-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
@jim
Εσυ ποια προτείνεις ;μάλλον 050Α ή goodyear f1 asymmetric που αναφέρθηκαν. Έχουν αρκετά σπορτίβα καταβολή.
Αν ήταν για δική μου διάσταση θα πρωτοπρότεινα και το S drive της γιοκοχάμα, αλλά δεν έχω καθόλου background απόψεων για αυτή τη διάσταση.
-
Υπάρχουν και τα Hankook S1evo2........με άριστες κριτικές
-
Pirelli pzero σκετο? Για εμενα οτι καλυτερο για σπορ στην κατηγορια.
Παντως, για κατι με εμφαση στην πιεση στο στεγνο, απο τα παμπαλαια πλεον 050 θα προτιμουσα τα S001. Ιδιας φιλοσοφιας λαστιχο απλα αντικαταστατης του 050. -
Ο χρήστης adrivas έγραψε:
Pirelli pzero σκετο? Για εμενα οτι καλυτερο για σπορ στην κατηγορια.
Παντως, για κατι με εμφαση στην πιεση στο στεγνο, απο τα παμπαλαια πλεον 050 θα προτιμουσα τα S001. Ιδιας φιλοσοφιας λαστιχο απλα αντικαταστατης του 050.Απλα θελει κατι πιο ανθρωπινο για καθημερινη χρηση ο φιλος μας απ'οτι εχω καταλαβει.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Τι να πω, για τα 050Α ξερω και εχω δει και ο ιδιος σε 2 αυτοκινητα οτι αν οδηγεις γρηγορα για αρκετη ωρα, τυπου 30 λεπτα+, μπορεις να δεις τη διαφορα στο tread depth με το ματι! χαχα
Ακυρη η παρατήρηση σου.. .........ειδικά ο ρυθμός φθοράς είναι δυσαναλογος με το tread τους (140)
Για να το χω δει σε αυτοκινητο με τα ματια μου μαλλον δεν ειναι ακυρη... Απλα ισως υπαρχουν κι αλλοι παραγοντες που ετυχε να συνυπαρχουν τοτε... Καθε αποψη δεκτη, απλα ΟΤΑΝ ζεσταινονται τρωγονται ευκολα θεωρω σε σχεση με καποιο αλλο. Το θεμα ειναι ποσες φορες σκοπευεις να τα ζεστανεις στη ζωη του ελαστικου. Για ταξιδακια και γυρω-γυρω προφανως δε τρωγονται ευκολα ναι.
-
εκ των πραγματων ειναι σπορ μεν λαστιχο αλλα για ταξιδακια και βολτες........δεν ειναι για πιστα,αν αυτο εννοεις.
-
Από την πίστα ώς την απλή οδήγηση υπάρχουν αρκετά στάδια βέβαια. Το δικό μου οδηγικό στυλ ειναι να φρενάρω (τρώγωντας ταχύτητα) με το τιμόνι, για αυτό τα μαμά τακάκια αλλάχτηκαν στα 140.000 χλμ με όλα αυτά τα στροφιλίκια (οκ, έχω και αρκετές μετακινήσεις στυλ εθνικής οδού κτλ) αλλά π.χ. τα δικά μου 050Α στα περίπου 25.000 χλμ ήταν έτσι:
Να σημειώσω ότι αυτά τα πίσω ήταν τα μπροστά. Φαίνεται όλο το πλαϊνό το ταλαίπωρο, αλλά το άλλο κρατάει αρκετά καλά.
Στο τέλος π.χ. των σχεδόν 34.000 χλμ που πετάχτηκαν ήταν κάπως έτσι μετά από μια αλλαγή. Η χάραξη στη δεύτερη από έξω πατούρα έχει εξαφανιστεί. Τα μπροστά:
και τα πίσω:
Εδώ, στην τελευταία φώτο, είναι αυτό που ανέφερα που η ζάντα είχε σκιστεί 1 δάχτυλο από το μέσα χείλος και έχανε αέρα. Για περίπου 1500 2000 χλμ πήγαινα με πίεση λιγότερο από 1 μπαρ και το λάστιχο μαγούλιασε (με το μάτι δεν το κατάλαβα ποτέ και ήδη είχα αρχίσει να φυλάσσομαι στις ταχύτητές μου, ευτυχώς γιατί με χαμηλή πίεση δε θέλει κ πολύ το κακό) με το αποτέλεσμα της φθοράς που είδα στο μάγουλο, απόρρησα γιατί τόσο πολύ και βρήκα το λόγο.
Για 34.000 χλμ στάθηκαν πολύ αντάξια και 'χαλάστηκα' που θα μπορούσα να τα κρατήσω ακόμα 'λίγο'. Και αν ήταν να πετάγονται κομμάτια και να αλλάζει η στάθμη θα έπρεπε με μισό bar πίεση να έχει μεινει η ζάντα μόνο σε μένα
Δεν αποκλείεται ποτέ στην περίπτωση του .D να πέτυχε κακή τετράδα. Έχω τύχει στραβό λάστιχο κατα την παραλαβή, λάστιχο με βυζί, φίλος έτυχε τετράδα που δεν ζυγοσταθμιζόταν με τίποτα και αλλάχθηκε κτλ.
-
πωπω με αφορμη τις παραπανω φωτο ζηλεψα...διαβασα περι 25 και 35κ χιλιομετρα με δρομισια λαστιχα και απορω πως καταφερνετε και τα κρατατε τοσο πολυ. Μεχρι το 2008 που ασχολιομουνα με δρομισια (εκτοτε αποκλειστικα R888) δεν καταφερνα να κανω πανω απο 11-12 χιλιαδες χιλιομετρα πριν τα λιωσω παραπανω απο οτι φαινονται στις φωτο...πολλα λεφτα σε λαστιχα...
μονο με το σμαρτ εχω καταφερει να κρατησω λαστιχα περι των 50Κ χμ. -
Να μαι κι εγώωωω
Λοιπόν για την Κλιούμπα: Χρειαζόμαστε ελαστικά...αυτά που χει είναι κατασκευής 2007, είναι και (ήδη σκληρά) Pirelli P7 και πρέπει να αλλαχτούν. Από φθορά δεν είναι σε κακή κατάσταση, αλλά τα νιώθω ξύλινα.
Αυτή τη στιγμή το αυτοκίνητο φοράει (προφανώς λόγω κόστους) την ηλίθια διάσταση 205/55/16, ενώ εργοστασιακά έχει 195/50/16. Αυτό σημαίνει 3 εκ μεγαλύτερη διάμετρο!
Η εργοστασιακή διάσταση είναι αρκετά...'περίεργη' , με λίγες επιλογές και ακόμη λιγότερες σε ελαστικά με λίγο σπορ χαρακτήρα. Σκέφτομαι λοιπόν να κινηθώ για 205/50/16, που θα έχει μόλις 1 εκ. μεγαλύτερη διάμετρο. Νομίζω οτι αξίζει τον κόπο, μιας και επιλογές έχω πολύ περισσότερες...
Σκέφτομαι τα Pilot Sport 3 ως πρώτη επιλογή λοιπόν. Τι λέτε; Υπάρχουν και τα R002, αλλά τα βρίσκω μόνο σε δείκτη W και είναι σίγουρα υπερβολικός. Υπάρχουν και τα R050, όπως και τα Dunlop SP Sport Fast Response και τα Sport BluResponse. Τέλος βλέπω και τα Goodyear Efficient Grip Performance.
Θέλω ένα σπορτίφ ελάστικό, αλλά σε λογικά όρια, όχι τίποτα ακραίο. Θα ήθελα να ναι και στοιχειωδώς άνετο.
Θα ήθελα τις απόψεις σας. Ευχαριστώ
ΥΓ: 'Χρωστάω' σχόλια για τα Conti Premium Contact 2 που είχα τοποθετήσει στο 306. Τα ελαστικά στην αρχή ήταν εξαιρετικά, είχαν άψογη αίσθηση στις στροφές, με μαλακό πέλμα αλλά ενισχυμένα πλαϊνά, πραγματικά πολύ καλά για απλά καθημερινά ελαστικά. Στην αρχή τα απόλαυσα πραγματικά. Δυστυχώς αυτή η αίσθηση δεν κράτησε πάνω από ~10.000 χλμ. Γρήγορα έδειξαν πολύ μεγάλη φθορά και πολύ σημαντική πτώση στην απόδοσή τους. Μεγαλύτερη πτώση απόδοσης παρατήρησα στο βρεγμένο: πολύ χαμηλά όρια πρόσφυσης και καθόλου φρενάρισμα. Μάλιστα λίγο πριν τις 40.000 χλμ αλλάχτηκαν κακήν κακώς, αφού σε αυτοκινητόδρομο και με ταχύτητα περίπου 160 χλμ/ώρα ο αριστερός εμπρός τροχός σχίστηκε 'κατακόρυφα' στα δύο σχεδόν στο 1/3 της περιμέτρου του! Φτάνοντας στο βουλκανιζατέρ, ανακάλυψα οτι και ο άλλος εμπρός τροχός είχε ήδη σκιστεί ελάχιστα και ετοιμαζόταν...
Αρνητικό σχόλιο λοιπόν, κυρίως για την κατακόρυφη πτώση της απόδοσής τους. -
Περίεργο αυτό που αναφέρεις για τα Conti ...
Είμαι στη 2η τετράδα τώρα στο Clio και την πρώτη την κράτησα περί τα 25.000 χλμ., με κανονική γενικά χρήση (πόλης), περιστασιακά σκισίματα και ΠΑΝΤΑ σωστές πιέσεις. Αλλάχτηκαν από τα ίδια λόγω ηλικίας και μόνον...Σε ό,τι αφορά στα λάστιχα που ψάχνεις, πόση είναι η διαφορά κόστους ανάμεσα στα 195/50 και τα 205/50, στα BluResponse (π.χ.) ; Αν είναι κανένα 50άρικο μήπως να έβαζες την 'γνήσια' διάσταση;
Υ.Γ. : το Cliάκι σου είναι του '07 και έχει ΑΛΛΑΓΜΕΝΑ λάστιχα με DOT 2007 ;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Περίεργο αυτό που αναφέρεις για τα Conti ...
Είμαι στη 2η τετράδα τώρα στο Clio και την πρώτη την κράτησα περί τα 25.000 χλμ., με κανονική γενικά χρήση (πόλης), περιστασιακά σκισίματα και ΠΑΝΤΑ σωστές πιέσεις. Αλλάχτηκαν από τα ίδια λόγω ηλικίας και μόνον...Σε ό,τι αφορά στα λάστιχα που ψάχνεις, πόση είναι η διαφορά κόστους ανάμεσα στα 195/50 και τα 205/50, στα BluResponse (π.χ.) ; Αν είναι κανένα 50άρικο μήπως να έβαζες την 'γνήσια' διάσταση;
Υ.Γ. : το Cliάκι σου είναι του '07 και έχει ΑΛΛΑΓΜΕΝΑ λάστιχα με DOT 2007 ;
Η διαφορά είναι μικρή, αλλά δε κοιτάζω τόσο το κόστος. Απλά δεν έχω τόσες επιλογές σε τύπους ελαστικών.
Για το DOT που λες αυτές είναι οι χρονιές, αλλά έχει λογική. Τα ελαστικά δεν έχουν κάνει πολλά χλμ. Έχουν πολύ πέλμα ακόμα. Απλά τοποθετήθηκαν (πχ το 2009 ή το 10) ως δεύτερη τοποθέτηση. Κι εγώ στο 306 είχα βάλει εν έτη 2010 είχα βάλει Μισελέν του 2007 καινούργια.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
[...] εν έτει [...]Έτσι, γιατί καιρό είχαμε να διορθωθούμε.
-
είδα εχτές ενα πουντο να φοράει goodyear eficient grip και δυσαρεστηθηκα απο τα μαλάκα πλαϊνά παιδιά φαίνονται πάρα πολύ μαλάκα τα πλαϊνά του βεβαία το είδα σε 55 η 60 προφίλ.
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
είδα εχτές ενα πουντο να φοράει goodyear eficient grip και δυσαρεστηθηκα απο τα μαλάκα πλαϊνά παιδιά φαίνονται πάρα πολύ μαλάκα τα πλαϊνά του βεβαία το είδα σε 55 η 60 προφίλ.Να φανταστώ άμα δεις γυναίκα στο απέναντι πεζοδρόμιο καταλαβαίνεις άμα έχει ωορρηξία, έτσι;
-
-
......Πως και δεν κοιτάς 205/45/16 που ειναι σχεδόν ιδια διάμετρος με 195/50/16 που φοράς + παρόμοιες τιμές με 205/50/16?
Απο ποικιλία ελαστικών πανω κάτω στα ιδια ειναι νομιζω -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
......
Πως και δεν κοιτάς 205/45/16 που ειναι σχεδόν ιδια διάμετρος με 195/50/16 που φοράς + παρόμοιες τιμές με 205/50/16?
Απο ποικιλία ελαστικών πανω κάτω στα ιδια ειναι νομιζωΟρέστη και οι δύο προτάσεις σε 205 έχουν 1 εκ διαφορά απ τα 195/50 . Τα 205/50 είναι +1εκ σε διάμετρο, τα 205/45 είναι -1εκ σε σύγκριση πάντα με τα εργοστασιακά. Προτιμώ λοιπόν στους ελληνικούς δρόμους να μην καταλήξω σε 45άρι προφίλ, ειδικά οταν από θέμα επιδόσεων δεν το χρειάζομαι...
-
Οκ έχει μια λογική αυτο που λες ειδικά για τους δρόμους
Yokohama S drive λέω εγω -
Να μαι κι εγώωωωΛοιπόν για την Κλιούμπα: Χρειαζόμαστε ελαστικά...αυτά που χει είναι κατασκευής 2007, είναι και (ήδη σκληρά) Pirelli P7 και πρέπει να αλλαχτούν. Από φθορά δεν είναι σε κακή κατάσταση, αλλά τα νιώθω ξύλινα.
Αυτή τη στιγμή το αυτοκίνητο φοράει (προφανώς λόγω κόστους) την ηλίθια διάσταση 205/55/16, ενώ εργοστασιακά έχει 195/50/16. Αυτό σημαίνει 3 εκ μεγαλύτερη διάμετρο!
Η εργοστασιακή διάσταση είναι αρκετά...'περίεργη' , με λίγες επιλογές και ακόμη λιγότερες σε ελαστικά με λίγο σπορ χαρακτήρα. Σκέφτομαι λοιπόν να κινηθώ για 205/50/16, που θα έχει μόλις 1 εκ. μεγαλύτερη διάμετρο. Νομίζω οτι αξίζει τον κόπο, μιας και επιλογές έχω πολύ περισσότερες...
Σκέφτομαι τα Pilot Sport 3 ως πρώτη επιλογή λοιπόν. Τι λέτε; Υπάρχουν και τα R002, αλλά τα βρίσκω μόνο σε δείκτη W και είναι σίγουρα υπερβολικός. Υπάρχουν και τα R050, όπως και τα Dunlop SP Sport Fast Response και τα Sport BluResponse. Τέλος βλέπω και τα Goodyear Efficient Grip Performance.
Θέλω ένα σπορτίφ ελάστικό, αλλά σε λογικά όρια, όχι τίποτα ακραίο. Θα ήθελα να ναι και στοιχειωδώς άνετο.
Θα ήθελα τις απόψεις σας. Ευχαριστώ
ΥΓ: 'Χρωστάω' σχόλια για τα Conti Premium Contact 2 που είχα τοποθετήσει στο 306. Τα ελαστικά στην αρχή ήταν εξαιρετικά, είχαν άψογη αίσθηση στις στροφές, με μαλακό πέλμα αλλά ενισχυμένα πλαϊνά, πραγματικά πολύ καλά για απλά καθημερινά ελαστικά. Στην αρχή τα απόλαυσα πραγματικά. Δυστυχώς αυτή η αίσθηση δεν κράτησε πάνω από ~10.000 χλμ. Γρήγορα έδειξαν πολύ μεγάλη φθορά και πολύ σημαντική πτώση στην απόδοσή τους. Μεγαλύτερη πτώση απόδοσης παρατήρησα στο βρεγμένο: πολύ χαμηλά όρια πρόσφυσης και καθόλου φρενάρισμα. Μάλιστα λίγο πριν τις 40.000 χλμ αλλάχτηκαν κακήν κακώς, αφού σε αυτοκινητόδρομο και με ταχύτητα περίπου 160 χλμ/ώρα ο αριστερός εμπρός τροχός σχίστηκε 'κατακόρυφα' στα δύο σχεδόν στο 1/3 της περιμέτρου του! Φτάνοντας στο βουλκανιζατέρ, ανακάλυψα οτι και ο άλλος εμπρός τροχός είχε ήδη σκιστεί ελάχιστα και ετοιμαζόταν...
Αρνητικό σχόλιο λοιπόν, κυρίως για την κατακόρυφη πτώση της απόδοσής τους.andrenalin 002. μονοδρομος. κρατας φυσικα το 195αρι.
εδιτ, σκατα δεν υπαρχουν.
-
......
Πως και δεν κοιτάς 205/45/16 που ειναι σχεδόν ιδια διάμετρος με 195/50/16 που φοράς + παρόμοιες τιμές με 205/50/16?
Απο ποικιλία ελαστικών πανω κάτω στα ιδια ειναι νομιζωΟρέστη και οι δύο προτάσεις σε 205 έχουν 1 εκ διαφορά απ τα 195/50 . Τα 205/50 είναι +1εκ σε διάμετρο, τα 205/45 είναι -1εκ σε σύγκριση πάντα με τα εργοστασιακά. Προτιμώ λοιπόν στους ελληνικούς δρόμους να μην καταλήξω σε 45άρι προφίλ, ειδικά οταν από θέμα επιδόσεων δεν το χρειάζομαι...
205/45-16 τα έχει βάλει στο κλιό του ,και μετανοιώσει ,ο λαστιχάς που είναι δίπλα μου.
Σε 215/45-16 υπάρχει κάτι?
http://www.miata.net/garage/tirecalc.html
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]