-
Και μιας και η ώρα πλησιάζει και είχα προ καιρού διαβάσει ότι στον Καλπάκη είναι λίγο απρόσεκτοι κατά την τοποθέτηση (πιθανολογώ ότι τραυμάτισαν κάποια ζάντα;).......αξίζει τον κόπο να πάρω την τετράδα και να πάω να μου τη φορέσει κάποιος 'καλύτερος' μάστορας; Καμιά πρόταση;
-
Παιδιά την γνώμη σας.
Με τις πρόσφατες νεροποντές πλημμύρισε το υπόγειο που είχα τα χιονολάστιχα και κολύμπησαν. Πρέπει να έμειναν μισή με μία μέρα μέσα στο νερό. Λέτε να χάλασαν? -
Δε νομίζω να έπαθαν τίποτα. Το νερό δεν ήταν θαλασσινό για να πεις ότι θα τα πείραζε η αλμύρα.......
Αν οδηγούσες επί 12 ώρες στο βρεγμένο, πάλι θα βρέχονταν αρκετά.
Να πήραν υγρασία από τη βαλβίδα είναι μάλλον δύσκολο αφού ακόμη και αν υποτεθεί ότι η βαλβίδα δεν είναι εντελώς αεροστεγής/υδατοστεγής, η πίεση του αέρα στο λάστιχο θα εμπόδιζε τις σταγόνες να μπουν μέσα...
Υ.Γ. Από καθαρή περιέργεια....υπάρχει περίπτωση ένα ελαστικό αυτοκινήτου, επαρκώς φουσκωμένο, να επιπλεύσει;
-
To θέμα είναι ότι είναι ξεζανταρισμένα και βράχηκε και το εσωτερικό τους.
-
Εσωτερικό εννοείς την μεριά του λάστιχου που ακουμπά στη ζάντα ή τον θάλαμο του ελαστικού που συγκρατεί τον αέρα;
-
Όπως είναι το λάστιχο όταν το ξεζαντάρεις. Σκέτο. Μπήκε δλδ νερό και μέσα στο θάλαμο, στο εσωτερικό του ελαστικού.
-
Οι εταιρείες κατασκευής ελαστικών συνιστούν να τα αποθηκεύεις όταν δεν τα χρησιμοποιείς, σε χώρους χωρίς φως, υγρασία κλπ, για να διατηρούνται περισσότερα χρόνια.
Να τα καθαρίσεις και να στεγνώσεις καλά πριν τα βάλεις στην αποθήκη.Πάντως θα διαπίστωσες πόσο δύσκολο είναι να βγάλεις το νερό μέσα από το λάστιχο. Όπως και να το γυρίσεις, το νερό μένει μέσα.
-
Επίσης πρόσεξε (εκτός αν σου πουν ότι έχει καταστραφεί και είναι επικίνδυνο) αν τα φορέσεις στις ζάντες σου να μην υπάρχει καθόλου υγρασία μέσα. Εμένα ο ηλίθιος λαστιχάς μου τα είχε μοντάρει και είχαν ελάχιστο νερό μέσα λόγω βροχής (έμπαζε η αποθήκη του) με αποτέλεσμα όταν ζεσταίνονταν αυτά που είχαν περισσότερη υγρασία να έχουν αρκετά περισσότερη πίεση από το κανονικό!
Αν θυμάμαι καλά από 29 πήγαιναν στα 35+Αναγκάστηκα να τα βγάλω για σκούπισμα και στέγνωμα και τα ξαναέβαλα.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Και μιας και η ώρα πλησιάζει και είχα προ καιρού διαβάσει ότι στον Καλπάκη είναι λίγο απρόσεκτοι κατά την τοποθέτηση (πιθανολογώ ότι τραυμάτισαν κάποια ζάντα;).......Για την ακρίβεια και τις 4
-
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
Επίσης πρόσεξε (εκτός αν σου πουν ότι έχει καταστραφεί και είναι επικίνδυνο) αν τα φορέσεις στις ζάντες σου να μην υπάρχει καθόλου υγρασία μέσα. Εμένα ο ηλίθιος λαστιχάς μου τα είχε μοντάρει και είχαν ελάχιστο νερό μέσα λόγω βροχής (έμπαζε η αποθήκη του) με αποτέλεσμα όταν ζεσταίνονταν αυτά που είχαν περισσότερη υγρασία να έχουν αρκετά περισσότερη πίεση από το κανονικό!
Αν θυμάμαι καλά από 29 πήγαιναν στα 35+Αναγκάστηκα να τα βγάλω για σκούπισμα και στέγνωμα και τα ξαναέβαλα.
Eυχαριστώ
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Και μιας και η ώρα πλησιάζει και είχα προ καιρού διαβάσει ότι στον Καλπάκη είναι λίγο απρόσεκτοι κατά την τοποθέτηση (πιθανολογώ ότι τραυμάτισαν κάποια ζάντα;).......
Για την ακρίβεια και τις 4
Να πάρει........κάτι μου λέει ότι θα πάρω την τετράδα και θα πάω αλλού να μου τη φορέσουν. Πού όμως....
Το ιδανικό θα ήταν να βρω μάστορα που να περνάει το λάστιχο στη ζάντα με το χέρι
Στην τελική, ζάντες είναι, να πάει στα κομμάτια, απλά προτιμώ τις φθορές στο αυτοκίνητο μου να τις προκαλώ εγώ (και να λέω: 'ας πρόσεχα'), παρά άλλοι...
-
Όπως και να το κάνεις, για το γμτ, δε γίνεται 3 χρόνια να τις έχω στην πένα και όταν αλλάζω λάστιχα γύρω γύρω να είναι γδαρμένες, δεν είναι ένα χτυπηματάκι αλλά περιμετρικά τις έχουν κάνει άστα να πάνε!
Βρες ένα περιποιημένο και καθαρό μαγαζί, πες τον μάστορα και έτοιμος!
-
βρηκα τα ιδια λάστιχα με 270 ευρώ και 300 ευρώ.
τώρα θα πάω για πλάκα σε αυτόν που μου είπε 300 (ήξερα εξ αρχής ότι μου έλεγε ακριβή τιμή) να του πω ότι τα βρήκα με 260, για να δω αν θα μου τα δώσει με 250. πριν 3 χρόνια τα είχα βάλει με 240. αν όχι, θα τα βάλω με 270, σε λαστιχά που μου φάνηκε καλός και εξυπηρετικός. τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να ανταμοίβονται. όχι να μας πιάσει και κότσους ο πρώτος . -
Πού ρώτησες και ποιά λάστιχα θέλεις;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πού ρώτησες και ποιά λάστιχα θέλεις;θέλω michelin energy 3b 175/65/13 . δεν βγαίνουν σε saver.
ρώτησα σε εναν στην καλαμαρια, στη γωνία απέναντι από το νταλίπη, μου είπε 300.
ρώτησα χθες κατά τύχη σε ένα παλικάρι, απέναντι από το λιμάνι, και μου είπε 270 ευρώ. αν και κατά τύχη τον βρήκα, μου φάνηκε πολύ εξυπηρετικός και ορθός. -
Mπες λίγο μσν να σου πω...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
θέλω michelin energy 3b 175/65/13 . δεν βγαίνουν σε saver.
ρώτησα σε εναν στην καλαμαρια, στη γωνία απέναντι από το νταλίπη, μου είπε 300.Δεν είναι υπερβολικά πολλά λεφτά γι αυτό το λάστιχο και αυτή τη διάσταση;
-
Αν το δεις συγκριτικα με τα 280 που θελουν τα εξαλτο σε 185/60/14, ναι, αλλα ειναι περιεργη διασταση μαλλον, γιαυτο...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν το δεις συγκριτικα με τα 280 που θελουν τα εξαλτο σε 185/60/14, ναι, αλλα ειναι περιεργη διασταση μαλλον, γιαυτο...Είναι όντως πολύ σπάνια διάσταση, το μόνο αμάξι που θυμάμαι να τα φοράει απ' το εργοστάσιο ήταν ορισμένες εκδόσεις του παλιού VW Polo...
-
Ούτε και τόσο σπάνια διάσταση είναι... Απλά το (απάλευτο) Energy είναι με διαφορά το ακριβότερο ...
Ενδεικτικά και μόνο, βάζεις Continental EcoContact 3, Fulda EcoControl ή Uniroyal RainExpert, που και καλύτερα είναι και πιο φθηνά...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]