-
Αλήτες-κοντράκηδες.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αν κάποιος σπινάρει πολύ, μπορεί να κάνει θαύματα.Μπα να ανεβοκατεβαινεις σχεδον καθε μερα γ@μιοντας ενα βουνισιο δρομο με σαγρε ασφαλτο αρκει...
-
Στην πίστα, Ορέστη, μπήκες με καθημερινές πιέσεις;
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Στην πίστα, Ορέστη, μπήκες με καθημερινές πιέσεις;Ναι γιατι ηθελα να δοκιμασω το αμαξι σε καθημερινες συνθηκες, δε μ ενοιαζε ο χρονος.
(και τα λαστιχα θα τα αλλαζα σε μερικους μηνες ετσι κι αλλιως οποτε στα τετοια μου... ) -
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
ο επαγγελματίας άριστος, είπε κάθε 15.000 να τα πηγαίνω για αλλαγή μπρος πισω
Αυτό εγώ πάλι δεν το καταλαβαίνω...
Δυο φορές έχω κάνει εμπρός-πίσω δύο σετ ελαστικών κι αυτό γιατί ένοιωθα τα εμπρός να χαζοσπινιάρουν σε ανηφόρες. Τη μία φορά το έκανα στα 13300km (με Pilot Exalto 2) και τη δεύτερη (με P6 Cinturato) στα 16600km. Ειδικά τη δεύτερη φορά φοβόμουν να το κάνω λόγω χιλιομέτρων αλλά τα ελαστικά είχαν όλα το ίδιο βάθος πέλματος κι έτσι προχώρησα.
Αναρωτιέμαι λοιπόν το εξής: οι λαστιχάδες που προτείνουν τακτικές αλλαγές εμπρός-πίσω κάθε 15-20000km (δηλαδή μαζί με το σέρβις κάνε τράμπα και τις ρόδες) δεν γνωρίζουν ότι το σχετικά φαγωμένο λάστιχο πίσω είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από ότι να το έχεις μπροστά; Προσωπικά δε θα επιχειρήσω δεύτερη αλλαγή εμπρός-πίσω. Προτιμώ να πάρω δύο λάστιχα (αν δεν έχω χρήματα) και να ξεκινήσω μια αλυσίδα κάθε τόσο (να φέρνω τα δύο πιο καλά από πίσω εμπρός και να βάζω καινούρια πίσω) παρά να κάνω τακτικές τράμπες.Αν γίνεται σε σωστά χρονικά διαστήματα και δεν έχει επέλθει μεγάλη φθορά στα ελαστικά του ενός άξονα τότε παρατείνεται η διάρκεια ζωής τους. 15.000 - 20.000 χλμ μου φαίνονται πάρα πολλά. Ανάλογα με το στυλ οδήγησης και τη σκληρότητα του πέλματος ίσως να χρειάζεται αλλαγή και πριν τα 10.000 χιλιόμετρα. Ανάλογα με τη φθορά πάντα.
Πάντως τα πιο φθαρμένα πίσω δεν είναι απαραίτητα πιο επικίνδυνα. Στο προηγούμενο σετ όταν πήγα τα μπροστινά που είχαν πολύ μεγαλύτερη φθορά από τα πίσω στον πίσω άξονα, η συμπεριφορά του αυτοκινήτου βελτιώθηκε. Όταν τα φθαρμένα ήταν μπροστά το ABS έπιανε με το παραμικρό, το αυτοκίνητο ήταν υποστροφικό και στο βρεγμένο εννίοτε απρόβλεπτο!
poly σωστο αυτο που λες αλλα αυτο ακριβως ειναι που πρεπει να αποφυγεις....να σου εμπνεει σιγουρια....
γιατι ενω νιωθεις καλα τα μουτρα με την ουρα συμβαινει ακριβως το αντιθετο αλλα δεν το νιωθεις και σε μια εντονη μετατοπιση φορτιου η ουρα θα ξεκολησει και πιθανως να σε προδωσει
συχνες λοιπον αλλαγες(μπρος-πισω) 10.000με βαρια βαρια 15.000 ετσι ωστε να μην υπαρχει μεγαλη διαφορα φθπρας μεταξυ δυο αξονων.για αυτους ακριβως τους λογους η μισλεν προτεινει στην περιπτωση αλλαγης 2 μονο ελαστικων αυτα να μπαινουν πισω....
-
Ο χρήστης ae70gts έγραψε:
ο επαγγελματίας άριστος, είπε κάθε 15.000 να τα πηγαίνω για αλλαγή μπρος πισω
Αυτό εγώ πάλι δεν το καταλαβαίνω...
Δυο φορές έχω κάνει εμπρός-πίσω δύο σετ ελαστικών κι αυτό γιατί ένοιωθα τα εμπρός να χαζοσπινιάρουν σε ανηφόρες. Τη μία φορά το έκανα στα 13300km (με Pilot Exalto 2) και τη δεύτερη (με P6 Cinturato) στα 16600km. Ειδικά τη δεύτερη φορά φοβόμουν να το κάνω λόγω χιλιομέτρων αλλά τα ελαστικά είχαν όλα το ίδιο βάθος πέλματος κι έτσι προχώρησα.
Αναρωτιέμαι λοιπόν το εξής: οι λαστιχάδες που προτείνουν τακτικές αλλαγές εμπρός-πίσω κάθε 15-20000km (δηλαδή μαζί με το σέρβις κάνε τράμπα και τις ρόδες) δεν γνωρίζουν ότι το σχετικά φαγωμένο λάστιχο πίσω είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από ότι να το έχεις μπροστά; Προσωπικά δε θα επιχειρήσω δεύτερη αλλαγή εμπρός-πίσω. Προτιμώ να πάρω δύο λάστιχα (αν δεν έχω χρήματα) και να ξεκινήσω μια αλυσίδα κάθε τόσο (να φέρνω τα δύο πιο καλά από πίσω εμπρός και να βάζω καινούρια πίσω) παρά να κάνω τακτικές τράμπες.Αν γίνεται σε σωστά χρονικά διαστήματα και δεν έχει επέλθει μεγάλη φθορά στα ελαστικά του ενός άξονα τότε παρατείνεται η διάρκεια ζωής τους. 15.000 - 20.000 χλμ μου φαίνονται πάρα πολλά. Ανάλογα με το στυλ οδήγησης και τη σκληρότητα του πέλματος ίσως να χρειάζεται αλλαγή και πριν τα 10.000 χιλιόμετρα. Ανάλογα με τη φθορά πάντα.
Πάντως τα πιο φθαρμένα πίσω δεν είναι απαραίτητα πιο επικίνδυνα. Στο προηγούμενο σετ όταν πήγα τα μπροστινά που είχαν πολύ μεγαλύτερη φθορά από τα πίσω στον πίσω άξονα, η συμπεριφορά του αυτοκινήτου βελτιώθηκε. Όταν τα φθαρμένα ήταν μπροστά το ABS έπιανε με το παραμικρό, το αυτοκίνητο ήταν υποστροφικό και στο βρεγμένο εννίοτε απρόβλεπτο!
poly σωστο αυτο που λες αλλα αυτο ακριβως ειναι που πρεπει να αποφυγεις....να σου εμπνεει σιγουρια....
γιατι ενω νιωθεις καλα τα μουτρα με την ουρα συμβαινει ακριβως το αντιθετο αλλα δεν το νιωθεις και σε μια εντονη μετατοπιση φορτιου η ουρα θα ξεκολησει και πιθανως να σε προδωσει
συχνες λοιπον αλλαγες(μπρος-πισω) 10.000με βαρια βαρια 15.000 ετσι ωστε να μην υπαρχει μεγαλη διαφορα φθπρας μεταξυ δυο αξονων.για αυτους ακριβως τους λογους η μισλεν προτεινει στην περιπτωση αλλαγης 2 μονο ελαστικων αυτα να μπαινουν πισω....
Αν υπάρχει μεγάλη φθορά σε 2 από τα 4 ελαστικά, προφανώς ο άξονας στον οποίο θα μετακινηθούν τα φθαρμένα θα υστερεί σε κράτημα σε σχέση με όταν φόραγε τα 2 καλά. (Ειδικά στο βρεγμένο, στο στεγνό δεν ξέρω αν υπάρχει διαφορά.) Το βέλτιστο είναι να παρατηρεί κανείς τη φθορά και να τα μετακινεί πριν αφήσει να δημιουργηθεί μεγάλο χάσμα.
Από τη στιγμή όμως που το χάσμα έχει δημιουργηθεί, γιατί να τα αφήσω στον μπροστινό άξονα που η υποστροφή ήταν έκδηλη; Όταν τα μετακίνησα πίσω δεν παρατήρησα φαινόμενα υπερστροφής. (Σίγουρα θα ήταν πιο επιρρεπές από πριν στην υπερστροφή, αλλά ποτέ δεν εκδηλώθηκε.) Επομένως προτίμησα να τα αφήσω στον άξονα που η πτώση της απόδοσης τους είχε το μικρότερο αντίκτυπο.
-
Σε κάποια αυτοκίνητα μπορεί να πετύχεις πιο ρυθμίσιμη συμπεριφορά, σε μερικά που έχουν τελείως σταθερό πίσω άξονα να σου φανεί ότι δεν άλλαξε τίποτα και δεν βλέπεις υπερστροφή. Όμως έτσι, η υπερστροφή που θα σου έρθει εκεί που δεν θα την περιμένεις, σε ειδικές συνθήκες (βρεγμένο, στροφή, φρένο) θα είναι σφαλιάρα ύπουλη και θανατερή.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Ναι γιατι ηθελα να δοκιμασω το αμαξι σε καθημερινες συνθηκες, δε μ ενοιαζε ο χρονος.
(και τα λαστιχα θα τα αλλαζα σε μερικους μηνες ετσι κι αλλιως οποτε στα τετοια μου... )Δεν είναι θέμα χρόνου, αν πήγαινες σε καθημερινές συνθήκες στην πίστα δε θα είχες πρόβλημα, προφανώς και πήγες πιο πιεσμένα. Και με καθημερινές πιέσεις σε πίστα αν το παρακάνεις δεν θα άλλαζες λάστιχα σε μήνες αλλά σε ώρες....
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
...στη 525i E60 .....Η αμεσοτητα του τιμονιου δε φαινεται να επηρεαστηκε απο τα μαλακοτερα πλαινα.Η BMW μάλλον έχει έτσι κι αλλιώς καλά τιμόνια. Διαφορά μπορεί να υπάρχει αλλά αν δεν το ψάξεις ολίγον οριακά σε γνωστά σημεία μπορεί και να μην την δεις. Άλλωστε μπορεί να είναι πιο μαλακά στο χέρι τα πλαϊνά αλλά ανάλογα με τον τρόπο που είναι πλεγμένα κλπ τα λινά μπορεί να μην υστερεί ανάλογα το τιμόνι. Δηλαδή δεν είναι όλα τα μαλακά πλαϊνά ίδια.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ναι γιατι ηθελα να δοκιμασω το αμαξι σε καθημερινες συνθηκες, δε μ ενοιαζε ο χρονος.
(και τα λαστιχα θα τα αλλαζα σε μερικους μηνες ετσι κι αλλιως οποτε στα τετοια μου... )Δεν είναι θέμα χρόνου, αν πήγαινες σε καθημερινές συνθήκες στην πίστα δε θα είχες πρόβλημα, προφανώς και πήγες πιο πιεσμένα. Και με καθημερινές πιέσεις σε πίστα αν το παρακάνεις δεν θα άλλαζες λάστιχα σε μήνες αλλά σε ώρες....
Οχι δε πηγα απλα πιεσμενα, οριακα πηγα... Για 4 δεκαλεπτα...
Δε νιωθουν τα ER300 μωρε!!! Απλα το πελμα τους εγινε λιγο κωλος, και τα πλαινα παραμορφωθηκαν απο τα κερμπ. Απο φθορα δεν ειχα πολλη, τωρα ειναι λιγο πιο κατω απο τη μεση.
Πραγματικα ομως δε με νοιαζει γιατι δε σκοπευω να περασω το επομενο καλοκαιρι με αυτα τα λαστιχα γιατι απλα θα σκοτωθω. Για χειμερινα ειναι μια χαρα, το καλοκαιρι καλυτερα να φορας οτιδηποτε αλλο!
Σε 2-3 μηνες το πολυ θα εχω φορεσει τα Michelin Pilot Sport 3, οποτε θα εχετε αναλυτικοτατο review! -
Μέγαρα Ορέστη; Δεν τρώει πολύ λάστιχο δαύτη... Αν έμπαινες Σέρρες και πήγαινες όριο θα ήσουν με σλικ τώρα!
ΥΓ: Μήπως να κοιτούσες τα 002 αντί για τα Μισελέν;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δε βγαινουν στη διασταση μου.
Μονο τα Μισελεν και τα Dunlop Sp sport maxx τα οποια τα απορριπτω σιγα σιγα γιατι ειναι λαστιχο 8ετιας ενω τα Μισελεν δεν εχουν κλεισει 6μηνο! -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
ενω τα Μισελεν δεν εχουν κλεισει 6μηνο!3 χρονια για την ακριβεια
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μέγαρα Ορέστη; Δεν τρώει πολύ λάστιχο δαύτη... Αν έμπαινες Σέρρες και πήγαινες όριο θα ήσουν με σλικ τώρα!ΥΓ: Μήπως να κοιτούσες τα 002 αντί για τα Μισελέν;
Δεν ήταν καν Μέγαρα.
Ορέστη αν τσίμπαγες λίγο πιέσεις και πήγαινες 'στρωτά' σε τέτοια πίστα δε φθείρεις λάστιχο.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
ενω τα Μισελεν δεν εχουν κλεισει 6μηνο!
3 χρονια για την ακριβεια
Tα Pilot sport 3? Tι λες?
-
Την αληθεια
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=10875
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Μέγαρα Ορέστη; Δεν τρώει πολύ λάστιχο δαύτη... Αν έμπαινες Σέρρες και πήγαινες όριο θα ήσουν με σλικ τώρα!
Δεν ήταν καν Μέγαρα.
Ορέστη αν τσίμπαγες λίγο πιέσεις και πήγαινες 'στρωτά' σε τέτοια πίστα δε φθείρεις λάστιχο.
Εκανα πολυ ωρα μωρε και δεν ηθελα να παω και πολυ στρωτα... Για τα Bridgestone χεστηκα, δε παθαινουν τιποτα, με τα μισελεν θα το σκεφτω 10 φορες παραπανω να μπω πιστα.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Την αληθειαhttp://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=10875
Ελεος
-
Τι ελεος;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σε κάποια αυτοκίνητα μπορεί να πετύχεις πιο ρυθμίσιμη συμπεριφορά, σε μερικά που έχουν τελείως σταθερό πίσω άξονα να σου φανεί ότι δεν άλλαξε τίποτα και δεν βλέπεις υπερστροφή. Όμως έτσι, η υπερστροφή που θα σου έρθει εκεί που δεν θα την περιμένεις, σε ειδικές συνθήκες (βρεγμένο, στροφή, φρένο) θα είναι σφαλιάρα ύπουλη και θανατερή.Υποστροφή όμως έβλεπα η οποία είναι επίσης επικίνδυνη. Από κει και πέρα όταν τα λάστιχα έχουν φθαρεί πρέπει να χαμηλώνει κανείς και τους ρυθμούς του.
Δε βγαινουν στη διασταση μου.
Μονο τα Μισελεν και τα Dunlop Sp sport maxx τα οποια τα απορριπτω σιγα σιγα γιατι ειναι λαστιχο 8ετιας ενω τα Μισελεν δεν εχουν κλεισει 6μηνο!To Dunlop Sport Maxx RT κυκλοφόρησε μέσα στο 2012 ή στο τέλος του 2011 το νωρίτερο! Επομένως ούτε διετίας δεν είναι.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]