-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Kαλησπερα.
Αν κ αναγνωστης των 4Τ απο τον Δεκεμβρη του '90 σημερα εκανα εγγραφη (αν κ παρακολουθω καιρο το forum).
Mια μικρη βοηθεια θα χρειαστω σχετικα με επιλογη ελαστικων για το Ford Ka της γυναικας μου mod 2002.
Φοραει 165/65/13.
Τωρα εχει επανω τα Yokohama Adrive.
Aρκετα καλα κ πολυ ανθεκτικα.
Ρωτωντας στους λαστιχαδες της πολης μου (Λαρισα) πηρα καποιες προσφορες για τα παρακατω
Hankook k715----210euro
Pirelli P4 ----220euro
Toyo 350 ----220euro
Bridgestone 250--250euro
Yokohama Adrive-210euroΤα Michelin Energy τα ειχα παλια κ δε τα ξαναβαζω με τιποτα.
Το Continental επισης απορριπτονται λογω γρηγορης φθορας.
Αν κ αυτοκινητο για την πολη δε το κρυβω οτι κραταει πολυ καλα (για μικρο)κ οποτε το παιρνω σε κοντινους επαρχιακους το
'ξεζουμιζω'.
Καμμια προταση για αυτα τα λαστιχα που σας ανεφερα?
Ευχαριστωyokohama
πάντως ακριβά όλα για τόσο 'μικρή' διάστασηΙσως νa ειναι ακριβα λογω επαρχειας.Τι να πω.
Λιγο πολυ παντως οι τιμες σε ολους τους λαστιχαδες εδω ειναι περιπου ιδιες.Μικροδιαφορες.Παντως κ το 2008 που εβαλα τα Yokohama τα πληρωσα 200euro.
Στην Αθηνα δηλ. ποσο εχουν?Μηπως το 70αρι προφιλ ειναι πιο φθηνο απο το 65αρι κ εκει οφειλεται η διαφορα?
Τα adrive oπως εγραψα μου αρεσαν αλλα επειδη εχουν αρκετα χρονια στην αγορα σκεφτομαι οτι μπορει καποιο
πιο καινουργιο λαστιχο να ειναι καλυτερο. -
Απο επαρχια ειμαι κι εγω πατριωτ.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Υπάρχουν Pirelli RFT σε τέτοια διάσταση (255/35/18) ; Εγώ μόνο τα Michelin Pilot Sport 2 βλέπω... Όσο για τις τιμές... !!
Ναι, υπάρχουν. Τα βγάζει κανονικά.
Γιατί τον ΤΟΣΟ πολύ η Pirelli?
Πουθενά 255/35/18 PZERO runflat ...μόνο τα μπροστινά έχω βρει 225/40/18 σε RFT.
Μου λένε ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει ΚΑΠΟΙΑ στιγμή το 2012...οπότε θα περιμένω πολύ.
Να βάλω συμβατικά?
Εκτός αν βάλω μπροστά runflat και πίσω συμβατικά.
Στο camskill βλέπω ότι τα έχει. Αυτά δεν ψάχνεις?
Ναι αυτά είναι...χθες δεν τα είχε.
Όμως είναι πολύ ακριβά. Τα βγάζει 650€ στη πόρτα μου.
Σκέψου ότι η προσφορά που έχω είναι για 770€ και τα 4 τοποθετημένα.
Τα βάλαμε παραγγελία...και περιμένουμε.
Καλορίζικα. Παραγγελία όλα ή παραγγελία τα πίσω και τα μπροστά από κατάστημα στην Ελλάδα;
-
Ευχαριστώ.
Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή να έρθουν.
Παραγγελία τα πίσω, γιατί τα μπροστά υπάρχουν.
Το κατάστημα είναι στην Ελλάδα.
-
Α οκ . Νόμισα ότι εννοούσες online παραγγελεία.
-
Kαλησπερα.
Αν κ αναγνωστης των 4Τ απο τον Δεκεμβρη του '90 σημερα εκανα εγγραφη (αν κ παρακολουθω καιρο το forum).
Mια μικρη βοηθεια θα χρειαστω σχετικα με επιλογη ελαστικων για το Ford Ka της γυναικας μου mod 2002.
Φοραει 165/65/13.
Τωρα εχει επανω τα Yokohama Adrive.
Aρκετα καλα κ πολυ ανθεκτικα.
Ρωτωντας στους λαστιχαδες της πολης μου (Λαρισα) πηρα καποιες προσφορες για τα παρακατω
Hankook k715----210euro
Pirelli P4 ----220euro
Toyo 350 ----220euro
Bridgestone 250--250euro
Yokohama Adrive-210euroΤα Michelin Energy τα ειχα παλια κ δε τα ξαναβαζω με τιποτα.
Το Continental επισης απορριπτονται λογω γρηγορης φθορας.
Αν κ αυτοκινητο για την πολη δε το κρυβω οτι κραταει πολυ καλα (για μικρο)κ οποτε το παιρνω σε κοντινους επαρχιακους το
'ξεζουμιζω'.
Καμμια προταση για αυτα τα λαστιχα που σας ανεφερα?
ΕυχαριστωΣτο PANDA έβαλα πριν 1 χρονο PIRELLI CINTURATO P4 σε διάσταση 165/65/14. Αξιοπρεπή χωρίς να εντυπωσιάζουν αλλά πολύ θορυβώδη. Δεν θα τα ξαναέβαζα.
(Το ΚΑ το είχα 7χρόνια. Fun to drive αυτοκινητάκι )
-
Στο ALTEA μου (1.6) με τα MICHELIN EXALTO 2 σε διάσταση 205/55 R16V με 39000 χλμ είμαι πολύ ευχαριστημένος. Να πάω σε MICHELIN PILOT SPORT3, να περιμένω τα MICHELIN PRIMACY HP3 ή κάτι άλλο;
(Τα CONTINENTAL δεν τα συμπαθώ)
Τσέκαρε τα Hankook S1 EVO 107. Σε σχέση με τα Pilot Sport 3
που εχω,τα προτιμώ.Σκέφτομαι επίσης τα NOKIAN V και τα VREDESTEIN SPORTRAC3 τα οποία έχουν διαπρέψει σε τεστ του εξωτερικού σε θέσεις ανώτερες από pirelli, michelin ή continental. (Τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα οι δοκιμές γίνονται σε πίστες)
Αν όντως είναι τόσο καλά, γιατί να μην εξοικονομήσω χρήματα
-
Με τα τεστ τρεχα γυρευε... Δυσκολα θα βγαλεις ασφαλες συμπερασμα εκτος κι αν οι διαφορες μεταξυ 2 ελαστικων ειναι χαοτικες!
-
Ο χρήστης sxinthecity έγραψε:
Εγω που κοιταζα πριν 2 μηνες για 165-70-13 οι τιμες ηταν απο 150 εως 200 ευρω το ακριβοτερο.Τελικα εβαλα με 160 ευρω μια θυγατρικη της pirelli ονοματι formula.Καλο και μαλακο λαστιχακι.Στην αλλη τη διασταση 205-60-16 εβαλα τα πιρελλι P7 cinturato.Εχω ξαναγραψει γι'αυτα και οι εντυπωσεις μου σε σχεση με τα conti υστερα απο 2000 χλμ μονο θετικες εξακολουθουν να ειναι.ποσο τα βρηκες τα P7 σε 205-60-16?
Eμεις σε πριμερα βαλαμε τα contipremium2 στα 500 -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Εγω που κοιταζα πριν 2 μηνες για 165-70-13 οι τιμες ηταν απο 150 εως 200 ευρω το ακριβοτερο.Τελικα εβαλα με 160 ευρω μια θυγατρικη της pirelli ονοματι formula.Καλο και μαλακο λαστιχακι.Στην αλλη τη διασταση 205-60-16 εβαλα τα πιρελλι P7 cinturato.Εχω ξαναγραψει γι'αυτα και οι εντυπωσεις μου σε σχεση με τα conti υστερα απο 2000 χλμ μονο θετικες εξακολουθουν να ειναι.
ποσο τα βρηκες τα P7 σε 205-60-16?
Eμεις σε πριμερα βαλαμε τα contipremium2 στα 500440 ευρω με ζυγοσταθμιση και ευθυγραμμιση παρουσια μου σε suzuki sx4
-
Βρήκα αυτό
http://shop.karlis.gr/c.ELASTIKA-KAINOU ... 71858.htmlίσως αξίζει για όσους το βάζουν πίστα και τους αρέσει να καίνε λάστιχο
-
Καλημέρα και καλή χρονιά
Έχω ένα Hyundai i10 1.2 και θέλω να αλλάξω λάστιχα (φοράει 165/60/14). Ο συνοικιακός λαστιχάς μού μίλησε για Firestone στα 290 ευρώ και για Bridgestone στα 260. Θα ήθελα τη γνώμη σας τόσο για τα συγκεκριμένα ελαστικά όσο και για τις τιμές τους. Εάν πάω σε κάποιο άλλο, μη συνοικιακό μαγαζί (Αθήνα μένω) θα βρω κάποια αξιόλογη διαφορά προς τα κάτω; (ένας φίλος μού είπε ότι στον Άγιο Δημήτριο είναι φτηνότερα από τον προαναφερθέντα λαστιχά της γειτονιάς μας, αλλά δεν ξέρω κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί εκεί)
Το θέμα είναι ότι μεθαύριο Πέμπτη φεύγω ταξίδι και θέλω να τα αλλάξω πριν φύγω, οπότε ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε γρήγορη απάντηση!
-
Λοιπόν, άλλαξα εγώ τα λάστιχα!
Πάνε τα Michelin Energy Saver! Έβαλα τα Nokian H.
Μετά από ~500 χλμ μπορώ να πω πρώτες εντυπώσεις:- ζεσταίνουν γρήγορα, όταν είναι κρύα λιγάκι σπινιάρουν (καμιά σχέση με τα Saver)
- θόρυβος περίπου ίδιος με τα Saver.
- στο βρεγμένο (μια φορά προχτές) αρκετά καλά τα πήγαν
- φρενάρουν πολύ καλά - για να μπει ABS πρέπει απότομα να πατήσω φρένο και να έχω ταχύτητα πάνω από 60 χλμ/ω.
μετά από το καλοκαίρι θα δούμε πας θα είναι...
τα ανησυχητικά :
- τα Nokian H που μου έβαλαν ήταν Made in Russia! Επειδή έπρεπε να αλλάξω τα λάστιχα (ταξιδάκι σκεφτόμασταν) τα έβαλα. Θα προτιμούσα όμως τα γνήσια ...
- όταν τα έβαλα τα πρώτα χιλιόμετρα γλιστρούσαν σαν να έχω τα Saver όχι 3 χρονιά, άλλα 7! Σαν να ήταν βουτηγμένα στο λάδι!
Τους παίρνω τηλ. και μου λένε πως θα στρώσουν σε μερικά χλμ! Έκανα περίπου 100 χλμ και κατάσταση βελτιώθηκε. Τώρα είναι καλά...
**Άλλα τι ήταν αυτό; Έχετε καμιά ιδέα; ** Ο ξάδερφός μου έχει τα Nokian i3 και κάτι τέτοιο δεν είχε - από την πρώτη στιγμή ήταν καλά!
Υ.Γ. Τελικά το ταξίδι ακυρώθηκε - άδικα βιάστηκα!!!
-
Αφενός θέλουν στρώσιμο τα λάστιχα (ουσιαστικά μερικούς θερμικούς κύκλους) για να αποδώσουν, αφετέρου στην αρχή έχουν μια επίστρωση πάνω τότε που γλιστράει και είναι απομεινάρι άσο την παραγωγή τους.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ο χρήστης stathis_k έγραψε:
Καλημέρα και καλή χρονιάΈχω ένα Hyundai i10 1.2 και θέλω να αλλάξω λάστιχα (φοράει 165/60/14). Ο συνοικιακός λαστιχάς μού μίλησε για Firestone στα 290 ευρώ και για Bridgestone στα 260. Θα ήθελα τη γνώμη σας τόσο για τα συγκεκριμένα ελαστικά όσο και για τις τιμές τους. Εάν πάω σε κάποιο άλλο, μη συνοικιακό μαγαζί (Αθήνα μένω) θα βρω κάποια αξιόλογη διαφορά προς τα κάτω; (ένας φίλος μού είπε ότι στον Άγιο Δημήτριο είναι φτηνότερα από τον προαναφερθέντα λαστιχά της γειτονιάς μας, αλλά δεν ξέρω κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί εκεί)
Το θέμα είναι ότι μεθαύριο Πέμπτη φεύγω ταξίδι και θέλω να τα αλλάξω πριν φύγω, οπότε ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε γρήγορη απάντηση!
Καλημέρα και χρόνια πολλά.Κυριαζής-Ν.Χαλκηδόνα,Bridge B371 270ευρώ και Firestone MHAN 250 ευρώ και τα δύο κομπλέ..
Λογικό η θυγατρική να είναι πιο φθηνή από την 'μαμά' εταιρεία. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αφενός θέλουν στρώσιμο τα λάστιχα (ουσιαστικά μερικούς θερμικούς κύκλους) για να αποδώσουν, αφετέρου στην αρχή έχουν μια επίστρωση πάνω τότε που γλιστράει και είναι απομεινάρι άσο την παραγωγή τους.Sent from my GNex using smoke signals.
Ευχαριστώ! Πάντως ούτε με τα Saver ούτε με τα Pilot δεν είχα θέμα την επίστρωση ....
-
Ο χρήστης SIMDION έγραψε:
Σκέφτομαι επίσης τα NOKIAN V και τα VREDESTEIN SPORTRAC3 τα οποία έχουν διαπρέψει σε τεστ του εξωτερικού σε θέσεις ανώτερες από pirelli, michelin ή continental. (Τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα οι δοκιμές γίνονται σε πίστες)
Αν όντως είναι τόσο καλά, γιατί να μην εξοικονομήσω χρήματα
Τα Nokian H 205/55/16 έβαλα με 355 € ... Λογικά το V θα είναι πιο ακριβό..
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αφενός θέλουν στρώσιμο τα λάστιχα (ουσιαστικά μερικούς θερμικούς κύκλους) για να αποδώσουν, αφετέρου στην αρχή έχουν μια επίστρωση πάνω τότε που γλιστράει και είναι απομεινάρι άσο την παραγωγή τους.Sent from my GNex using smoke signals.
Συμφωνώ και συμπληρώνω..
Καλό θα είναι ,όταν έχουμε ολοκαίνουρια ελαστικά να αποφεύγουμε τα ταξίδια..(εννοώ χωρίς να'χουμε κάνει τα 'απαραίτητα' χλμ.) -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Αφενός θέλουν στρώσιμο τα λάστιχα (ουσιαστικά μερικούς θερμικούς κύκλους) για να αποδώσουν, αφετέρου στην αρχή έχουν μια επίστρωση πάνω τότε που γλιστράει και είναι απομεινάρι άσο την παραγωγή τους.
Sent from my GNex using smoke signals.
Συμφωνώ και συμπληρώνω..
Καλό θα είναι ,όταν έχουμε ολοκαίνουρια ελαστικά να αποφεύγουμε τα ταξίδια..(εννοώ χωρίς να'χουμε κάνει τα 'απαραίτητα' χλμ.)Χεσμένος ήμουν ! Εννοείτε πως με τέτοια συμπεριφορά δε θα πήγαινα πουθενά!
Τα 100 χλμ έκανα ντάκα-ντάκα! Για άλλους λόγους ακυρώθηκε το ταξίδι. -
'Ξάδερφε' iant,μόλις κάνεις κάποια χλμ.,πές μας εντυπώσεις.Εγώ,μετά από 2Κ με τα Cinturato P7 έχω να πώ τα καλύτερα.Πολύ πολύ άνετα(ειδικά για εμάς),αθόρυβα και πολύ καλά τόσο στο στεγνό,αλλά και στο βρεγμένο...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]