-
Άν πρόκειται για εξωλέμβια.....τα kleber είναι μονόδρομος!!
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Δεν ξέρω τιμές για το premium contact 5 .......
Σε 205-60-16 ειναι μεταξυ 460-490 ευρώ το σετ
ΔεεεενΈλεος πια, πόσο λάστιχο παραπάνω βάζουν για να δικαιολογείται ο διπλασιασμός της τιμής; (270 τα έβαλα σε 195/65/15)
-
Ολα τα στραβα στην χωρα μας συμβαινουν.
Η κοντινεταλ,ειναι πιο ακριβη στην ελλαδα αποτι στην ευρωπη σε σχεση με την μισελεν ,που ισχυει το αντιθετο.Ο ελληνας εχει αυτο το κακο ελλατωμα να πεφτει με τα μουτρα σε ενα προιον.
Ετσι επεσαν πολλοι σε αγορες γερμανικων ελαστικων, με αποτελεσμα η εδω αντιπροσωπος ,να το εκμεταλευτει και να αυξησει σταδιακα τις τιμες .Οχι οτι ειναι κακο λαστιχο,αλλα ελεος.
Ας μπει στην φορμουλα 1 να δουμε θα αντεξει την σεζον ή θα κλαταρουν το ενα μετα το αλλο σε καθε αγωνα. -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Οχι οτι ειναι κακο λαστιχο,αλλα ελεος.
Ας μπει στην φορμουλα 1 να δουμε θα αντεξει την σεζον ή θα κλαταρουν το ενα μετα το αλλο σε καθε αγωνα.Τουλαχιστον ακυρο το συγκεκριμενο σχολιο.
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
ΔεεεενΈλεος πια, πόσο λάστιχο παραπάνω βάζουν για να δικαιολογείται ο διπλασιασμός της τιμής; (270 τα έβαλα σε 195/65/15)
Από διαδικασίες παραγωγής, οικονομίες κλίμακος κλπ πως πάμε;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Από διαδικασίες παραγωγής, οικονομίες κλίμακος κλπ πως πάμε;
λίγα πράγματα, αλλά κατανοώ...!
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Ολα τα στραβα στην χωρα μας συμβαινουν.
Η κοντινεταλ,ειναι πιο ακριβη στην ελλαδα αποτι στην ευρωπη σε σχεση με την μισελεν ,που ισχυει το αντιθετο.Ο ελληνας εχει αυτο το κακο ελλατωμα να πεφτει με τα μουτρα σε ενα προιον.
Ετσι επεσαν πολλοι σε αγορες γερμανικων ελαστικων, με αποτελεσμα η εδω αντιπροσωπος ,να το εκμεταλευτει και να αυξησει σταδιακα τις τιμες .Οχι οτι ειναι κακο λαστιχο,αλλα ελεος.
Ας μπει στην φορμουλα 1 να δουμε θα αντεξει την σεζον ή θα κλαταρουν το ενα μετα το αλλο σε καθε αγωνα. -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Οχι οτι ειναι κακο λαστιχο,αλλα ελεος.
Ας μπει στην φορμουλα 1 να δουμε θα αντεξει την σεζον ή θα κλαταρουν το ενα μετα το αλλο σε καθε αγωνα.Τουλαχιστον ακυρο το συγκεκριμενο σχολιο.
Ενώ το ότι άμα βάλεις σε Πασσάτ 205/55R16 θα σπάσει είχε τρελό νόημα.
-
ΟΦΦΣΕΤ ζαντας
θα μπορουσε καποιος να μου εξηγησει με πολυ απλα λογια ισως και κανενα σχεδιαγραμμα
1.Τι ειναι το οφσετ της ζαντας?
- Σε ποιο επιπεδο βαρους μια 15-αρα αλουμινενια ζαντα θεωρειται ελαφρυα?
ρωταω, διοτι ψαχνω ζαντες μεταχ και ακουω διαφορα. Πχ ενας συνφορουμιτης μου προσεφερε ζαντες 4χ98 σε καλη τιμη με οφσετ 25..τι σημαινει αυτο?...ειναι καλο η κακο για το αμαξι μου? (φιατ μπαρκεττα).
-
**Η προτεινομενη μαμα διασταση για φιατ μπαρκεττα ειναι 195-55-15
Σκεφτομαι να παω στη μαμα διασταση αλλα 60/65 προφιλ λογω ανεσης και τιμης.
Θα κανω καλα η θα εχω προβλημα?Μπορειτε να προτεινετε μαρκα-μοντελλο?**
(Τη μπαρκεττα την πηρα μεταχ με 225-45-17, νομιζω, και αποφασισα ΣΙΓΟΥΡΑ να παω σε 15αρες λογω κουτσουρου, το θεμα ειναι τι προφιλ λαστιχο και αν εχετε να προτεινετε μαρκα και μοντελο. ΔΕΝ ΤΟ ΖΟΡΙΖΩ το αυτοκινητο (εχω αλλο για αυτο το σκοπο). Ειναι για βολτα σε Αττικη (για τους δρομους το λεω) και δεν ξεπερναω τα 200 χλμ (στιγμιαια)...συνηθως μεχρι 180 χλμ και αν, οταν οι συνθηκες το επιτρεπουν, αλλοιως συμφωνα με ΚΟΚ. Οταν βρεχει αποφευγω να την οδηγω λογω υψους (πιτσιλισμα φορτηγων), και πισω ζελατινας (θολωμα) και παντα στη βροχη οδηγω παπουδιστικα.
γιααα βοηθατεεε με το λαστιχακι
-
ασχετο με τα ερωτηματα σου αλλα στην Αττικη που μπορεις να το πας με 180-200χλμ;;;;;;;;;;και να μην θετεις εαυτον και τους γυρω σου σε κινδυνο;;;;;;
-
Τάσο 195/50-15 θα βάλεις, που έχει μεν μια μικρή διαφορά αλλά είναι η φτηνότερη διάσταση της αγοράς.
Το όφσετ είναι η απόσταση της επιφάνειας που η ζάντα εδράζεται στην πλήμνη απ' το μέσο του φάρδους της:
Πρέπει να δεις τι μαμά όφσετ έχει το Μπαρκέτα και κατά προτίμηση να κινηθείς κοντά του.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Τάσο 195/50-15 θα βάλεις, που έχει μεν μια μικρή διαφορά αλλά είναι η φτηνότερη διάσταση της αγοράς.Το όφσετ είναι η απόσταση της επιφάνειας που η ζάντα εδράζεται στην πλήμνη απ' το μέσο του φάρδους της:
Πρέπει να δεις τι μαμά όφσετ έχει το Μπαρκέτα και κατά προτίμηση να κινηθείς κοντά του.
- οκ ευχαριστω
- βρηκα κατι μεταχ ζαντουλες 15-αρες απο STILO και θα τις παραλαβω την Τριτη (μαλλον) κανουν?....
[list:2ldr7i75] PCD CENTER BORE OFFSET MOUNTING BOLT
BARCHETTA 4X98 58.1 32 12 X 1.25
STILO 4X98 58.1 43 12 X 1.25[/list:u:2ldr7i75]τα βρηκα σε ενα εγκλεζικο σαιτ. ( http://www.wheelfitment.eu/car/Fiat/Sti ... 20-%202007)/ )
& http://www.wheelfitment.eu/PCD/4x98/58.1/Τωρα τι κανουμε, που εχουμε διαφορα στο OFFSET? (στιλο=43, μπαρκ=32)
Θα μπορεσει ο λαστιχας να τις βαλει του ΣΤΙΛΟ στην ΜΠΑΡΚΕΤΤΑ η θα χρειαστει πατεντα?
**Αν χρειαστει πατεντα θα ειναι σταθερο και σωστο το αμαξι **και αξιοπιστο, η θα εχω προβλημα?
Η πατεντα στοιχιζει πολυ?...χρειαζεται ειδικος μαστορας? Η προσαρμογη ειναι δουλεια του λαστιχα?λετε να την πατησα?....και να κλαιω τα ευρω μου?
-
Δε θα χρειαστεί καμία πατέντα. Ακόμη και τα μπουλόνια πρέπει να ταιριάζουν σε μήκος. Ίσως θέλουν κοντύτερα οι ζάντες του stilo αλλά αυτό θα το δει ο λαστιχάς σου.
Η διαφορά θα είναι ότι οι ζάντες του stilo θα είναι στην ουσία πιο μέσα στο θόλο σε σχέση με το stock offset της barchetta.
Επίσης η εργοστασιακή ζάντα της barchetta νομίζω ότι είναι 6.5' ενώ του stilo 6' αν δεν κάνω λάθος.Σχετικά με την άνεση, πέραν των άλλων, η διαφορά απ'τα 17άρια θα είναι τεράστια. Για'μενα πήγαινε σε 195/55/15 αφού σε ενδιαφέρει η άνεση. Είναι ακριβότερα των 195/50/15 αλλά εγώ τουλάχιστον θα συμπλήρωνα και θα τα έδινα. Σε καμία περίπτωση 195/60/15.
-
- αυτο ειναι καλο διοτι δεν θα ηθελα προσθηκες σε αμαξι βολτας
- χμμμ αυτο τωρα με προβληματιζει, με τ Δηλαδη θα μειωθει το μετατροχιο κατα 2χ11mm= 22 mm? Αυτο δεν θα επηρεασει την
συμπεριφορα του αυτοκινητου μειωνοντας το εμβαδο της βασης μεταξυ των 4 τροχων?...μπας και βρισκω πανω σε ψαλιδια
και φρενα, η μηπως τα 11 χιλιοστα ειναι λιγο δεν θα υπαρχει προβλημα? - ναι σε αυτο για τα λαστιχα. Και εγω ετσι σκεφτομαι να μεινω στα 195-55-15 οταν μαζεψω τα ευρω
-
Μετά από τρία χρόνια και 37500 χλμ που διανύθηκαν κυρίως σε επαρχιακό οδικό δίκτυο και ΕΟ, ήρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών στο Peugeot 207 1.4 95hp. Φοράει διάσταση 185/65/15, την οποία δεν προτίθεμαι να αλλάξω, με δείκτη ταχύτητας Τ (τον οποίο προτίθεμαι να αλλάξω σε Η).
Αναζητώ συγκριτικές δοκιμές από έγκυρους φορείς ή περιοδικά και το μόνο που βρίσκω είναι ένα του ADAC από το 2010: http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2010_Sommerreifen_Test_185_65_R15.aspx
Από τότε βγήκαν στην αγορά νέα μοντέλα, άρα χρειάζεται κάτι πιο σύγχρονο. Έχετε υπ' όψιν κάτι;
-
Πισω η μπαρκετα φοραει προσθηκες απο το εργοστασιο για να βγαινει πιο εξω η ζαντα. http://www.fiatbarchetta.com/btech/wbchange.html
-
Μεχρι σημερα τοποθετουσα συνεχως τα 050Α σε διασταση 205/50-17 με XL δεικτη Y και tw 140. Απιθανο λαστιχο με μικρη βεβαια διαρκεια ζωης, ομως τα συγκεκριμενα δεν τα βρισκω πλεον πουθενα*, γιατι το μοντελο ειναι λενε προς καταργηση (?), και τα adrenalin ή τα S001 δεν βγαινουν στη χαζοδιασταση μου και για αλλαγη διαστασης ουτε λογος.
Εναλλακτικες υπαρχουν οι εξης:- PilotSport 3 93W XL tw320
- SportContact 5 89W. Tο συγκεκριμενο υπαρχει και σε 93W XL το οποιο θα ηταν προτιμοτερο αλλα δεν εισαγεται μου ειπαν (?). Το tw ειναι αγνωστο.
Και για τις δυο απο πανω εταιρειες ειμαι αρκετα επιφυλακτικος ως προς την αντοχη των ελαστικων στις καταπονησεις (λακουβες, πεζοδρομια κτλ).
Απο λαστιχαδες προταθηκαν και τα εξης:- GoodYear EfficientGrip 93W XL του οποιου τα ολοστρογγυλα πλαινα δεν με πειθουν οτι δεν θα μαγουλιαζουν στο στριψιμο
- Dunlop MaxxRT το οποιο ειναι αγνωστη ποσοτητα αλλα ενας λαστιχας εσκιζε τα πτυχια του για παρτη του
- Turanza T001...no comment
Πειτε κι εσεις τα δικα σας να τα μπερδεψω ακομα περισσοτερο και βλεπουμε γιατι μεχρι το Σαββατο πρεπει να τα εχω φορεσει...
*Απο αυτο το site βρισκω και τα 050 και τα XL Conti, το θεμα ειναι ειναι εμπιστοσυνης (φρεσκα λαστιχα κτλ) και ποσο αν οντως το 050 ειναι για καταργηση και αυτοι το πουλανε ακομα?
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Μεχρι σημερα τοποθετουσα συνεχως τα 050Α σε διασταση 205/50-17 με XL δεικτη Y και tw 140. Απιθανο λαστιχο με μικρη βεβαια διαρκεια ζωης, ομως τα συγκεκριμενα δεν τα βρισκω πλεον πουθενα*, γιατι το μοντελο ειναι λενε προς καταργηση (?), και τα adrenalin ή τα S001 δεν βγαινουν στη χαζοδιασταση μου και για αλλαγη διαστασης ουτε λογος.
- SportContact 5 89W. Tο συγκεκριμενο υπαρχει και σε 93W XL το οποιο θα ηταν προτιμοτερο αλλα δεν εισαγεται μου ειπαν (?). Το tw ειναι αγνωστο.
Και για τις δυο απο πανω εταιρειες ειμαι αρκετα επιφυλακτικος ως προς την αντοχη των ελαστικων στις καταπονησεις (λακουβες, πεζοδρομια κτλ).
Απο λαστιχαδες προταθηκαν και τα εξης:- GoodYear EfficientGrip 93W XL του οποιου τα ολοστρογγυλα πλαινα δεν με πειθουν οτι δεν θα μαγουλιαζουν στο στριψιμο
- Dunlop MaxxRT το οποιο ειναι αγνωστη ποσοτητα αλλα ενας λαστιχας εσκιζε τα πτυχια του για παρτη του
Πειτε κι εσεις τα δικα σας να τα μπερδεψω ακομα περισσοτερο και βλεπουμε γιατι μεχρι το Σαββατο πρεπει να τα εχω φορεσει...
*Απο αυτο το site βρισκω και τα 050 και τα XL Conti, το θεμα ειναι ειναι εμπιστοσυνης (φρεσκα λαστιχα κτλ) και ποσο αν οντως το 050 ειναι για καταργηση και αυτοι το πουλανε ακομα?
Μερικές γνώμες για τα Dunlop Sport Maxx RT: http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Dunlo ... axx-RT.htm
Τα φοράω κι εγώ αλλά δεν μπορώ να τα συγκρίνω με τα υπόλοιπα τα οποία δεν τα έχω χρησιμοποιήσει. Έχουν treadwear 240 ενώ τα Pilot Sport 3 έχουν 320. Μαλακό πέλμα με καλό κράτημα στο στεγνό και οι βαθιές αυλακώσεις του δίνουν καλό κράτημα και στο βρεγμένο. Φθείρεται όμως σχετικά γρήγορα.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
τα SportContact 5 89W έχουν μεγάλο δείκτη φθοράς και αν μου λες ότι έτρωγες τα 050 μακρυά από δαύτα.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]