-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Ωστόσο η σκληρότητα το σκελετού επηρεάζει την παραμόρφωσή του κατά την κύλιση και κατ' επέκταση την εκλυόμενη θερμότητα. Στο site κάποιας εταιρείας ελαστικών (δε θυμάμαι ποιο) έδειχνε σε τι ποσοστό της παραγόμενης θερμότητας συμμετέχουν εσωτερικές τριβές του ελαστικού (λόγω παραμόρφωσης κύλισης) και οι τριβές από την επαφή της γόμας με το οδόστρωμα. Αν θυμάμαι καλά, σε περίπτωση που έχουμε απλή κύλιση (ήρεμη οδήγηση, χωρίς πολλές στροφές) οι εσωτερικές τριβές λόγω παραμόρφωσης του ελαστικού παράγουν μεγαλύτερη θερμότητα απ' ό,τι τριβή της γόμας με το δρόμο.
Κατά συνέπεια, ο δείκτης ταχύτητας επηρεάζει το χρόνο ζεστάματος ενός ελαστικού, αφού επηρεάζει το σκελετό και τις εσωτερικές τριβές του. Συμφωνώ όμως ότι οι διαφορές δεν είναι όσο σημαντικές λένε κάποιοι (π.χ. 'τα W δε ζεσταίνονται με τίποτα'). Αν ήταν έτσι, θα έπρεπε όλοι με αυτοκίνητα ελαστικών Y ή W να τρέχουν σαν τους παλαβούς μπας και βρουν πρόσφυση! Ε, προφανώς δεν είναι έτσι.Same all...Same all...Για εκατοστή ενενηκοστή φορά!!!Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΑΧ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ KAI ΓΙΑ ΤΟ TREADWEAR,ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΟΝΟ ΦΘΟΡΑ.Ο μόνος παράγοντας που κάνει να ζεσταίνεται(πιό γρήγορα ή πιό αργά) το κάθε ελαστικό,είναι η ΓΟΜΑ του και ΜΟΝΟ(μαλακή ή σκληρή).Παράδειγμα που 'βγάζει' μάτια ,τα χειμερινά ελαστικά.Άν και ο treadwear ξεκινά από 440-450,ζεσταίνονται πολύ πιό γρήγορα από κάθε ελαστικό.ΛΟΓΩ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΗΣ ΓΟΜΑΣ!!!!
ΥΓ.Sorry για τόν 'τόνο' της φωνής μου,αλλά το ίδιο πράγμα διαβάζω σχεδ΄ν σε όλα τα forums περί ελαστικών... -
Μου αρέσουν τα efficient grip του Focus. Eίμαι καλά;
-
Γειά σας παιδιά και Χρόνια πολλά.
Και τώρα ήρθε η σειρά του Corsa με τη δύσκολη διάσταση των 195/55/16. Μετά και τη κουβέντα που κάναμε, κατάλαβα ότι μπορώ να χωρίσω τα υποψήφια λάστιχα σε δύο κατηγορίες χοντρικά με βάση και τη τιμή τους.
Η διαφορά ανάμεσα στίς 2 κατηγορίες είναι γύρω στα 80Ε.
Στη πρώτη κατηγορία παίζουνε τα conti premium 2, michelin energy saver, cinturato P6 k.a. και
στη δεύτερη τα Kumho KH31, Dunlop SP01, Falken, που είναι πιο οικονομικά.Επειδή πλέον μιλάμε για το δεύτερο αυτοκίνητο της οικογένειας, που σπάνια θα πάει ταξίδι και είναι κυρίως πόλης, θα ήθελα να μου δώσετε γνώμες για την οικονομική κατηγορία περισσότερο. Τα Kumho τα ξέρετε; Τα έχετε φορέσει εσείς η κάποιος γνωστός; Τα Dunlop;
και κάτι που μπορεί να είναι και άσχετο.
Το Corsa όταν το πήρα καινούργιο -Δεκ/2006, φόραγε μαμά τα conti contact premium 2. Θυμάμαι ότι το πρώτο χρόνο παρατηρούσα ότι το τιμόνι του ήταν πολύ ελαφρύ και ευαίσθητο και ότι ένα μικρό κόψιμο του τιμονιού δεξιά ή αριστερά έδινε μεγάλη αντίδραση του αυτοκινήτου.
Αυτό δεν ξέρω αν οφειλόταν στη γεωμετρία του αυτοκινήτου ή στα λάστιχα ή και στα δύο. Επειδή με είχε φοβίσει, το είχα ρωτήσει στην Opel αλλά δεν μου είχαν δώσει κάποια εξήγηση.
Με την πάροδο του χρόνου ή βελτιώθηκε ή το συνήθισα, αλλά τώρα που σκέφτηκα να ξαναβάλω το cp2 μου ήρθε στο μυαλό η όλη φάση. Λέτε τα συγκεκριμένα λάστιχα να είχαν κάποιο ρόλο σε αυτό;;;;;;;; -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Μου αρέσουν τα efficient grip του Focus. Eίμαι καλά;Όχι! Ήπιες πολύ χθες μήπως;
Το Focus σου αρέσει απλά... που να το οδηγούσες και με σωστά λάστιχα!
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Ωστόσο η σκληρότητα το σκελετού επηρεάζει την παραμόρφωσή του κατά την κύλιση και κατ' επέκταση την εκλυόμενη θερμότητα. Στο site κάποιας εταιρείας ελαστικών (δε θυμάμαι ποιο) έδειχνε σε τι ποσοστό της παραγόμενης θερμότητας συμμετέχουν εσωτερικές τριβές του ελαστικού (λόγω παραμόρφωσης κύλισης) και οι τριβές από την επαφή της γόμας με το οδόστρωμα. Αν θυμάμαι καλά, σε περίπτωση που έχουμε απλή κύλιση (ήρεμη οδήγηση, χωρίς πολλές στροφές) οι εσωτερικές τριβές λόγω παραμόρφωσης του ελαστικού παράγουν μεγαλύτερη θερμότητα απ' ό,τι τριβή της γόμας με το δρόμο.
Κατά συνέπεια, ο δείκτης ταχύτητας επηρεάζει το χρόνο ζεστάματος ενός ελαστικού, αφού επηρεάζει το σκελετό και τις εσωτερικές τριβές του. Συμφωνώ όμως ότι οι διαφορές δεν είναι όσο σημαντικές λένε κάποιοι (π.χ. 'τα W δε ζεσταίνονται με τίποτα'). Αν ήταν έτσι, θα έπρεπε όλοι με αυτοκίνητα ελαστικών Y ή W να τρέχουν σαν τους παλαβούς μπας και βρουν πρόσφυση! Ε, προφανώς δεν είναι έτσι.Ο τεχνικός διευθυντής της Kumho, όταν ερωτήθη σχετικά από τον Αλέξη Γαλανόπουλο του Drive, απήντησε ότι ο δείκτης ταχύτητας δεν παίζει κανέναν ρόλο στην θέρμανση του ελαστικού.
-
Το ποσο γρηγορα ζεσταινονται τα ελαστικα, δεν εχει να κανει με το βαρος του αυτοκινητου και τη γεωμετρια της αναρτησης;
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Same all...Same all...Για εκατοστή ενενηκοστή φορά!!!Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΑΧ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ KAI ΓΙΑ ΤΟ TREADWEAR,ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΟΝΟ ΦΘΟΡΑ.Ο μόνος παράγοντας που κάνει να ζεσταίνεται(πιό γρήγορα ή πιό αργά) το κάθε ελαστικό,είναι η ΓΟΜΑ του και ΜΟΝΟ(μαλακή ή σκληρή)190η φορά με μόνο 22 δημοσιεύσεις πώς γίνεται ρε φίλε;
Υποθέτω πάντως ότι για να είσαι τόσο απόλυτος, θα έχεις κάνει τις δοκιμές σου, σε λάστιχα ίδιου τύπου με διαφορά μόνο στο δείκτη ταχύτητας και κατέληξες ότι το ζέσταμα έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τη γόμα!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Το ποσο γρηγορα ζεσταινονται τα ελαστικα, δεν εχει να κανει με το βαρος του αυτοκινητου και τη γεωμετρια της αναρτησης;Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
Προφανως... και σε καθε αυτοκινητο ειναι διαφορετικο.
Το να λεει πχ καποιος οτι το ταδε λαστιχο δε ζεσταινεται ποτε ειναι λαθος.
Αλλο αμαξι μπορει να το ψηνει, οχι απλα να το ζεσταινει.(Βλεπε παρεξηγημενα energy saver)
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Same all...Same all...Για εκατοστή ενενηκοστή φορά!!!Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΑΧ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ KAI ΓΙΑ ΤΟ TREADWEAR,ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΟΝΟ ΦΘΟΡΑ.Ο μόνος παράγοντας που κάνει να ζεσταίνεται(πιό γρήγορα ή πιό αργά) το κάθε ελαστικό,είναι η ΓΟΜΑ του και ΜΟΝΟ(μαλακή ή σκληρή)
190η φορά με μόνο 22 δημοσιεύσεις πώς γίνεται ρε φίλε;
Υποθέτω πάντως ότι για να είσαι τόσο απόλυτος, θα έχεις κάνει τις δοκιμές σου, σε λάστιχα ίδιου τύπου με διαφορά μόνο στο δείκτη ταχύτητας και κατέληξες ότι το ζέσταμα έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τη γόμα!
Ρε φίλε,καλά χριστούγεννα με υγεία.Το 190 σε πείραξε;Κάπου έχασες το χιούμορ.Εν πάσει περιπτώση μέρα που είναι,στα υπόλοιπα πιστεύω πως δεν διαφωνείς.Όσο για την υπόθεση που κάνεις,μέσα είσαι.
ΥΓ.Για εκατοστή ενενηκοστή πρώτη φορά:Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΑΧ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟ.
ΥΓ2.Οι δημοσιεύσεις,το μόνο που ..ζεσταίνουν είναι τα..χέρια.... -
Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλους,παλιούς και νέους.
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Same all...Same all...Για εκατοστή ενενηκοστή φορά!!!Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΑΧ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟ.**ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ KAI ΓΙΑ ΤΟ TREADWEAR,ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΟΝΟ ΦΘΟΡΑ.Ο μόνος παράγοντας που κάνει να ζεσταίνεται(πιό γρήγορα ή πιό αργά) το κάθε ελαστικό,είναι η ΓΟΜΑ του και ΜΟΝΟ(μαλακή ή σκληρή).Παράδειγμα που 'βγάζει' μάτια ,τα χειμερινά ελαστικά.Άν και ο treadwear ξεκινά από 440-450,ζεσταίνονται πολύ πιό γρήγορα από κάθε ελαστικό.ΛΟΓΩ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΗΣ ΓΟΜΑΣ!!!! **
ΥΓ.Sorry για τόν 'τόνο' της φωνής μου,αλλά το ίδιο πράγμα διαβάζω σχεδ΄ν σε όλα τα forums περί ελαστικών...Κατ' αρχάς χρόνια πολλά!
Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση. Μπορείς όμως να εξηγήσεις πως είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό από την στιγμή που στην F1 για παράδειγμα (ξέρω ότι είναι εντελώς διαφορετικά τα εκεί ελαστικά αλλά οι νόμοι της φυσικής και της χημείας δεν αλλάζουν) τα σκληρότερα ελαστικά και αργούν να ζεσταθούν σε σχέση με τα μαλακότερα και διαρκούν περισσότερο; Αν είχαν δηλαδή treadwear rating, αυτό θα ήταν υψηλότερο καθώς τρώγονται πιο δύσκολα και αυτό ως αποτέλεσμα έχει την αργότερη θέρμανσή τους.
-
Το treadwear δεν είναι συγκρίσιμο ανάμεσα σε διαφορετικά λάστιχα.
Τα χειμερινά φαγώνονται πιο γρήγορα από καλοκαιρινά λάστιχα.
-
σε 195/60 15 τι λετε??
κατι ανετο ψαχνω κ σχετικα φθηνο, αλλα ολες οι αποψεις δεκτες! -
Ο χρήστης tragos έγραψε:
σε 195/60 15 τι λετε??
κατι ανετο ψαχνω κ σχετικα φθηνο, αλλα ολες οι αποψεις δεκτες!Continental Premium Contact 2 για άνεση και κράτημα. Αν θες κάτι πιο σπορ, Yokohama C.Drive 2.
-
Παιδιά Χρόνια Πολλά και χρόνια καλά σε όλους.
Ενδιαφέρομαι για τη διάσταση 195/55/16...δύσκολη διάσταση...έτσι;;;
Με τον λαστιχά που κουβεντιάσαμε καταλήξαμε σε δύο επιλογές..
αν πάω στην ακριβότερη κατηγορία: Conti Premium Contact 2
αν πάω στην οικονομικότερη: Kumho - KH 31δεν έχω ακόμη καταλήξει. η διαφορά ανάμεσα στίς 2 επιλογές βγαίνει γύρω στα 90Ε...
για πέστε και εσείς καμιά γνώμη πάνω στο συγκεκριμένο δίλημμα βρε παιδιά...
Τι λέτε;;; -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
σε 195/60 15 τι λετε??
κατι ανετο ψαχνω κ σχετικα φθηνο, αλλα ολες οι αποψεις δεκτες!Continental Premium Contact 2 για άνεση και κράτημα. Αν θες κάτι πιο σπορ, Yokohama C.Drive 2.
Ρε συ Δία μονίμως αυτά τα 2 λες .Υπάρχουν και άλλα καλά λάστιχα π.χ. pirelli cinturato,dunlop sp fast response,conti eco contact 5(new),hankook kinergy eco-ventus prime 2,uniroyal rainexpert,michelin primacy 3(έρχεται σύντομα).Για φτηνά πάντως έχω ακούσει καλά λόγια για τα barum bravuris 2 & fulda progresso.
-
Ο χρήστης SIMDION έγραψε:
Στο ALTEA μου (1.6) με τα MICHELIN EXALTO 2 σε διάσταση 205/55 R16V με 39000 χλμ είμαι πολύ ευχαριστημένος. Να πάω σε MICHELIN PILOT SPORT3, να περιμένω τα MICHELIN PRIMACY HP3 ή κάτι άλλο;(Τα CONTINENTAL δεν τα συμπαθώ)
Τσέκαρε τα Hankook S1 EVO 107. Σε σχέση με τα Pilot Sport 3
που εχω,τα προτιμώ. -
γεια σας παιδια.
σε bmw 116i με 195/55/16 run flat καθε ποτε περιπου κανουμε αλλαγη ελαστικων?
επισης τι λαστιχο προτεινετε?
και τελευταια ερωτηση. ο δεικτης βαρους στο ελαστικο πρεπει να ειναι ιδιος ή μπορει να ειναι και μεγαλυτερος? -
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Στο ALTEA μου (1.6) με τα MICHELIN EXALTO 2 σε διάσταση 205/55 R16V με 39000 χλμ είμαι πολύ ευχαριστημένος. Να πάω σε MICHELIN PILOT SPORT3, να περιμένω τα MICHELIN PRIMACY HP3 ή κάτι άλλο;
(Τα CONTINENTAL δεν τα συμπαθώ)
Τσέκαρε τα Hankook S1 EVO 107. Σε σχέση με τα Pilot Sport 3
που εχω,τα προτιμώ.Για πες εντυπώσεις από τα hankook s1 evo γιατί ήμουν στο τσάκ να τα βάλω(έβαλα τα rainsport 2).Διάσταση?
-
Γιατί τον ΤΟΣΟ πολύ η Pirelli?
Πουθενά 255/35/18 PZERO runflat ...μόνο τα μπροστινά έχω βρει 225/40/18 σε RFT.
Μου λένε ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει ΚΑΠΟΙΑ στιγμή το 2012...οπότε θα περιμένω πολύ.
Να βάλω συμβατικά?
Εκτός αν βάλω μπροστά runflat και πίσω συμβατικά.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]