-
Για να σιγουρευτεί ο λαστιχάς (απίθανο να έχει βέβαια τετράδα ζάντες με λάστιχα αλλά συζήτηση να γίνεται) εννοείς διότι εγώ είμαι σιγουρότατος πως με τα τις προηγούμενες τετράδες λάστιχα και τα 2 οχήματα ήταν σωστά από θέμα τρέμουλου και κραδασμών (με λάστιχα 38,000χλμ το ένα και 40,000χλμ το άλλο.
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Αν δεν εχουν μεγαλη διαφορα στην φθορα,καντο.
Επρεπε να το ειχες κανει πριν 5.000 χλμ .Update: τα λάστιχα είναι 13 μηνες φορεμένα και έχουν διανύσει 16650 χλμ. Το βάθος πέλματος ήταν 6.6mm τόσο μπροστά όσο και πίσω (εντυπωσιακό!). Έκανα την τράμπα και ελπίζω να βοηθήσει αυτό την κατάσταση στο έντονο φρενάρισμα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Καλησπέρα, τι λάστιχα να πάρω για BMW Compact E36 του 1994, έχω δοκιμάσει Pirelli, Bridgestone, Dunlop, Goodyear kai Michelin.Ολα μετά από 2 χρόνια ήταν φαγωμένα.
Ξέρει κανείς για 4 εποχων λάστιχα? είναι καλύτερα απο τα θερινά?Καταρχήν το να τρώγωνται τα λάστιχα είναι δείγμα απαιτητικής αλλά υγιούς χρήσης!
Βέβαια σημασία έχουν και τα χλμ που κάνεις εσύ σε 2 χρόνια. Αν όμως δεν κάνεις πολλά ίσως έχει να κάνει με την ποιότητα των δρόμων που κυκλοφορείς. Στο εξωτερικό τα 2 χρόνια είναι το σύνηθες, στην Ελλάδα αν και το λάστιχο δεν κρατάει πια καλά στα 2 χρόνια μπορεί να μην έχει φαγωθεί ούτε στα 4 και βάλε. Γενικά το πρόβλημα που έχουν πολλοί στην Ελλάδα λόγω των γλυστερών δρόμων είναι το αντίθετο, ότι το λάστιχο δεν φθείρεται (αυτό δεν πειράζει αλλά δεν υπάρχει τριβή οπότε δεν κρατάει κιόλας...)
Αναφέρεις μάρκες αλλά όχι μοντέλα. Κάθε μάρκα έχει πολλά μοντέλα συνήθως με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά. Μερικά μοντέλα ελαστικών συνήθως σπορ προσανατολισμού έχουν μειωμένη διάρκεια ζωής (τη θυσιάζουν υπέρ της καλύτερης πρόσφυσης). Σε κάνουν μάλιστα να το υποψιαστείς μέσω του τυποποιημένου τρόπου μέτρησης του οποίου το αποτέλεσμα αναγράφεται πάνω στο ελαστικό σαν treadwear ακολουθούμενο από έναν αριθμό πχ 240. Αυτό σημαίνει ότι το λάστιχο κρατάει 240% σε σχέση με το λάστιχο αναφοράς 100%. Μερικά μοντέλα μπορεί να έχουν 140 ενώ άλλα 340, αναμενόμενο ότι το πρώτο θα φθαρεί πολύ γρηγορότερα. Αφού σε απασχολεί η φθορά να κοιτάς αυτό τον αριθμό.Σε ευχαριστώ για την ανάλυση που μου έκανες. Θα προσέξω για το treadwear αλλά πες μου σε παρακαλώ για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ποια μάρκα να διαλέξω.
Τα 4 εποχών μάλλον θα φθαρούν ακόμα πιο γρήγορα επειδή θα έχουν πιο πολλά τακουνάκια και γόμα πιο μαλακή για να αποδίδει σε χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια. Ναι είναι καλύτερα από τα θερινά αλλά μόνο για τις συνθήκες που προορίζονται. Μάλλον όμως αν χρειάζεσαι χειμερινό ελαστικό καλύτερα να βάζεις χειμερινό για τους μήνες που το χρειάζεσαι και κανονικό summer για τον υπόλοιπο χρόνο το οποίο θα πλεονεκτεί σε πρόσφυση, στροφές, φρένο, θόρυβο, διάρκεια ζωής, οικονομία καυσίμου.... θέλεις κι άλλα;;
-
Σε ευχαριστώ για την ανάλυση που μου έκανες. Θα προσέξω για το treadwear αλλά πες μου σε παρακαλώ για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ποια μάρκα να διαλέξω.
-
Στα 2 χρόνια πόσα χιλιόμετρα έκανες και φαγώθηκαν τα λάστιχα;
Η φθορά ήταν ομοιόμορφη σε όλο το πέλμα;
Τα μπροστινά και τα πίσω είχαν ίδια φθορά;
-
ουτε διασταση δεν μας εχεις πει
η διασταση στο compact ξεκιναει απο 185/65/15
πως να προτεινει καποιος ενα συγκεκριμενο λαστιχοps: τα ελαστικα δεν επιλεγονται με βαση την εταιρεια
-
passat 1.4t φοραει τα μαμα λαστιχα και θελω λαστιχα πλεων.
διασταση 215-55-16
αν υπαρχει μεγαλη διαφορα τιμης μεταξυ 215-55-16 και 205-55-16 να βαλω το 205 ?
θα υπαρχει καμια διαφορα με τοσο μικρη διαφορα στο πλατος πελματος? γιατι κατα τα αλλα τα ιδια ειναι.και καμια προταση μαρκας ,ξερω τωρα θα αρχισουν ολοι............. απλα εχω καιρο να βαλω καινουρια λαστιχα και απο τη καινουρια γενια ελαστικων δεν ...................
-
Μείνε στο 215 και βάλε το Pirelli Cinturato P7.....Πολύ άνετο,αθόρυβο και με πολύ καλό φρενάρισμα...
-
Παιδιά ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω εικόνα. (Κάντε κλικ για μεγέθυνση)
Τα σκασίματα που φαίνονται μέσα στις αυλακώσεις του ελαστικού (μέσα στις κόκκινες ελλείψεις) σημαίνουν κάτι για την κατάσταση του ή είναι φυσικά;
-
Άλλαξε τααααααα.......χθές!!!
Έχουν ξεραθεί....είναι άκρως επικίνδυνα!!!!!
ΥΓ.Το Conti 3 πρέπει να είναι...έ; -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
:yikes: Άλλαξε τααααααα.......χθές!!!
ΥΓ.Το Conti 3 πρέπει να είναι...έ;Dunlop SP Sport 2050M. Πότε όμως πρόλαβαν να ξεραθούν; Δεν είναι ούτε καν 2 χρονών και το αυτοκίνητο ελάχιστα μένει παρακαρισμένο σε ήλιο.
Έκανα την ερώτηση γιατί αν θυμάμαι καλά ίδια σκασίματα έβλεπα και σε Pilot Exalto που φόραγα στο προηγούμενο αυτοκίνητο και ποτέ δεν έχω αφήσει λάστιχο πάνω από 3 χρόνια. Εκτός κι αν κάνω λάθος, αλλά αυτή την εντύπωση έχω. Ότι σε όλα τα λάστιχα που έβαζα τέτοια σκασίματα εμφανίζονταν μέσα στην τριετία χωρίς τα ελαστικά να μένουν στον παρατεταμένα εκτεθειμένα στον ήλιο.
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
ΥΓ.Το Conti 3 πρέπει να είναι...έ;Μα πως τα καταλαβες ολα αυτα απο μια φωτογραφια που δειχνει λιγα πραματα;
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
ΥΓ.Το Conti 3 πρέπει να είναι...έ;Μα πως τα καταλαβες ολα αυτα απο μια φωτογραφια που δειχνει λιγα πραματα;
Είδες έεεεεε;
Καλώς τον άρχοντα.......μήπως είσαι ο λαστιχάς του;
-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
ΥΓ.Το Conti 3 πρέπει να είναι...έ;Dunlop SP Sport 2050M. Πότε όμως πρόλαβαν να ξεραθούν; Δεν είναι ούτε καν 2 χρονών και το αυτοκίνητο ελάχιστα μένει παρακαρισμένο σε ήλιο.
Έκανα την ερώτηση γιατί αν θυμάμαι καλά ίδια σκασίματα έβλεπα και σε Pilot Exalto που φόραγα στο προηγούμενο αυτοκίνητο και ποτέ δεν έχω αφήσει λάστιχο πάνω από 3 χρόνια. Εκτός κι αν κάνω λάθος, αλλά αυτή την εντύπωση έχω. Ότι σε όλα τα λάστιχα που έβαζα τέτοια σκασίματα εμφανίζονταν μέσα στην τριετία χωρίς τα ελαστικά να μένουν στον παρατεταμένα εκτεθειμένα στον ήλιο.
Μοιάζουν με τα Conti...sorry....Και όμως φίλε μου,δε παίζει ρόλο η ηλικία όταν βλέπεις τέτοια σκασίματα!!!!Και ο λιγότερο έμπειρος επαγγελματίας-λαστιχάς,θα μπορούσε να το καταλάβει από τη photo...... Γνώμη μου να τα αλλάξεις...a.s.a.p....
-
Ταξί είναι;
Πόσα χιλιόμετρα έκαναν σε 2 χρόνια και έλιωσαν;
-
Ο χρήστης chrisstyle έγραψε:
passat 1.4t φοραει τα μαμα λαστιχα και θελω λαστιχα πλεων.διασταση 215-55-16
αν υπαρχει μεγαλη διαφορα τιμης μεταξυ 215-55-16 και 205-55-16 να βαλω το 205 ?
θα υπαρχει καμια διαφορα με τοσο μικρη διαφορα στο πλατος πελματος? γιατι κατα τα αλλα τα ιδια ειναι.και καμια προταση μαρκας ,ξερω τωρα θα αρχισουν ολοι............. απλα εχω καιρο να βαλω καινουρια λαστιχα και απο τη καινουρια γενια ελαστικων δεν ...................
παιδια σε 215 βρισκω σε καλη τιμη τα hankook v2 αν θυμαμαι καλα.
τα εχει βαλει και φιλος μου σε A4 2.0t αλλα τα εχει μονο 8 μηνες ,και ειναι ευχαρηστημενος.τι λετε για αυτα, τα γνωριζετε?
επεισης κοντα σε τιμη ειναι και τα toyo ,παλια ειχα βαλει τα proxes και μου αρεσαν .
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ταξί είναι;Πόσα χιλιόμετρα έκαναν σε 2 χρόνια και έλιωσαν;
22500 χλμ. σε 1,5 χρόνο και κάτι. Δεν έχει κλείσει δύο χρόνια το αυτοκίνητο από την αγορά. (Και όχι δεν είναι ταξί. Lancer 1.5L του 2010 είναι το αυτοκίνητο και αυτά είναι τα λάστιχα με τα οποία αγοράστηκε).
Αλλά το θέμα είναι σε ποιο βαθμό τα σκασίματα στα αυλάκια δείχνουν ότι το ελαστικό έχει ξεραθεί αρκετά ώστε να χρειάζεται αντικατάσταση; Γιατί αν δεν κάνω λάθος και τα Pilot Exalto που φόραγα στο προηγούμενο αυτοκίνητο παρουσίαζαν τέτοιου είδους σκασίματα στις αυλακώσεις σε σύντομο σχετικά διάστημα από την τοποθέτηση (και πάντα φρόντιζα να αγοράζω φρέσκα λάστιχα)... Εκτός κι αν πλέον δε θυμάμαι καλά.
-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Ταξί είναι;
Πόσα χιλιόμετρα έκαναν σε 2 χρόνια και έλιωσαν;
22500 χλμ. σε 1,5 χρόνο και κάτι. Δεν έχει κλείσει δύο χρόνια το αυτοκίνητο από την αγορά. (Και όχι δεν είναι ταξί. Lancer 1.5L του 2010 είναι το αυτοκίνητο και αυτά είναι τα λάστιχα με τα οποία αγοράστηκε).
Αλλά το θέμα είναι σε ποιο βαθμό τα σκασίματα στα αυλάκια δείχνουν ότι το ελαστικό έχει ξεραθεί αρκετά ώστε να χρειάζεται αντικατάσταση; Γιατί αν δεν κάνω λάθος και τα Pilot Exalto που φόραγα στο προηγούμενο αυτοκίνητο παρουσίαζαν τέτοιου είδους σκασίματα στις αυλακώσεις σε σύντομο σχετικά διάστημα από την τοποθέτηση (και πάντα φρόντιζα να αγοράζω φρέσκα λάστιχα)... Εκτός κι αν πλέον δε θυμάμαι καλά.
-
@chrisstyle: 215/55/16, Hankook Ventus Prime 2, τελος.
Τα εχω σε 205/55/16, αν κανεις αναζητηση σε αυτο το τοπικο θα δεις την αποψη μου.
-
Το οτι το αμαξι ειναι αγορασμενο το 2010 δεν σημαινει απαραιτητα οτι και τα λαστιχα ειναι ιδιας χρονολογιας . Θα βρεις στο πλαι τους ημερομηνία παραγωγης ,κοιτα το http://www.glavopoulos.gr/arthra/tires/elastika_gr.shtm για να βρεις που την εχουν.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]