-
Ο χρήστης gRim έγραψε:
χειρότερα και από τα energy που είχα ως τώρα(μου φαίνεται αδύνατον να υπάρχει χειρότερο λάστιχο από αυτό αλλά τεσπα).
Από τα λάστιχα που μου πρότειναν ήταν κάτι** pirelli p7**(440) και ένα toyo t1R(440).
.Ε ρε κάτι μπαγλαμάδες
Εάν δεν βρεις τα PE2 βάλε τα Premium Contact2, άριστα ελαστικά και τα 2 τους!
-
Και σε άλλο λαστιχάδικο μόλις είδαν το αμάξι μου λένε να βάλεις energy. Τους λέω ότι αυτό το λάστιχο και τσάμπα δε το ξαναβάζω. Και τους έδειξα πως έχουν γίνει σε 2 χρόνια( έχουν φύγει κομμάτια από παντού) και πριν 2 βδομάδες που έβρεχε έχασα το αμάξι στρίβωντας με 30χμ/ω!!
Δεν ξέρω τη γνώμη σας για αυτά τα λάστιχα αλλά τώρα και 2 μήνες έχουν ξεφύγει και πραγματικά αποφεύγω να οδηγώ. Ευτυχώς ή σήμερα ή δευτέρα θα τα έχω αλλάξει.Επίσης μου είπαν ότι τα premium contact είναι πολύ μαλακά(όπως τα energy ) και δεν θα κρατήσουν σαν τα exalto. Ισχύει; Γενικά ποιες είναι η διαφορές σε αυτά τα λάστιχα; Οι αποστάσεις που κάνω καθημερινά είναι γύρω στα 15 χμ και θέλω κάτι που να ζεσταίνεται γρήγορα.
Επίσης πρέπει να κοιτάξω και το δείκτη ταχύτητας αν πχ. επιλέξω exalto ή είναι κάτι στανταρ; Από κει που σκέφτομαι να βάλω τα λάστιχα είδα ότι είναι γύρω στους 5 μήνες παλιά. Να ζητήσω πιο καινούρια; -
Kαλό είναι να είναι μην είναι φρέσκα.
Από κει και πέρα, το premiumcontact2 είναι ένα εξαιρετικό all-around λάστιχο.
-Δουλεύει κρύο, δεν θέλει ιδιαίτερο ζέσταμα. Το καλοκαίρι αν πιέσεις αρκετά και συνεχόμενα σε στροφές, σαπουνιάζει αρκετά.
-Μαλακό πλαινό, ήσυχο στην κύλιση
-Πάρα πολύ καλό στη βροχή
-Φθείρεται σε σχέση με τα energy. Σε 2 χρόνια και κάτι λιγότερο από 50k χιλιόμετρα τα λάστιχα τα άλλαξα γιατί σε λίγο θα είχα φτάσει στους δείκτες φθοράς.Το exalto τώρα, μοιάζει αρκετά με το conti ως προς την φιλικότητα. Και αυτό δουλεύει υποδειγματικά κρύο, ενώ όταν ζεσταθεί είναι ποίημα.
Σε κύλιση κάνει περισσότερο θόρυβο μάλλον (και λέω μάλλον γιατί εγώ από 195 των conti πηγα σε 205 στα exalto) και έχει σαφώς σκληρότερο σκελετό. Όλως περιέργως το αμάξι κοπανάει λιγότερο τώρα.
Στην βροχή δεν ξέρω, ακόμα δεν το έχω δοκιμάσει.
Θεωρητικά πάντως, και αυτό θα φθαρεί αρκετά.Άμεσα συγκρίσιμα δεν είναι μεταξύ τους, πιο πολύ σε ανταγωνιστή φέρνει το primacy της michelin.
-
Στο αυτ/το της υπογραφής με τα προηγούμενα ζαντολάστιχα (Conti PC2) σε 205/55/R16, μετά από 15000Κμ είχα πολύ καλές εντυπώσεις, πάντα σε Γερμανικούς δρόμους.
Το πέλμα είχε φτάσει τα 6mm κατά Μ.Ο (εμπρός 6.2mm, πίσω 5.8mm) και θεωρώ καλή τη φθορά αυτή. Στο βρεγμένο πολύ καλή πρόσφυση, all round είναι πολύ καλό και εάν δεν ήταν και RFT, θα ήταν πιο αθόρυβο.
-
Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια. Νόμιζα ότι είναι προτιμότερο να είναι όσο πιο φρέσκα γίνεται τα λάστιχα.
Για τα primacy δε έψαξα να δω τι παίζει ίσως τα δω κι αυτά αλλά μάλλον πως καταλήγω σε exalto.Ίσως είναι βλακεία αυτό που ρωτώ αλλά από περιέργεια ένα λάστιχο σαν το exalto και για μία συγκεκριμένη διάσταση βγαίνει μόνο σε ένα δείκτη ταχύτητας ή μπορείς να διαλέξεις;
-
Συχνά κάποιο μοντέλο μπορεί στην ίδια διάσταση να βγαίνει από διάφορες χώρες σε διάφορους δείκτες ταχύτητας, traction, θερμοκρασίας, φθοράς, φορτίου και με ή χωρίς διάφορα ενδεικτικά έγκρισης από κατασκευαστές και προστασίας από πεζοδρόμιο.
Το πιο σωστό είναι να δεις σε καταλόγους της michelin για το συγκεκριμένο μοντέλο σε τι βγαίνει.
Βέβαια το ότι βγαίνει δεν σημαίνει ότι μπορείς εύκολα αν το ζητήσεις να στο βρούνε και να στο φέρουνε. Από την άλλη αξίζει να δοκιμάσεις! -
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
χειρότερα και από τα energy που είχα ως τώρα(μου φαίνεται αδύνατον να υπάρχει χειρότερο λάστιχο από αυτό αλλά τεσπα).
Από τα λάστιχα που μου πρότειναν ήταν κάτι** pirelli p7**(440) και ένα toyo t1R(440).
.Ε ρε κάτι μπαγλαμάδες
Εάν δεν βρεις τα PE2 βάλε τα Premium Contact2, άριστα ελαστικά και τα 2 τους!
μάλλον από τα conti δεν έχουν μεγάλο περιθώριο κέρδους .....
-
@gRim: Exalto και από εμένα.
Η τιμή που σου δώσαν για το Pirelli P7 (παραβλέποντας ότι δεν πρόκειται για κανένα φοβερό λάστιχο) είναι εξωφρενική. Με λιγότερα χρήματα (~380 € τα είχα βρει εγώ κάποτε) μπορείς να βρεις Pirelli Zero Rosso, που είναι λάστιχο επιδόσεων - έχει βέβαια άλλα κουσουράκια απ' ότι έχει αναφερθεί (απαιτείται ζέσταμα για να τα ν(ο)ιώσεις καλά).
Για τον δείκτη ταχύτητας, δε νομίζω ότι έχεις λόγο να πας σε δείκτη μεγαλύτερο από V (=240 km/h) αφού το αυτοκίνητό σου τέτοια ταχύτητα ούτως ή άλλως δεν πιάνει..
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
@gRim: Exalto και από εμένα.Η τιμή που σου δώσαν για το Pirelli P7 (παραβλέποντας ότι δεν πρόκειται για κανένα φοβερό λάστιχο) είναι εξωφρενική. Με λιγότερα χρήματα (~380 € τα είχα βρει εγώ κάποτε) μπορείς να βρεις Pirelli Zero Rosso, που είναι λάστιχο επιδόσεων - έχει βέβαια άλλα κουσουράκια απ' ότι έχει αναφερθεί (απαιτείται ζέσταμα για να τα ν(ο)ιώσεις καλά).
Για τον δείκτη ταχύτητας, δε νομίζω ότι έχεις λόγο να πας σε δείκτη μεγαλύτερο από V (=240 km/h) αφού το αυτοκίνητό σου τέτοια ταχύτητα ούτως ή άλλως δεν πιάνει..
Χαχαχα τα p7 μου είπαν ότι τα είχαν σε προσφορά στα 440 ευρώ μέχρι τέλος του μήνα και συ μου λες ότι τα είχες βρει στα 380...ότι να ναι.
Βασικά έλεγα να βρω σε δείκτη μικρότερο από V για να ζεσταίνονται πιο εύκολα αν όντως ισχύει ότι ο δείκτης επηρεάζει τη θερμοκρασία.
-
Όχι, εγώ σου λέω ότι βρήκα τα Pirelli Zero Rosso με 380 €. Τα P7 έπρεπε να είναι ακόμη πιο φτηνά, καθώς είναι παλιό μοντέλο, κακό πλέον λάστιχο, χειρότερο από Exalto, Premium Contact, Sport Contact, οτιδήποτε. Ίσως και το Energy να είναι καλύτερο. Ο διάδοχος του P7 είναι το P7 Cinturato, προφανώς καλύτερο λάστιχο, αλλά δεν ξέρω αν έχει έρθει ακόμη στην ελληνική αγορά...εσένα σου είπαν για P7 ή P7 Cinturato;
Ενδεικτικά από τεστ 4Τ (Απρίλιος 2009)
Απόσταση ακινητοποίησης από 60 km/h
P7: 15,81m
Pirelli Zero Rosso: 13,84 mΑκινητοποίηση από 80 km/h
P7: 28,3 m
Pirelli Zero Rosso: 24,08mΓια το αν ο δείκτης επηρεάζει τον χρόνο 'ζεστάματος' οι απόψεις διίστανται...
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Ο διάδοχος του P7 είναι το P7 Cinturato, προφανώς καλύτερο λάστιχο, αλλά δεν ξέρω αν έχει έρθει ακόμη στην ελληνική αγορά...Έχει έρθει, το έχω δει.
-
Ο χρήστης gRim έγραψε:
@gRim: Exalto και από εμένα.
Η τιμή που σου δώσαν για το Pirelli P7 (παραβλέποντας ότι δεν πρόκειται για κανένα φοβερό λάστιχο) είναι εξωφρενική. Με λιγότερα χρήματα (~380 € τα είχα βρει εγώ κάποτε) μπορείς να βρεις Pirelli Zero Rosso, που είναι λάστιχο επιδόσεων - έχει βέβαια άλλα κουσουράκια απ' ότι έχει αναφερθεί (απαιτείται ζέσταμα για να τα ν(ο)ιώσεις καλά).
Χαχαχα τα p7 μου είπαν ότι τα είχαν σε προσφορά στα 440 ευρώ μέχρι τέλος του μήνα και συ μου λες ότι τα είχες βρει στα 380...ότι να ναι.
Βασικά έλεγα να βρω σε δείκτη μικρότερο από V για να ζεσταίνονται πιο εύκολα αν όντως ισχύει ότι ο δείκτης επηρεάζει τη θερμοκρασία.
Εγώ έβαλα τα Exalto 2 με δείκτη V πριν μια εβδομάδα 400ε στον Κυριαζή στο ποτάμι. Δεν πιστεύω πως υπάρχει σύγκριση με τα P7
@drdine και εγώ παρατήρησα λίγο παραπάνω θόρυβο κύλισης καθώς και πoλύ λιγότερο κοπάνημα σε σχέση με τα παλιά Primacy
-
http://www.hankooktire-eu.com/fileadmin ... evo_08.pdf
εδω έχει ένα συγκριτικό για 225/45-17
-
μάλλον από τα conti δεν έχουν μεγάλο περιθώριο κέρδους .....[/quote]
Όχι μάλλον. Πιστεύω σίγουρα. Τα έχω 42000 χμ και από φθορά κρατάνε ακόμη, άλλο αν θα τα αλλάξω προσεχώς για ασφάλεια. Σαν λάστιχα, τα θεωρώ κορυφαία εκτός από λάσπη. Στη βροχή είναι πολύ καλά.
-
goodyear efficientgrip 400 euro
dunlop fast 400
michelin seven 400CONDINEDAL EcO3 380EYRO.
MICHELIN SILVER 380
UNIROYAL EXPERT 350τι προτείνετε....????
-
michelin seven
michelin silverυπάρχουν αυτά τα μοντέλα ?
επιλέγοντας ΜΟΝΟ από αυτά που
παράθεσες, θα αγόραζα τα uniroyal rain expert -
να συνοψίσω λοιπόν
καλά λάστιχα είναι
continental premium contact 2
pirelli p7 cinturato
michelin pilot exalto 2
goodyear efficient grip
uniroyal rain expert -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
michelin seven
michelin silverυπάρχουν αυτά τα μοντέλα ?
επιλέγοντας ΜΟΝΟ από αυτά που
παράθεσες, θα αγόραζα τα uniroyal rain expertΜηπως ειναι 'saver'?
-
μαλλον είναι saver και έγραψε silver
-
Ο χρήστης arist2 έγραψε:
goodyear efficientgrip 400 euro (ECO)
dunlop fast 400
michelin saver 400 (ECO)CONDINEDAL EcO3 380EYRO. (ECO)
MICHELIN saver 380 (ECO)
UNIROYAL EXPERT 350τι προτείνετε....????
καλύτερα να βάλεις κάτι που δεν είναι οικολογικό (ECO) ...
όσοι είχαν δοκιμάσει στο παρελθόν τα energy, με καταλαβαίνουν.
Τώρα βέβαια λένε ότι έχουν γίνει πρόοδοι ... αλλά όποιος καεί με το χυλό φυσάει και το γιαούρτι
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]