-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
ειχε παρει φιλος 888 σε 195-50-15 στα 280 ευρω αν θυμαμαι, και ηταν μια χαρα τα λαστιχα.
Και σε πιστα που τα ελιωσε, δεν ειχε κανενα προβλημα.
Δεν εχω ψωνισει απο τον συγκεκριμενο, αλλα πρεπει να ειναι σωστος επαγγελματιας, και ο λογος που εχει καλες τιμες ΤΟΥΟ ειναι οτι φερνει πολλες ποσοτητες απο αυτα.280; Καινούρια;
Στην Αθήνα κάτω από 360-380 ευρώ δεν πέφτουν.
Προχθές έβαλα 205-50-15 στα 420 ευρώ.
-
290 για την ακριβεια, πριν 3 χρονια ομως!
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
ειχε παρει φιλος 888 σε 195-50-15 στα 280 ευρω αν θυμαμαι, και ηταν μια χαρα τα λαστιχα.
Και σε πιστα που τα ελιωσε, δεν ειχε κανενα προβλημα.
Δεν εχω ψωνισει απο τον συγκεκριμενο, αλλα πρεπει να ειναι σωστος επαγγελματιας, και ο λογος που εχει καλες τιμες ΤΟΥΟ ειναι οτι φερνει πολλες ποσοτητες απο αυτα.280; Καινούρια;
Στην Αθήνα κάτω από 360-380 ευρώ δεν πέφτουν.
Προχθές έβαλα 205-50-15 στα 420 ευρώ.
μα και εμενα η τιμη με παραξενευει απιστευτα
ειναι πιο χαμηλη απο οποιοδηποτε αλλο μαγαζι εχω ψαξει σε 3 χωρες!!! και με τεραστια διαφορα στην τιμη...και αν εχω καταλαβει καλα (δεν ειμαι σιγουρος) ειναι πιο φτηνος απο Ιαπωνια!σκεφτομαι οτι μπορει να συμβαινει το εξης...ή τα λαστιχα ειναι αρχες του 2010?
ή τα λαστιχα είναι απο παρτιδα β πλειστηριασμου ή συμπληρωστε εσεις...ειναι εξαιρετικα δυσκολο να τα εχει 200ε φτηνοτερα απο τον φτηνοτερο ευρωπαιο και φτηνοτερα ακομα και απο τον ιαπωνα λιανεμπορο (αν οντως ισχυει οτι τα λαστιχα ειναι του 2011 και δεν ειναι 2ης παρτιδας και ειναι ολα οκ, πως το καταφερνει να ειναι 200ε φτηνοτερος?
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
290 για την ακριβεια, πριν 3 χρονια ομως!πριν 3 χρονια η διασταση μου (205/55/16) ειχε 500ε στην Ελλαδα...ενω τωρα εχει 800ε
-
Ήρθε ο καιρός να αντικαταστήσω τα ελαστικά στο Corsa της γυναίκας μου. Στη διάσταση 195/55 R16 87H, τα Premium Contact 2 φτάνουν τα 460€ ενώ τα Energy Saver πάνε κάπου 440€.
Υπάρχουν κάποια άλλα πιο οικονομικά που να αξίζουν τον κόπο;
Επίσης, να τα αλλάξω το Πάσχα ή να περιμένω τον ερχόμενο Οκτώβρη αποφεύγοντας το καλοκαίρι; -
Αν θέλουν άλλαγμα μην το σκέφτεσαι καν, εκτός και αν το κλειδώσεις και το ξανακινήσεις τον Οκτώβριο. Ποιός σου λέει ότι δεν θα χρειαστεί να φρενάρεις , στρίψεις , ξεκινήσεις απότομα μέχρι τότε; Άλλωστε τα λάστιχα που κοιτάς είναι καλοκαιρινά και δεν μιλάμε για χειμωνιάτικα που όντως θα τα κατέστρεφες το καλοκαίρι, αλλά και τον Οκτώβριο να τα βάλεις τον επόμενο καλοκαίρι δεν θα ξεραθούν; Στο θέμα του μοντέλου τώρα νομίζω συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, το Energy Saver είναι το αντίστοιχο eco contact. Εγώ πριν από περίπου 2500κ κμ τα άλλαξα και διαβάζοντας διάφορα τεστ έβαλα τα Uniroyal Rain Expert και είμαι πολύ ευχαριστημένος και από κράτημα και από άνεση και από θόρυβο και το μόνο μείον είναι η σχετική έλειψη πληροφορίας από το τιμόνι αλλά για εμένα που δεν το θέλω για σπορ οδήγηση είναι μια χαρά. Από θέμα διάρκειας είναι ακόμη νωρίς αλλά δεν περιμένω και τρελά πράγματα μιας και το tradeware είναι 200. Τα άλλα 2 δεν τα έχω δοκιμάσει να σου πω εντυπώσεις αλλά παλιότερα κι εγώ σε Corsa C 175/65/14 είχα Dunlop παλιότερο μοντέλο αλλά είχαν πολύ θόρυβο και ήταν κούτσουρα και από κράτημα μέτρια πράγματα. Επίσης καλά λόγια έχω ακούσει και για τα Hankook και έχω δει και καλές επιδόσεις στα τεστ και τα κοιτούσα όταν ήταν να αλλάξω μαζί με τα eco contact αλλά προτίμησα τα Uniroyal.
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Ήρθε ο καιρός να αντικαταστήσω τα ελαστικά στο Corsa της γυναίκας μου. Στη διάσταση 195/55 R16 87H, τα Premium Contact 2 φτάνουν τα 460€ ενώ τα Energy Saver πάνε κάπου 440€.
Υπάρχουν κάποια άλλα πιο οικονομικά που να αξίζουν τον κόπο;
Επίσης, να τα αλλάξω το Πάσχα ή να περιμένω τον ερχόμενο Οκτώβρη αποφεύγοντας το καλοκαίρι;Ομοίως. Δεν τα έχω αλλάξει ακόμα γιατί ξεσκίζουν από τιμή. Ότι βάλεις, ενημέρωσε...
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
... νομίζω συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, το Energy Saver είναι το αντίστοιχο eco contact...Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν γνωρίζω τις αντιστοιχίες απλώς είχα υπόψη μου ό,τι και τα 2 (premium contact 2 & energy saver) θεωρούντο καλές επιλογές.Το corsa οδηγείται καθημερινά στην Αθήνα και η γυναίκα μου δεν έχει σχέση με σπορ ή γρήγορη οδήγηση. Την ενδιαφέρει η καλή συμπεριφορά του ελαστικού, η μακροζωία και η διάρκεια.
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
... νομίζω συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, το Energy Saver είναι το αντίστοιχο eco contact...
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν γνωρίζω τις αντιστοιχίες απλώς είχα υπόψη μου ό,τι και τα 2 (premium contact 2 & energy saver) θεωρούντο καλές επιλογές.Το corsa οδηγείται καθημερινά στην Αθήνα και η γυναίκα μου δεν έχει σχέση με σπορ ή γρήγορη οδήγηση. Την ενδιαφέρει η καλή συμπεριφορά του ελαστικού, η μακροζωία και η διάρκεια.
Καθαρά θεωρητικά, επειδή μιλάμε για 100+ € χρηματικής διαφοράς προς τα κάτω, θα μπορούσες να σκεφτείς και τη διάσταση 205/55/16, εφ' όσον το επιτρέπει το πλάτος της ζάντας του Corsa... Η διαφορά στη διάμετρο είναι απειροελάχιστη (+11 χιλιοστά ή 1,74%) και δεν θα δημιουργούσε κάποιο πρόβλημα, ενώ οι επιλογές σας σε λάστιχα θα διευρύνονταν σημαντικά ...
-
Παντως εχω παρατηρησει διαφορα μεταξυ των Premium Contact & Premium Contact 2, υπερ του παλαιοτερου μοντελου.
Εχεις κανεις αντιστοιχη αποψη ή ειναι ιδεα μου? -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Παντως εχω παρατηρησει διαφορα μεταξυ των Premium Contact & Premium Contact 2, υπερ του παλαιοτερου μοντελου.
Εχεις κανεις αντιστοιχη αποψη ή ειναι ιδεα μου?Είχα τα '1' σαν πρώτης τοποθέτησης και κατόπιν έβαλα τα '2'. Θα έλεγα πως η διαφορά υπέρ των '2' ήταν εμφανής και στο στεγνό, πολύ περισσότερο στο βρεγμένο, αλλά και στο ότι δείχνουν να έχουν ένα κλικ σκληρότερα πλαϊνά... Επίσης έχω την αίσθηση πως τα '2' κρατούσαν καλύτερα προς το τέλος της ζωής τους.
Για να μην τα πολυλογώ, πάλι τα '2' έβαλα ! -
Ενδιαφέρον αυτό που ανέφερες για 205 αντί 195. Υπάρχει κάποιο στοιχείο στη ζάντα (αλουμινίου έχει η έκδοση Cosmo) από το οποίο μπορώ να διαπιστώσω αν μπορεί να δεχθεί 205;
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Ενδιαφέρον αυτό που ανέφερες για 205 αντί 195. Υπάρχει κάποιο στοιχείο στη ζάντα (αλουμινίου έχει η έκδοση Cosmo) από το οποίο μπορώ να διαπιστώσω αν μπορεί να δεχθεί 205;Σε γενικές γραμμές, τα 195/55/16 μπαίνουν σε ζάντες πλάτους από 5,5 έως και 7 ιντσών, όταν τα 205/55/16 σε 5,5 έως και 7,5 αντίστοιχα. Αν ανατρέξεις στο εγχειρίδιο του αυτοκινήτου, πιθανότατα θα βρεις ποια ζάντα έχει τοποθετήσει ο κατασκευαστής για τη συγκεκριμένη διάσταση ελαστικού (πιθανολογώ, πως θα θα είναι 6άρα, το πολύ 6,5 ιντσών, οπότε μάλλον δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ θέμα με τα 205) .
-
Διαστάσεις: 6J x 16 απόκλιση 40, 4 μπουλόνια
Τοποθετείται σε ελαστικά μεγέθους 195/55 R 16 87H -
Στο astra θα βάλω πάλι τα Premium Contact 2 σε διάσταση 205/55/16. Τα φοράω ήδη και με έχουν αφήσει πολύ ικανοποιημένο, ειδικά με την αντοχή τους στο χρόνο (δεν ξεράθηκαν, όπως συνέβαινε πχ με τα Energy). Μετά από 3,5 χρόνια είναι ΟΚ. Κι έχουν φάει και 3 βουλκανιζατέρ από καρφιά.
-
Οι PremiumContaκηδες γιατί δε δοκιμάζετε το νέο PremiumContact 5?
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Οι PremiumContaκηδες γιατί δε δοκιμάζετε το νέο PremiumContact 5?Εχει βγει? Καποιος μου ειπε απο Απριλη θα βγει...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μετά από 3,5 χρόνια είναι ΟΚ. Κι έχουν φάει και 3 βουλκανιζατέρ από καρφιά.Γουρλής είσαι.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Εχει βγει? Καποιος μου ειπε απο Απριλη θα βγει...
Α δεν ξέρω, εγώ στο elastikaonline το είδα και υπέθεσα ότι υπάρχει...αλλά και Απρίλη να έρθει, ε κάντε υπομονή λίγο να βάλετε το φρέσκο πράμα...λέει ότι έχει μειωμένη αντίσταση κύλισης σε σχέση με το PC2...
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Εχει βγει? Καποιος μου ειπε απο Απριλη θα βγει...
Α δεν ξέρω, εγώ στο elastikaonline το είδα και υπέθεσα ότι υπάρχει...αλλά και Απρίλη να έρθει, ε κάντε υπομονή λίγο να βάλετε το φρέσκο πράμα...λέει ότι έχει μειωμένη αντίσταση κύλισης σε σχέση με το PC2...
Βασικα σ ολα τα ξενα τεστ μεχρι τωρα εχει βγει 1ο με διαφορα και περιμενω να δω πως θα ναι...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]