-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
σε τι αυτοκίνητο ? τι φορούσες πριν ? ........ energy ? όχι saver ?σε hyundai accent. πριν ειχα bridgestone δε θυμαμαι ποια αλλα ηταν πολυ σκληρα.... τα ειχα 3 χρονια και δεν ειχαν χαλασει αλλα δε μου αρεσαν καθολου σαν αισθηση....
energy saver δε λεγονται? ή κανω λαθος? -
μηπως περασες με πολλα και ειχες υδρολισθηση;;;δεν γλυστραει κανενα λαστιχο ετσι ευκολα εκτος και αν εχει ο δρομος σαπουναδα απο λιπαντικα,καυσιμα,νερο.....
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
μηπως περασες με πολλα και ειχες υδρολισθηση;;;δεν γλυστραει κανενα λαστιχο ετσι ευκολα εκτος και αν εχει ο δρομος σαπουναδα απο λιπαντικα,καυσιμα,νερο.....βασικα μπορει να πατησα και λιγο φρενο δε θυμαμαι καλα.... αλλα δε μου το ξαναεκανε και περασα αρκετες φορες πανω απο νερα... ισως να ηταν και τυχαιο.... πειτε μου λιγο αν μπορειτε για τα υπολοιπα που ρωτησα...
-
Ο χρήστης B.M-SPORT έγραψε:
Απο Σεπτεμβριο θα παω σε Bridgestone RE 002 POTENZA μετα απο δυο αλλαγες με michelin pilot .
Η γνωμη μου για τα Bridgestone 720 που φορεσα και σε rallye 1.6 (διασταση 195/45-15) και σε xsara 1.4 (195/50-15) ηταν πολυ καλα σε στεγνό και βρεγμένο αλλα ηθελαν ζεσταμα σε σχεση με το michelin pilot που το βρηκα πιο γραμμικο ελαστικο σε ολες τις συνθηκες αλλα με πολυ μαλακο πλαϊνο (αρνητικο προσωπικα) σε σχεση με το Bridgestone (σκληρο πλαϊνο) ενας λογος που θα τα δοκιμασω.Άντε ρε, βρήκες κι εσύ τα 720 πολύ καλά; Άσχετος σαν κι εμένα θα είσαι φαίνεται.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Απο Σεπτεμβριο θα παω σε Bridgestone RE 002 POTENZA μετα απο δυο αλλαγες με michelin pilot .
Η γνωμη μου για τα Bridgestone 720 που φορεσα και σε rallye 1.6 (διασταση 195/45-15) και σε xsara 1.4 (195/50-15) ηταν πολυ καλα σε στεγνό και βρεγμένο αλλα ηθελαν ζεσταμα σε σχεση με το michelin pilot που το βρηκα πιο γραμμικο ελαστικο σε ολες τις συνθηκες αλλα με πολυ μαλακο πλαϊνο (αρνητικο προσωπικα) σε σχεση με το Bridgestone (σκληρο πλαϊνο) ενας λογος που θα τα δοκιμασω.Άντε ρε, βρήκες κι εσύ τα 720 πολύ καλά; Άσχετος σαν κι εμένα θα είσαι φαίνεται.
Σε σουζούκι σουίφτ gti τα RE720 ήταν μακράν τα καλύτερα λάστιχα που είχα φορέσει (και εχω αλλάξει στα 22 χρόνια που το έχω -με 300κ περίπου- πολλές τετράδες)
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Σε σουζούκι σουίφτ gti τα RE720 ήταν μακράν τα καλύτερα λάστιχα που είχα φορέσει (και εχω αλλάξει στα 22 χρόνια που το έχω -με 300κ περίπου- πολλές τετράδες)
Όντως 'δούλευαν' εξαιρετικά μέχρι και σε Renault 21 GTS ...
Είναι απορίας άξιον, το γιατί δεν αντικαταστάθηκαν (τουλάχιστον στην Ευρώπη) άμεσα από κάτι ανάλογο... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έχει κανένας άποψη για τα Fulda EcoControl HP ;;; ....Δεν μου απάντησε κανένας (όχι ότι θα προλάβαινε κιόλας...) κι εγώ στο μεταξύ πήγα και τα έβαλα (δεν είναι ότι είχα και πολλές επιλογές σε 225/60-15 και η τιμή ήταν πολύ καλή). Σφίξιμο με ροπόκλειδο παρακαλώ και γενικά πολύ ικανοποιημένος από τον Κυριαζή για μια ακόμα φορά!
Από φρεσκάδα μια χαρά, 23η εβδομάδα του 2012 δηλαδή αρχές Μαΐου. Δεν έχουν φορά αλλά έχουν μέσα έξω. Σε βάρος στο χέρι μου φάνηκε ίδιο με τα φθαρμένα Fulda Carat Progresso οπότε αφού από τα παλιά λείπουν και κάμποσα χιλιοστά πέλμα θα τα υπολόγιζα εως λίγο ελαφρύτερα, σε πλαϊνά επίσης αντίστοιχα μαλακούτσικα. Made in Germany με Traction A (δυστυχώς όχι ΑΑ αλλά και τα παλιά έτσι ήταν), temperature Α, treadwear 300 και αφού το προηγούμενο με 240 έβγαλε >50000 καλά χλμ στα χέρια μου (και κάμποσα ακόμα κακά χλμ) καλά πάμε. (τα χλμ αυτά μπορεί για άλλους να μην είναι πολλά αλλά για μένα είναι)
Περισσότερες εντυπώσεις σύντομα αφού κυλίσουν κάμποσο και κάνουν και μερικές μακρινές βόλτες. Λόγω ύπαρξης παιδικού καθίσματος με ευγενές φορτίο η υπερβολική καταπόνηση κλπ ταρζανιές που με χαρακτήριζαν στο παρελθόν θα είναι πολύ μειωμένες.... -
Ειναι λογικο τα λαστιχα μου (Bridgestone ER300) να παρουσιασουν πτωση στην αποδοση τους απο το σχεδον καλυτερο που τα εχω νιωσει, στο τελειως χειροτερο που τα εχω νιωσει, μεσα σε διαστημα μολις 2 εβδομαδων? Γυρισα απο ταξιδι κι ηταν αψογα τις πρωτες μερες. Και μετα αποτομη πτωση...
Εχω απελπιστει, γλιστραω παντου με 30 χλμ σε στενακια... Για γρηγορους ρυθμους δε το συζηταω... Παραλιγο να σκοτωθω 3 φορες σε 5 χιλιομετρα πριν μερικες μερες.
Τα λαστιχα ειναι τα πρωτης τοποθετησης κι εχουν 12.500 χλμ... Παρασκευασμενα Μαρτιο του 2011.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Ειναι λογικο τα λαστιχα μου (Bridgestone ER300) να παρουσιασουν πτωση στην αποδοση τους απο το σχεδον καλυτερο που τα εχω νιωσει, στο τελειως χειροτερο που τα εχω νιωσει, μεσα σε διαστημα μολις 2 εβδομαδων? Γυρισα απο ταξιδι κι ηταν αψογα τις πρωτες μερες. Και μετα αποτομη πτωση...Εχω απελπιστει, γλιστραω παντου με 30 χλμ σε στενακια... Για γρηγορους ρυθμους δε το συζηταω... Παραλιγο να σκοτωθω 3 φορες σε 5 χιλιομετρα πριν μερικες μερες.
Τα λαστιχα ειναι τα πρωτης τοποθετησης κι εχουν 12.500 χλμ... Παρασκευασμενα Μαρτιο του 2011.
Βρωμικοι δρομοι;
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Ειναι λογικο τα λαστιχα μου (Bridgestone ER300) να παρουσιασουν πτωση στην αποδοση τους απο το σχεδον καλυτερο που τα εχω νιωσει, στο τελειως χειροτερο που τα εχω νιωσει, μεσα σε διαστημα μολις 2 εβδομαδων? Γυρισα απο ταξιδι κι ηταν αψογα τις πρωτες μερες. Και μετα αποτομη πτωση...Εχω απελπιστει, γλιστραω παντου με 30 χλμ σε στενακια... Για γρηγορους ρυθμους δε το συζηταω... Παραλιγο να σκοτωθω 3 φορες σε 5 χιλιομετρα πριν μερικες μερες.
Από εμπειρία σε fiat tempra ισως τα χειρότερα ελαστικά. Τα βγάλαμε μέσα σε ένα τρίμηνο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ειναι λογικο τα λαστιχα μου (Bridgestone ER300) να παρουσιασουν πτωση στην αποδοση τους απο το σχεδον καλυτερο που τα εχω νιωσει, στο τελειως χειροτερο που τα εχω νιωσει, μεσα σε διαστημα μολις 2 εβδομαδων? Γυρισα απο ταξιδι κι ηταν αψογα τις πρωτες μερες. Και μετα αποτομη πτωση...
Εχω απελπιστει, γλιστραω παντου με 30 χλμ σε στενακια... Για γρηγορους ρυθμους δε το συζηταω... Παραλιγο να σκοτωθω 3 φορες σε 5 χιλιομετρα πριν μερικες μερες.
Βρωμικοι δρομοι;
Μάλλον, κατά τη γνώμη μου οι δρόμοι το καλοκαίρι (με σκόνη, λάδια, υπολείμματα ελαστικών που δε ξεπλένονται από βροχές) είναι πιο επικίνδυνοι απ' ότι το χειμώνα, για αυτό το λόγο προτιμώ να βάζω καινούργια ελαστικά τον Απρίλιο-Μάιο, ώστε να έχω καλύτερη τύχη στις γλύστρες.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το αγαπημένο μου λάστιχο όταν είχα την 33 Imola! Δεν ξεκολλούσαν με τίποτα από κάτω
-
Ο χρήστης B.M-SPORT έγραψε:
Από εμπειρία σε fiat tempra ισως τα χειρότερα ελαστικά. Τα βγάλαμε μέσα σε ένα τρίμηνο.
Σε Corolla G6 τα έβγαλα στα 10000km. Το ABS δούλευε υπερωρίες...
-
Τελικά αυτά τα ER300 μοιάζουν ιδιαίτερα πολυπρόσωπα. Είναι το ίδιο μοντέλο από την αρχή ή έχει υποστεί αλλαγές στη ζωή του με ή χωρίς αλλαγές στο όνομα αλλά όλοι τα βάζουμε στον ίδιο κουβά;
Άλλοι τα βρίσκουν μια χαρά και άλλοι χάλια. Αυτό μπορεί να ισχύει για πολλά λάστιχα, ίσως για τα περισσότερα αλλά για μερικά φαίνεται ότι ισχύει περισσότερο. Άραγε είναι θέμα ταιριάσματος με το αυτοκίνητο, θέμα οδηγού, απαιτήσεων και τρόπου οδήγησης ή μήπως κατασκευαστικό (καλές φουρνιές ή καλό εργοστάσιο και τα κακά....); Δύσκολο να απαντηθεί... -
Κανονικά θα πρότεινα ένα ξέσκισμα σε ορεινή στροφοδιαδρομή με καλή άσφαλτο για να φύγει η γυαλάδα. Αλλά είπες ότι πρόσφατα γύρισες από ταξίδι. Σε άλλο αυτοκίνητο στις ίδιες διαδρομές παρατηρείς τα ίδια; Αν ναι, οι δρόμοι σας φταίνε. Αν όχι, ένα ακόμα ξέσκισμα όπως προείπα δεν βλάπτει.
-
Onyx, υπήρχαν και τα er30 τα οποία.ήταν ακόμα χειρότερα.
Orestis.d, αν δεν φταίει το αγωνιστικό τιμόνι του ίμπιζα, τότε φταίνε οι βρώμικοι δρόμοι, όπως είπαν οι προλαλησαντες αν παρατήρησες επιδείνωση. Το λάστιχο είναι άθλιο βέβαια, τουλάχιστον για τις δικές μας συνθήκες.Sent from my GNex using smoke signals.
-
Οχι αλλα αυτοκινητα με αλλα λαστιχα πατανε μια χαρα κατω. Οχι απιστευτα αλλα σιγουρα δεν εχουν πτωση 100% οπως εγω.
Παρατηρησα οτι ενω το λαστιχο ηταν σα καινουριο πριν φυγω για το ταξιδι, μετα το ταξιδι εχουν ξεκολλησει καποια απειροελαχιστα κομματια και δειχνει η γομα του ταλαιπωρημενη, σα να ανοιξε πορους... Και δεν εκανα δα και 3.000 χλμ σε 5 μερες... 600 εκανα...
Δε ξερω πραγματικα εχω απογοητευτει.Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κανονικά θα πρότεινα ένα ξέσκισμα σε ορεινή στροφοδιαδρομή με καλή άσφαλτο για να φύγει η γυαλάδα. Αλλά είπες ότι πρόσφατα γύρισες από ταξίδι. Σε άλλο αυτοκίνητο στις ίδιες διαδρομές παρατηρείς τα ίδια; Αν ναι, οι δρόμοι σας φταίνε. Αν όχι, ένα ακόμα ξέσκισμα όπως προείπα δεν βλάπτει.Μετα απο το ταξιδι ειχε φυγει εμφανως η γυαλαδα... Αλλα επεστρεψε σε τοσο λιγο χρονικο διαστημα? Η αληθεια ειναι οτι το καλοκαιρι δε με εμπνεει να σκιζω τ αμαξι, ποσο μαλλον τωρα που εχω near-death experience...
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Μάλλον, κατά τη γνώμη μου οι δρόμοι το καλοκαίρι (με σκόνη, λάδια, υπολείμματα ελαστικών που δε ξεπλένονται από βροχές) είναι πιο επικίνδυνοι απ' ότι το χειμώναΜε την κατάσταση που έχουν τώρα οι δρόμοι, έτσι και βρέξει το ΣΚ θα έχουμε δράματα.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Μάλλον, κατά τη γνώμη μου οι δρόμοι το καλοκαίρι (με σκόνη, λάδια, υπολείμματα ελαστικών που δε ξεπλένονται από βροχές) είναι πιο επικίνδυνοι απ' ότι το χειμώνα
Με την κατάσταση που έχουν τώρα οι δρόμοι, έτσι και βρέξει το ΣΚ θα έχουμε δράματα.
η αλλιως θα πιασουν δουλεια οι φανοποιοι!
-
Ποια η άποψη σας για την εβδομάδα παράγωγης του ελαστικού;
Όσο ποιο φρέσκο το λάστιχο τόσο το καλύτερο ή δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία;;
Αύριο θα βάλω τα Hankook k 115 σε civic 1,6 205/50/16… Ελπίζω να αξίζουν..
Παρεμπιπτόντως αυτά που θα βγάλω είναι bridgestone turanza . και τα βγάζω μόνο και μόνο γιατί χάλασε η ευθυγράμμιση και τα πίσω φαγώθηκαν εσωτερικά… μετά από 30000 χλμ και.. δεν είχα κανένα πρόβλημα πουθενά το μόνο που ήθελαν είναι λίγο ζέσταμα…
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]