-
Η αλήθεια είναι ότι το 195/50 είναι λιγάκι μακριά απ' το 185/60:
-
Τι προτεινετε για Ζ4 σε διασταση 225/45/17?
Continental Sportcontact3
Τoyo PROXES T1
Τoyo PROXES T1R
Yokohama S.Drive
Pirelli PZERO ASSIMM
Pirelli PZERO ROSSO
Vredestein XL Ultrac Sessanta?
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
καλημερα ειμαι κατοχος ενος swift 1.3 ελαστικα 185/60/15 και σκεφτομαι να παω σε διασταση 195 διαβασα σε παλαιοτερα ποστ οτι μπορω να παω σε 195/50/15 αν και επιφιλασομε για αυτο. δεν θα ηταν καλητερα να παω σε 195/55/15? τα pe2 απο οσο κοιταξα on line δεν βγαινουν στην εργοστασιακη διασταση. απο μαρκες ελαστικων τι μου προτηνεται αν παραμεινω στην 185?
Αν θες πιο σπόρ αίσθηση πήγαινε σε 205/45/16, βρες και μια τετράδα μεταχειρισμένες 16άρες για να κάνεις την δουλειά σου. Τώρα αν θες να παραμείνεις σε 15άρες μείνε σε αυτήν την διάσταση και φθηνή είναι και οικονομική σε κατανάλωση. Η 195/55/15 είναι ακριβή διάσταση και δεν θα δεις και μεγάλη διαφορά σε αποτελεσματικότητα και αίσθηση. Επίσης η ιδανική διάσταση είναι η 195/50/16 αλλά δεν υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα και είναι και αυτή ακριβή. Εγώ φοράω 205/45/16 σε colt και προτιμώ την δικιά σου διάσταση για καλύτερη άνεση, οικονομία και λίγο πιο μακρύ βήμα από τους τροχούς (πχ με τις ίδιες στροφές λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα= οικονομία).
ευχαριστω πολυ.
καταλαβαινω οτι καλητερα να παραμεινω στην ιδια διασταση
προσωπικα δεν κανω πολλα χιλιομετρα (18000 σε 2,5 χρονια) τι ελαστικο θα μου πρωτηνατε να βαλω με ενδιαφερει η ασφαλεια να ζεστενονται ευκολα αλλα ταυτοχρονα να αντεχουν σε καταπονηση απο λακουβες. ο δρομος για την δουλεια μου ειναι χειροτερος απο τον μεσο ελληνικο δρομο -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Τι προτεινετε για Ζ4 σε διασταση 225/45/17?Υπάρχει περιορισμός ότι πρέπει να είναι RunFlat;
ευχαριστω πολυ.
καταλαβαινω οτι καλητερα να παραμεινω στην ιδια διασταση
προσωπικα δεν κανω πολλα χιλιομετρα (18000 σε 2,5 χρονια) τι ελαστικο θα μου πρωτηνατε να βαλω με ενδιαφερει η ασφαλεια να ζεστενονται ευκολα αλλα ταυτοχρονα να αντεχουν σε καταπονηση απο λακουβες. ο δρομος για την δουλεια μου ειναι χειροτερος απο τον μεσο ελληνικο δρομοΚι εγώ υπέρ του να μείνεις στο 185 είμαι. Θεωρώ το 195 - πόσο μάλλον το 205 - υπερβολή για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ειδικά, κιόλας, απ' τη στιγμή που χρειάζεσαι και ένα ικανό προφίλ να απορροφά κακοτεχνίες κτλ. Εγώ θα πήγαινα σε Continental Premium Contact 2 ή Yokohama c.drive.
-
Pirelli PZERO ASSIMM -
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Υπάρχει περιορισμός ότι πρέπει να είναι RunFlat;
Nαι. ΔΕΝ θελω runflat.
-
Τι προτεινετε για Ζ4 σε διασταση 225/45/17?Continental Sportcontact3
Τoyo PROXES T1
Τoyo PROXES T1R
Yokohama S.Drive
Pirelli PZERO ASSIMM
Pirelli PZERO ROSSO
bridgestone S001
-
Κανα τεστακι εχουμε?
-
Υπάρχει περιορισμός ότι πρέπει να είναι RunFlat;
Nαι. ΔΕΝ θελω runflat.
Ωραία, και 'γω μαζί σου για ΜΗ ραν φλατ...
Για το S001 και 'γω έχω ακούσει καλά λόγια, αλλά δεν το 'χω δοκιμάσει, ούτε κάποιος φίλος κτλ.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
bridgestone S001
Για το S001 και 'γω έχω ακούσει καλά λόγια, αλλά δεν το 'χω δοκιμάσει, ούτε κάποιος φίλος κτλ.
Ευχαριστω παιδια.
Απο οτι διαβαζω φαινεται καλη επιλογη.
Αλλα το οτι ειναι πρωτης τοποθετησης σε Aston, Ferrari κτλ μηπως σημαινει οτι ειναι υπερβολικο για το Z4? -
Όχι, αυτό δεν ισχύει... Το θέμα είναι ότι στα τεστ στη διάστασή σου δε διαπρέπει, κιόλας.
Τα Pzero, Conti SportContact & GoodYear F1 Asymmetric 2 τα πάνε καλύτερα.
-
Τι προτεινετε για Ζ4 σε διασταση 225/45/17?Continental Sportcontact3
Τoyo PROXES T1
Τoyo PROXES T1R
Yokohama S.Drive
Pirelli PZERO ASSIMM
Pirelli PZERO ROSSO
Στη συγκεκριμένη διάσταση έχω χρησιμοποίησει και τα Τ1R και τα Conti και Michelin και Bridgestone 050.
Τώρα όπως είπα και παραπάνω έβαλα τα S001 αλλά γιάυτά δεν έχω ακόμα άποψη.
Αν θες πρόσφυση (μαλακό πέλμα) βάλε conti αλλά τα πίσω αν κάνεις ταρζανιές θα γίνουνε γρήγορα slik.
Αν θες αμεσότητα και πληροφόρηση βάλε bridgestone (σκληρά πλαινά).
Τα toyo είναι μια μέση κατάσταση αρκετά καλά κατά τη γνώμη μου.
Πιρέλλια δεν έχω βάλει και δε ξέρω.
Yokoγλίστρες θα τις απέφευγα αν και δεν έχω βάλει σ'αυτή τη διάσταση αλλά σε ένα saxo αρκετά παλαιότερα και ήτανε όντως γλίστρες.
Βασικά είναι και τι ταιριάζει στο αμάξι σου και τι του λείπει καθώς επίσης και τι ταιριάζει σε εσένα και στην οδήγησή σου.
Εγώ έβαλα τα soo1 γιατί δεν του λείπει η πρόσφυση (τετρακίνητο γαρ), το θέλω και λίγο ζωηρό όμως του λείπει η αμεσότητα.
Προσωπικά πάντως στα τεστ ελαστικών δε δίνω καμμία σημασία. -
Ευχαριστω junior gt !
-
Μετά από 43.000 χλμ τα ΖΖ3 αντικαταστάθηκαν από Hankook Evo12. Με μόλις 140χλ δεν έχω να πω πολλά παρά μόνο πως είναι πολύ ύσηχα. Και δεν τα συγκρίνω με τα Avon στο τέλος της ζωής τους που είχαν σκληρύνει.
Το μέλλον θα δείξει...
Διάσταση 225/45/17 σε Leon20vt. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Έχω αυτές τις προσφορές σε 155/65/13 , είναι τσιμπημένες το ξέρω :
conti 250Uniroyal 230
Barum 200
Gislaved 220επόμενη επιλογή είναι εδώ:
http://www.e-elastika.gr/search?q=155%2F65%2F13
με επιπλέον συνολικό κόστος 25e την τετράδα αφού θα προστεθούν μεταφορικά και βενζίνες για τη διπλανή πόλη.Θα αλλάξω τα τωρινά Pirelli με κάτι άλλο , κλείνω προς conti που με είχαν ικανοποιήσει στο παρελθόν ιδιαίτερο στο βρεγμένο .
Τα pirelli που έχω τώρα ,νομίζω είναι τα P3000 είχαν τη ίδια συμπεριφορά σε όλη τη διάρκεια των 3 ετών . Εννοώ οτι ακόμη και τώρα έχουν το ίδιο κράτημα με την πρώτη μέρα , μέτριο δηλαδή , ενώ ήταν ΑΘΛΙΑ στο βρεγμένο.Ήθελα να βάλω κάτι σε made in Eurozone ( marangoni) αλλά τα έχει ακριβά...
Τα οποια 3000 δε νομιζω να εχουν χασει καθολου πελμα ε?? κι εγω μαλλον με κοντι θα τα αλλαξω, απ'οσα εχω διαβασει ειναι μαλλον τα καλυτερα σ'αυτες τις διαστασεις...
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΕΧΩ ΕΝΑ GOLF TSI ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ.ΕΒΑΛΑ MICHELEN ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΧΘΕΣ ΒΡΗΚΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ. ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΑΛΛΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΠΟ ΠΕΛΜΑ.ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ???
-
Ο χρήστης GB33 έγραψε:
ΧΘΕΣ ΒΡΗΚΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ.'Λίγο' δεν βρήκε στο πεζοδρόμιο, το έσκισες.
Παλιά όσοι δεν καταλάβαιναν πόσο μακριά είναι το πεζοδρόμιο, έβαζαν τέτοια μαραφέτια στα αμάξια για να μην ακουμπάνε στα πεζοδρόμια.
http://en.wikipedia.org/wiki/Curb_feeler -
Kαλησπέρα,
τι λάστιχα προτείνετε για διάσταση 195, 60, 15?
χρηση κυρίως εκτός πόλης.
Σκέφτομαι τα continental και κάποιοι με ψήνουν να δοκιμάσω άλλες εταιρίες όπως nokian,gislaved,uniroyal.
Ποια είναι η γνώμη σας?Ευχαριστώ
-
τα έχω τα continental premium contact 2 στην 190Ε ακριβώς σε αυτές τις διαστάσεις και είναι -κατά τη γνωμη μου πάντα- πολύ καλά λάστιχα σε στεγνό, σε βρεγμένο και σε κρύο καιρό. Στρίβει και φρενάρει με πολλή ασφάλεια. Έχω δοκιμάσει Michelin primacy και energy (το παλιό), bridgestone turanza er300, στ συγκεκριμένο αυτοκίνητο και δεν μου ενέπνεαν ασφάλεια και οδηγική ευχαρίστηση.. Με τα continental το αυτοκίνητο μεταμορφώθηκε και είναι πλέον ασφαλές και ευχάριστο στην οδήγηση. Τα ίδια φοράωσε μεγαλύτερη διάσταση 225 60 16 (δεύτερη συνεχή τετράδα) και στο άλλο μου αυτοκίνητο και μόνο καλά λόγια έχω να πω.
-
Ta continental ειναι κορυφαία επιλογή και παραδόξως τα πάνε καλά στα ελληνικα οδοστρωματα, όπου όλα τα λάστιχα βγαίνουν εκτός. Τα έχω τοποθετήσει σε 4 αυτοκίνητα της οικογένειας και όλα βελτιώθηκαν τόσο που ακόμη και οι κυρίες αντιλήφθηκαν τη διαφορά. Μιλάμε για το εξαιρετικό premium contact 2 . Ο λαστιχάς μου με πληροφόρησε ότι στη Γερμανία έχει ήδη κυκλοφορήσει η νέα σειρά η οποία αναμένεται και στην Ελλάδα εαν δεν έχει έρθει κιόλας.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]