-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Αυτα που φοραω ειναι τα yokohama geolandar 051 και ειναι λαστιχο για suv 90/10, υπαρχουν και τα yokohama geolandar 012 που ειναι 50/50 περιπου, αυτα που μπορει να ειναι αποκλειστικα για συμβατικα αυτοκινητα ειναι τα continental premium contakt τα οποια ομως φορανε πολλα απο τα Qashqai απο το εργοστασιο.
εγω καταλαβα πως φορας uniroyal rainsport απο αυτα που ειπες..
τα geolandar 012 εβαλε ενας γαματος λαστιχας στο qashqai της κοπελας μου 215/65/16 ενω αυτη το χρησιμοποιει μονο για να παει στο σχολειο που δουλευει και το αυτοκινητο δεν ειναι καν 4χ4..πως να μη νευριαζεις μετα
τη χρεωσε και 560Λάστιχα=Η μοναδική σου επαφή με το δρομο-πάντα καινούρια ,πάντα καλή επαφή..
Αλλά πείτε μου διαβάζοντας αυτό:
http://el.wikipedia.org/wiki/Κ�% ... F%8D%CE%BA
και ξεκινώντας με την τελευταία παράγραφο ότι δηλαδή στις χρήσεις λέει ότι η κύρια χρήση του είναι η κατασκευή ελαστικών αυτοκινήτου...Σκεφτείτε και πείτε μου ,μα πείτε μου..Εκτός του κάποια να γίνονται από τεχνιτό καοτσούκ τι άλλο 'μαγικό' μπορεί να κάνει κανείς ώστε να βγάζει καλύτερη γόμα... Εγώ ξέρω ας πούμε ότι τα μακαρόνια μπορείς να τα κάνεις τέρμα βρασμένα δηλαδή μαλακά, μισοβρασμένα δηλαδή ημίσκληρα και ελαφροβρασμένα δηλαδή σκληρά..κάποια απο αυτά τα λένε και αλά ντέντε
Εκτός από το σχελετό και την πυκνότητα του υλικού άντε και τα αυλάκια τί άλλο μπορεί να κάνει ένα συχρονο ελαστικό ακόμα καλύτερο..
Το ότι το καοτσούκ βγαίνει από την άπω ανατολή με κάνει να ξανασέφτομαι ποιο είναι τελικά καλύτερο ελαστικόστην κατασκευη του ελαστικου χρησιμοποιουνται και αλλα υλικα με σκοπο την ενισχυση του και την βελτιωση των ιδιοτητων του..αλλωστε το ελαστικο δεν ειναι ελαστομερες αλλα συνθετο υλικο
επισης το σημαντικοτερο ρολο παιζει η διαδικασια του βουλκανισμουνα φτιαξουμε λαστιχα εμεις οι ελληνες που ξερουμε τα παντα καλυτερα..απω ανατολη sucks
για το προηγουμενο σχετικα με τη hankook εχει μια απ'τις πιο συγχρονες μοναδες κατασκευης ελαστικων στον κοσμο στην ουγγαρια..
http://www.tyrepress.com/News/business_area/Manufacturing/17428.html
http://www.tyrepress.com/News/22632.html -
Συμβολισμοί ελαστικών :
Για να ξερουμε τι.. φοραμε!
Κάθε λάστιχο έχει σε ένα εμφανές σημείο έναν χαρακτηριστικό κωδικό, πχ [215/R60/17 96H] μέσα απ'τον οποίο μπορούμε να βγάλουμε κάποια στοιχεία για αυτό. Πιο συγκεκριμένα :
- Το '215' αναφέρεται στο φάρδος του ελαστικού
- Το σύμβολο 'R' σημαίνει οτι το συγκεκριμένο ελαστικό έχει ακτινωτά πλέγματα. Αντίστοιχα το 'D' σημαίνει διαγώνια πλέγματα και το 'B' πάλι διαγώνια αλλά με ενισχυτική ζώνη.
- Το νούμερο 60 δίπλα απ'το R δείχνει τον λόγο (%) του ύψους του ελαστικού (απο εκεί που τελειώνει η ζάντα μέχρι την εξωτερική επιφάνεια του ελαστικού) προς το φάρδος του.
- Το νούμερο 17 δίπλα απ'την κάθετο μας δείχνει την διάμετρο της ζάντας σε ίντσες.
- Το νούμερο 96 που είναι κολλητό και πριν από το γράμμα 'H', είναι ένας κωδικός που αντιστοιχεί στα 700 κιλά και σημαίνει οτι αυτό το λάστιχο μπορεί να αντέξει φορτίο μέχρι 700 κιλά. Μην μπερδεύεστε, το αμάξι σας σίγουρα ζυγίζει περισσότερο αλλά κάθεται σε 4 ελαστικά, που όλα μαζί αντέχουν φορτίο 4 * 700 = 2800 κιλά! Στις στροφές όμως (λόγω των πλευρικών g), ο μπροστά εξωτερικός τροχός είναι αυτός που δέχεται το περισσότερο φορτίο, που στην προκειμένη περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεπεράσει τα 700 κιλα.
- Τέλος το αγγλικό γράμμα H μας δείχνει (έμμεσα) την μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα που μπορούμε να αναπτύξουμε με το συγκεκριμένο λάστιχο.
Ενδεικτικά ισχύει (σύμβολο=μέγιστη ταχύτητα σε km/h) : Q=160, S=180, T=190, U=200, H=210, V=240, Z= >240.
Στην περίπτωσή μας δηλαδή, με αυτά τα λάστιχα (H) δεν θα πρέπει να ξεπερνάμε τα 210 km/h για λόγους ασφάλειας!
Επίσης σε κάποια ελαστικά αναγράφονται και τα γράμματα ' M+S ', που είναι τα αρχικά από το 'Mud' και το 'Snow', δηλαδή οτι κάνει για λάσπη και χιόνι.
Επιπλέον σε όλα τα ελαστικά αναγράφεται και η μέγιστη επιτρεπόμενη πίεση (MAX.PRESS 35PSI)..
Συμπληρώστε αν κάτι μου διαφεύγει -
Οι τουρκοι εκλεψαν καποια τεχνογνωσια απτην πιρελλι και κατασκευαζουν ελαστικα αυτοκινητων.
Εμεις εδω στην ελλαδα,φτιαχνουμε φαστ τρακ .Η Χανκοοκ ειναι μεγαλη εταιρια και συνεργαζεται με την Μισελεν .Τα ελαστικα της ειναι καλα και εχει πολλα πρωτης τοποθετησης.
Το κακο ειναι οτι εχει υψηλες τιμες για κορεατικο με αποτελεσμα ο κοσμος να το αποφευγει.
Πρακτικα δεν στεκει να εχουν πανω κατω ,ιδιες τιμες με Μπριτζεστον.
Ειχα μιλησει με πωλητη της εδω για να τα αλλα δεν..... ..! -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Οι τουρκοι εκλεψαν καποια τεχνογνωσια απτην πιρελλι και κατασκευαζουν ελαστικα αυτοκινητων.
Εμεις εδω στην ελλαδα,φτιαχνουμε φαστ τρακ .Ποια ελαστικα φτιαχνουν;
-
Petlas,lassa,starmaxx .
http://www.petlas-ellas.com/etairia.html
http://www.starmaxx.com.tr/index_en.php
http://www.lassa.gr/ -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Εμεις εδω στην ελλαδα,φτιαχνουμε φαστ τρακ .Η Χανκοοκ ειναι μεγαλη εταιρια και συνεργαζεται με την Μισελεν .Τα ελαστικα της ειναι καλα και εχει πολλα πρωτης τοποθετησης.
Το κακο ειναι οτι εχει υψηλες τιμες για κορεατικο με αποτελεσμα ο κοσμος να το αποφευγει.
Ειχα μιλησει με πωλητη της εδω για να τα αλλα δεν..... ..!εγω σε μια αναζητηση που εκανα για τα 225/55/17 hankook ventus prime 2 k115 Μονο ιδια τιμη δεν ειδα 157 το κομματι τα hankok 200 βαλε τα bridgestone 170 ευρω στην τετραδα , αυτο δεν ειναι πανω κατω ιδια τιμη.
http://www.elastika-online.gr/cgi-bin/r ... sowigan=So
http://www.elastika-online.gr/cgi-bin/r ... sowigan=So -
Ο χρήστης upoulikampia έγραψε:
Αυτα που φοραω ειναι τα yokohama geolandar 051 και ειναι λαστιχο για suv 90/10, υπαρχουν και τα yokohama geolandar 012 που ειναι 50/50 περιπου, αυτα που μπορει να ειναι αποκλειστικα για συμβατικα αυτοκινητα ειναι τα continental premium contakt τα οποια ομως φορανε πολλα απο τα Qashqai απο το εργοστασιο.
εγω καταλαβα πως φορας uniroyal rainsport απο αυτα που ειπες..
τα geolandar 012 εβαλε ενας γαματος λαστιχας στο qashqai της κοπελας μου 215/65/16 ενω αυτη το χρησιμοποιει μονο για να παει στο σχολειο που δουλευει και το αυτοκινητο δεν ειναι καν 4χ4..πως να μη νευριαζεις μετα
τη χρεωσε και 560Λάστιχα=Η μοναδική σου επαφή με το δρομο-πάντα καινούρια ,πάντα καλή επαφή..
Αλλά πείτε μου διαβάζοντας αυτό:
http://el.wikipedia.org/wiki/Κ�% ... F%8D%CE%BA
και ξεκινώντας με την τελευταία παράγραφο ότι δηλαδή στις χρήσεις λέει ότι η κύρια χρήση του είναι η κατασκευή ελαστικών αυτοκινήτου...Σκεφτείτε και πείτε μου ,μα πείτε μου..Εκτός του κάποια να γίνονται από τεχνιτό καοτσούκ τι άλλο 'μαγικό' μπορεί να κάνει κανείς ώστε να βγάζει καλύτερη γόμα... Εγώ ξέρω ας πούμε ότι τα μακαρόνια μπορείς να τα κάνεις τέρμα βρασμένα δηλαδή μαλακά, μισοβρασμένα δηλαδή ημίσκληρα και ελαφροβρασμένα δηλαδή σκληρά..κάποια απο αυτά τα λένε και αλά ντέντε
Εκτός από το σχελετό και την πυκνότητα του υλικού άντε και τα αυλάκια τί άλλο μπορεί να κάνει ένα συχρονο ελαστικό ακόμα καλύτερο..
Το ότι το καοτσούκ βγαίνει από την άπω ανατολή με κάνει να ξανασέφτομαι ποιο είναι τελικά καλύτερο ελαστικόστην κατασκευη του ελαστικου χρησιμοποιουνται και αλλα υλικα με σκοπο την ενισχυση του και την βελτιωση των ιδιοτητων του..αλλωστε το ελαστικο δεν ειναι ελαστομερες αλλα συνθετο υλικο
επισης το σημαντικοτερο ρολο παιζει η διαδικασια του βουλκανισμουνα φτιαξουμε λαστιχα εμεις οι ελληνες που ξερουμε τα παντα καλυτερα..απω ανατολη sucks
για το προηγουμενο σχετικα με τη hankook εχει μια απ'τις πιο συγχρονες μοναδες κατασκευης ελαστικων στον κοσμο στην ουγγαρια..
http://www.tyrepress.com/News/business_area/Manufacturing/17428.html
http://www.tyrepress.com/News/22632.htmlΔεν ξέρω πως να κάνω παράθεση στο δεύτερο ...
Ωραία , Ουγγαρία φτιάνονται τα Hankook ας πούμε.
Η πρώτη ύλη όμως από που έρχεται? Γιατί εάν ήμουν εισαγωγέας πάμφθηνης ποιότητας ψευτοκαοτσούκ (δε θέλω να δυσφημίσω κανέναν βάλτε όποια μάρκα θέλεται σαν πχ) θα κοιτούσα να εξοικονομήσω μεταφορικά έξοδα και θα έκανα ένα εργοστάσιο-ορμητήριο στην Ευρώπη φέρνοντας χύμα υλικό από μια πηγή... Και με την ασφάλεια παίζουμε? Ελπίζω όλοι αυτοί που είναι υπέυθηνοι για την εξέλιξη ελαστικών(για να μην πω γενικά αυτοκινήτων) να αγαπάνε το άθλημα και να οδηγούνε αυτοκίνητο... Γιατί αλλιώς ισχύει περίπου το ανέκδοτο: 'Το να πάει μια γυναίκα σε άνδρα γυναικολόγο είναι σα να πάει κάποιος το αυτοκίνητό του σε έναν μάστορα που δεν έχει αυτοκίνητο..'
Γιατί να μη φτιάξουμε δικό μας ελαστικο που πολύ σωστά είπατε? Εμείς δεν ξέρουμε συν τα παραπάνω και δε ζούμε καλύτερα στην ελληνική πραγματικότητα και στις ελληνικές συνθήκες? Τι κοινό έχουμε με τις συνθήκες Γερμανίας ας πούμε? Και αν βγάλουμε καλύτερα ελαστικά και μείνει 'εκτός' κάποιος ευρωπαικός ανταγωνιστής που βγάζει η χώρα του πολλά ελαστικα ας μείνει εκτός και μια μάρκα του? Τι να κάνουμε? Πως βγαίνουν πάντα εκτός οι δικές μας λιγοστές βιομηχανίες . Με πονάει που στο Κιλκίς το μέρος μου δυο στις δυο βιομηχανικές περιοχές αποδεκατίζονται..
Δε λέω να χουμε τρεις μαρκες ελαστικών, αλλά μια και καλή!
Μπορούμε! -
Ο χρήστης krotos έγραψε:
Ειχα μιλησει με πωλητη της εδω για να τα αλλα δεν..... ..!εγω σε μια αναζητηση που εκανα για τα 225/55/17 hankook ventus prime 2 k115 Μονο ιδια τιμη δεν ειδα 157 το κομματι τα hankok 200 βαλε τα bridgestone 170 ευρω στην τετραδα , αυτο δεν ειναι πανω κατω ιδια τιμη.
http://www.elastika-online.gr/cgi-bin/r ... sowigan=So
http://www.elastika-online.gr/cgi-bin/r ... sowigan=SoΚανε μια αναζητηση σε κινησιμες διαστασεις και θα διαπιστωσεις οτι εχουν μικρες διαφορες.
Οταν εγω δωσω προσφορα για χανκοοκ σε καποιον 210 ευρω και μου πει οτι βρηκε τα μπριζ 220 ευρω ,ε οπως καταλαβαινεις ειναι πολυ δυσκολο να τον πεισω να προτιμησει το κορεατικο.Σε ορισμενες διαστασεις τα χανκοοκ ειναι αισθητα πιο φθηνα αλλα σε κινησιμες δεν ειναι.Γιαυτον τον λογο και δεν θα δεις καταστηματα Χανκοοκ. -
Ο χρήστης akis_drive έγραψε:
....Γιατί να μη φτιάξουμε δικό μας ελαστικο που πολύ σωστά είπατε? Εμείς δεν ξέρουμε συν τα παραπάνω και δε ζούμε καλύτερα στην ελληνική πραγματικότητα και στις ελληνικές συνθήκες? Τι κοινό έχουμε με τις συνθήκες Γερμανίας ας πούμε? Και αν βγάλουμε καλύτερα ελαστικά και μείνει 'εκτός' κάποιος ευρωπαικός ανταγωνιστής που βγάζει η χώρα του πολλά ελαστικα ας μείνει εκτός και μια μάρκα του? Τι να κάνουμε? Πως βγαίνουν πάντα εκτός οι δικές μας λιγοστές βιομηχανίες . Με πονάει που στο Κιλκίς το μέρος μου δυο στις δυο βιομηχανικές περιοχές αποδεκατίζονται..
Δε λέω να χουμε τρεις μαρκες ελαστικών, αλλά μια και καλή!
Μπορούμε!Δεν μπορούμε.... θα μπορούσαμε αν αν αν ....
Δυστυχώς δεν μπορούμε για τους ίδιους λόγους που ισχύουν γενικά για τις περισσότερες ελληνικές βιομηχανίες, απλά δεν είναι ανταγωνιστικές. Και αυτοί οι λόγοι κρύβονται και πίσω από το κλείσιμο των εργοστασίων και τον αποδεκατισμό που αναφέρεις....
Οι λόγοι αυτοί είναι πολλοί, μερικοί είναι η διαφθορά, η γραφειοκρατία, η γενικότερη πολιτική ως προς τις εταιρείες και επενδύσεις αλλά και η ελλιπής μελέτη αγοράς και στησίματος, η τάση της αρπαχτής, οι λάθος τακτικές των συνδικάτων κλπ κλπ.
Μην νομίζεις ότι είναι εύκολο να φτιάξεις ανταγωνιστικό λάστιχο. Και με την ξενομανία μας δύσκολα θα βάζαμε λάστιχο ελληνικής κατασκευής παρά μόνο σαν αντίπαλο των κινέζικων. Θα έπρεπε να είναι τόσο καλό που να αναγνωριστεί έξω (δηλαδή τεράστια επένδυση και έξοδα προώθησης και διαφήμισης) για να τα δεχτούμε εδώ. Ποιος θα τολμήσει να βάλει τα λεφτά του για να το κάνει αυτό στην Ελλάδα..... κανένας λογικός άνθρωπος.... Ακόμα κι αν ήθελε να ανοίξει επώνυμο εργοστάσιο με έτοιμο όνομα και πελατεία πείτε μου γιατί να προτιμήσει την Ελλάδα;;;
Είμαστε όμως -
Δεν είμαστε εντελώς off... για ελαστικά μιλάμε.
Βασικά μάλλον εμείς οι Ελληνες (ή ελληνόφωνοι??) έχουμε πρόβλημα αυτοπεπήθησης... Δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε υποθετικό δικό μας δημιούργημα ,δεν μπορούμε το ένα δε μπορούμε το άλλο... στο τέλος θα κάτσουμε όλοι μαζί με μαζική κατάθλιψη χωρίς να κάνουμε τίποτα.. Από την άλλη με ευκολία μαλώνουμε μεταξύ μας.. Δεν ξέρω τι να πω? Παραγωγή ποτέ λοιπόν γιατί δεν μπορούμε ,δεν θέλουμε κλπ κλπ -
η υποτιθεμενη προσπαθεια μας για κατασκευη ελαστικων δεν απεχει πολυ απο την hankook........θελω να πω οτι οταν το 96' αγορασα καινουριο τοτε το accent φοραγε hankook και ομολογω οτι δεν τα γνωριζα
οι περισσοτεροι μου ειπαν σε πρωτη φαση να αλλαξω λαστιχα γιατι ...............
τα κρατησα 2 χρονια και ποτε δεν αντομετωπισα καποιο προβλημα
και ερχομαστε στο σημερα οπου ειναι κοινης αποδοχης και σε ορισμενα τεστ ''ιδιαιτερα συνιστωμενα''
οπως καταλαβαινετε θελει τολμη,χρημα και υπομονη........και οι κορεατες τα διαθετουν σε ολα τους τα προιοντα,γιατι οχι και εμεις;;;;;; -
Ο χρήστης Clockwork21R έγραψε:
Ψάχνομαι και εγώ σιγά-σιγά για νέο λάστιχο του Φόκους ΙΙΙ. Το κακό είναι πως έχουν αντιεμπορική διάσταση (215-50-17) στην οποία σκέφτομαι να μείνω και να μην πάω στα 225-45-17 τα οποία και είναι εντός ορίου, γιατί φοβάμαι πως και θα καίει περισσότερο αλλά και θα κοπανάει σε κάθε ανωμαλία αρκετά περισσότερο. Δυστυχώς με ένα πρόχειρο έλεγχο είδα ότι στην συγκεκριμένη (εργοστασιακή) διάσταση για καλό λάστιχο θέλω κανα 700άρι+. Για προτείνετε λοιπόν λύσεις.Κατά σειρά οι απαιτήσεις μου είναι:
- Κράτημα βρεγμένο (δείκτης A-C)
- Κράτηγμα στεγχό (δείκτης A-C)
- Οικονομία καυσίμου (δείκτης Β-C)
- Αντοχή
- Άνεση
- Θόρυβος
Κανείς?
-
Πρώτα από όλα άσε τους δείκτες και πιάσε τις πραγματικές συνθήκες. Δεύτερον, γιατί σε νοιάζει τόσο το βρεγμένο; Στο Λονδίνο ζεις;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πρώτα από όλα άσε τους δείκτες και πιάσε τις πραγματικές συνθήκες. Δεύτερον, γιατί σε νοιάζει τόσο το βρεγμένο; Στο Λονδίνο ζεις;Οι άθλιοι-γυαλί δρόμοι της Ελλάδας, προσθέτοντας τον παράγοντα βρεγμενοι σου λέει τίποτα?
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Είναι λάθος να συσχετίζουμε το κακό ελληνικό στεγνό με τα σχόλια για ξένο βρεγμένο καθώς είναι διαφορετικοί οι μηχανισμοί πρόσφυσης.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Είναι λάθος να συσχετίζουμε το κακό ελληνικό στεγνό με τα σχόλια για ξένο βρεγμένο καθώς είναι διαφορετικοί οι μηχανισμοί πρόσφυσης.Συμφωνώ εν μέρη, ότι δηλαδή στους άθλιους δρόμους μας τι να ψάχνουμε....αλλα τουλάχιστον ας έχουμε το καλύτερο δυνατό...μπας και βοηθήσει την ύστατη στιγμή.
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Πρώτα από όλα άσε τους δείκτες και πιάσε τις πραγματικές συνθήκες. Δεύτερον, γιατί σε νοιάζει τόσο το βρεγμένο; Στο Λονδίνο ζεις;
Οι άθλιοι-γυαλί δρόμοι της Ελλάδας, προσθέτοντας τον παράγοντα βρεγμενοι σου λέει τίποτα?
Απολύτως τίποτα! Εντελώς λάθος σύγκριση!
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Είναι λάθος να συσχετίζουμε το κακό ελληνικό στεγνό με τα σχόλια για ξένο βρεγμένο καθώς είναι διαφορετικοί οι μηχανισμοί πρόσφυσης.
Συμφωνώ εν μέρη, ότι δηλαδή στους άθλιους δρόμους μας τι να ψάχνουμε....αλλα τουλάχιστον ας έχουμε το καλύτερο δυνατό...μπας και βοηθήσει την ύστατη στιγμή.
Να ψάχνεις το στεγνό. Και ακόμα καλύτερα να ψάχνεις εμπειρίες με όσους έχουν ίδια λάστιχα στο μέρος σου σε συγκρίσιμα αυτοκίνητα. Αν και πάλι από αμάξι σε αμάξι παίζει... Μέγα μπέρδεμα τα λάστιχα γενικά!
-
Οι άθλιοι-γυαλί δρόμοι της Ελλάδας, προσθέτοντας τον παράγοντα βρεγμενοι σου λέει τίποτα?
Απολύτως τίποτα! Εντελώς λάθος σύγκριση!
Ότι πεις
-
Συμφωνώ εν μέρη, ότι δηλαδή στους άθλιους δρόμους μας τι να ψάχνουμε....αλλα τουλάχιστον ας έχουμε το καλύτερο δυνατό...μπας και βοηθήσει την ύστατη στιγμή.
Να ψάχνεις το στεγνό. Και ακόμα καλύτερα να ψάχνεις εμπειρίες με όσους έχουν ίδια λάστιχα στο μέρος σου σε συγκρίσιμα αυτοκίνητα. Αν και πάλι από αμάξι σε αμάξι παίζει... Μέγα μπέρδεμα τα λάστιχα γενικά!
Ναι ειναι μέγα μπέρδεμα όντως. Και φυσικά δεν ειναι εφικτό να βρω ανθρώπους με το ίδιο αμάξι με μένα, να οδηγούν όπως εγώ, στο/στα μέρη που οδηγώ εγώ, με τη μάρκα/τύπο/διάσταση ελαστικού που θέλω....far too many parameters!
Οπότε πάμε στο next best thing...δείκτες, γι αυτό βγήκαν, για ένα γενικό μπούσουλα.Sent from my Neo V using Tapatalk
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]