-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Πάντως να σου πω ότι καλύτερα καινούργια μάρκα με καψες εφόσον έχουν έγκριση τύπου ( E ) παρά τελειωμένα επώνυμα ή ακόμη χειρότερα 3 τελειωμένα και η ρεζέρβα ανάγκης .
χαχα, εννοείται!!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Και να μη σχολιάσω τα περί μηδέν ατυχημάτων και του αλάθητου οδηγού, σ' αυτή τη χώρα ότι δηλώσεις είσαι.
My word vs yours φίλτατε, το ad hominem είναι πασσέ πάντως
Εφόσον αδυνατείτε να επιχειρηματολογήσετε και μπερδέυετε τα μπέργκερ με τα λάστιχα θα συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε και θα το λήξουμε εδώ, για να μην πρήζουμε τα @@ των λοιπών χρηστών
Άντε και λίγο τροφή για σκέψη: Έχω φορτηγάκι ανοιχτό αγορασμένο καινούριο το 2006, που πήρε (όπως πολλά άλλα) έγκριση τύπου χωρίς ABS. Σενάριο: Φρενάρισμα από τα 120 με ελιγμό αποφυγής. Ένας μισοκοιμισμένος οδηγάει το φορτηγάκι, ένας μοισοκοιμισμένος οδηγάει και ένα μέσο επιβατικό, με ABS. Λάστιχα στον μέσο όρο απόδοσης, ας πούμε για απλότητα οτι φοράνε και τα 2 οχήματα το ίδιο. Ο μισοκοιμισμένος του επιβατικού τσαρουχώνει το φρένο και σταματάει ευθεία σε 100 μέτρα χωρίς παρατράγουδα. Ο άλλος μισοκοιμισμένος του ημιφορτηγού κάνει το ίδιο (θυμηθείτε, δεν είμαστε όλοι χεράδες ) μπλοκάρει τους τροχούς, βγαίνει απο το δρόμο, πατάει μια γάτα, μια πολική αρκούδα, πέφτει πάνω σε στάση σχολικού με 20 ανίψια ενεργού μέλους του φόρουμ, κτλ κτλ... Αρμαγεδών
Σύμφωνα με την λογική επικρατούσα λογική που βλέπω:
i) Θα πρέπει να απαγορευτεί η κυκλοφορία ημιφορτηγών χωρίς ABS.
ii) Όσα pickup γλιτώσουν επειδή έχουν ABS και πιαστούν να κυκλοφορούν με λάστιχα 50/50 on-off,οι οδηγοί αυτών θα εκτελούνται δημοσίως για παραδειγματισμό.
iii) Θα απαγορευτεί (έχει σχέση με το (ii)) η χρήση 'σχεδόν ημισλίκ' από μη χεράδες που δεν τα στρίβουν για να τα λίώσουν σε 5000 χλμ, εκτός και αν υπάρχει απόδειξη εισόδου στο Nuerburgring του συγκεκριμένου συνδυασμού οχήματος/οδηγού. Οι παραβάτες τιμωρούνται όπως στο (ii).Over and out απο μένα. Ελπίζω να συναντηθούμε σε κανένα meeting 4ΤΦ κατά Σαλονίκη μεριά, να το αναλύσουμε το ζήτημα σε φιλικό τόνο με όσους διαφωνούν
Πάω να φέρω την πίπα της ειρήνης -
Ο χρήστης Lemon3 έγραψε:
...Πάω να φέρω την πίπα της ειρήνηςΝαι αλλά θυμήθηκες να θάψεις και το τόμαχωκ του πολέμου;;
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Εγώ βλέπω όλο και περισσότερους στους δρόμους με τελειωμένα λάστιχα και μάλιστα και σε πολύ ακριβά αυτοκίνητα.Και εγώ. Για την ακρίβεια, ό,τι ακριβό πετυχαίνω καθημερινά ( xf, s-class, 7 series, A6 3.0), έχει λιωμένα ( πανάκριβα) λάστιχα
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...Πάω να φέρω την πίπα της ειρήνης
Ναι αλλά θυμήθηκες να θάψεις και το τόμαχωκ του πολέμου;;
Αααα, δεν ξέρω, κάτσε να ρωτήσω την Ειρήνη (αυτή με την πίπα)
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Χωρίς να θέλω να εμπλακώ στην αντιπαράθεση, οι υψηλές ταχύτητες στη ευθεία όντως φθείρουν πολύ τα ελαστικά.
Κι όμως εγώ δεν παρατηρώ μεγάλη φθορά, ίσα ίσα μάλιστα
Αν εξαιρέσεις την οδήγηση σε πόλη, τα χιλιόμετρα που του κάνω είναι κυρίως σε υψηλές ταχύτητες σε ευθεία, και τα μισελιν βυζαίνουν με ελάχιστη φθορά στο πέλμαΕιχα NCT5 με τα οποια εκανα καθημερινα 150 χλμ σε εθνικη με ταχυτητες της ταξης των 160-170 χ.α.ω. Η φθορα ηταν εμφανεστατη στο πελμα παροτι ειχαν treadwear 300. Τα τελευταια χρονια κανω 70-100 χλμ τη μερα περιαστικα με ταχυτητες 90-120 και σε πολυ πιο λεια ασφαλτο ειναι η αληθεια. Δυο ζευγαρια Γιοκο αρνουνται να φθαρουν πεισματικα παρολο που εχουν κι αυτα ιδιο tredwear. Απο δε δηλωσεις μηχανολογων εχω ακουσει οι οι υψηλες ταχυτητες κυλισης σκιζουν τα καημενα τα λαστιχακια. Και στους αγωνες το ιδιο συμβαινει παντως στις ευθειες.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
@Lemon: μην μπλεκεις αλλα πραγματα στην συζητηση. Που κολλαει το ABS; Το ABS ειναι αναλωσιμο οπως τα ελαστικα;
Αν ηταν ετσι, στην Formula 1 ας εβαζαν ABS κι ας αφηναν τα ελαστικα λιωμενα, αν το θεωρεις τουλαχιστον αντιστοιχα σημαντικο.Παντως (με αφορμη το παραπανω ποστ και το παρων), ας μην μπλεκουμε και τους αγωνες στην εξισωση γιατι εκει ειναι τελειως διαφορετικα τα πραγματα στην διαχειριση των ελαστικων.
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Εγώ βλέπω όλο και περισσότερους στους δρόμους με τελειωμένα λάστιχα και μάλιστα και σε πολύ ακριβά αυτοκίνητα.
Και εγώ. Για την ακρίβεια, ό,τι ακριβό πετυχαίνω καθημερινά ( xf, s-class, 7 series, A6 3.0), έχει λιωμένα ( πανάκριβα) λάστιχα
Σίγουρα το φαινόμενο θα έχει οξυνθεί λόγω της οικονομικής δυσκολίας αλλά αυτό το παρατηρούσα από παλιά και νομίζω ότι είναι περισσότερο άγνοια και αδιαφορία. Ίσως απλά τώρα το κοιτάμε περισσότερο...
-
Σήμερα παρέλαβα τις ζάντες... Από έναν πολύ φιλόξενο Έλληνα εδώ στα ξένα. Το Σκ θα μπορώ να πω εντυπώσεις. Ελπίζω να είναι θετικές
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Δουλεύουν τα R1R με κύκλους θέρμανσης; Νομίζω ότι αφορούν μόνο slick
Παρεπιπτόντως, είδα R1R σε... wait for it.... Niva
Με πολύ γόμα, δεν μπήκαν δλδ επειδή υπήρχαν πεταμέναΜέχρι να φέρει τούμπα από υπερπρόσφυση. Μετά θα ειναι για πέταμα και το αυτοκίνητο και -ενδεχομένως- τα λάστιχα.
Προς τον κύριο που επιμένει οτι είναι ασφαλής και σωστός με 100.000 χλμ στα λάστιχά του ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.
Δε θα φανώ πια ευγενικός, δε θα αναλύσω τα πώς και το γιατί, έτσι κι αλλιώς δε θα καταλάβει, δε θα μασήσω τα λόγια μου.
'Φίλε' είσαι ΕΝΑΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΣ ΧΑΡΟΣ και παρακάλα το Θεό να μη συμβεί η στραβή και πέσεις πάνω μου ενώ ειμαι με το μηχανάκι ή πεζός ή με το ανηψάκι μου στο δρόμο ή -όταν έρθει- με το παιδί μου. Έτσι και καταλάβω -που θα το καταλάβω, να εισαι σίγουρος- οτι με τράκαρες/χτύπησες/whatever επειδή τα λάστιχά σου δεν κάνουν πια ούτε για πλαϊνά σε βάρκες, ΤΗΝ Π@@ΤΣΙΣΕΣ! ΤΕΛΟΣ!Μην ανησυχεις,εγω αποκλειεται να σε τρακαρω,αν ω μη γενειτω(=αν κατα λαθος συμβει) τοτε κοιτα στον καθρεφτη σου να δεις ποιος εφταιγε.και τοτε εσυ την Π@@ΤΣΙΣΕΣ! αλλωστε για λογους ασφαλειας αλλαξα λαστιχο παρα το οτι ενιωθα τα προηγουμενα να κρατανε ακομα. παρεπιμπτοντως,σε 20 μηνες εχω κανει τα χιλιομετρα αυτα και οχι σε 5 χρονια... και γι αυτο εδωσα τοσα χρηματα,πιθανοτατα οσα δινεις εσυ για 3-4 σετ ελαστικων. ες αυριον τα σπουδαια που τα φοραω.
-
φιλε μου μη κριτικαρεις τους αλλους ειδικα οταν κανεις λαθος επιλογες
επιμενεις οτι εκανες σωστη επιλογη ενω με το κριτηριο που τοσα πολλα σημαινει για'σενα, δηλ. η χιλιομετρικη αποδοση μπορει ο καθενας που γνωριζει τα λαστιχα που επελεξες να καταλαβει ποσο μεγαλο σφαλμα κανεις..πολλα λεφτα για κατι που δεν το ζητας ουτε εσυ ουτε το αυτοκινητο σουο καθενας κανει τις επιλογες του.εσυ την εκανες..ζητησες συμβουλες και αποψεις πανω στη δικη σου αποψη
αυτο σημαινει πως δεν εισαι σιγουρος για κατι..
ολοι κατακρινουν την αποψη και την επιλογη σου και εσυ ενω δεν εισαι σιγουρος μεχρι τωρα την υποστηριζεις θερμα με αβασιμα επιχειρηματα ενω συγχρονως ειρωνευεσαιακομη και δικιο να ειχες ο συλλογισμος και η επιχειρηματολογια σου ειναι περα για περα λαθος
οποτε απο τη στιγμη που μπαινεις εδω μεσα δεν εχεις παρα να ακουσεις αποψεις αλλων που αντικειμενικα ειναι σωστοτερες απ'τη δικια σουτα φορουμ εχουν αυτη την ιδιοτητα..να μοιραζομαστε γνωσεις και αποψεις σε ενα καλο κλιμα με σκοπο την επιμερους μαθηση ολων..αν δε συμφωνεις με κατι τετοιο μη μπαινεις καν στον κοπο να μπεις εδω
ζητησες μια γνωμη και πηρες πολλες σωστες απαντησεις
ισα ισα που για πολλους εδω μεσα συνεισφερεις κατα τη δικη μου αποψη με το λαθος που κανεις
αν θελεις να γραφεις εδω χωρις να προκαλεις προβληματα σε αλλους πιστευω θα ηταν καλυτερο πριν κανεις ειρωνικα σχολια να σκεφτεσαι το λογο που μπηκες να γραψεις στο thread και να κανεις εναν ορθοτερο συλλογισμο
καλη τυχη με την επιλογη σου
να σου πανε ολα δεξια
φιλικα
καμπια -
Ο χρήστης PACMAN7 έγραψε:
Δουλεύουν τα R1R με κύκλους θέρμανσης; Νομίζω ότι αφορούν μόνο slick
Παρεπιπτόντως, είδα R1R σε... wait for it.... Niva
Με πολύ γόμα, δεν μπήκαν δλδ επειδή υπήρχαν πεταμέναΜέχρι να φέρει τούμπα από υπερπρόσφυση. Μετά θα ειναι για πέταμα και το αυτοκίνητο και -ενδεχομένως- τα λάστιχα.
Προς τον κύριο που επιμένει οτι είναι ασφαλής και σωστός με 100.000 χλμ στα λάστιχά του ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.
Δε θα φανώ πια ευγενικός, δε θα αναλύσω τα πώς και το γιατί, έτσι κι αλλιώς δε θα καταλάβει, δε θα μασήσω τα λόγια μου.
'Φίλε' είσαι ΕΝΑΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΣ ΧΑΡΟΣ και παρακάλα το Θεό να μη συμβεί η στραβή και πέσεις πάνω μου ενώ ειμαι με το μηχανάκι ή πεζός ή με το ανηψάκι μου στο δρόμο ή -όταν έρθει- με το παιδί μου. Έτσι και καταλάβω -που θα το καταλάβω, να εισαι σίγουρος- οτι με τράκαρες/χτύπησες/whatever επειδή τα λάστιχά σου δεν κάνουν πια ούτε για πλαϊνά σε βάρκες, ΤΗΝ Π@@ΤΣΙΣΕΣ! ΤΕΛΟΣ!Μην ανησυχεις,εγω αποκλειεται να σε τρακαρω,αν ω μη γενειτω(=αν κατα λαθος συμβει) τοτε κοιτα στον καθρεφτη σου να δεις ποιος εφταιγε.και τοτε εσυ την Π@@ΤΣΙΣΕΣ! αλλωστε για λογους ασφαλειας αλλαξα λαστιχο παρα το οτι ενιωθα τα προηγουμενα να κρατανε ακομα. παρεπιμπτοντως,σε 20 μηνες εχω κανει τα χιλιομετρα αυτα και οχι σε 5 χρονια... και γι αυτο εδωσα τοσα χρηματα,πιθανοτατα οσα δινεις εσυ για 3-4 σετ ελαστικων. ες αυριον τα σπουδαια που τα φοραω.
Σαφώς και θα κοιτάξω στον καθρέφτη μου και θα δω εσένα καρφωμένο πίσω που, επειδή δε φρεναρες ποτέ γιατί επιμένεις να κυκλοφορείς με κομμάτια καουτσουκ που δεν κάνουν ούτε για πλαϊνά σε βάρκες, πιο ξερά και από το αυτό 80χρονης.
-
Τα φωτα σας μαγκες!
Εχω ενα ΜR2 Mk1 και χρειαζομαι λαστιχα. Αυτη τη στιγμη φοραω ασχετα ψηλοπροφιλα μπαγιατικα σε 14αρες (προσωρινη λυση). Ειναι σαν κατσικι στην εμφανιση και απαισιο στην οδηγηση, οποτε δεν εχω μετρο συγκρισης.
Η εργοστασιακη διασταση ειναι 185/60/14. Κοιταω σε 195/50/15 και 195/45/16.
Καθως δεν κανω πολλα χμ (8000 ετησιως) θα προτιμουσα ενα μαλακο λαστιχο να κρατησει 2.5-3 χρονια.
Βασικο μου κριτηριο ειναι η προοδευτικοτητα, το γρηγορο ζεσταμα κ το σωστο φρεναρισμα και οχι η απολυτη προσφυση. Ειναι αυτοκινητο-παιχνιδι και θελω να γλιστραει γλυκα (πραγμα που δεν κανει με τα τωρινα 65ρια που μπαλονιαζουν σε καθε στροφη).
Πιστευετε οτι εχουν ουσια τα 16αρια? το οτι κοστιζουν 100+ παραπανω ευρω και οι ζαντες ακριβοτερα ειναι 1 ακομα αποτρεπτικος παραγοντας.
Τι λαστιχα προτεινετε στις 15 και τι στις 16 ιντσες?
Για 1 αυτοκινητο που δεν περναει τα 180κμ/η και ζυγιζει κατω απο 1000 κιλα, φανταζομαι οτι δεικτης ταχυτητας H με καλυπτει στο φορτιο ομως τι θα πρεπε να κοιταω?? ενα ελαστικο με μεγαλο δεικτη φορτιου σε ελαφρυ αμαξι τι συνεπειες εχει?Ευχαριστω,
Αρης -
Δεν μπορείς να βάλεις μεγαλύτερο δείκτη φορτίου γιατί ο τροχός είναι μεγαλύτερος και μπορεί να μη χωράει.
Πρέπει να βεβαιωθείς ότι δεν θα βρίσκει όταν στρίβεις το τιμόνι τέρμα και όταν περνάς πάνω από ανωμαλίες να μην ακούς το λάστιχο να γδέρνει τον θόλο.
Θα έχεις σημαντικά χειρότερες επιδόσεις, 10% μεγαλύτερος τροχός σημαίνει 10% μακρύτερο σασμάν και 10% λιγότερη δύναμη.
(και 10% λάθος στο κοντέρ)16άρια στο ίδιο μέγεθος θα έχουν πολύ κοντά πλαϊνά και θα παθαίνουν εύκολα ζημιά σε λακκούβες.
...και είναι ΑΚΡΙΒΑ. -
Ο χρήστης Aroulis έγραψε:
Τα φωτα σας μαγκες!Βασικο μου κριτηριο ειναι η προοδευτικοτητα, το γρηγορο ζεσταμα κ το σωστο φρεναρισμα και οχι η απολυτη προσφυση. Ειναι αυτοκινητο-παιχνιδι και θελω να γλιστραει γλυκα (πραγμα που δεν κανει με τα τωρινα 65ρια που μπαλονιαζουν σε καθε στροφη).
Αρης
29 λαμαρινάδες συνιστούν κινέζο, αυτοί ξέρουν
Τουλάχιστον το γλυκό γλίστρημα το έχεις, προοδευτικότητα την έχεις ως αποτέλεσμα του γλιστρήματος υπό όλες τις συνθήκες. Bonus το ότι είναι οικονομικά, μπορείς να τα φυτιλιάζεις χωρίς να τα λυπάσαι και να τα αλλάζεις σχεδόν σε κάθε αλλαγή λαδιών. Έτσι θα έχεις φρέσκο DOT και αποφεύγεις και το ξύλο αν χτύπα ξύλο γίνει καμμιά στραβή. Φαντάζεσαι να πετύχεις κανένα που δεν του κάθονται καλά τα λάστιχα στο μάτι;
-
Kαλύτερα κινέζικα και αλλαγή μαζί με κάθε αλλαγή λαδιών, παρά ημισλίκ με 100.000 χλμ.
Τόσα άτομα στο λέμε, τι δεν καταλλλλαβαίνεις? Τι-δεν-κα-τα-λλλλα-βαίνεις? -
Καλημερα.
Πηρα προσφορα για τα ER 002, σε διασταση 195/60/15, στα 290€.
Αυτο που μου ειπε ο λαστιχας ειναι οτι κανονικα τα λαστιχα κανουν 400€, αλλα υπαρχει προσφορα απο την εταιρεια για ελαστικα με DOT περιπου ενος χρονου.
Τον εβαλα να ψαξει οσο πιο προσφατο DOT και περιμενω απαντηση.
Αν βρει λαστιχα παραγωγης Σεπτεμβριου η Αυγουστου του 2011 , να τα βαλω ? -
ποσα χιλιομετρα κανεις το χρονο; αν κανεις πανω απο 15.000 τοτε βαλτα
-
12000χλμ κανω τον χρονο . Λες να μην τα βαλω ?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν μπορείς να βάλεις μεγαλύτερο δείκτη φορτίου γιατί ο τροχός είναι μεγαλύτερος και μπορεί να μη χωράει.Πρέπει να βεβαιωθείς ότι δεν θα βρίσκει όταν στρίβεις το τιμόνι τέρμα και όταν περνάς πάνω από ανωμαλίες να μην ακούς το λάστιχο να γδέρνει τον θόλο.
Θα έχεις σημαντικά χειρότερες επιδόσεις, 10% μεγαλύτερος τροχός σημαίνει 10% μακρύτερο σασμάν και 10% λιγότερη δύναμη.
(και 10% λάθος στο κοντέρ)16άρια στο ίδιο μέγεθος θα έχουν πολύ κοντά πλαϊνά και θα παθαίνουν εύκολα ζημιά σε λακκούβες.
...και είναι ΑΚΡΙΒΑ.Μπερδευτηκα...
Τι εχει να κανει ο δεικτης φορτιου με τις διαστασεις του ελαστικου? οι διαστασεις ειναι 195/50/15 ανεξαρτητως δεικτων, κανω λαθος?
Οι διαστασεις που διαλεξα ειναι δοκιμασμενες στο συγκεκριμενο μοντελο (μεχρι 205 χωραει - με προσοχη στο οφσετ ομως!)
10% μεγαλυτερης διαμετρου τροχος = 10% μακρυτερη τελικη σχεση, χειροτερη επιταχυνση και καταστροφη της γεωμετριας του αυτοκινητου. 10% φαρδυτερος = χειροτερη καταναλωση, καλυτερη προσφυση στο στεγνο, χειροτερη στο βρεγμενο. Ετσι δεν ειναι??? οι επιλογες μου αυξανουν τη διαμετρο ενα αμελητεο 1%.
Οσο για τα κινεζικα, δεν καταλαβα αν κανετε πλακα η οχι. Οταν βγαινουν ε220+ και με 20-30 ακομα παιρνεις κατι επωνυμο με καλυτερη αντιπροσωπευση και πιθανον εγγυηση, εχει νοημα η αγορα τους? Οταν ειπα να γλιστραει ξεχασα να προσθεσω οτι καλο θα ηταν να μαζευεται κιολας. Ειμαι και κουλος, λαβετε το υποψη στις προτασεις σας!
Θενκς!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]