-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Την μεγαλυτερη χιλιομετρικη αποδοση την εχουν τα Michelin ,οχι μονο απτα Hankook βεβαια,γενικα .
Αν το Hankook ηταν σιγουρα καλυτερο οπως λες,εγω σου λεω οτι σιγουρα θα περναγε ή θα πλησιαζε σε πωλησεις την Michelin .Στην θεωρία επίσης τότε τα PS3 θεωρούνταν απο τα καλύτερα λάστιχα (και ακριβότερα μακράν)
για το αυτοκίνητο μου και τις διαστάσεις του.Στην πράξη δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο αλλά καταλαβαίνω
την χρήση της λέξης σίγουρα.
Για το αυτοκίνητο μου και ένα σύνηθες στυλ οδήγησης ,
τα Michelin PS3 ήταν σκέτη απογoήτευση.H Hankook δεν ξέρω τι θα κάνει στο μέλλον,
αλλά διαβάζω και μαθαίνω ολοένα και πιο θετικά σχόλια
για την εταιρία.Εγώ πάντως για εκεί ξαναπηγαίνω.
-
Χρήστο,ότι είναι πρώτο σε πωλήσεις δεν είναι και το καλύτερο....Σπάνια να συμβεί αυτό......Από τα γραφόμενα μου,εσύ κατάλαβες ότι υποστηρίζω Hankook,ή οτι είναι καλύτερη;Δεν είπα ποτέ ότι η Michelin δεν είναι από τις κορυφαίες εταιρείες..
ΥΓ.Πρώτη παγκοσμίως σε πωλήσεις είναι η Bridge..... -
Αυτό που είναι καλούτσικο παντού δεν το λέμε κορυφαίο αλλά ομοιογενές και τίμιο.
Κορυφαίο για να το πεις πρέπει να είναι σε κάποιους τομείς κορυφαίο και σε άλλους αξιοπρεπές. Ανάλογα βέβαια και με τον προσανατολισμό. Μειωμένη διάρκεια σε σούπερ σπόρ λάστιχο θεωρείται αξιοπρεπές ενώ σε κοινό ελαστικό θα ήταν σοβαρό μειονέκτημα...
Οπότε κάθε χαρακτηρισμός (πχ κορυφαίο) θα πρέπει να θεωρείται αξιόπιστος αλλά μόνο μέσα στην γενική κατηγορία-προσανατολισμό του υπό εξέταση ελαστικού. -
Έχοντας εμπειρία από Hankook K110 V12 EVO & K107 S1 EVO, μπορώ να πω πως και απ' τα δυο έμεινα πάρα πολύ ικανοποιημένος. Τόσο σε απόδοση, σ' όλους τους τομείς - φρένο, στεγνό, βρεγμένο κτλ - όσο και σε διάρκεια απόδοσης. Για τη διάρκεια, μάλιστα, μπορώ να παραθέσω και την εμπειρία φίλου, που με K107 έχει μπει 2 ή 3 φορές Nürburgring, και καμιά-δυο, ακόμα, Μέγαρα, με τα ελαστικά μετά απ' όλο αυτό το πανηγύρι να είναι σε κατάσταση που τα Pilot Exalto 2 ούτε θα το φαντάζονταν. Κατά τη γνώμη μου, λοιπόν, όχι απλά δύναται μια 'μικρή' εταιρεία να φτιάξει ισάξια ή καλύτερα ελαστικά συγκριτικά με μια 'μεγάλη', αλλά η Hankook το 'χει καταφέρει, κιόλας, πόσο μάλλον αν υπεισέλθει στη διαδικασία επιλογής και ο παράγοντας κόστος.
-
Φιλε μου,πριν μου κανεις κριτικη ,αναρωτησου το μεριδιο αγορας της καθε εταιριας παγκοσμιως και θα καταλαβεις,η μια ειναι πρωτη και η αλλη κατω απο πολλες αλλες.
Η Michelin ξοδευει χιλιαδες ωρες σε τεστ και πεταει εκκατομυρια λαστιχα πριν βγαλει ενα προιον στην αγορα.
Αν εσυ πιστευεις οτι το Χανκοοκ ειναι καλυτερο λαστιχο,δικαιωμα σου να πιστευεις οτι θελεις και δικαιωμα σου να το τοποθετησεις στο αυτοκινητο σου.
Αλλωστε μια χαρα λαστιχο ειναι αλλα οχι καλυτερο.Οσον αφορα την VW ,σιγουρα ειναι απτις κορυφαιες εταιριες στον κοσμο ειτε σαρεσει ειτε οχι.
Για να ειναι το golf διαχρονικα πρωτο σε πωλησεις,ε κατι προσφερει δεν νομιζεις;Ενα προιον θα πρεπει να ειναι ολοκληρωμενο,που σημαινει οτι θα ειναι πολυ καλο σε ολους τους τομεις και οχι σε συγκεκριμενους ή μεμονωμενους .
Τοτε το προιον αυτο δικαιως χαρακτηριζεται κορυφαιο απτους ειδικους.Και στα 2 υπάρχει αντίλογος και λέγετε μαρκετινγκ και για τα γκολφ στην Ελλάδα ισχύει και το πουλ μουρ επίσης και ο νεοπλουτισμός. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι είναι κακά προϊόντα αντιθέτως είναι από τα καλύτερα απλά μεγάλο μέρος της επιτυχίας οφείλετε και στους λόγους που ανέφερα. Το ότι πουλάει κάποιο προϊόν περισσότερο από κάποιο άλλο δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι είναι καλύτερο.
Η Hankook δεν είναι μικρή εταιρεία κάπου διάβαζα ότι είναι 5η σε πωλήσεις στην Ευρώπη και πέρασε μπροστά από την πιρέλι. Σαν ελαστικά πρώτης τοποθέτησης παίζουν πολύ σε Hyundai - Kia όπως είναι και λογικό.
Προσωπικά στα μισελέν με χαλάει πάρα πολύ που ψωριάζουν γρήγορα τα πλαϊνά τους και σου δημιουργούν μια αίσθηση 'παλιού' πολύ γρήγορα και φημίζονται και θετικά για το κράτημα αλλά και αρνητικά για την αντοχή των πλαϊνών τους. Πρόσφατα που άλλαξα λάστιχα κοιτούσα και τα Hankook αλλά δεν το τόλμησα το βήμα προς το άγνωστο (για μένα τουλάχιστον).
-
Κακώς που δεν το τόλμησες.
Εγώ το τόλμησα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.(Evo 1).
Μπορεί να είμαι αντιMicheliνικός,αλλά νομίζω οτι είναι υπερεκτιμημένα λάστιχα. -
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Φιλε μου,πριν μου κανεις κριτικη ,αναρωτησου το μεριδιο αγορας της καθε εταιριας παγκοσμιως και θα καταλαβεις,η μια ειναι πρωτη και η αλλη κατω απο πολλες αλλες.
Η Michelin ξοδευει χιλιαδες ωρες σε τεστ και πεταει εκκατομυρια λαστιχα πριν βγαλει ενα προιον στην αγορα.
Αν εσυ πιστευεις οτι το Χανκοοκ ειναι καλυτερο λαστιχο,δικαιωμα σου να πιστευεις οτι θελεις και δικαιωμα σου να το τοποθετησεις στο αυτοκινητο σου.
Αλλωστε μια χαρα λαστιχο ειναι αλλα οχι καλυτερο.Οσον αφορα την VW ,σιγουρα ειναι απτις κορυφαιες εταιριες στον κοσμο ειτε σαρεσει ειτε οχι.
Για να ειναι το golf διαχρονικα πρωτο σε πωλησεις,ε κατι προσφερει δεν νομιζεις;Ενα προιον θα πρεπει να ειναι ολοκληρωμενο,που σημαινει οτι θα ειναι πολυ καλο σε ολους τους τομεις και οχι σε συγκεκριμενους ή μεμονωμενους .
Τοτε το προιον αυτο δικαιως χαρακτηριζεται κορυφαιο απτους ειδικους.Και στα 2 υπάρχει αντίλογος και λέγετε μαρκετινγκ και για τα γκολφ στην Ελλάδα ισχύει και το πουλ μουρ επίσης και ο νεοπλουτισμός. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι είναι κακά προϊόντα αντιθέτως είναι από τα καλύτερα απλά μεγάλο μέρος της επιτυχίας οφείλετε και στους λόγους που ανέφερα. Το ότι πουλάει κάποιο προϊόν περισσότερο από κάποιο άλλο δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι είναι καλύτερο.
Η Hankook δεν είναι μικρή εταιρεία κάπου διάβαζα ότι είναι 5η σε πωλήσεις στην Ευρώπη και πέρασε μπροστά από την πιρέλι. Σαν ελαστικά πρώτης τοποθέτησης παίζουν πολύ σε Hyundai - Kia όπως είναι και λογικό.
Προσωπικά στα μισελέν με χαλάει πάρα πολύ που ψωριάζουν γρήγορα τα πλαϊνά τους και σου δημιουργούν μια αίσθηση 'παλιού' πολύ γρήγορα και φημίζονται και θετικά για το κράτημα αλλά και αρνητικά για την αντοχή των πλαϊνών τους. Πρόσφατα που άλλαξα λάστιχα κοιτούσα και τα Hankook αλλά δεν το τόλμησα το βήμα προς το άγνωστο (για μένα τουλάχιστον).
Συμφωνω οτι το μαρκετινγκ παιζει τον ρολο του αλλα μονο με αυτο δεν κατατασεσαι στην κορυφη,ο κοσμος δεν τρωει κουτοχορτο.Προφανως και το γκολφ δεν πουλαει μονο στην Ελλαδα ,σε ολη την ευρωπη θεωρειται κορυφαιο,βσιλιας στην κατηγορια του εδω και χρονια.
Σιγουρα η Hankook βγαζει σωστα ελαστικα,αλλωστε συνεργαζεται με την michelin.Απο εμπειρια θα σου πω οτι σπανια θα ερθει αυτοκινητο με καρουμπαλο σε michelin,τα περισσοτερα καρουμπαλα ειναι σε αλλες μαρκες και αυτο δειχνει τουλαχιστον σε μενα, οτι αντεχει στους δρομους μας.
Εχει μαλακο πλαινο ,γιαυτο προσφερει και ανεση .Οσον αφορα την Πιρελι,μονοι τους βγαζουν τα ματια τους.Με αφισες γυναικων γυμνοστηθων δεν πουλας .
Μια ερωτηση θελω να κανω σε ολους.
Γιατι ολες οι εταιριες περιμενουν την michelin ποτε θα κανει αυξηση τιμων;
Γνωριζετε οτι αν αυριο η michelin αποφασισει μια μειωση τιμων στο 3-4 % ,ολες οι εταιριες ελαστικων θα τρεχουν πανικοβλητες να ανανεωσουν καταλογους; -
καλησπερα παιδες.... μολις κοιταξα εσωτερικα την αλουμινενια μαμα ζαντα του yaris μ και ειδα οτι ειναι 5,5 J r15 να ρωτησω κατι για να παισω λιγο στην τιμη στο λαστιχο επειδη τωρα φοραω 185/60/15 και να μειωσω αυτο το καταραμενο το μπαλονιασμα που φαινετε και νιωθω , μπορω να του βαλω 195 50 15 ? και αν ναι τι μ προτεινετε ωστε να μην γλισταω σε βροχουλα και σε καυτη ασφαλτο> ευχαριστω!
-
Ο χρήστης yiannakos έγραψε:
καλησπερα παιδες.... μολις κοιταξα εσωτερικα την αλουμινενια μαμα ζαντα του yaris μ και ειδα οτι ειναι 5,5 J r15 να ρωτησω κατι για να παισω λιγο στην τιμη στο λαστιχο επειδη τωρα φοραω 185/60/15 και να μειωσω αυτο το καταραμενο το μπαλονιασμα που φαινετε και νιωθω , μπορω να του βαλω 195 50 15 ? και αν ναι τι μ προτεινετε ωστε να μην γλισταω σε βροχουλα και σε καυτη ασφαλτο> ευχαριστω!195/55/15 θα ηταν πιο ορθοδοξο πιστευω και δε προκειται να χεις μειονεκτηματα...
Ολα τα λαστιχα γλιστρανε σε 'βροχουλα' και σε κωλο-ασφαλτο.
Αν θες καλη αποδοση σε μπολικη βροχη τοτε uniroyal ή bridgestone er300. -
Όχι.
Το λάστιχο που θέλεις να βάλεις έχει μικρότερο δείκτη φορτίου (82 αντί για 84).Το 195/55/15 μπαίνει αλλά έχει μεγαλύτερο δείκτη φορτίου (85) και νομίζω οπτικά θα μπαλονιάζει περισσότερο.
Αν το λάστιχο τσαλακώνεται όταν στρίβεις δοκίμασε μεγαλύτερη πίεση.
Όσο μικρότερη πίεση έχεις τόσο καλύτερο κράτημα μέχρι να αρχίσει να τσαλακώνεται (και το κράτημα μειώνεται αισθητά πολύ). -
Αν σου φαίνεται μεγάλο στο μάτι κρίμα... το πρόβλημά σου είναι αισθητικό και αντιμετωπίζεται ανάλογα!
Αν όμως βλέπεις το πλαινό να φαγώνεται τότε πρέπει να αυξήσεις την πίεση.
Αυξάνοντας την πίεση ο σκελετός παραμορφώνεται λιγότερο οπότε βελτιώνεται η απόκριση στο τιμόνι και έχεις καλύτερο φρένο, η πρόσφυση αυξάνεται (μέχρι ένα σημείο, μετά τα πλαινά σηκώνονται στον αέρα και βέβαια χειροτερεύει) αλλά χάνεται η φιλικότητα, γίνεται πιο απόλυτο, πιο ύπουλο και απότομο στις αντιδράσεις του. Οπότε με μέτρο το φούσκωμα, άρχισε με +2-3 psi. -
Απο εμπειρια θα σου πω οτι σπανια θα ερθει αυτοκινητο με καρουμπαλο σε michelin,τα περισσοτερα καρουμπαλα ειναι σε αλλες μαρκες .........................Μάλλον δεν είσαι λαστιχάς...μα το θεό
Γνωριζετε οτι αν αυριο η michelin αποφασισει μια μειωση τιμων στο 3-4 % ,ολες οι εταιριες ελαστικων θα τρεχουν πανικοβλητες να ανανεωσουν καταλογους;Ετσι σου έχουν πεί να λές;Μήπως κανένα 'κολλητάρι' πωλητής;Τα θέλεις και τα λές;
ΥΓ.Στείλε μου διεύθυνση του μαγαζιού,να σου φέρω κόσμο...... -
Ο χρήστης yiannakos έγραψε:
καλησπερα παιδες.... μολις κοιταξα εσωτερικα την αλουμινενια μαμα ζαντα του yaris μ και ειδα οτι ειναι 5,5 J r15 να ρωτησω κατι για να παισω λιγο στην τιμη στο λαστιχο επειδη τωρα φοραω 185/60/15 και να μειωσω αυτο το καταραμενο το μπαλονιασμα που φαινετε και νιωθω , μπορω να του βαλω 195 50 15 ? και αν ναι τι μ προτεινετε ωστε να μην γλισταω σε βροχουλα και σε καυτη ασφαλτο> ευχαριστω!Βασικα φιλε μου, η ζαντα σου 5.5 ιντσες ειναι στενη για πλατος 195 χιλιοστα λαστιχο,θα κανει μαγουλο .
Κανονικα θα πρεπει να βαλεις 6αρα ζαντα,που σημαινει κοστος, με λαστιχο 195-50-15 που ειναι πολυ φθηνοτερο απτο 195-55-15.
Μπορεις να βαλεις και 175-65-15 αν και αυτο βγαινει στην ιδια τιμη περιπου με αυτο που φορας ηδη.
Αποφασισε πρωτα και μετα βλεπουμε για μαρκα. -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Απο εμπειρια θα σου πω οτι σπανια θα ερθει αυτοκινητο με καρουμπαλο σε michelin,τα περισσοτερα καρουμπαλα ειναι σε αλλες μαρκες .........................Μάλλον δεν είσαι λαστιχάς...μα το θεό
Γνωριζετε οτι αν αυριο η michelin αποφασισει μια μειωση τιμων στο 3-4 % ,ολες οι εταιριες ελαστικων θα τρεχουν πανικοβλητες να ανανεωσουν καταλογους;Ετσι σου έχουν πεί να λές;Μήπως κανένα 'κολλητάρι' πωλητής;Τα θέλεις και τα λές;
ΥΓ.Στείλε μου διεύθυνση του μαγαζιού,να σου φέρω κόσμο......Βασικα δεν πουλαω michelin αν αυτο καταλαβες.
Τα λαστιχα που εμπορευομαι ειναι goodyear -dunlop -sava και φυσικα ικανοποιω τα γουστα των πελατων για αλλες μαρκες.
Αν καποιος μου ζητησει michelin θα του το φερω,αλλα δεν τα κυνηγω. -
Ετσι σου έχουν πεί να λές;Μήπως κανένα 'κολλητάρι' πωλητής;Τα θέλεις και τα λές;Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν εδώ μέσα αν όποιος είχε διαφορετική άποψη από τον άλλον επέλεγε να τον προσβάλλει όπως εσύ.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Ετσι σου έχουν πεί να λές;Μήπως κανένα 'κολλητάρι' πωλητής;Τα θέλεις και τα λές;
Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν εδώ μέσα αν όποιος είχε διαφορετική άποψη από τον άλλον επέλεγε να τον προσβάλλει όπως εσύ.
Δε προσβάλλω κανέναν....αν αυτό το εξέλαβες ως προσβολή,είναι δικό σου θέμα.
ΥΓ.Μήπως έχεις τελειώσει Νομική;
ΥΓ2.Μήπως πειράζει που είμαι ευθύς......Τι να κάνω δηλαδή,να συμφωνώ με την οποιαδήποτε μπαρούφα πετάει ο καθένας; -
Δε προσβάλλω κανέναν....αν αυτό το εξέλαβες ως προσβολή,είναι δικό σου θέμα.
ΥΓ.Μήπως έχεις τελειώσει Νομική;
ΥΓ2.Μήπως πειράζει που είμαι ευθύς......Τι να κάνω δηλαδή,να συμφωνώ με την οποιαδήποτε μπαρούφα πετάει ο καθένας;Τότε κι εγώ - και προς θεού μην το εκλάβεις ως προσβολή - μπορώ να πω ότι είσαι ο κλασικός μπαρούφας ημιμαθής, που γενικεύοντας με βάση τις ελάχιστες εμπειρίες του το παίζει ξερόλας. Χωρίς παρεξήγηση ε, απλά είμαι ευθύς.
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Kατ'αρχάς να ευχαριστήσω όλους σας για τις απαντήσεις!
Johnykyr δίνω το στίγμα, όπως ζήτησες
-Το αυτοκίνητο είναι ΒΜW 318 ti E36 , τρώει πολύ ομαλά τα λάστιχα μεταξύ των αξόνων,και δεν έχει πρόβλημα πρόωρης φθοράς
-Θα είναι καθημερινά λάστιχα
-Με ενδιαφέρει πρώτιστα το 'κράτημα' και η 'πληροφόρηση' και δεν με πολυαπασχολεί η άνεση του ελαστικού
-Θα αλλάζονται μετά από 40000 κμ
-Το μέγιστο που θεωρώ λογική τιμή να δώσω είναι τα 400 ευρώ για κάτι πολύ καλόΛέτε να μην φοβηθώ τους W δείκτες?
Σε κάτι σαραβαλιασμένα RE050 που είχα πάντως, μόνο στα Μέγαρα τα ζέσταινα...προσφατα γνωστος μου σε 320ci μου ειπε πως εμεινε περισσοτερο ικανοποιημενος απο τα Κ107 s1 evo σε σχεση με τα V12 τα οποια φορουσε πριν..επισης συντομα θα παρουσιαστει και το s2 evo
-
Ευχαριστώ πολύ όλους για τη συμβολή σας
Μάλλον πάω για Hankook...
Θα δώσω ανταπόκριση όταν τοποθετηθούν και κάνουν κάποια σεβαστά χιλιόμετρα -
Άινταααααα............
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]