-
Σε fiat panda 1.2 με μαμά διάσταση 155/80/13 -και ενώ τώρα φοράει 165/70/13 που δεν γνωρίζω αν είναι η ενδεικνυόμενη και δεν γνωρίζω πώς μπορώ να το βρώ- τι θα προτείνατε σε μεγαλύτερη διάσταση αλλά με ζάντα 13 ιντσών;
Τώρα φοράει barum brilliantis 2 τα οποία μετά απο 35.000χλμ πρέπει να αντικατασταθούν λόγω φθοράς αλλά και τσιρίγματος στις στροφές.
Θα ήθελα κάτι επώνυμο και όχι δεύτερες μάρκες.Το αυτοκίνητο οδηγείται καθημερινά σε μια απόσταση 25 χλμ πήγαινε -έλα από την Λάρισα και αρκετά μέσα στην πόλη .
Περιμένω τις προτάσεις σας
-
Καλημέρα.
Κάποια πρόταση ελαστικων 185 / 65 / 15 για αυτοκίνητο opel corsa όλα μέσα σε πόλη. νορμάλ οδήγηση.
Ευχαριστώ.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι σε διαδικασία αλλαγής ελαστικών για το αυτοκίνητο κι έχω καταλήξει στα Michelin Primacy 4, σε διάσταση 205/50/17 και δείκτη 89V.
Κι ενώ τα ίδια λάστιχα με δείκτη 93W τα βρίσκεις εύκολα, τα 89V εχουν θέμα με το διαθεσιμότητας,σύμφωνα με όσα μου είπε ο ιδιοκτητης του καταστήματος, στο οποίο είμαι πελάτης για πάρα πολλα χρόνια.
Όταν τα παρήγγειλα, του ζήτησα να είναι όλα από την ίδια παρτίδα, δηλαδή να έχουν την ίδια ημερομηνία dot.
Έτσι, την προηγούμενη εβδομάδα παρήγγειλε και του έστειλαν μια τετράδα, όμως τα δύο ήταν ημερομηνια 12/2018 και τα άλλα δύο 03/2019.
Δεν τα έβαλα κι αφού κοίταξε στο σύστημα της εταιρείας, μου είπε ότι διαθέσιμα θα υπάρχουν 3 τεμάχια την 01/10, ενώ το τέταρτο θα είναι διαθέσιμο μετά την 09/10.
Έτσι χθες μιλήσαμε και μου επιβεβαιωσε ότι παρέλαβε τα 3, τα οποία είναι ημερομηνία 08/2019, ενώ το τέταρτο θα το παραλάβει στις 10/10, δίχως να μπορεί προκαταβολικά να ξέρει την ημερομηνία του (αν και εκτιμα ότι θα είναι της ίδια παρτίδας ή αρκετά κοντά με τα άλλα τρία).
Και ερωτω εγώ ο άσχετος:
-
Γίνεται για ένα τόσο εμπορικό λάστιχο να έχει στοκ η εταιρεία 10 μήνες πίσω;
-
Αν το τέταρτο δεν είναι της ίδια εβδομάδας με τα άλλα τρία, μας πειράζει αυτό και μέχρι ποια διαφορά εβδομάδων θεωρειται νορμαλ (θεωρητικά φυσικά);
-
-
Καλησπέρα,
μιας και η διάσταση δεν είναι διαδεδομένη αλλά ακριβή έχει κάποιος πρόταση βάση εμπειρίας.
Εχω δοκιμάσει τα παρακάτω (σε δείκτη H)
α/ Michelin Energy E3A (τελείως χάλια)
β/ Toyo Proxes CF1 (ικανοποιημένος, ανθεκτικά στον χρόνο)
γ/ Continental Premium Contact 2, μακράν το καλύτερο ιδιαίτερα σε βρεγμένο οδόστρωμα.
Θα ξαναέβαζα το Continental Premium Contact 2 αλλά πλέον στην διάσταση αυτή βγαίνει μόνο το Eco Contact 6.Από κριτικές/βαθμολογίες που διάβασα, απογοητεύθηκα.
Μεταξύ Eco Contact 6 και Michelin Energy Saver+ κλίνω.
Υ.Γ: Δεν θέλω να αλλάξω διάσταση, αυξάνοντας προφιλ, κτλ.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι σε διαδικασία αλλαγής ελαστικών για το αυτοκίνητο κι έχω καταλήξει στα Michelin Primacy 4, σε διάσταση 205/50/17 και δείκτη 89V.
Κι ενώ τα ίδια λάστιχα με δείκτη 93W τα βρίσκεις εύκολα, τα 89V εχουν θέμα με το διαθεσιμότητας,σύμφωνα με όσα μου είπε ο ιδιοκτητης του καταστήματος, στο οποίο είμαι πελάτης για πάρα πολλα χρόνια.
Όταν τα παρήγγειλα, του ζήτησα να είναι όλα από την ίδια παρτίδα, δηλαδή να έχουν την ίδια ημερομηνία dot.
Έτσι, την προηγούμενη εβδομάδα παρήγγειλε και του έστειλαν μια τετράδα, όμως τα δύο ήταν ημερομηνια 12/2018 και τα άλλα δύο 03/2019.
Δεν τα έβαλα κι αφού κοίταξε στο σύστημα της εταιρείας, μου είπε ότι διαθέσιμα θα υπάρχουν 3 τεμάχια την 01/10, ενώ το τέταρτο θα είναι διαθέσιμο μετά την 09/10.
Έτσι χθες μιλήσαμε και μου επιβεβαιωσε ότι παρέλαβε τα 3, τα οποία είναι ημερομηνία 08/2019, ενώ το τέταρτο θα το παραλάβει στις 10/10, δίχως να μπορεί προκαταβολικά να ξέρει την ημερομηνία του (αν και εκτιμα ότι θα είναι της ίδια παρτίδας ή αρκετά κοντά με τα άλλα τρία).
Και ερωτω εγώ ο άσχετος:
- Γίνεται για ένα τόσο εμπορικό λάστιχο να έχει στοκ η εταιρεία 10 μήνες πίσω;
- Αν το τέταρτο δεν είναι της ίδια εβδομάδας με τα άλλα τρία, μας πειράζει αυτό και μέχρι ποια διαφορά εβδομάδων θεωρειται νορμαλ (θεωρητικά φυσικά);
Δεν θα έπρεπε να σε ανησυχεί τόσο η ημερομηνία παραγωγής, ειδικά με διαφορά λίγων βδομάδων. Αν ήταν σωστά αποθηκευμένα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και με λάστιχα ενός έτους.
-
Καλησπέρα,
μιας και η διάσταση δεν είναι διαδεδομένη αλλά ακριβή έχει κάποιος πρόταση βάση εμπειρίας.
Εχω δοκιμάσει τα παρακάτω (σε δείκτη H)
α/ Michelin Energy E3A (τελείως χάλια)
β/ Toyo Proxes CF1 (ικανοποιημένος, ανθεκτικά στον χρόνο)
γ/ Continental Premium Contact 2, μακράν το καλύτερο ιδιαίτερα σε βρεγμένο οδόστρωμα.
Θα ξαναέβαζα το Continental Premium Contact 2 αλλά πλέον στην διάσταση αυτή βγαίνει μόνο το Eco Contact 6.Από κριτικές/βαθμολογίες που διάβασα, απογοητεύθηκα.
Μεταξύ Eco Contact 6 και Michelin Energy Saver+ κλίνω.
Υ.Γ: Δεν θέλω να αλλάξω διάσταση, αυξάνοντας προφιλ, κτλ.
Πολύ παλιά μοντέλα και το α και το β και το γ. Για τι διάσταση μιλάμε;
-
185/55/14 για Saxo 1.4
-
185/55/14 για Saxo 1.4
Dunlop Bluresponse
Goodyear Efficient Grip Performance
Toyo CF2
Vredestein Sportrac 5
-
n.k.9 wrote:
Καλησπέρα σε όλους.
Και ερωτω εγώ ο άσχετος:
- Γίνεται για ένα τόσο εμπορικό λάστιχο να έχει στοκ η εταιρεία 10 μήνες πίσω;
- Αν το τέταρτο δεν είναι της ίδια εβδομάδας με τα άλλα τρία, μας πειράζει αυτό και μέχρι ποια διαφορά εβδομάδων θεωρειται νορμαλ (θεωρητικά φυσικά);
Δεν θα έπρεπε να σε ανησυχεί τόσο η ημερομηνία παραγωγής, ειδικά με διαφορά λίγων βδομάδων. Αν ήταν σωστά αποθηκευμένα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και με λάστιχα ενός έτους.
Βασικά το λέω με την έννοια του αν παίζει κάποιο ρόλο στη γενικότερη συμπεριφορά και ισορροπία η διαφορετική ημερομηνία παραγωγής...
Για παράδειγμα, εάν ήταν το προηγούμενο Primacy, το οποίο είναι χρόνια στην αγορά, δεν έπαιζε το σενάριο να έχουν διαφορετική σύσταση γόμας, καθώς στην πορεία του ελαστικού γίνονται κάποιες αλλαγές και βελτιώσεις σε αυτήν;
-
Εννοείται ότι βάζουμε πάντα τα ίδια ακριβώς λάστιχα.
-
Εννοείται ότι βάζουμε πάντα τα ίδια ακριβώς λάστιχα.
Μάλλον δεν ήμουν σαφής...
Εννοούσα να βάλεις το ίδιο ακριβώς λάστιχο, αλλά με αρκετά διαφορετική ημερομηνία παραγωγής το ένα από το άλλο.
Και το περί αλλαγής σύστασης το αναφέρω υποθετικά, έχοντας στο νου μου μοντέλα ελαστικών που μετά από κάποια χρόνια στην αγορά και προκειμένου να φρεσκαριστουν, ενδεχομενως οι κατασκευάστριες εταιρείες να προβαίνουν σε αλλαγές και βελτιώσεις στη σύσταση και τη σύνθεση της γόμας τους.
-
Δε θεωρώ ότι μερικοί μήνες θα κάνουν κάποια διαφορά. Όσο για την διαφορά στην σύσταση, αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά συνήθως συμβαίνει με κάποια αλλαγή στην ονομασία του μοντέλου (π.χ. από Efficient Grip σε Efficient Grip Performance).
-
Καλησπέρα,
Υπάρχει κάποια διαφορά 'ποιότητας', εργοστάσιο κατασκευής κτλ εάν αγοράσεις το ίδιο ακριβώς λάστιχο πχ turanza t005, από έναν λαστιχα που είναι 'επίσημος αντιπρόσωπος' με κάποιον που είναι ανεξάρτητος;
-
Καλησπέρα,
Υπάρχει κάποια διαφορά 'ποιότητας', εργοστάσιο κατασκευής κτλ εάν αγοράσεις το ίδιο ακριβώς λάστιχο πχ turanza t005, από έναν λαστιχα που είναι 'επίσημος αντιπρόσωπος' με κάποιον που είναι ανεξάρτητος;
Όχι βέβαια! Εκτός αν πέσεις σε περίπτωση παραχάραξης (μαϊμού), δηλαδή σε οργανωμένο έγκλημα.
-
Καλησπέρα,
Ανεξάρτητος σημαίνει ότι τα φέρνει μόνος του από μια άλλη αγορά,παράδειγμα τα αγοράζει από τον εισαγωγέα της Βουλγαρίας και τα φέρνει με δική του διανομή.Αν σε βεβαιώσει ότι είναι 100% γνήσια και δεν 'παίζει' κάτι ύποπτο δεν υπάρχει πρόβλημα.Αλλά δε νομίζω να είναι τόσο μεγάλη η διαφορά να μην προτιμήσεις εναν μεταπωλητή της επίσημης αντιπροσωπίας.
-
Την τελευταία φορά που άλλαξα λάστιχα είχαν 520€ απο τον ''δικό'' μας και 440€ απο Γερμανία!Το έμαθα αφού ο λαστιχάς μου έδωσε τιμή πρώτα και μετά διαπίστωσε οτι δεν υπήρχε διαθεσιμότητα απο τον εισαγωγέα.Οπότε πήγαμε στο πλαν Β,με αναμονή 6 εργάσιμες.
-
80 ευρώ είναι σημαντική διαφορά.Αν είναι επώνυμο ελαστικό αξίζει να το πάρεις από παραεισαγωγή.
-
η διάσταση είναι 185 65 15 και το αυτοκίνητο peugeot 301 diesel (οικογενειακό) και η οδήγηση οικογενειακή!
Κίνηση κυρίως Εγνατία και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Αρκετή βροχή, σχεδόν ποτέ χιόνι (Θεσπρωτία) .
Τωρα φορά (από τη μαμά του) kleber dynaxer hp3. Τα έχω 2 χρόνια έχουν κάνει 35.000 χλμ και στα 40.000 θα τα αλλάξω (αντε να πάνε 42.000). Οκ ειναι σα λάστιχα αλλά βλέπω ότι με 30-40 παραπάνω (και 4 ελαστικά ) μπορώ να βάλω premium ελαστικά.
Εχω την προσφορά της shell smartclub (έκπτωση 25 ευρώ) και άρα με 220 άντε 230 παίρνω τα pirelli p1 verde με ένα χρόνο εγγύηση (όσο έχουν και τα kleber). Τα έχω βάλει 2 φορές σε φιέστα και ντάξει καλά ήταν (όχι κάτι φοβερό αλλά δεν είχα και κάνα ζήτημα). Από την άλλη φλερτάρω με τα bridgestone turanza t005 έχοντας διαβάσει φοβερές κριτικές. Και από adac και αλλού (σε κάτι βρετανικά σάιτ) .
Γενικά έχω φορέσει στα διάφορα αυτοκίνητα που είχα μόνο 'καλές' μάρκες: michelin, bridgestone, pirelli, hankook. Τα kleber ήταν μαμισια όπως είπα αλλά οκ είναι.
Δύο ερωτήσεις:
Τόσο φοβερά είναι τα τ005 ή είναι καθαρό μάρκετινγκ??
Διαβάζω καποιους να έχουν λάστιχα 100.000 ακόμη και 120.000 χλμ και να γράφουν (πχ στις κριτικές του Σκρουτζ) ότι δουλεύουν σαν καινούργια!!!! . Πώς γίνεται αυτό ρε παιδιά?? Εγώ το ανωτερο που κράτησα λάστιχα ήταν 55.000 χλμ?? Εκτός αν εννουν ότι τα φορούν ώσπου να γίνουν εντελώς φαλακρα σαν της φόρμουλα 1 και να τους μείνουν στην άσφαλτο.
-
Καλημέρα
Υπάρχουν 3 αυτοκίνητα με ίδιες διστάσεις αν δεν κάνω λάθος
185/65 r15
Seat Ibiza tgi
Opel Corsa 3θυρο
Vw Golf
Το ibiza κυκλοφορεί βόρειο Έβρο, τώρα φοράει Τ001 από την μάνα του... 50.000χλμ ήδη, επειδή ο χειμώνας έφτασε θέλω να βάλω χειμερινα, χιονολαστιχα δηλαδή, μέχρι να φτιάξει ο καιρός του χρόνου (με υγεία) και μετα να πάω σε απλά (μάλλον Τ005).
Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα κυκλοφορούν Θεσσαλονίκη και γύρω περιοχές, εκεί μάλλον πάμε σε Τ005;
Κάποια πρόταση για χειμερινα για το ibiza και για τα άλλα 2;
Ευχαριστώ
-
Όποιο επώνυμο χειμερινό και αν βάλεις θα σε καλύψει, δεδομένου ότι σε τέτοιες συνθήκες δεν πιέζει κάποιος οδηγικά.
Για τα υπόλοιπα το Τ005 φαίνεται καλή λύση, αλλά έχει και άλλα, όπως το Pirelli P1, το Toyo CF2, το Dunlop Blue Response και το Goodyear Efficient Grip Performance.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]