-
θέλω ελαστικά σε διαστάσεις 225/45/17. Βλέπω κάτι ελαστικά που έχουν ( αν δεν κάνω λάθος) δείκτη βάρους 91 και 94. Ποια είναι η διαφορά τους ως προς τη συμπεριφορά στον δρόμο? Αυτά με 94 είναι πιο σκληρά κ κάνουν περισσότερο θόρυβο κατά την κύλιση? Και τα 2 μπαίνουν στο αμάξι μου... ποια προτείνετε?
ευχαριστώ.
-
Ίδια διάσταση φοράς μπρος/πίσω;
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
θέλω ελαστικά σε διαστάσεις 225/45/17. Βλέπω κάτι ελαστικά που έχουν ( αν δεν κάνω λάθος) δείκτη βάρους 91 και 94. Ποια είναι η διαφορά τους ως προς τη συμπεριφορά στον δρόμο? Αυτά με 94 είναι πιο σκληρά κ κάνουν περισσότερο θόρυβο κατά την κύλιση? Και τα 2 μπαίνουν στο αμάξι μου... ποια προτείνετε?ευχαριστώ.
Δεικτης φορτιου λεγεται κανονικα και ειναι σε συναρτηση με τον δεικτη ταχυτητας.
Αυτα με δεικτη 94 εχουν πιο σκληρο σκελετο αρα λιγοτερες παραμορφωσεις αρα ζεσταινονται πιο δυσκολα .
Απο κει και περα να θυμασαι οτι μπορεις να ανεβεις σε δεικτες οχι ομως να κατεβεις. -
θέλω ελαστικά σε διαστάσεις 225/45/17. Βλέπω κάτι ελαστικά που έχουν ( αν δεν κάνω λάθος) δείκτη βάρους 91 και 94. Ποια είναι η διαφορά τους ως προς τη συμπεριφορά στον δρόμο? Αυτά με 94 είναι πιο σκληρά κ κάνουν περισσότερο θόρυβο κατά την κύλιση? Και τα 2 μπαίνουν στο αμάξι μου... ποια προτείνετε?ευχαριστώ.
Θα βάλεις runflat ή συμβατικά?
-
Το site της Michelin δίνει 3 επιλογές για το αμάξι σου. Eίτε 91 μπρός και πίσω 94 είτε 94 μπρός πίσω είτε 91 μπρός πίσω. Αυτά για Primacy HP. Γιατί για τα Pilot Sport δίνει χαμηλότερο δείκτη φορτίου και πάλι διαφορετικό για μπρός και πίσω. Όλα αυτά και για RF και για κανονικά
http://www.michelin.fr/pneus/pneu-auto?optionName=brand&brand=bmw&type=type_2&fromTyreWidget=true#type=type_2&optionName=brand&brand=bmw&fromTyreWidget=true&range=serie%25203&model=cabriolet%2520%2528e93%2529&engine=320d%2520%25282.0%2520d%2520184%2529&year=2007 -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
θέλω ελαστικά σε διαστάσεις 225/45/17. Βλέπω κάτι ελαστικά που έχουν ( αν δεν κάνω λάθος) δείκτη βάρους 91 και 94. Ποια είναι η διαφορά τους ως προς τη συμπεριφορά στον δρόμο? Αυτά με 94 είναι πιο σκληρά κ κάνουν περισσότερο θόρυβο κατά την κύλιση? Και τα 2 μπαίνουν στο αμάξι μου... ποια προτείνετε?
ευχαριστώ.
Δεικτης φορτιου λεγεται κανονικα και ειναι σε συναρτηση με τον δεικτη ταχυτητας.
Αυτα με δεικτη 94 εχουν πιο σκληρο σκελετο αρα λιγοτερες παραμορφωσεις αρα ζεσταινονται πιο δυσκολα .
Απο κει και περα να θυμασαι οτι μπορεις να ανεβεις σε δεικτες οχι ομως να κατεβεις.O θείος μου έχει ένα c5 2λιτρο του 2007 με λάστιχα 215/55/16 93V. Yπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα αν βάλει 205/55/16 91V? Είναι αρκετά φθηνότερα...
-
Ότι λέει ο κατασκευαστής.........και όχι ο πάς είς.......μιναρετζής!
-
Ο χρήστης nikolas74 έγραψε:
ευχαριστώ.
Απο κει και περα να θυμασαι οτι μπορεις να ανεβεις σε δεικτες οχι ομως να κατεβεις.O θείος μου έχει ένα c5 2λιτρο του 2007 με λάστιχα 215/55/16 93V. Yπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα αν βάλει 205/55/16 91V? Είναι αρκετά φθηνότερα...
Πρόβλημα με τον δείκτη φορτίου μάλλον μόνο...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ίδια διάσταση φοράς μπρος/πίσω;ναι, φορώ 225/45/17 μπρος πίσω.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
ευχαριστώ.
σκέφτομαι να βάλω συμβατικά, αν κ δεν αποκλείω κ τα runflat. αγόρασα το κιτ της continental για αυτό τον λόγο. Επίσης η bmw έχει μία κάρτα με τηλέφωνα που αναφέρει δωρεάν εξυπηρέτηση (είπαν ότι είναι δωρεάν σε όλη την Ευρώπη) σε περίπτωση βλάβης ελαστικού.
mirage ευχαριστώ. σκέφτομαι μπρος πίσω 91 να βάλω εφόσον είναι πιο μαλακά. αγόρασα ένα σετ ζάντες κ έχει το σετ πάνω κάτι λάστιχα triangle... talon. πολύ χάλια... το λάστιχο φαίνεται σταθερό στο στεγνό, στο βρεγμένο δεν ξέρω ακόμη. τις έκανα κ ζυγοστάθμιση κ δεν τραντάζονται... όμως έβγαλα τα dunlop winter που είχα κ ήταν το αμάξι αθόρυβο κ έβαλα αυτά... στα 50 χλμ νομίζω ότι οδηγώ τανξ. στα 130 σπάνε τα νεύρα δεν πρόκειται να κάνω ταξίδι με αυτά εύκολα... γενικώς άλλαξε όλο το αυτοκίνητο... πριν ήταν βούτυρο κ τώρα χαμός...
ανόητη ερώτηση: υπάρχει περίπτωση ο θόρυβος πχ να σημαίνει υπερβολικά χάλια κύλιση κ να καταστρέψει σύστημα ανάρτησης/την ευθυγράμιση κτλ?
-
Φορώντας 5 μέρες τα R1R έχω να πω τα εξής
1)εχουν πιο αργές εκκινησεις προφανώς λόγω της αλλαγής από 195/55/16 σε 205/50/16(αύξηση πλατους)
2)αυξηση κατανάλωσης για τον ίδιο λόγο
3)καλυτερο κράτημα σε στροφές
4)πολυς θόρυβος σε υψηλές ταχυτητες. Ίδωμεν για συμπεριφορά σε βρεγμένο... -
καλημερα σε όλους,θελω να αλλάξω λάστιχα,τωρα φοράω τα f1 GS-D3,και αν και εχουν χασει πολυ μετα τον πρωτο χρονο μου αρεσει γενικα σαν λάστιχο,και σκεφτομαι να βαλω τα ίδια.Αξίζουν ομως πλέον? η παραγωγη εχει σταματησει αλλα τα βρισκω σε stock,η να παω σε κατι αλλο αντιστοιχο?
-
σκέφτομαι να βάλω συμβατικά, αν κ δεν αποκλείω κ τα runflat. αγόρασα το κιτ της continental για αυτό τον λόγο. Επίσης η bmw έχει μία κάρτα με τηλέφωνα που αναφέρει δωρεάν εξυπηρέτηση (είπαν ότι είναι δωρεάν σε όλη την Ευρώπη) σε περίπτωση βλάβης ελαστικού.
Κοίτα, τα νέας τεχνολογίας runflat είναι αρκετά βελτιωμένα σε σχέση με τα παλαιότερα. Έχουν πιο μαλακά πλαϊνά (κι άρα πιο άνετα) και ζεσταίνονται σχετικά γρήγορα σε σχέση με τα παλιά.
Πχ τα PZERO RFT που φοράω είναι πολύ καλύτερα από τα RE050A κι έχω και το κεφάλι μου ήσυχο. Επίσης πολύ καλό λάστιχο είναι το Bridge S001 runflat.
Πάντως όταν είχα πάθει λάστιχο με την 1 και τους κάλεσα σε αυτό το τηλέφωνο της εξυπηρέτησης και τους είπα ότι έπαθα λάστιχο μου λέει η κυρία 'βλέπω ότι έχετε runflat, σκίστηκε?' και της απάντησα ότι σκίστηκε στο πλάι του. Έστειλαν κάποιον και μου το μάζεψε.
-
Ο χρήστης PACMAN7 έγραψε:
1)εχουν πιο αργές εκκινησεις προφανώς λόγω της αλλαγής από 195/55/16 σε 205/50/16(αύξηση πλατους)
4)πολυς θόρυβος σε υψηλές ταχυτητες. Ίδωμεν για συμπεριφορά σε βρεγμένο...Σε τι αυτοκίνητο τα έβαλες? Ποσο σου κόστισαν? Στο δικό μου φοράω τα T1R σε 215/40/17 και στο άλλο της οικογενείας τσ SportContact. Σκεφτόμουν για τα R1R μιας και μετά απο 2 αλλαγές στο δικό μου με T1R είμαι αρκετά ευχαριστημένος.
-
Ο χρήστης PACMAN7 έγραψε:
4)πολυς θόρυβος σε υψηλές ταχυτητες. Ίδωμεν για συμπεριφορά σε βρεγμένο...τουλαχιστον υπερβολη η επιλογη σου.
-
Πέτρο εγώ θα έβαζα 225/45/17 91W μπρός πίσω σε Primacy HP αφού θές αθόρυβο ταξίδι και μάλλον θα έμενα σε Run Flat.
Κατα τα άλλα πέτα τα μπουρδελόTriangle που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους όσο πιο γρήγορα μπορείς. Προφανώς μιλάμε για τραγικό ελαστικό με βάση τα όσα γράφεις. Αναρτηση κλπ δε θα χαλάσουν απο τον θόρυβο κύλισης αλλά φοβάμαι μη χαλάσει όλο το αυτοκίνητο σε καμιά ψιλο εξτρίμ κατάσταση. -
Chinese ditch finders σε μπίμμερ
[url]forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=1601333[/url]
Βάλε οτιδήποτε, τρομερή πρόοδος θα έιναι...
-
Ο χρήστης KWSN_Men έγραψε:
Οι γνώστες του φόρουμ τι λάστιχα έχουν να μου προτείνουν για Audi TTS;
Αυτή την στιγμή φοράει τα μαμά λάστιχα της Continental 255/35 ZR19 96Y τα οποία όμως σχετικά σύντομα θα χρειαστούν αλλαγή.
Κάνω περίπου 10-15.000 χλμ το χρόνο, τα περισσότερα εκ των οποίων σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.
Μέχρι στιγμής, απο τις πληροφορίες που έχω συλλέξει, κλίνω προς τα PZero της Pirelli.
Έχετε να μου αντιπροτείνετε κάποια άλλα και αν ναι γιατι; Ευχαριστώ
Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με Continental SportContact 5P.
Κάνουν χαζογλιστρήματα μέσα στην πόλη όταν είναι κρύα αλλά όταν ζεσταθούν είναι τρομερά. Στη βροχή επίσης τρομερά ακόμα και κρύα. Σχετικά αυξημένος θόρυβος πάντως.
Ευχαριστώ για την ενημέρωση Μενέλαε. Googlαρα τα 5P για να βρώ και άλλες πληροφορίες όπως τιμές κλπ και όντως παντού αναφέρονται ως ελαστικά με εκπληκτικές επιδόσεις τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο δρόμο.
Έπεσα τυχαία και πάνω σε ένα ωραίο site με συγκριτικά, βαθμολογίες κλπ για ελαστικά που τα έχει ως κορυφαία.
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Conti ... ct-5-P.htm
Και εκεί που λέω οκ τα λάστιχα σπέρνουν μάλλον βρήκαμε τι θα πάρουμε, πέφτω πάνω σε αυτά:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Goody ... tric-2.htm
Και τώρα έχω μπεί πάλι σε σκέψεις. Τα Continental υπερέχουν ελαφρώς στο κράτημα (και στο στεγνό και στο βρεγμένο) αλλα τα GoodYear υπερέχουν ξεκάθαρα σε φθορά, άνεση και οικονομία καυσίμου. Βαθμολογούνται στην γενική ως λίγο καλύτερα αλλα είναι επίσης και λίγο ακριβότερα.
Το καλό είναι πως έχω λίγους μήνες ακόμα μέχρι να χρειαστεί να αλλάξω και δεν με πιέζει ο χρόνος. Μέχρι τότε βλέπουμε.
Κάπου πρέπει να σε ξέρω εσένα...
Ω ναί! Τα μπόρντ μας ενώνουν
-
Καλά,παλάβωσαν αυτοί οι Γάλλοι;Βγάζουν Michelin Energy+....
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/Mi ... unched.htm -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Καλά,παλάβωσαν αυτοί οι Γάλλοι;Βγάζουν Michelin Energy+....
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/Mi ... unched.htmΟχι ,οι γαλλοι δεν παλαβωσαν,αλλοι ειναι αυτοι που προσπαθουν να βγαλουν αχρηστο το κορυφαιο ελαστικο του κοσμου.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]