-
Ok. to ksanadiavasa.
Eksigise mou to 6 se parakalw.
-
Ο χρήστης upoulikampia έγραψε:
Ok. to ksanadiavasa.Eksigise mou to 6 se parakalw.
Με ελληνικούς χαρακτήρες παρακαλώ!
-
Ο χρήστης upoulikampia έγραψε:
Ok. to ksanadiavasa.Eksigise mou to 6 se parakalw.
Τι χρηζει ιδιαιτερης εξηγησης στο 6?
-
-
Θερμανση στους ποσους βαθμους? Ενας κατασκευαστης που επιλεγει οπως λες μαλακα πλαινα για να ζεστενεται το λαστιχο πιο γρηγορα, πως ελεγχει την υπερθερμανση?
-
Τι σκοπο εξυπηρετουν και με βαση τι σχεδιαζεται ο σκελετος, τα πλαινα και το πελμα?
-
Παρκαρω το πρωι με 10 βαθμους και το μεσημερι εχει 25, η θερμοκρασια του αερα μεσα στο λαστιχο προφανως αυξηθηκε, το λαστιχο ζεσταθηκε?
-
Οταν παραμορφωνεται το λαστιχο σε πλευρικο φορτιο, μπορει να διατηρησει την ιδια επιφανεια πελματος σε επαφη με τον δρομο? Αν πιστευεις πως ναι, τοτε δεν υπαρχει διαφορα στο κρατημα, επειδη ομως οχι, εχει.
Η αποδοση ενως ελαστικου προφανως εξαρταται απο ενα σωρο παραγοντες, οποτε το να εστιαζεις σε ενα χαρακτηριστικο ειναι καπως σαν την κατανομη βαρους 50:50 ie ανουσιο. Αυτο ομως δεν αναιρει το παραπανω.
-
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
2) Θερμανση στους ποσους βαθμους? Ενας κατασκευαστης που επιλεγει οπως λες μαλακα πλαινα για να ζεστενεται το λαστιχο πιο γρηγορα, πως ελεγχει την υπερθερμανση?-
Τι σκοπο εξυπηρετουν και με βαση τι σχεδιαζεται ο σκελετος, τα πλαινα και το πελμα?
-
Παρκαρω το πρωι με 10 βαθμους και το μεσημερι εχει 25, η θερμοκρασια του αερα μεσα στο λαστιχο προφανως αυξηθηκε, το λαστιχο ζεσταθηκε?
-
Οταν παραμορφωνεται το λαστιχο σε πλευρικο φορτιο, μπορει να διατηρησει την ιδια επιφανεια πελματος σε επαφη με τον δρομο? Αν πιστευεις πως ναι, τοτε δεν υπαρχει διαφορα στο κρατημα, επειδη ομως οχι, εχει.
Η αποδοση ενως ελαστικου προφανως εξαρταται απο ενα σωρο παραγοντες, οποτε το να εστιαζεις σε ενα χαρακτηριστικο ειναι καπως σαν την κατανομη βαρους 50:50 ie ανουσιο. Αυτο ομως δεν αναιρει το παραπανω.
-
Aυτος ξερει. Πηγαινε παρακολουθησε προσφατα βιντεο της Μισελεν που αναφερουν οτι καταφερνουν και εξαλειφουν την υπερθερμανση, γι αυτο και τα λαστιχα τους διαρκουν περισσοτερο. Προφανως ειναι μυστικο της δουλειας και δε το δινουν ετσι εξω.
-
Με βαση τη χρησιμοποιηση του ελαστικου και τη φιλοσοφια της καθε εταιριας. Αλλο σκελετο πλαινα και πελμα εχει ενα σπορ λαστιχο, αλλο ενα οικονομικο. Επισης αλλο τροπο και αλλα υλικα θα χρησιμποιησει η Bridgestone που φτιαχνει κοτρωνια, και αλλα η Michelin που φτιαχνει ζελεδακια.
-
Ναι πηγε απο τους 10 στους 25. Εσυ τι λες να ψυχεται? Το ελαστικο δεν επικοινωνει με το περιβαλλον? Σε ψυγειακι το βαζεις οταν παρκαρεις?
-
Οι εταιριες που φτιαχνουν λαστιχα με μαλακα πλαινα, ναι κανουν το ελαστικο ετσι ωστε να διατηρει την ιδια επιφανεια στο δρομο ακομα και οταν μαγουλιαζει. Εκει ειναι ολη η τεχνη. Προφανως στα μπαλονια του 1970 δεν ισχυε αυτο, αλλα τα λαστιχα πλεον εχουν πολυ πολυπλοκες ιδιοτητες, και ενσωματωνουν μεσα τους τεχνολογιες που ουτε φανταζομασταν πριν μερικα χρονια.
Αυτο που λες δεν εχει νοημα, τοτε ολα τα σπορ λαστιχα θα επρεπε να εχουν οσο το δυνατον σκληροτερα πλαινα για να ειναι αποδοτικα. Κατι τετοιο δε συμβαινει, βλεπεις σπορ ελαστικα με διαφορετικη σκληροτητα πλαινων που αποδιδουν το ιδιο.
-
-
ελαστικης επιστημης τα αναγνωσμα!!!!!!!προσκηνω.........και ιδιαιτερα αυτους που το ψιριζουν και αλλαζουν λαστιχα καθε 5 χρονια!
-
Οποτε μπορει ο καθενας.
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Οποτε μπορει ο καθενας.Μαζί σου. Όταν ο άλλος αυτά που βγάζει του φτάνουν ίσα ίσα για να ταΐσει τα παιδιά του, δύσκολο να βάλει σε πρώτη μοίρα την αλλαγή ελαστικών στα 2-3 χρονια. Η λέξη 'προτεραιότητες' έχει γίνει αμείλικτη πια δυστυχώς και υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες από εκείνη της συχνής αλλαγής ελαστικών.
Με την προϋπόθεση όμως ότι όσο περνάει ο καιρός, συνυπολογίζει την κατάσταση των ελαστικών του ( και γενικά του αυτοκινήτου) και οδηγάει ανάλογα, πρώτα από όλα για την ασφάλεια τη δική του, της οικογένειας του και των τριγύρω του.Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Φοραω conturato p7 205/55-16 και εχω κανει 20000χλμ.οταν ηταν καινουργια ζεσταινονταν ευκολα ακομα και με χαμηλες ταχυτητες.τωρα και σε πιο μεγαλες ταχυτητες παραμενουν κρυα εχουν σκληρηνει και ξανουν θορυβο.παραδοξως το κρατημα τους παραμενει καλο.για 20000χλμ σε 2 χρονια,ειναι φυσιολογικα ολα αυτα;(υ.γ. Στις 10000 αλλαξα τα μπρος πισω).
-
Οποτε μπορει ο καθενας.Ά.....να τα 'στείλει' ταισμένα δηλαδή..........Τί να πώ ρε γαμώτο.....πρέπει να προσέχουμε τί γράφουμε......Άν δεν έχεις για καινούρια ελαστικά,δε βάζεις μέσα τα παιδιά σου μέχρι να τ'αλλάξεις.......όλα τ'άλλα είναι μαλακίες....ημίμετρα.....με τραγική κατάληξη!!!!!!!
υγ.πέντε χρόνια....ελαστικό....εδώ που ζούμε;.........ούτε για τον 'ντόκο' μάγκες......και πόσο άσχημο είναι να το προτείνουν 'επαγγελματίες'...φόρα παρτίδα.....
Φοραω conturato p7 205/55-16 και εχω κανει 20000χλμ.οταν ηταν καινουργια ζεσταινονταν ευκολα ακομα και με χαμηλες ταχυτητες.τωρα και σε πιο μεγαλες ταχυτητες παραμενουν κρυα εχουν σκληρηνει και ξανουν θορυβο.παραδοξως το κρατημα τους παραμενει καλο.για 20000χλμ σε 2 χρονια,ειναι φυσιολογικα ολα αυτα;(υ.γ. Στις 10000 αλλαξα τα μπρος πισω).
Εγώ με 14Κ δεν έχω παρατηρήσει διαφορές στο ζέσταμα.Πόσο περισσόπτερο να παραμένουν κρύα,σκληρά και θορυβώδη!!!!(ίσα-ίσα).... Θα το δούμε στη πορεία...
-
Κολοκυθια στα πατερο.
Θα συμφωνησω με τον φιλο που ειπε οτι κινησαι αναλογα με την κατασταση των ελαστικων και του οχηματος γενικοτερα.
-
-
Δηλαδη οταν φτασει σε αυτη τη θερμοκρασια βελτιστης λειτουργιας που μονο ο κατασκευαστης ξερει, με τις νεες τεχνολογιες σταματαει να παραμορφωνεται ο σκελετος οποτε και δεν υπερθερμενεται το λαστιχο?
-
Δηλαδη αλλο σκοπο εξυπηρετει για τη μισελεν το sidewall, αλλο για τη bridgestone και αλλο για την pirelli?
Το Pilot Sport 3 στη διασταση μου (205/50-17) με δεικτη Y load index 93 και XL ειναι ζελεδακι, ενω το adrenalin με τα ιδια χαρακτηριστικα (σχεδον εχει W δεικτη) κοτρωνι? -
Επομενως οταν η εξωτερικη θερμοκρασια ειναι 35 βαθμοι, η γομα ειναι ετοιμη, ζεσταμενη μολις ξεπαρκαρουμε?
-
Πως ακριβως εχεις καταληξει σε αυτο το συμπερασμα? Ηδη σου εδωσα ενα παραδειγμα της μισελεν που αναφερεις που μια χαρα σκληρα πλαινα εχει!
Τα σπορτ ελαστικα τι ευρος aspect ratio εχουν? Δωσε μου ενα παραδειγμα σπορ ελαστικων, στην ιδια διασταση, με διαφορετικη σκληροτητα πλαινων, στις ιδιες πιεσεις που να ισχυει αυτο που λες, και πως το τεκμηριωνεις.
-
-
Κολοκυθια στα πατερο.ΑΘΑΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΦΕΣΟΡΑ!!!!!!!!!!!!!Πραγματικά ρε σύ.....είσαι και ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ!!!!
υγ....διεύθυνση δώσε μας...... -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
2) Δηλαδη οταν φτασει σε αυτη τη θερμοκρασια βελτιστης λειτουργιας που μονο ο κατασκευαστης ξερει, με τις νεες τεχνολογιες σταματαει να παραμορφωνεται ο σκελετος οποτε και δεν υπερθερμενεται το λαστιχο?-
Δηλαδη αλλο σκοπο εξυπηρετει για τη μισελεν το sidewall, αλλο για τη bridgestone και αλλο για την pirelli?
Το Pilot Sport 3 στη διασταση μου (205/50-17) με δεικτη Y load index 93 και XL ειναι ζελεδακι, ενω το adrenalin με τα ιδια χαρακτηριστικα (σχεδον εχει W δεικτη) κοτρωνι? -
Επομενως οταν η εξωτερικη θερμοκρασια ειναι 35 βαθμοι, η γομα ειναι ετοιμη, ζεσταμενη μολις ξεπαρκαρουμε?
-
Πως ακριβως εχεις καταληξει σε αυτο το συμπερασμα? Ηδη σου εδωσα ενα παραδειγμα της μισελεν που αναφερεις που μια χαρα σκληρα πλαινα εχει!
Τα σπορτ ελαστικα τι ευρος aspect ratio εχουν? Δωσε μου ενα παραδειγμα σπορ ελαστικων, στην ιδια διασταση, με διαφορετικη σκληροτητα πλαινων, στις ιδιες πιεσεις που να ισχυει αυτο που λες, και πως το τεκμηριωνεις.
-
Εμενα τι με ρωτας Michelin ειμαι? Αυτοι με τοσα χρονια τεχνογνωσια ξερουν κατι παραπανω απο εμας νομιζω...
-
Πηγαινε σε ενα λαστιχαδικο και ζητα να σου δωσουν ενα 050Α και ενα PS3 να δεις την διαφορα.
-
Στους 35 βαθμους ζεσταινονται εσενα τα ελαστικα σου? Θελω και γω που πασχιζω να τα ζεστανω!!!
-
Στο εξηγησα στο 3). Πηγαινε σε ενα λαστιχαδικο και ζητα να σου δειξει αυτα τα ελαστικα που αναφερω. Δες πως κλιμακωνεται η σκληροτητα των πλαινων στα Dunlop SP sport maxx RT, Pirelli Pzero, Michelin PS3, και Bridgestone 050A.
Εγω δε τα λεω απο το κεφαλι μου. Το χω κανει. Θα δεις τεραστιες διαφορες.
και για να μη σηκωνεσαι απο τον καναπε σου...
Youtube VideoΦοραω conturato p7 205/55-16 και εχω κανει 20000χλμ.οταν ηταν καινουργια ζεσταινονταν ευκολα ακομα και με χαμηλες ταχυτητες.τωρα και σε πιο μεγαλες ταχυτητες παραμενουν κρυα εχουν σκληρηνει και ξανουν θορυβο.παραδοξως το κρατημα τους παραμενει καλο.για 20000χλμ σε 2 χρονια,ειναι φυσιολογικα ολα αυτα;(υ.γ. Στις 10000 αλλαξα τα μπρος πισω).
Φυσιολογικα ειναι αυτα που αναφερεις. Ηταν τα πρωτης τοποθετησης στο αμαξι?
Αν το πηρες ετοιμοπαραδοτο, τα ελαστικα συνηθως ειναι ηδη ταλαιπωρημενα απο οσους μηνες εχουν κατσει ακινητα στο τελωνιο, απροστατευτα απο τον καιρο, τον ηλιο, και τις διαφορες θερμοκρασιας.
Εγω ειχα την ατυχια στα δικα μου, να βγαλουν ολο το κατακαλοκαιρο απο Μαιο μεχρι Σεπτεμβριο στο τελωνιο...ελαστικης επιστημης τα αναγνωσμα!!!!!!!προσκηνω.........και ιδιαιτερα αυτους που το ψιριζουν και αλλαζουν λαστιχα καθε 5 χρονια!
Καλη η ιστορια σου αλλα δεν εχει δρακο...
Ελπιζω να μην αναφερεσαι σε καποιον απο εμας, γιατι εχω την τυχη να ξερω οτι οσοι ασχολουνται ενταντικα με αυτο το τοπικο, ειναι υπεροβλικα ψειρες και παραπανω απο τυπικοι στα ελαστικα τους... -
-
Oresti εισαι φυσικος;
-
Οχι καινουργια τα εβαλα.θα δω στα φρενα τι γινεται..νομιζω οτι μπαινει το abs πιο ευκολα αλλα θελω να βεβαιωθω.παντως οπως κουβεντιαζω με φιλους,τα michelin ανεξαρτητος τυπου πρεπει να εχουν μικροτερη 'απολεια'της αρχικης τους αποδοσης σε σχεση με αλλες μαρκες.
-
Ο χρήστης CMAX έγραψε:
Οχι καινουργια τα εβαλα.θα δω στα φρενα τι γινεται..νομιζω οτι μπαινει το abs πιο ευκολα αλλα θελω να βεβαιωθω.παντως οπως κουβεντιαζω με φιλους,τα michelin ανεξαρτητος τυπου πρεπει να εχουν μικροτερη 'απολεια'της αρχικης τους αποδοσης σε σχεση με αλλες μαρκες.Αυτο που περιεγραψες παραπανω ειναι απολυτα φυσιολογικο αφου τα εχεις και 2 χρονια.
Στις ελληνικες συνθηκες δλδ καυτη γλιστερη ασφαλτος και ηλιοφανεια επηρεαζονται πολυ τα ελαστικα σε σχεση με πιο βορειες χωρες.
Γενικα τα πιρελλι ειναι σκληρα λαστιχα, πχ δεν ειναι κοντινενταλ.
Απο τις εμπειριες μου, μετα τον 1-1,5 χρονο η αποδοση ολων των ελαστικων που εβαλα πεφτει κατακορυφα. -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Oresti εισαι φυσικος;Αχα!
τα michelin ανεξαρτητος τυπου πρεπει να εχουν μικροτερη 'απολεια'της αρχικης τους αποδοσης σε σχεση με αλλες μαρκες.
Γενικα η Michelin σ αυτο τον τομεα δουλευει παρα πολυ κι ισως εχει την καλυτερη τεχνογνωσια απ ολες τις εταιριες.
Στις ελληνικες συνθηκες δλδ καυτη γλιστερη ασφαλτος και ηλιοφανεια επηρεαζονται πολυ τα ελαστικα σε σχεση με πιο βορειες χωρες.
Γενικα τα πιρελλι ειναι σκληρα λαστιχα, πχ δεν ειναι κοντινενταλ.
Απο τις εμπειριες μου, μετα τον 1-1,5 χρονο η αποδοση ολων των ελαστικων που εβαλα πεφτει κατακορυφα.+1
-
^^Για να κανουμε ενα recap...Λες οτι τα ελαστικα, της Michelin συγκεκριμενα, εχουν μαλακα πλαϊνα, ετσι ωστε μεσω της παραμορφωσης που δεχονται, να ζεσταινουν τη γομα. Επειδη ειναι χρονια στη δουλεια, εχουν εξαλειψει και την υπερθερμανση. Επομενως οταν το λαστιχο φτασει στη θερμοκρασια βελτιστης λειτουργιας του, το πλευρικο τοιχωμα σταματαει να παραμορφωνεται...Ως φυσικος, δεν μπορεις να το εξηγησεις πως γινεται αλλα αντιλλαμβανεσαι οτι γινεται. Δεν γνωριζεις τι σκοπο ακριβως εξυπηρετει το καθε δομικο τμημα του ελαστικου, ομως επιμενεις οτι το sidewall βοηθα, οντας καταλληλα σχεδιασμενο, στο να ζεσταθει το ελαστικο.
Εχεις υποψην σου τη διαδικασια παραγωγης και τα μηχανηματα που χρησιμοποιουνται, τις διαφορες μεταξυ αυτων για τις δυο εταιρειες που αναφερεις, και καταληγεις στο συμπερασμα οτι αυτος ειναι ο λογος που ο ενας «φτιαχνει κοτρωνια κι ο αλλος ζελεδακια», πραγμα το οποιο το εχεις διαπιστωσει ο ιδιος με επιστημονικα κριτηρια, οπως αυτα στο βιντεο που παρεθεσες. Επιπλεον η διαφορα φιλοσοφιας μεταξυ των εταιρειων ειναι αλλος ενας παραγοντας που ενισχυει αυτη τη διαφορα.
Επισης εξισου σημαντικο ρολο στο ζεσταμα ενος ελαστικου διαδραματιζουν, δευτερευοντες παραγοντες. Ειναι δηλαδη ιση και αξια αναφορας η συνεισφορα της τριβης που προκαλειται για παραδειγμα στα φρενα κατα το φρεναρισμα (τακακια->δισκοι->μουαγιε->ζαντα->αερας->εσωτερικη επιφανεια ελαστικου->γομα), με την τριβη μεταξυ γομας – δρομου!Βεβαια τα λαστιχα ειναι ηδη ζεστα, αναλογα με την εξωτερικη θερμοκρασια, επομενως το καλοκαιρι ειναι σε καταλληλη θερμοκρασια προτου αρχισει το οχημα να κινειται, αν και ποια ειναι η βελτιστη θερμοκρασια ειναι αγνωστο.
Η δυνατοτητα του ελαστικου να μην παραμορφωνεται κατα τις πλευρικες φορτισεις, δεν επηρεαζει το κρατημα. Η επιφανεια που βρισκεται σε επαφη με το δρομο, παραμενει σταθερη ακομα κι οταν το ελαστικο παραμορφωνεται, κατι το οποιο ωφειλεται στην «τεχνη» του κατασκευαστη. Τελος η επιλογη μεταξυ σκληρου και μαλακου πλαϊνου ειναι καθαρα θεμα γουστου, οπως στα στρωματα, καποιοι τα θελουν σκληρα και καποιοι μαλακα.
Διαβασε τα ετσι μαζεμενα μπας και αντιληφθεις ποσο ακυρα ειναι..
-
Σχετικά με τα Μισελέν και τα μαλακά πλαινά τους, όντως τα Εξάλτο που έβαλα είχαν τα μαλακότερα πλαινά από όσα έχω βάλει. Στις στοκ πιέσεις σε καλή άσφαλτο μαγουλιάζουν πολύ εύκολα. Δεν έχεις καλό κράτημα και φθείρονται τα πλαινά απίστευτα γρήγορα αφού πρακτικά στρίβεις με το πλαινό τοίχωμα (βλέπεις μέχρι που έχει φτάσει η φθορά). Ανεβάζοντας όμως την πίεσή τους 10-15% όλα διορθώνονται. Είναι το μόνο ελαστικό που ξαναέβαλα αν και τώρα μάλλον θα πάω σε κάτι πιο οικονομικό σε κατανάλωση.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]