-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Φίλε natna,αυτό που με προβληματίζει σε σχέση με τα conti,είναι μήπως χάσω την αίσθηση του τιμονιού που έχω με τα bridge.Βέβαια,αυτό έχει να κάνει περισσότερο με το τιμόνι σαν υδραυλική υποβοήθηση και λιγότερο με τα πλαινά.Απλώς το αναφέρω λόγω του ότι τα 'ξέρεις',ενώ εγώ όχι.Όσο πιο χαμηλοπρόφιλο και με σκληρά πλαϊνά είναι ένα λάστιχο, τόσο καλυτερη αίσθηση δίνει στο τιμόνι. Το 3άρι έχει κορυφαίο τιμόνι και πιστεύω ότι δεν θα δεις σημαντική διαφορά με τα Κόντι σε αυτόν τον τομέα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν είσαι τόσο γρήγορος οδηγός και καταφέρεις να τα 'σαπουνιάσεις' τότε ο τρόπος οδήγησης απαιτεί άλλο δείκτη ταχύτητας ή άλλης κατηγορίας ελαστικά
Άλλον δείκτη φθοράς εννοείς. Ο δείκτης ταχύτητας σχετίζεται με τον σκελετό του ελαστικού και όχι με την γόμα.
Υπάρχει τέτοιο χαρακτηριστικό διαθέσιμο σε εμάς τους κοινούς θνητούς?
Απλά πάς ένα δείκτη ταχύτητας πάνω (W αν μπορείς να τα ζεστάνεις) ή αν δεν υπάρχει πάς σε άλλο καθαρά σπόρ ελαστικά ή και σε άλλη διάσταση με χαμηλότερο προφίλ με μεγαλύτερη ζάντα φυσικά.Φίλε natna,αυτό που με προβληματίζει σε σχέση με τα conti,είναι μήπως χάσω την αίσθηση του τιμονιού που έχω με τα bridge.Βέβαια,αυτό έχει να κάνει περισσότερο με το τιμόνι σαν υδραυλική υποβοήθηση και λιγότερο με τα πλαινά.Απλώς το αναφέρω λόγω του ότι τα 'ξέρεις',ενώ εγώ όχι.
Το τιμόνι μας είναι γενικώς ξυράφι, ένας μέσος προς γρήγορος οδηγός με τα conti δε θα έχει πρόβλημα...
Τα PC2 πάντως τρώγονται εύκολα στο πλάι αν τα πας συνέχεια γρήγορα στις στροφές. Τρίβονται αλλά κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους, δηλ να σε κρατήσουν στο δρόμο. Αυτό έχει τίμημα και στην κατανάλωση καυσίμου. +1 λίτρο στα 100χλμ να περιμένεις...
Δεν ξέρω το στύλ οδήγησής σου, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.
Και ήσυχα και άνετα και να μη τρώγονται. Περί ορέξεως...Τα bridgestone Turanza παρότι θεϊκά στο βρεγμένο, γενικώς είναι θεόσκληρα, θορυβώδη αλλά πολύ καλά σε αίσθηση και ανθεκτικά.
Παρεπιπτόντως τα ΤΟΥΟ J48C που φοράνε τα νέα mazda 3 είναι θεόσκληρα και χάλια. Φίλος με το εν λόγω αμάξι τα πέταξε πάνω στο χρόνο για τα conti premium contact2. -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Αν βάζαμε στο 'παιχνίδι' και τα yoko c drive 2,nokian zg2,fulda sport control στην ίδια διάσταση τί θα λέγατε;Ρωτάω,γιατι είμαι για άμεση αλλαγη.Εντελώς πληροφοριακά,φοράω er300.Πολύ καλό,αλλά πέρα από τον θόρυβο,σκληραίνουν και ξεραίνονται πολύ γρήγορα.Thanks.Και εγώ πάω προς την αλλαγή (Mazda 3 1.6) και θα βάλω αυτά : Nokian H ή V
Δεν τα έχω βάλει πριν - θέλω να τα δοκιμάσω!
Εαν τότε δεν τα βρω βάζω τα Premium Contact 2! -
Ο χρήστης natna έγραψε:
Αν είσαι τόσο γρήγορος οδηγός και καταφέρεις να τα 'σαπουνιάσεις' τότε ο τρόπος οδήγησης απαιτεί άλλο δείκτη ταχύτητας ή άλλης κατηγορίας ελαστικά
Άλλον δείκτη φθοράς εννοείς. Ο δείκτης ταχύτητας σχετίζεται με τον σκελετό του ελαστικού και όχι με την γόμα.
Απλά πάς ένα δείκτη ταχύτητας πάνω (W αν μπορείς να τα ζεστάνεις) ή αν δεν υπάρχει πάς σε άλλο καθαρά σπόρ ελαστικά ή και σε άλλη διάσταση με χαμηλότερο προφίλ με μεγαλύτερη ζάντα φυσικά.Φυσικά και υπάρχει και λέγεται treadwear rating. Επαναλαμβάνω δε ότι ο δείκτης ταχύτητας δεν έχει σχέση με το πόσο γρήγορα έρχονται σε θερμοκρασία λειτουργίας τα λάστιχα. Δηλαδή αν πας από H σε V η W δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το ζέσταμα!
-
Πρωτη ιδεα απο τα Hankook Ventus Prime 2 (σε 205/55/16 91V)
Πολυ πιο ανετα, απο τα SportContact2 που ειχα παλιοτερα, σε καθημερινη χρηση (δηλαδη πανω απο ανωμαλιες, λακουβες κλπ). Ζεσταινονται γρηγοροτερα ή για να το θεσω καλυτερα, δειχνουν να αποδιδουν αρκετα καλα απο νωρις, κατι που επιζητουσα στο αμαξι αυτο.
Χθες σε στροφοδιαδρομη με πολυ ασχημη απο πλευρας προσφυσης ασφαλτο, εδειχναν να κρατανε αρκετα εως πολυ καλα. Το πολυ θετικο ομως ηταν η προοδευτικοτητα τους. Το αμαξι γλιστρουσε ηπια, χωρις να υπαρχουν αποτομες κινησεις ή σπασιματα στην προσφυση οπως εκαναν τα SC2. Βεβαια, τα SC2 οταν απεδιδαν, μαλλον ηταν ενα κλικ πιο πανω σε προσφυση, αλλα ηταν και ενα κλικ πιο αποτομα και απολυτα.
Μετα τα πρωτα λιγα χλμ, δειχνουν πολυ καλη επιλογη για all around ελαστικο. Προφανως, ΔΕΝ θα το προτεινα σε καποιον που εχει απαιτηση ελαστικου-βεντουζα (εκει υπαρχουν αλλες απαιτησεις - επιλογες), αλλα θα το προτεινα εως παρα πολυ καλη επιλογη σε καποιον που αναζητα ενα ανετο, μαλακο ελαστικο στην καθημερινη του χρηση, που δεν θα τον προδωσει (ή και θα τον βοηθησει καποιες φορες με την προοδευτικοτητα του) οταν αποφασισει να στριψει μια φορα στο τοσο. Υπαρχει και διαφορα στην τιμη που δεν ειναι τεραστια, ειναι αρκετη ομως και ειναι ακομα ενα υπερ του Hankook.
-
Καλό μεσημέρι παιδιά.Όλα καλά με τα pc2,έτσι όπως τα λέτε.Επειδή δεν τα έχω βάλει εώς τ'ωρα,το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες πώς αποδίδουν;Η μόνη εμπειρία με conti,ήταν για 1200χλμ.με τα sc2,τα οποία απεδείχθησαν στραβά και τα πέταξα.Σαν λάστιχο γενικά(απόδοση-πρόσφυση) δέν είχα παράπονο.
-
μήπως έχει κανείς εμπειρία με ελαστικά της Vredestein?
συγκεκριμένα έχω δει αυτα:
http://www.vredestein.com/Banden_Bandty ... dtypeID=55λένε τίποτα ξέρει κανείς?
Ευχαριστω! -
Ο χρήστης iant έγραψε:
Αν βάζαμε στο 'παιχνίδι' και τα yoko c drive 2,nokian zg2,fulda sport control στην ίδια διάσταση τί θα λέγατε;Ρωτάω,γιατι είμαι για άμεση αλλαγη.Εντελώς πληροφοριακά,φοράω er300.Πολύ καλό,αλλά πέρα από τον θόρυβο,σκληραίνουν και ξεραίνονται πολύ γρήγορα.Thanks.
Και εγώ πάω προς την αλλαγή (Mazda 3 1.6) και θα βάλω αυτά : Nokian H ή V
Δεν τα έχω βάλει πριν - θέλω να τα δοκιμάσω!
Εαν τότε δεν τα βρω βάζω τα Premium Contact 2!Ηρακλή χαίρομαι πολύ που σε βλέπω να γράφεις εδώ. Ελπίζω η επιλογή σου να σε δικαιώσει. Και μην ξεχάσεις να μας δώσεις εντυπώσεις για τα Nokian. (Στο mz3forum με λένε mazdozo!)
Απλά πάς ένα δείκτη ταχύτητας πάνω (W αν μπορείς να τα ζεστάνεις) ή αν δεν υπάρχει πάς σε άλλο καθαρά σπόρ ελαστικά ή και σε άλλη διάσταση με χαμηλότερο προφίλ με μεγαλύτερη ζάντα φυσικά.Φυσικά και υπάρχει και λέγεται treadwear rating. Επαναλαμβάνω δε ότι ο δείκτης ταχύτητας δεν έχει σχέση με το πόσο γρήγορα έρχονται σε θερμοκρασία λειτουργίας τα λάστιχα. Δηλαδή αν πας από H σε V η W δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το ζέσταμα!
Ζητώ συγνώμη για την άγνοιά μου! Υπάρχουν όντως ένα σκασμό δείκτες αλλά ούτε και οι ίδιοι οι λαστιχάδες δεν καταπιάνονται μαζί τους.
Διαβάζοντας λοιπόν βρήκα αυτή την αμερικάνικη σελίδα όπου μπορεί να βρεί κανείς όλους τους δείκτες φθοράς για όλα τα ελαστικά.
http://www.safercar.gov/Vehicle+Shopper ... ure=&wear=Εκεί βλέπω ότι το Premium Contact2 έχει δείκτη φθοράς 280 για τις διαστάσεις μας ενώ ένα αντίστοιχο ελαστικό πχ Μichelin PRIMACY HP έχει μόνο 240... ή το Saver έχει 480!!!!!!!!
-
Ο χρήστης natna έγραψε:
Εκεί βλέπω ότι το Premium Contact2 έχει δείκτη φθοράς 280 για τις διαστάσεις μας ενώ ένα αντίστοιχο ελαστικό πχ Μichelin PRIMACY HP έχει μόνο 240... ή το Saver έχει 480!!!!!!!!Το Saver θα μπορούσε να τοποθετηθεί και σε άμαξες αντί για τους ξύλινους τροχούς!
-
Έρχεται και το primacy 3 τον φλεβάρη..
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εκεί βλέπω ότι το Premium Contact2 έχει δείκτη φθοράς 280 για τις διαστάσεις μας ενώ ένα αντίστοιχο ελαστικό πχ Μichelin PRIMACY HP έχει μόνο 240... ή το Saver έχει 480!!!!!!!!
Το Saver θα μπορούσε να τοποθετηθεί και σε άμαξες αντί για τους ξύλινους τροχούς!
To Saver όμως στο στεγνό αν και με τεράστιο treadweat ζεστένεται πολύ γρηγορα
Στο βρεγμένο βέβαια κλάφτα -
Σήμερα είδα ένα Saxo με Saver τελειωμένα, στους δείκτες φθοράς! (σε 165/65/14). Πολύ σπάνιο θέαμα. Πόσα χλμ να είχε γράψει...
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Σήμερα είδα ένα Saxo με Saver τελειωμένα, στους δείκτες φθοράς! (σε 165/65/14). Πολύ σπάνιο θέαμα. Πόσα χλμ να είχε γράψει...Παιζει και το κακη ευθυγραμιση καμια φορα.
-
Καλησπέρα,
έχοντας ένα opel Astra 1.6 του 2004 (Η) και όντας πολύ ευχαριστημένος με τα SC2 έρχεται η ώρα για την αλλαγή..
Οι απαιτήσεις σε γρήγορες διαδρομές μειώθηκαν αλλά νομίζω πως το καλό λάστιχο πάντα χρειάζεται γιατί δεν ξέρεις που θα σου χρειαστεί..
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τη διαφορά μεταξύ Sport Contact 2 & Premium Contact??
Καλοβλέπω βέβαια και τα Hankook μετά τα καλά σχόλια που ακούω εδώ.. -
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
Καλησπέρα,
έχοντας ένα opel Astra 1.6 του 2004 (Η) και όντας πολύ ευχαριστημένος με τα SC2 έρχεται η ώρα για την αλλαγή..
Οι απαιτήσεις σε γρήγορες διαδρομές μειώθηκαν αλλά νομίζω πως το καλό λάστιχο πάντα χρειάζεται γιατί δεν ξέρεις που θα σου χρειαστεί..
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τη διαφορά μεταξύ Sport Contact 2 & Premium Contact??
Καλοβλέπω βέβαια και τα Hankook μετά τα καλά σχόλια που ακούω εδώ..O Billopoulos πηγε απο SC2 σε Hankook K110 και εχει πολυ καλες εντυπωσεις μεχρι στιγμης...
-
Τα τελευταία, τουλάχιστον, μοντέλα της Hankook είναι πάρα πολύ καλά. Εγώ έχω δοκιμάσει Κ107 και Κ110, και αμφότερα είναι φοβερά λαστιχάκια, και με 'σωστή' τιμή.
Ο Billopoulos έβαλε Κ115, που είναι πιο 'οικογενειακό'.
-
Ο χρήστης natna έγραψε:
Ηρακλή χαίρομαι πολύ που σε βλέπω να γράφεις εδώ. Ελπίζω η επιλογή σου να σε δικαιώσει. Και μην ξεχάσεις να μας δώσεις εντυπώσεις για τα Nokian. (Στο mz3forum με λένε mazdozo!)
Επίσης χάρηκα !
Μόλις μαζέψω το ρευστό θα τα βάλω!Εκεί βλέπω ότι το Premium Contact2 έχει δείκτη φθοράς 280 για τις διαστάσεις μας ενώ ένα αντίστοιχο ελαστικό πχ Μichelin PRIMACY HP έχει μόνο 240... ή το Saver έχει 480!!!!!!!!
Τα Saver τώρα φοράω - μακριά!!! Μέτα από τα 35.000 χλμ και 2 καλοκαιριά σπινιαρα και με την δεύτερη!!!
Με το παραμικρό ενεργοποιείτε το ABS! Δεν είναι για τους δρόμους (άσφαλτό) μας!Εκεί βλέπω ότι το Premium Contact2 έχει δείκτη φθοράς 280 για τις διαστάσεις μας ενώ ένα αντίστοιχο ελαστικό πχ Μichelin PRIMACY HP έχει μόνο 240... ή το Saver έχει 480!!!!!!!!
Το Saver θα μπορούσε να τοποθετηθεί και σε άμαξες αντί για τους ξύλινους τροχούς!
Και δεν κάνει πλάκα ο Δίας!!!
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Ο Billopoulos έβαλε Κ115, που είναι πιο 'οικογενειακό'.
AAA λαθος μπερδεψα τα νουμερα...
-
Ο χρήστης Slowmotion έγραψε:
μήπως έχει κανείς εμπειρία με ελαστικά της Vredestein?
συγκεκριμένα έχω δει αυτα:
http://www.vredestein.com/Banden_Bandtypes.asp?UsersessionID=37448847&BandgroepID=1&BandtypeID=55λένε τίποτα ξέρει κανείς?
Ευχαριστω!σε οσους πηγα και ρωτησα για vredestein μου ειπαν οτι εκλεισε η εταιρια [μαλλον για τον εδω εισαγωγεα] παντως μια φορα που ετυχε να βαλω στο φορτηγο μου βγηκαν σκυλια.
-
Εχει αγορασθει απο Ρωσσους αποτι μου ειπαν χονδρεμποροι.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]