-
Για τα Nokian H εχει κανεις καμια γνωμη-εμπειρια; Σε σχεση με τα PC2 ; Βλεπω οτι ειναι πολυ δημοφιλη στους ταριφες...
-
Ο χρήστης arist2 έγραψε:
Παιδιά καμια πρόταση για λάστιχα?
έχω ένα volvo s40 1.6 με τα λάστιχα της μάνας του ακόμα
Pirelli P7 205/55/16 είναι πλέον παλιά 40.000 dot 5/05
θέλουν άλλαγμαΣαφώς και θέλουν άλλαγμα. Πες μας αν θες και πως σου φάνηκαν τα λάστιχα που φοράς μέχρι τώρα, ποια ήταν για σένα (με τις δικές σου εμπειρίες ανάγκες και στυλ οδήγησης) τα καλά τους και τα κακά τους και σε τί θα ήθελες κάποια αλλαγή ή βελτίωση. Εννοώ τομείς όπως θόρυβος, σταθερότητα, φρένα, άνεση, αντοχή σε κακουχίες (πεζοδρόμια, χωματόδρομους), διάρκεια σε χλμ, αίσθηση τιμονιού, πρόσφυση, συμπεριφορά σε στροφές, πόσο γρήγορα ζεσταίνονται, αν παραζεσταίνονται εύκολα και σαπουνιάζουν, πόσο φιλικά είναι στο όριο, βρεγμένο/στεγνό κλπ που δεν ιεραρχούν όλοι το ίδιο. Βοηθάει πολύ γιατί δεν υπάρχει το τέλειο λάστιχο για όλους, όλα κάτι έχουν να προσφέρουν και κάπου υστερούν. Αν και ενώ υπάρχουν μερικά λάστιχα που λόγω κάποιων ιδιαιτεροτήτων έχουν ενθουσιώδεις φίλους και φανατικούς εχθρούς για κάποια άλλα μπορεί να συμφωνούν υπέρ ή κατά οι περισσότεροι. Δυστυχώς τα διάφορα σχόλια και δοκιμές από sites γερμανικά ή αμερικάνικα δεν είναι ενδεικτικά των επιδόσεων στους ελληνικούς δρόμους. Για να αποφύγεις τη σύγχυση λοιπόν είναι πιο σημαντικό να σου πει τι παρατήρησε κάποιος που από P7 να έχει πάει σε κάποιο άλλο ή από κάποιο άλλο σε P7 παρά να λέμε όλοι γενικά για τα διάφορα λάστιχα.
-
@arist07:
Δεν ξέρω τι καπνό φουμάρουν τα λάστιχα που έγραψες, αλλά αν δεν έχουν ιδιαίτερα σπορτίφ προσανατολισμό τότε οι τιμές τους είναι λίγο τσιμπημένες.
Για τη διάσταση αυτή έχουν γενικά γραφεί καλά λόγια για Michelin Energy Saver (αν θες κάτι οικολογικό-οικονομικό-ανθεκτικό), Michelin Exalto 2, Continental PremiumContact 2 και Continental SportContact2.
-
Conti PC2 σε 205/55-16 => 380e είναι καλα?/πολλά?
-
Η καλύτερη τιμή που βρήκα ποτέ γι' αυτά ήταν 360 €.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Θυμάμαι ότι και ο Setright υποστήριζε μία τέτοια λύση για προσθιοκίνητο, ενώ και οι 4Τ έκαναν σχετικό τεστ με Ibiza και δεν διαπίστωσαν πουθενά κανένα πρόβλημα, ίσα ίσα βελτίωση.
Φιλαράκι, το ίδιο περιοδικό διαβάζουμε;
Κοίτα σύμπτωση...
-
Ο χρήστης arist2 έγραψε:
Παιδιά καμια πρόταση για λάστιχα?έχω ένα volvo s40 1.6 με τα λάστιχα της μάνας του ακόμα
Pirelli P7 205/55/16 είναι πλέον παλιά 40.000 dot 5/05
θέλουν άλλαγμα
τι μου προτείνεται
πείτε μου και τιμές???
ευχαριστώ
κάποιος λαστιχάς μου είπε και γι' αυτά
NS-2 205/55 R16 91V Προστασία Πλαισίου, CN 385e mazi me perastika/zigostaumiseis, poli kalo k ftino elastiko, einai dokimasmena k apo dika m atoma pou ta exoun valei, poli kala.
BRIDGESTONE Turanza ER 30 205/55 R16 91W BW, UZ 445e
FALKEN ZIEX ZE-912 205/55 R16 91V 420e
VREDESTEIN SPORTRAC 3 205/55 R16 91V 485eΥ.Σ μου είπαν για ΥΟΚΟΗΑΜΑ 450 MICHELIN 430 δε ρώτησα λεπτομέρειες???? εταιρείες όπως οι ΥΟΚΟΗΑΜΑ, ΤΟΥΟ, FULDA, είναι καλές???
Michelin Primacy HP, Exalto 2 και Conti PremiumContact2 για μένα. Ολα έως 400 ευρώ
- Μην γράφεις διπλά και τριπλά πόστ. Να χρησιμοποιείς την επεξεργασία όταν θέλεις να κάνεις αλλαγή
-
Παιδιά τώρα πήγα σε έναν λαστιχά Κατερίνη να ρωτήσω
μου έδωσε τις ακόλουθες τιμές για τη διάσταση 205/55/16
MICHELIN 380
CONTINENTAL 350
TOYO 400 ME ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ - ΑΝ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΑ Κ.Α
BRIGISTONE 350
GOODYEAR 350
PIRELLI 350ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΟ EINAI ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ????
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Conti PC2 σε 205/55-16 => 380e είναι καλα?/πολλά?Σ' ευτές τις τιμές θα παίξεις ίσως όχι πολύ πιο κάτω, μέχρι 450 το πολύ. Έχω την ίδια διάσταση με σένα και μόλις άλλαξα με Goodyear Efficient Grip (πολύ ευχαριστημένος, κάνε αν θέλεις ένα check και σ' αυτά). Είναι το οικονομο-οικολογικό της εταιρίας.
-
Ο χρήστης arist2 έγραψε:
Παιδιά τώρα πήγα σε έναν λαστιχά Κατερίνη να ρωτήσωμου έδωσε τις ακόλουθες τιμές για τη διάσταση 205/55/16
MICHELIN 380
CONTINENTAL 350
TOYO 400 ME ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ - ΑΝ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΑ Κ.Α
BRIGISTONE 350
GOODYEAR 350
PIRELLI 350ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΟ EINAI ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ????
Για ποιους τύπους ελαστικών σου έδωσε αυτές τις τιμές? Αν αναφέρθηκε στα Continental Premium Contact 2 και Efficient (Goodyear) είσαι πολύ καλά. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω, αλλά νομίζω πως οι τιμές του είναι αρκετά ικανοποητικές.
-
ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΕΝΑΣ ΛΑΣΤΙΧΑΣ
ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΟ ΜΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ 400 ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 205/55/16
ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΛΑΣΤΙΧΑ???
-
Μην γράφεις με κεφαλαία συνέχεια, είναι σα να φωνάζεις...
Το Toyo από μόνο του δε λέει και πολλά, για ποιο μοντέλο ελαστικών μιλάμε;
-
Ο χρήστης arist2 έγραψε:
ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΕΝΑΣ ΛΑΣΤΙΧΑΣΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΟ ΜΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ 400 ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 205/55/16
ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΛΑΣΤΙΧΑ???
+1 Στα Continental PC2
τα 2 χρόνια εγγύηση, μου ακούγετε σαν μάρκετιng τρικ.
το σημαντικότερο είναι τι ζητάς από ένα λάστιχο ... για να πάρεις το πιο κατάλληλο για σένα.
προσωπικά κρατώντας τα λάστιχα μου max 2 χρόνια 30-40 Κ.....
θέλω να έχει μαλακή γόμα
να μην κάνει πολύ θόρυβο
να έχει σαφές τιμόνι (σκληρό σκελετό) -
Και η Pirelli δίνει 2 χρόνια ή 20000km εγγύηση στα ελαστικά της.
-
Πάντως το '2 χρόνια εγγύηση' δεν είναι και κάτι τρομερά χρήσιμο αν ένα από τα ελαστικά πάθει τελειωτική βλάβη π.χ. στις 40.000 χλμ. Το καινούριο που θα σου δώσουν προς αντικατάσταση θα είναι, από μόνο του, μάλλον άχρηστο, λόγω της φθοράς των υπολοίπων. Θα πρέπει να αγοράσεις τουλάχιστον άλλο ένα, και, ορθότερα, άλλα τρία....
Θα μου πεις, απ' το τίποτα, κάτι είναι κ αυτό, εξοικονομείς τα ~80-90 € που κοστίζει το τεμάχιο. Ή, αν η βλάβη είναι επισκευάσιμη, εξοικονομείς το κόστος της επισκευής.
Και μιας περί επισκευών ο λόγος........αξίζουν τον κόπο τα 'μπαλώματα' και οι διάφορες επισκευές σε βάθος χρόνου ή το λάστιχο πρέπει να θεωρείται πλέον πιο επικίνδυνο απ' όσο ήταν προ βλάβης-μπαλώματος;
-
Καλησπέρα!
Είναι η πρώτη φορά που αλλάζω λάστιχα και αύριο θα πάω να πάω επιτέλους για αλλαγή. Επειδή δεν έχω ιδέα θα ήθελα αν μπορείτε να μου προτείνεται 2-3 λάστιχα σε διαστάσεις 205/55/16 γιατί δεν έχω κανένα γνωστό λαστιχά και μόνο ότι τους συμφέρει θα μου προτείνουν.
Δεν με ενδιαφέρει τόσο η τιμή όσο να προσφέρουν καλή πρόσφυση και να ζεσταίνονται σχετικά εύκολα μέσα στην πόλη.
Οι διαστάσεις που ψάχνω είναι αυτές που έχουν τα εργοστασιακά μου λάστιχα. Γενικά δεν θεωρείται καλή ιδέα να κοιτάξω και σε άλλες διαστάσεις σωστά;Το βράδυ που θα έχω χρόνο σκοπεύω να ρίξω αρκετό διάβασμα πάντως για να μην πάω στα τυφλά αύριο.
-
Διάβασε τις προηγούμενες 10-15 σελίδες αυτού του thread....πολύς λόγος γι' αυτή τη διάσταση, θα κατατοπιστείς επαρκέστατα..
Ερώτηση προς γνώστες: πριν κάποια χρόνια στα Praktiker κυκλοφορούσαν κάτι φτηνά κινέζικα αερόκλειδα που δούλευαν με ρεύμα 12V από τη μπαταρία του αυτοκινήτου και, κατά το μάλλον ή ήττον, έκαναν τη δουλειά τους..........τώρα νομίζω ότι έχουν εξαφανιστεί...
Ξέρετε που μπορούμε να βρούμε; Μιλάω για φτηνές λύσεις, όχι για τα επαγγελματικά που κοστίζουν μερικές/αρκετές εκατοντάδες ευρώ...
-
Αφού διάβασα αρκετά πράγματα που έχουν γραφτεί εδώ. Πήγα σε 4 λαστιχάδες για να δω τιμές και αν έχουν κάτι κι αυτοί να μου προτείνουν.
Ρώτησα κυρίως για τα michelin pilot exalto και continental premium contact.
Οι πιο μικρή τιμή που βρήκα για τα michelin ήταν 420 ευρώ και για τα continental 380. Τιμές με περαστικά, βαλβίδες κτλ. Τα continental σχεδόν όλοι μου είπαν ότι δεν τα θεωρούν καλά και μάλιστα ένας μου είπε ότι είναι χειρότερα και από τα energy που είχα ως τώρα(μου φαίνεται αδύνατον να υπάρχει χειρότερο λάστιχο από αυτό αλλά τεσπα).
Από τα λάστιχα που μου πρότειναν ήταν κάτι pirelli p7(440) και ένα toyo t1R(440).Εγώ λέω να πάω για exalto. Εσείς τι μου προτείνεται; Υπενθυμίζω ότι τα λάστιχα θα μπουν σε citroen c4 1600 με διαστάσεις 205/55/16.
-
Δεν υπάρχει καν σύγκριση.
Pilot Exalto 2.
(Μα καλά πόσες φορές τα έχω προτείνει στο παρόν θέμα?)
-
Ο χρήστης gRim έγραψε:
Οι πιο φτηνοί τιμή που βρήκα για τα michelin ήταν 420 ευρώ και για τα continental 380. Τιμές με περαστικά, βαλβίδες κτλ. Τα continental σχεδόν όλοι μου είπαν ότι δεν τα θεωρούν καλά και μάλιστα ένας μου είπε ότι είναι χειρότερα και από τα energy που είχα ως τώρα(μου φαίνεται αδύνατον να υπάρχει χειρότερο λάστιχο από αυτό αλλά τεσπα).
Από τα λάστιχα που μου πρότειναν ήταν κάτι pirelli p7(440) και ένα toyo t1R(440).Εγώ λέω να πάω για exalto. Εσείς τι μου προτείνεται; Υπενθυμίζω ότι τα λάστιχα θα μπουν σε citroen c4 1600 με διαστάσεις 205/55/16.
fucking lamers / loosers
εγω θα πω το αλλο, αν εισαι cool οδηγος τοτε continental
αν την ψαχνεις λιγο exalto....το σιγουρο ειναι οτι , οτι και να βαλεις παραπονεμενος δεν θα βγεις....
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]