-
Γεια σασ πρωτη φορα γραφω στο FORUM, θελω τη γνωμη σασ για ελαστικα σε LEON tsi 1.8 [ 225/45/17 ]οδηγο ενδιαμεσα, νορμαλ και σπορ οδηγιση, τωρα φοραω τα BRIDGESTONE POTENZA RE 050A 91W τα εχω 40.000χλμ.1,8 μηνεσ, το μονο ασχιμο εχουν αρκετο θοριβο θα ηθελα λιγοτερο θοριβο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την βοηθεια.
-
Ο χρήστης CATERPILLAR έγραψε:
Γεια σασ πρωτη φορα γραφω στο FORUM, θελω τη γνωμη σασ για ελαστικα σε LEON tsi 1.8 [ 225/45/17 ]οδηγο ενδιαμεσα, νορμαλ και σπορ οδηγιση, τωρα φοραω τα BRIDGESTONE POTENZA RE 050A 91W τα εχω 40.000χλμ.1,8 μηνεσ, το μονο ασχιμο εχουν αρκετο θοριβο θα ηθελα λιγοτερο θοριβο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την βοηθεια.dunlop sp sport maxx gt
ή
Goodyear eagle f1 assymetric 2Θεωρούνται από τα κορυφαία (μαζί με άλλα - απλά εγώ αυτά ξεχωρίζω).
Προσωπικά στο Α3 sportback 1.8TFSI μου (που έχει διάσταση ελαστικων 225/40/18), φοράω τα πρώτα (dunlop) από το Φεβρουάριο και με έχουν εκπλήξει ευχάριστα. Τα φοράω λίγο καιρό οπότε είμαι κάπως συγκρατημένος στις 'δηλώσεις'.
Πριν είχα πάνω στο αμάξι ως πρώτη τοποθέτηση (από το εργοστάσιο δηλαδή) τα RE050A (αυτά που φορούσες κι εσύ), μετά έβαλα τα Pirelli Pzero Rosso και τώρα έχω τα dunlop.
ΥΓ: Τα RE050A θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω στην καλύτερη περίπτωση 'μέτρια' και γι' αυτό τα άλλαξα μέσα σε 1 έτος από την αγορά του οχήματος. Να σε προλάβω (για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις) και να πω ότι τα πρώτα λάστιχα (RE050A) είχαν παρόμοια βδομάδα παραγωγής με το αμάξι μου (το οποίο ήρθε κατόπιν 'ειδικής' παραγγελίας), οπότε δεν κάηκαν τα λάστιχα στον ήλιο ενώ το αμάξι καθόταν στη μάντρα μέχρι να πουληθεί.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ΥΓ: Τα RE050A θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω στην καλύτερη περίπτωση 'μέτρια' και γι' αυτό τα άλλαξα μέσα σε 1 έτος από την αγορά του οχήματος. Να σε προλάβω (για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις) και να πω ότι τα πρώτα λάστιχα (RE050A) είχαν παρόμοια βδομάδα παραγωγής με το αμάξι μου (το οποίο ήρθε κατόπιν 'ειδικής' παραγγελίας), οπότε δεν κάηκαν τα λάστιχα στον ήλιο ενώ το αμάξι καθόταν στη μάντρα μέχρι να πουληθεί.
Μαλλον δε τα ζεστανες ποτε, ή δε συνεργαζονται καλα με το στησιμο του Α3... Συνηθως παιρνουν καλες κριτικες απ' ολους και εγω που τα εχω δει εν δρασει, ειναι κορυφαια ΟΤΑΝ ζεσταθουν.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Μαλλον δε τα ζεστανες ποτε, ή δε συνεργαζονται καλα με το στησιμο του Α3... Συνηθως παιρνουν καλες κριτικες απ' ολους και εγω που τα εχω δει εν δρασει, ειναι κορυφαια ΟΤΑΝ ζεσταθουν.
η αλήθεια είναι ότι δε ζεσταίνονταν σχεδόν με τίποτα. Μου είχε κάνει εντύπωση ότι βγήκα εθνική, δεν πήγαινα με τα όρια , διένυσα 145km (για να φτάσω στο χωρίο μου), κατεβαίνω, πιάνω το λάστιχο και ήταν απλώς ελαφρυά ζεσταμένο το καλοκαίρι (ενώ το χειμώνα ήταν σχεδόν παγωμένο). Το είχα κιόλας μετρήσει με ψηφιακό θερμόμετρο αλλά δε θυμάμαι να σου πω. Πάντως ήταν εκτός φάσματος ιδανικής λειτουργίας.
Όσες ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ φορές το ζέστανα (όπου πραγματικά το προσπάθησα κάνοντας αρκετές 'ταρζανιές'), ναι, ήταν 'βεντούζα'. Όμως τι να το κάνω όταν στο 95 % των περιπτώσεων (για να μην πω παραπάνω και φανώ υπερβολικός) το λάστιχο δε λειτουργούσε σωστά.
Για το μέσα στην Αθήνα, δεν το συζητώ. Το Anti-spin ήταν το αγαπημένο μου λαμπάκι στο καντράν και χωρίς προσπάθεια.
Από τα reviews που διαβάζω, έχω αρχίσει να πιστεύω ότι εγώ μάλλον φορούσα άλλο λάστιχο.
Πέραν της πλάκας όμως, μάλλον το συγκεκριμένο ελαστικό δεν λειτουργεί καλά με το στήσιμο του Α3.ΥΓ: τα χάρισα μετά από 1 χρόνο περίπου σε ένα παλικάρι που έβαλε στο Α3 του 18άρες ζάντες (για να μην βάζει εκείνη την ώρα και λάστιχα μιας και δεν 'έβγαινε') και ησύχασα.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
η αλήθεια είναι ότι δε ζεσταίνονταν σχεδόν με τίποτα. Μου είχε κάνει εντύπωση ότι βγήκα εθνική, δεν πήγαινα με τα όρια , διένυσα 145km (για να φτάσω στο χωρίο μου), κατεβαίνω, πιάνω το λάστιχο και ήταν απλώς ελαφρυά ζεσταμένο το καλοκαίρι (ενώ το χειμώνα ήταν σχεδόν παγωμένο). Το είχα κιόλας μετρήσει με ψηφιακό θερμόμετρο αλλά δε θυμάμαι να σου πω. Πάντως ήταν εκτός φάσματος ιδανικής λειτουργίας.
Όσες ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ φορές το ζέστανα (όπου πραγματικά το προσπάθησα κάνοντας αρκετές 'ταρζανιές'), ναι, ήταν 'βεντούζα'. Όμως τι να το κάνω όταν στο 95 % των περιπτώσεων (για να μην πω παραπάνω και φανώ υπερβολικός) το λάστιχο δε λειτουργούσε σωστά.
Για το μέσα στην Αθήνα, δεν το συζητώ. Το Anti-spin ήταν το αγαπημένο μου λαμπάκι στο καντράν και χωρίς προσπάθεια.
Από τα reviews που διαβάζω, έχω αρχίσει να πιστεύω ότι εγώ μάλλον φορούσα άλλο λάστιχο.
Πέραν της πλάκας όμως, μάλλον το συγκεκριμένο ελαστικό δεν λειτουργεί καλά με το στήσιμο του Α3.ΥΓ: τα χάρισα μετά από 1 χρόνο περίπου σε ένα παλικάρι που έβαλε στο Α3 του 18άρες ζάντες (για να μην βάζει εκείνη την ώρα και λάστιχα μιας και δεν 'έβγαινε') και ησύχασα.
Ε ναι... δεν ειναι υποχρεωτικο επειδη ενα λαστιχο ειναι κορυφαιο σε καποια μοντελα, να ειναι αντιστοιχα καλο σε καποια αλλα... παιζουν απειρα πραγματα ρολο!!!
Παντως γενικα το 'προφιλ' των 050Α ειναι αυτο... Και πιστευω οτι για την σαπουνοποιημενη ασφαλτο της Αθηνας δεν ταιριαζουν... Κανενα Bridgestone για να λεμε την αληθεια... Ουτε τα πολιτικα ER300 που εχω την ατυχια να φοραω. -
την κατευθυντικοτητα και πληροφοριση που σου δινουν τα 050Α λιγα λαστιχα την πλησιαζουν........
για τα λοιπα μαλλον φταινε οι δρομοι μας,με 0% ποσοστο τριβης που εχουν -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
για τα λοιπα μαλλον φταινε οι δρομοι μας,με 0% ποσοστο τριβης που εχουν
Πολυ εβαλες κοψε κατι... το 0% φανταζει ουτοπια!
-
Μιας και τα φοραει απο μαμα το Α5, τα RE050A συμφωνω με Καβουρα.Μου φαινονται πολυ μετρια και θορυβωδη.Οντως ζεσταινονται πολυ δυσκολα.
Το θεμα ειναι οτι και σε cayman S που τα φορουσε απο μαμα παλι τις ιδιες μετριες εντυπωσεις αφησαν .Εγιναν πολυ γρηγορα αλλαγη σε pilot sport και η διαφορα ηταν εμφανεστατη,οχι μονο σε ελληνικους δρομους αλλα και σε γαλλικους. -
Ο χρήστης ababa641 έγραψε:
'johnkyr' που τα έχεις βρει τα premium contact 5, η αντιπροσωπία δεν τα έχει φέρει ακόμη...
ισχύει αυτό που λένε για τα οικολογικά οτι δεν θα έχουν τα ίδια κρατήματα με τα άλλα?
παιδια είμαι απο επαρχία, γι'αυτό ίσως και αυτές οι τιμές. αν έχετε καποιον με καλύτερες τιμες σας παρακαλώ στείλτε μου έστω με π.μ.
σας ευχαριστώ!τα έχω βάλει σε διάσταση 205/55/16 91W (δεν ξέρω αν δεν τα έχουν φέρει στη διάσταση σου ακόμα). πριν φόραγα exalto2 205/55/16 91V. Τα continental δείχνουν να είναι παντού καλύτερα, ειδικά σε φρενάρισμα, αλλά σίγουρα δεν σε εμπνέουν να πιέσεις πέραν των ορίων λόγω μαγουλιάσματος. Τα exalto2 έχουν σταματήσει να παράγονται από τον 8/2009 .... οπότε αν αποφασίσεις να τα βάλεις, 680Ε δες την ημ κατασκευής.
-
Εχει άποψη κανείς για τα αμερικάνικα Cooper ?
http://www.car.gr/parts/view/2226918/ -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
http://www.car.gr/parts/view/2226918/Αν ειναι αυτα http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Cooper/Zeon-2XS.htm μαλλον δεν ειναι οτι καλυτερο Προταση: hankook K110, ο sinanai τα ειχε κι ειχε μεινει ευχαριστημενος απ'οτι θυμαμαι. Κι απο τιμη καλα τα βλεπω http://www.elastika-mitoglou.gr/en/Tyre ... 40/18.html
-
Αν πάω από 175/65/14 σε 185/65/14 σε bravo 99 mont 82ps θα έχω πρόβλημα στις επιδόσεις; Από μαμά φορούσε 165/65/14
-
καλυτερα να πας σε 185/60 γιατι θα εχεις μικροτερη μεταβολη και θα μπορεις να βρεις περισσοτερα+ φθηνοτερα λαστιχα
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Αν πάω από 175/65/14 σε 185/65/14 σε bravo 99 mont 82ps θα έχω πρόβλημα στις επιδόσεις; Από μαμά φορούσε 165/65/14Κάπου πρέπει να λέει στο αυτοκίνητο για τις διαστάσεις που μπορείς να βάλεις σαν πιο φαρδιά λύση. Αν γράφει για 185 τοτε θα πας 185/60/14
Sent from my U20i using Tapatalk 2
-
'johnkyr' τα continental premium contact 5 δυστυχώς δεν τα έχει κανένας εδώ στην περιοχή μου, οπότε ή πάω για τα premium contact 2 τα οποια τα βρήκα 400€ ή για τα hankook Ventus Prime 2 K115 (380€) μιας και διάβασα καλά σχόλια εδώ μέσα και μου τα πρότεινε και ο λαστιχάς.
-
Ο χρήστης ababa641 έγραψε:
'johnkyr' τα continental premium contact 5 δυστυχώς δεν τα έχει κανένας εδώ στην περιοχή μου, οπότε ή πάω για τα premium contact 2 τα οποια τα βρήκα 400€ ή για τα hankook Ventus Prime 2 K115 (380€) μιας και διάβασα καλά σχόλια εδώ μέσα και μου τα πρότεινε και ο λαστιχάς.Βάλε τα PremiumContact 2 και θα μείνεις ΥΠΕΡευχαριστημένος !
-
Ρώτησα και για τα Hankook Ventus V12 Evo K110 στα 350€ αλλά νομίζω οτι βγαίνουν απο δείκτη ταχύτητας V και πάνω, οπότε δεν ξέρω αν θα κάνουν για το ibiza... πάντως οι κριτικές γι'αυτά τα λάστιχα είναι πολύ καλές.
-
195/55 16 τι προτεινεται?
Με ενδιαφερει ανεση, να μην κοπαναει οσο γινεται στις λακουβες!Conti prem contact2 ελεγα ειναι αρκετα τα λεφτα, καμια αλλη γνωμη?
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
http://www.car.gr/parts/view/2226918/Αν ειναι αυτα http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Cooper/Zeon-2XS.htm μαλλον δεν ειναι οτι καλυτερο Προταση: hankook K110, ο sinanai τα ειχε κι ειχε μεινει ευχαριστημενος απ'οτι θυμαμαι. Κι απο τιμη καλα τα βλεπω http://www.elastika-mitoglou.gr/en/Tyre ... 40/18.html
Στην ίδια τιμή παίζουν και τα Continental που τα προτιμώ.
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Conti ... tact-5.htm608€ έναντι 572€
μάλλον προς τα Conti θα πάω.
-
Ωραιο ελαστικο το SC5.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]