-
Καλησπέρα
Θα ήθελα να παραθέσω τις μέχρι στιγμής εντυπώσεις μου από τα λάστιχα του αυτοκινήτου μου:
Goodyear EfficientGrip, διάσταση 195/65/15.
Τοποθετήθηκαν πριν 16 μήνες σε ένα Honda FR-V 1.7. Διανυθέντα χιλιόμετρα 18000.
Εντυπώσεις: Πολύ καλές Τα λάστιχα κρατάνε καλά σε όλες τις συνθήκες (βρεγμένο, στεγνό), φρενάρουν καλά και είναι σχετικά αθόρυβα. Επίσης δεν έχουν παρουσιάσει αξιοσημείωτα σημάδια φθοράς, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουν μεγάλη διάρκεια. Πρέπει να σημειώσω όμως ότι τα περισσότερα χιλιόμετρα έγιναν σε 'οικογενειακούς' ρυθμούς σε επαρχιακούς δρόμους.
Νομίζω ότι αν παράγονται ακόμη, αποτελούν μια καλή επιλογή για κάοποιον που δεν έχει ειδικές απαιτήσεις... -
Ο χρήστης hondkyr έγραψε:
Καλησπέρα
Θα ήθελα να παραθέσω τις μέχρι στιγμής εντυπώσεις μου από τα λάστιχα του αυτοκινήτου μου:
Εντυπώσεις: Πολύ καλές Τα λάστιχα κρατάνε καλά σε όλες τις συνθήκες (βρεγμένο, στεγνό), φρενάρουν καλά και είναι σχετικά αθόρυβα. Επίσης δεν έχουν παρουσιάσει αξιοσημείωτα σημάδια φθοράς, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουν μεγάλη διάρκεια. Πρέπει να σημειώσω όμως ότι τα περισσότερα χιλιόμετρα έγιναν σε 'οικογενειακούς' ρυθμούς σε επαρχιακούς δρόμους.
Νομίζω ότι αν παράγονται ακόμη, αποτελούν μια καλή επιλογή για κάοποιον που δεν έχει ειδικές απαιτήσεις...Αυτά τα Efficient Grip είναι τα ίδια με αυτά που φοράνε και τα επιβατικά, ή διαφορετικά;
-
Τι εννοείς? Για επιβατηγά είναι...
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
για 185/55/14 τι προτεινετε?Continental Premium Contact 2 για αυτή την διάσταση
-
ποσο εχουνε?
-
Ο χρήστης fabil έγραψε:
Σε τι διάσταση τα έβαλες;195/45/16 84W
Nickolas, τα Exalto πολύ καλά και αυτά, απλά όχι για τα πολλά πολλά G. Μόλις σκλήρυνα το αμάξι στα δυνατά στριψίματα μου μαγούλιαζαν ακόμα κ με 2.5 μπαρ πίεση. Δεν ήταν για τέτοια πράγματα. ΑΛΛΑ:
Τρομερή αφασία στις εναλλαγές βρεγμένου στεγνού, αθόρυβα, αρκετά ανθεκτικά, καλό φρένο και κυρίως καλή πληροφόρηση και 'ζωντάνεμα' του τιμονιού στις μικρές αλλαγές πορείας.
-
Τα λάστιχα και η ανάρτηση πρέπει να ταιριάζουν για την καλύτερη συνεργασία. Σε σκληρές χαμηλωμένες αναρτήσεις ταιριάζουν πχ τα ημισλίκ ή γενικά τα πιο σκληρά ελαστικά τα οποία θα λειτουργούν λάθος σε μια μαλακιά, χαλαρή ανάρτηση με μεγάλες κλίσεις.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλησπέρα
Νομίζω ότι αν παράγονται ακόμη, αποτελούν μια καλή επιλογή για κάοποιον που δεν έχει ειδικές απαιτήσεις...Αυτά τα Efficient Grip είναι τα ίδια με αυτά που φοράνε και τα επιβατικά, ή διαφορετικά;
Για τους οικογενειακους ρυθμους που λεει ο hondkyr τον πρώτο εναμιση χρονο μεχρι να ξεραθουν δηλαδή Αλεξανδρε μια χαρα λαστιχα ειναι
Τωρα γι αυτους που θελουν κι άλλου τυπου χρήση οκ δεν κανουν για κανενα λογο -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
ποσο εχουνε?Νομίζω πως είναι ακριβή η διάστασή σου, κανένα 350άρι πρέπει να είναι
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Τρελάθηκες άνθρωπέ μου; Με την ζωή σου θα παίξεις για 200€;
Tι ειναι ρε φιλε τα 200€? δραχμες? Μισο μηνιατικο ειναι....εκτος αν τα κοβεις απο καναν τοιχο
Εχετε ξεφυγει?Φυσικα και θα τα βαζα τουλαχιστον για κανα χρονο....μετα αν ειχα θα τα εβγαζα για κατι καλυτερο....απ το να εχω καραφλα ''premium'', χιλιες φορες φρεσκα κινεζικα!!
200Ε παραπάνω για κάτι που θα το κρατήσεις τουλάχιστον 2 χρόνια είναι πολλά;
8.5Ε το μήνα;
Είναι πολλά για το μοναδικό πράγμα στο αυτοκίνητο που έρχεται σε επαφή με το δρόμο;
Λάθος προτεραιότητες έχετε κάποιοι. -
Ο χρήστης fabil έγραψε:
θα αλλάξω τα πολυφορεμένα Toyo proxes T1R.Έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από το ελαστικό μιας και το έχω επιλέξει 2 φορές.Συνολικά και τα τις** 2 τετράδες **έχω κάνει ~130000χλμ.Εβαλες ενα παραπανω μηδενικο ετσι;
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Λάθος προτεραιότητες έχετε κάποιοι.Δεν είναι κατ' ανάγκη θέμα προτεραιοτήτων. Με τη σημερινή κατάσταση, όχι 200, αλλά ούτε 50 ευρώ δεν περισσεύουν σε πολύ κόσμο. Είστε τυχεροί όσοι δεν το έχετε νιώσει ακόμα στο πετσί σας και μακάρι να μην το νιώσετε.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Λάθος προτεραιότητες έχετε κάποιοι.Δεν είναι κατ' ανάγκη θέμα προτεραιοτήτων. Με τη σημερινή κατάσταση, όχι 200, αλλά ούτε 50 ευρώ δεν περισσεύουν σε πολύ κόσμο. Είστε τυχεροί όσοι δεν το έχετε νιώσει ακόμα στο πετσί σας και μακάρι να μην το νιώσετε.
Εγώ πάντως επέλεξα να αφήσω σε χειρότερη κατάσταση άλλα πράγματα στο αμάξι για να έχω λάστιχα και φρένα έτσι ώστε την κρίσιμη στιγμή να μην πέσω πάνω σου ή πάνω σε κανέναν άλλον.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
θα αλλάξω τα πολυφορεμένα Toyo proxes T1R.Έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από το ελαστικό μιας και το έχω επιλέξει 2 φορές.Συνολικά και τα τις** 2 τετράδες **έχω κάνει ~130000χλμ.
Εβαλες ενα παραπανω μηδενικο ετσι;
Ναι μάλλον...γιατί ειναι πολύ πιθανό να κράτησε 2 τετραδες 13000χλμ!
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Θα τον θεωρουσα πολυ πιο ευσυνειδητο αν ειχε αλλαξει 2 τετραδες σε 13.000 χλμ κι οχι σε 130.000 χλμ.
-
Εγώ πάντως επέλεξα να αφήσω σε χειρότερη κατάσταση άλλα πράγματα στο αμάξι για να έχω λάστιχα και φρένα έτσι ώστε την κρίσιμη στιγμή να μην πέσω πάνω σου ή πάνω σε κανέναν άλλον.
Μήπως πρέπει να υποχρεώσουμε τους πάντες να βάλουν ημισλίκ. Αλήθεια πόσοι από αυτούς που προτείνουν τις ακριβές μάρκες φοράνε ημισλίκ;; Που αποδεδειγμένα κρατάνε πολύ καλύτερα, φρενάρουν πολύ καλύτερα και στις κοινές βροχές τα πάνε μια χαρά... Βάζουν την ζωή τους σε δεύτερη μοίρα, κάτω από μερικά ψωροευρώ που θα πρέπει να δίνουν τουλάχιστον κάθε χρόνο (τα ημισλικ φθείρονται πιο γρήγορα αν τα εκμεταλλεύεσαι);;
Θεωρώ αυτονόητο ότι αναζητούμε κάτι πιο οικονομικό. Είναι όμως δύσκολο να οριστεί ένα όριο και θεωρώ λάθος την τακτική του να βάζεις εκβιαστικά σαν όριο το καλύτερο στα λάστιχα (ή σε άλλα πράματα με τη δικαιολογία ότι τι αξίζει πιο πολύ, το τάδε πράμα ή η ζωή του παιδιού σου κλπ). Κανένας δεν θέλει να είναι κινητός Χάρος αλλά αν κάποιος πετάει τα παλιά και βάζει καινούργια είναι ένα καλό βήμα, αν τα καινούργια δεν είναι και τελείως μάπα (που σε σχέση με τα φθαρμένα μάλλον δεν θα είναι) ακόμα καλύτερα. Πραγματικά όμως είναι δύσκολο να δικαιολογήσω τα 150-200 ευρώ διαφορά που έχουν πχ οι Michelin-Continental από άλλες επίσης επώνυμες και καθόλου κακές μάρκες. Θεωρώ το σχόλιο 'συστήνεται' των γερμανόφωνων δοκιμασιών πολύ πιο δόκιμο από την αναφορά χρόνων σε πίστα σαν κριτήριο επιλογής ελαστικού γενικής χρήσης σε κοινό αυτοκίνητο. -
Τα ημισλικ ούτε κατάλληλα για όλα τα αυτοκίνητα είναι, ούτε καλά στη βροχή.
Τα περισσότερα αυτοκίνητα θα γινόταν πιο επικίνδυνα. -
Εντάξει δεν είμαι στην φάση να μην περισσεύουν αλλά είμαι στην φάση highfidelity aka τσίπης.
Ξέρω ότι ίσως είναι χάλια απλά η τιμή δεν αντιπροσωπεύει πάντα την αλήθεια. Για παράδειγμα τα Regal Racer εχουν φορεθεί από πολλά παιδιά στο κλαμπ και οι εντυπώσεις τους είναι άριστες. Είναι σεμισλικ και τιμάται στα 18αρια γύρω στο 400αρι.Μάλλον θα ξαναπάω στα Pirelli στα Pzero σκέτο που ακούω καλά λόγια.
-
Για τα regal racer το μόνο που έχω διαβάσει είναι αυτό: http://mymx5.gr/forum/index.php?topic=9 ... #msg129054
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Για τα regal racer το μόνο που έχω διαβάσει είναι αυτό: http://mymx5.gr/forum/index.php?topic=9 ... #msg129054Θελει εγγραφη.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]