-
Έτσι σε έκοψα,αν δεν ισχύει ζητώ συγνώμη. ΤΈΛΟΣ πάντων,από δευτέρα τα σχόλια που τα φοράω,καλό Σ-Κ..
-
Θα κάνω μια τελευταία έκκληση στη λογική, αν και σίγουρα δεν θα εισακουστώ.
Τα R1R είναι super-sport λάστιχο, φτιαγμένο για εξτρίμ επιδόσεις στο στεγνό. Δεν είναι λάστιχο touring. Είναι απόλυτα, έχουν πολύ μεγάλη πρόσφυση στο στεγνό, ξεκολλάνε απότομα στο όριο (δεν είναι προοδευτικά όσο ένα νορμάλ λάστιχο) και δεν κάνουν για βροχή καθώς έχει πολύ ρηχές και μικρές αυλακώσεις. Είναι λάστιχο για γκάζια και στρίψιμο. Επίσης, λόγω του εξτρίμ προσανατολισμού τους φθείρονται πολύ γρηγορότερα από τα 'κανονικά' λάστιχα. Για νορμάλ χρήση η Toyo έχει τα T1R!
Φυσικά δεν θα αλλάξει κάτι αλλά ένιωθα υποχρεωμένος να τα πω. Καλό Σ/Κ.
-
χωρις πλάκα, με τι θα προτιμούσες να κυκλοφορεί ο απέναντί σου;
με καμμένα και τελειωμένα 050Α ή με τα R?
τουλάχιστον για φέτος θα ειναι καλυμένος ο κοσμάκης. απο του χρόνου βλέπουμε παλι...
-
Joe Bar Team, εισαι κι εσυ κοντρακιας και καφρος.
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
χωρις πλάκα, με τι θα προτιμούσες να κυκλοφορεί ο απέναντί σου;με καμμένα και τελειωμένα 050Α ή με τα R?
τουλάχιστον για φέτος θα ειναι καλυμένος ο κοσμάκης. απο του χρόνου βλέπουμε παλι...
Αν έχει λιμνάζοντα τότε σίγουρα όχι με τα R.
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Αμφιβάλει κανείς πως με τα 050Α κάνοντας 80-20(εθνική ή Α.Ο-πόλη),κάνεις 60-70 ή και 80Κ;Εννοείται πως θα έχουν αρχίσει να ξερένονται.....Bridge είναι.....Άλλο το ένα και άλλο το άλλο....το αρχιζουν να ξερενονται ειναι στα 25-30Κ χλμ.........εκει πανω ειναι...........ενα κλικ πριν το ατσαλι
-
πραγματικα δεν μπορω να πιστεψω την επιμονη σου να βαλεις λαθος λαστιχα στο αυτοκινητο σου και να πληρωσεις τοσα χρηματα
αυτα που λες η τα λες επιτηδες η τα λες επιτηδες..ενα απο τα 2
καμια δημοσιευση σου δεν εχει λογικη.. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα μπροστινά δεν φθείρονταν περισσότερο στην εθνική (εντάξει ίσως λόγω βάρους λίγο περισσότερο φθείρονται) αλλά στο σταμάτα-ξεκίνα και γενικά όταν πρέπει να διαχειριστούν δυνάμεις επιτάχυνσης/επιβράδυνσης είτε στην ευθεία, είτε με στριμένους τροχούς.Όταν πηγαίνεις στην εθνική σταθερά με 130χαω, μπορεί εσύ να μην έχεις την αίσθηση της επιτάχυνσης, όμως οι εμπρός τροχοί έλκουν διαρκώς, κόντρα στην αντίσταση του αέρα. Αυτό κάνει τα μπροστά λάστιχα να φθείρονται σαφώς ταχύτερα από τα πίσω κι όχι τόσο η εμπροσθοβαρής κατανομή.
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Δουλεύουν τα R1R με κύκλους θέρμανσης; Νομίζω ότι αφορούν μόνο slickΠαρεπιπτόντως, είδα R1R σε... wait for it.... Niva
Με πολύ γόμα, δεν μπήκαν δλδ επειδή υπήρχαν πεταμέναΜέχρι να φέρει τούμπα από υπερπρόσφυση. Μετά θα ειναι για πέταμα και το αυτοκίνητο και -ενδεχομένως- τα λάστιχα.
Προς τον κύριο που επιμένει οτι είναι ασφαλής και σωστός με 100.000 χλμ στα λάστιχά του ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.
Δε θα φανώ πια ευγενικός, δε θα αναλύσω τα πώς και το γιατί, έτσι κι αλλιώς δε θα καταλάβει, δε θα μασήσω τα λόγια μου.
'Φίλε' είσαι ΕΝΑΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΣ ΧΑΡΟΣ και παρακάλα το Θεό να μη συμβεί η στραβή και πέσεις πάνω μου ενώ ειμαι με το μηχανάκι ή πεζός ή με το ανηψάκι μου στο δρόμο ή -όταν έρθει- με το παιδί μου. Έτσι και καταλάβω -που θα το καταλάβω, να εισαι σίγουρος- οτι με τράκαρες/χτύπησες/whatever επειδή τα λάστιχά σου δεν κάνουν πια ούτε για πλαϊνά σε βάρκες, ΤΗΝ Π@@ΤΣΙΣΕΣ! ΤΕΛΟΣ! -
σε κατι άλλες χωρες, ας τις ονομάσουμε 'προηγμένες', ετσι και σε τσακώσουν με φθαρμένα ελαστικα είτε με διαστάσεις που δε δίνει το εργοστάσιο, ξεχνάς αρχικα την άδεια του αυτοκινήτου και μετά εχουμε και βλεπουμε. ανάλογα τι κέφια εχει το κάθε οργανο.
-
Πάντως αν έχεις κάνει με καλά φουσκωμένα λάστιχα που τα πλένεις κλπ πολλά ήσυχα χλμ έστω και σε αρκετά χρόνια αν έχεις 3 χιλιοστά πέλμα νόμιμος είσαι....
Πάντως στο θέματου του επικίνδυνου έχει σημασία κατά πόσο έχεις προσαρμοστεί στην πτώση επιδόσεων των ελαστικών σου. Πχ να ξέρεις ότι πλέον θα κρατάς μεγαλύτερες αποστάσεις, θα φρενάρεις νωρίτερα στις στροφές και όταν βρέχει θα κάθεσαι σπίτι σου...Περίεργη η μανία μερικών ανθρώπων να μπουκάρουν να λένε τα στραβά τους να τους λένε όλοι, μα όλοι, και οι 400 το ίδιο πράμα, ότι έδωσες πολλά και παίρνεις λάθος λάστιχο και αυτοί εκεί.... χαμπάρι.... Μα γιατί μπήκες και ρώτησες τότε;;
Και σε λίγο θα μας πει και τις εντυπώσεις του που φυσικά θα είναι θετικές και θα μας τη λέει κιόλας που θέλαμε να τον πείσουμε να πάρει άλλα... Μα οποιοδήπτοε λάστιχο να έβαζες μετά από τα ξεραμένα καλά θα σου φαινότανε. Και δεν είπε κανείς ότι είναι κακά τα λάστιχα, τα λάστιχα εξαιρετικά είναι απλά δεν κάνουν για σένα...
Άσε η μυστικοπάθεια. Τι αυτοκίνητο έχω, που το κυκλοφορώ... Προφανώς δεν καταλαβαίνει ότι ο κόσμος προσπαθεί να τον βοηθήσει, ίσως νομίζει ότι θα τον περιμένουμε στη γωνία... Άλλα λάστιχα θα προταθούν σε προσθιοκίνητο 900 κιλών και άλλο σε πισωκίνητο 1500, άλλα σε γκαζιάρη ναερό και άλλο σε παπού οικογενιεάρχη, άλλα αν πηγαίνεις με 100 στην εθνική και άλλα αν πηγαίνεις με 100 στα βουνά κλπ. Όχι δε σας λέω είναι τρομερό μυστικό... μην είστε αδιάκριτοι.... αν σας το πώ μετά θα πρέπει να σας σκοτώσω....
-
Εγώ βλέπω όλο και περισσότερους στους δρόμους με τελειωμένα λάστιχα και μάλιστα και σε πολύ ακριβά αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Δουλεύουν τα R1R με κύκλους θέρμανσης; Νομίζω ότι αφορούν μόνο slick
Παρεπιπτόντως, είδα R1R σε... wait for it.... Niva
Με πολύ γόμα, δεν μπήκαν δλδ επειδή υπήρχαν πεταμέναΜέχρι να φέρει τούμπα από υπερπρόσφυση. Μετά θα ειναι για πέταμα και το αυτοκίνητο και -ενδεχομένως- τα λάστιχα.
Προς τον κύριο που επιμένει οτι είναι ασφαλής και σωστός με 100.000 χλμ στα λάστιχά του ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.
Δε θα φανώ πια ευγενικός, δε θα αναλύσω τα πώς και το γιατί, έτσι κι αλλιώς δε θα καταλάβει, δε θα μασήσω τα λόγια μου.
'Φίλε' είσαι ΕΝΑΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΣ ΧΑΡΟΣ και παρακάλα το Θεό να μη συμβεί η στραβή και πέσεις πάνω μου ενώ ειμαι με το μηχανάκι ή πεζός ή με το ανηψάκι μου στο δρόμο ή -όταν έρθει- με το παιδί μου. Έτσι και καταλάβω -που θα το καταλάβω, να εισαι σίγουρος- οτι με τράκαρες/χτύπησες/whatever επειδή τα λάστιχά σου δεν κάνουν πια ούτε για πλαϊνά σε βάρκες, ΤΗΝ Π@@ΤΣΙΣΕΣ! ΤΕΛΟΣ!Εκατοντάδες χιλιάδες χλμ με αυτοκίνητο, φορτηγό, μηχανή και με 0 ατυχήματα που να φταίω. Ρε πλάκα που έχουν κάποιοι εδώ μέσα...
Όταν τα λάστιχά μου 'πέσουν' οδηγώ ανάλογα με τις συνθήκες, τις ικανότητες του αυτοκινήτου και ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ τις δικές μου ικανότητες.
Οι φίλτατοι σουπερστριφτεροί αναρωτήθηκαν τι γίνεται όταν σαν χεράδες πατάνε λίιιιγο παραπάνω σε μια στροφή; Τι γίνεται φίλε όταν εσύ με τα ολόφρεσκά σου ημισλίκ (που τα δικαιούσαι γιατί το έχεις το ταλέντο) στρίβοντας σε off-balance καταστάσεις που λέτε και στο χωριό σας χρειαστεί να φρενάρεις; Μπορεί να μην είναι το δικό σου ανιψάκι ή το δικό σου μηχανάκι αλλά ένας φουκαράς που του έμεινε το αυτοκίνητο πάνω στη στροφή. Πόσοι κρατάτε τον κανόνα να μπορείς να (σχεδόν) σταματήσεις στην απόσταση που μπορείς να δεις;
Για βουτάτε λίγο τη γλώσσα στο μυαλό πριν ποστάρετε... γεμίσαμε keyboard warriors.
-
Με θύματα ή χωρίς
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Αμφιβάλει κανείς πως με τα 050Α κάνοντας 80-20(εθνική ή Α.Ο-πόλη),κάνεις 60-70 ή και 80Κ;Εννοείται πως θα έχουν αρχίσει να ξερένονται.....Bridge είναι.....Άλλο το ένα και άλλο το άλλο....
το αρχιζουν να ξερενονται ειναι στα 25-30Κ χλμ.........εκει πανω ειναι...........ενα κλικ πριν το ατσαλι
Άν κάνεις 40Κ το χρόνο,με 90% εθνική-Α.Ο-ταξίδι γενικά,δεν ισχύει αυτό που λές......
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Εγώ βλέπω όλο και περισσότερους στους δρόμους με τελειωμένα λάστιχα και μάλιστα και σε πολύ ακριβά αυτοκίνητα.Ακριβώς. Δεν υπάρχει σάλιο πλέον κι αυτό φαίνεται και στα λάστιχα και θα φαίνεται στο άμεσο μέλλον όλο και πιο έντονα. Τις προάλλες είδα αμάξι με λάστιχα μάρκας 'Double King'! Δεν είναι υπερβολή δε να πω ότι στη γειτονιά μου πάνω από τα μισα νεοφορεμένα λάστιχα είναι Sava !
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Τις προάλλες είδα αμάξι με λάστιχα μάρκας 'Double King'!
ειναι ωραιο να βλεπεις νεες εταιριες..
αν ειναι αυτο το double burger king αργει να φαγωθει γιατι καθεται στο στομαχι -
Η διαφορά του από πάνω μπεργκερ με τα λάστιχα των 100 Κ χλμ είναι ότι αν ζαντάρεις το μπέργκερ θα φρενάρεις καλύτερα.
Και να μη σχολιάσω τα περί μηδέν ατυχημάτων και του αλάθητου οδηγού, σ' αυτή τη χώρα ότι δηλώσεις είσαι. -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Ακριβώς. Δεν υπάρχει σάλιο πλέον κι αυτό φαίνεται και στα λάστιχα και θα φαίνεται στο άμεσο μέλλον όλο και πιο έντονα. Τις προάλλες είδα αμάξι με λάστιχα μάρκας 'Double King'! Δεν είναι υπερβολή δε να πω ότι στη γειτονιά μου πάνω από τα μισα νεοφορεμένα λάστιχα είναι Sava !
δυστυχώς παρενέργεια της κρίσης......
Πάντως να σου πω ότι καλύτερα καινούργια μάρκα με καψες εφόσον έχουν έγκριση τύπου ( E ) παρά τελειωμένα επώνυμα ή ακόμη χειρότερα 3 τελειωμένα και η ρεζέρβα ανάγκης . Τουλάχιστον αυτοί που τα βάζουν το παλεύουν. Στο εξωτερικό εφόσον τα λάστιχα δεν έχουν έγκριση ΚΤΕΟ δεν παίρνεις με καμιά κυβέρνηση. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Χωρίς να θέλω να εμπλακώ στην αντιπαράθεση, οι υψηλές ταχύτητες στη ευθεία όντως φθείρουν πολύ τα ελαστικά.Κι όμως εγώ δεν παρατηρώ μεγάλη φθορά, ίσα ίσα μάλιστα
Αν εξαιρέσεις την οδήγηση σε πόλη, τα χιλιόμετρα που του κάνω είναι κυρίως σε υψηλές ταχύτητες σε ευθεία, και τα μισελιν βυζαίνουν με ελάχιστη φθορά στο πέλμα
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]