Να μαι κι εγώωωω
Λοιπόν για την Κλιούμπα: Χρειαζόμαστε ελαστικά...αυτά που χει είναι κατασκευής 2007, είναι και (ήδη σκληρά) Pirelli P7 και πρέπει να αλλαχτούν. Από φθορά δεν είναι σε κακή κατάσταση, αλλά τα νιώθω ξύλινα.
Αυτή τη στιγμή το αυτοκίνητο φοράει (προφανώς λόγω κόστους) την ηλίθια διάσταση 205/55/16, ενώ εργοστασιακά έχει 195/50/16. Αυτό σημαίνει 3 εκ μεγαλύτερη διάμετρο!
Η εργοστασιακή διάσταση είναι αρκετά...'περίεργη' , με λίγες επιλογές και ακόμη λιγότερες σε ελαστικά με λίγο σπορ χαρακτήρα. Σκέφτομαι λοιπόν να κινηθώ για 205/50/16, που θα έχει μόλις 1 εκ. μεγαλύτερη διάμετρο. Νομίζω οτι αξίζει τον κόπο, μιας και επιλογές έχω πολύ περισσότερες...
Σκέφτομαι τα Pilot Sport 3 ως πρώτη επιλογή λοιπόν. Τι λέτε; Υπάρχουν και τα R002, αλλά τα βρίσκω μόνο σε δείκτη W και είναι σίγουρα υπερβολικός. Υπάρχουν και τα R050, όπως και τα Dunlop SP Sport Fast Response και τα Sport BluResponse. Τέλος βλέπω και τα Goodyear Efficient Grip Performance.
Θέλω ένα σπορτίφ ελάστικό, αλλά σε λογικά όρια, όχι τίποτα ακραίο. Θα ήθελα να ναι και στοιχειωδώς άνετο.
Θα ήθελα τις απόψεις σας. Ευχαριστώ
ΥΓ: 'Χρωστάω' σχόλια για τα Conti Premium Contact 2 που είχα τοποθετήσει στο 306. Τα ελαστικά στην αρχή ήταν εξαιρετικά, είχαν άψογη αίσθηση στις στροφές, με μαλακό πέλμα αλλά ενισχυμένα πλαϊνά, πραγματικά πολύ καλά για απλά καθημερινά ελαστικά. Στην αρχή τα απόλαυσα πραγματικά. Δυστυχώς αυτή η αίσθηση δεν κράτησε πάνω από ~10.000 χλμ. Γρήγορα έδειξαν πολύ μεγάλη φθορά και πολύ σημαντική πτώση στην απόδοσή τους. Μεγαλύτερη πτώση απόδοσης παρατήρησα στο βρεγμένο: πολύ χαμηλά όρια πρόσφυσης και καθόλου φρενάρισμα. Μάλιστα λίγο πριν τις 40.000 χλμ αλλάχτηκαν κακήν κακώς, αφού σε αυτοκινητόδρομο και με ταχύτητα περίπου 160 χλμ/ώρα ο αριστερός εμπρός τροχός σχίστηκε 'κατακόρυφα' στα δύο σχεδόν στο 1/3 της περιμέτρου του! Φτάνοντας στο βουλκανιζατέρ, ανακάλυψα οτι και ο άλλος εμπρός τροχός είχε ήδη σκιστεί ελάχιστα και ετοιμαζόταν...
Αρνητικό σχόλιο λοιπόν, κυρίως για την κατακόρυφη πτώση της απόδοσής τους.