περισσότερα χαρακτηριστικά των 2 λαδιών που ανέφερα (Motul - Shell) είναι πολύ κοντά , οπότε μάλλον σε θέμα πρόσθετων - φήμης της κάθε εταιρείας παίζονται οι όποιες διαφορές...
Επίσης έχω έναν μικρό ενδοιασμό μην τυχόν και τα λάδια του γερμανού είναι μαιμού. Μπορεί ο τύπος να έχει υψηλότατο θετικο feedback, ωστόσο θεωρητικά δεν αποκλείεται να πουλά μαιμούδες και απλά οι πελάτες να μην έχουν πάρει πρέφα... -
Δώσε κάτι παραπάνω, πάρτα από εδώ (κάπου φθηνά) να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Μην βασανίζεσαι είναι δεν είναι μαϊμου. Σε καταλαβαίνω και γω το ίδιο θα έλεγα. Όλοι έχουμε ψύχωση για τα λάδια του κινητήρα μας. Νιώθουμε πως είναι κάτι σαν το αίμα που κυλλάει στις φλέβες μας. Μπορεί και να είναι
-
Φίλε μου, δεν είναι ότι έχω καβούρια στις τσέπες, απλά τα συγκεκριμένα λάδια της Shell με την προδιαγραφή της GM (Helix ultra AG 5W-30) δεν εισάγονται στην Ελλάδα...Τόσο απλά...Οπότε κατέφυγα στο ebay...Τhats all
-
Δεν εννοούσα αυτό βρε. Απλά και γω μερικές φορές είμαι λίγο επιφυλακτικός για αγορές λιπαντικών από internet όπως και εσύ
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Δε βαζουμε σελενια πια ρε μπιλ.. Τα σπασανε πλεον και τωρα βαζουμε Fuchs... Οποτε δε μου κανουν...Καλα και εγω σελενια τελος.Βαζω Agip
-
-
κλασσικά...
-
Ο χρήστης scirocco123 έγραψε:
υπαρχει λιστα απο την φαβε για να δω αν η συγκεκριμενη εταιρια ειναι οκ εκ μερους της φαβε ??ευχαριστωω
Αθηνών? Δέν ήξερα οτι η εφορία τώρα βγάζει και λίστες με λάδια
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Αmsoil ASL 5w-30 σε suzuki sx4 1.6
Σίγουρα πιο ήσυχο ρελαντί από πριν που φορούσα motul 8100 x-cess 5w-40.
Ίσως λίγο πιο γρήγορο στροφάρισμα, με κάθε επιφύλαξη.Αλήθεια ο φίλος που έστειλε για ανάλυση λάδια σε μπουκαλάκι που είχε μέλι που είναι?
ρε συ ποιος εισαι ρε γαμωτο
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Αλήθεια ο φίλος που έστειλε για ανάλυση λάδια σε μπουκαλάκι που είχε μέλι που είναι?Πήρε Skoda
-
-
Παρελαβα τα castrol edge 0-30 και αυριο παω τη μερκα για σερβις...να δουμε τι διαφορες εχει απο τα 5-30 που φορουσε
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απλα αναρωτιεμαι μηπως για το καλοκαιρι το 30 ειναι λιγο ειδικα τη μερα που η αθηνα χτυπαει 40αρια σε θερμοκρασια...?
όχι το 30άρι δεν είναι λίγο αρκεί ο κατασκευαστής να το προτείνει για το όχημα σου. Γενικά καθώς όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία οι διαφορές στο ιξώδες κατά απόλυτη τιμή γίνονται αμελητέες μεταξύ διαφορετικών λαδιών τέτοιο πρόβλημα δεν υφίσταται.
ευχαριστω...
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Παρελαβα τα castrol edge 0-30 και αυριο παω τη μερκα για σερβις...να δουμε τι διαφορες εχει απο τα 5-30 που φορουσεΚαλημέρα,
Ποιά έχεις? C180K? Στα πόσα χιλιόμετρα έχεις σκοπό να τα αλλάζεις?
-
CLK 200K
τα εβαλα σημερα... -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Ενδιαφέρον.http://www.opieoils.co.uk/pdfs/gulf-oil ... -sheet.pdf
.
.
.(ίσως χαζή) ερώτηση...εγώ δηλαδή που θα βάλω το 0-30, θα έχω power loss?
For the record η BMW προτείνει 0-30, 5-30, 0-40. Ποιές οι διαφορές όσον αφορά τα παρακάτω:
- Power loss
- Αντοχή σε υψηλές (Αθηναϊκές) θερμοκρασίες. (αν και το ΣΚ το κινώ περισσότερο)
-
Όχι εννοεί ότι είναι το καλύτερο σε απώλειες ισχύος λόγω εσωτερικών τριβών.
Υποτίθεται ότι όσο το λεπταίνεις τόσο μικρότερες εσωτερικές τριβές (λάδι με λάδι) έχεις οπότε καλό από πλευράς απωλειών.
Όσο λεπτότερο τόσο καλύτερη ροή άρα και καλύτερη απαγωγή θερμότητας.Ο προηγούμενος μάλλον έβαζε 10-40. Εγώ ξεκίνησα με 5-40 μετά 5-30 (τώρα έχω μια μίξη από 5-40, 5-30 και 0-30) και ακολουθεί 0-30. Μέχρι τώρα δεν καίει καθόλου οπότε το λεπταίνω.
Μετά από μελέτη του εδώ θέματος και πολλών άλλων πηγών αισθάνομαι αρκετή εμπιστοσύνη στα σύγχρονα καλά 0-30 ώστε να μην ανησυχώ για την αντοχή τους σε ελληνικές θερμοκρασίες (άλλωστε χειμώνα καλοκαίρι στους 92 είναι το ψυκτικό που περιβάλλει και το λάδι...)
Πάντα εφόσον καλύπτει τις προδιαγραφές πχ Α3.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]