-
Το ER300 θα σου ελεγα να το διαγραψεις απο την λιστα, τα υπολοιπα ειναι αξιοπρεπεστατα μπροστα του θα ελεγα...
-
P7, PC2, HP.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Govus, μην τα ξαναλεμε... Τον θολο τι θα τον κανει που θα αδειασει;(αφρός πολυουρεθάνης)
-
Συγκρατώ το post του Ντίνου με αυτά τα τρία
Για τα δύο έχω τιμές θα πάρω και για το PC2
Ρε να μην βγαίνει το PE2 στην διάστασή μου
Τώρα για το αφρό δεν θα σχολιάσω -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Το ER300 θα σου ελεγα να το διαγραψεις απο την λιστα, τα υπολοιπα ειναι αξιοπρεπεστατα μπροστα του θα ελεγα...Απο προσωπικη εμπειρια το ER300 εχει φτιαχτει μονο για να κανει θορυβο και να ξυπναει τον οδηγο. Μια μετριοτητα ειναι συμφωνω τα αλλα πολυ καλυτερα.
-
Καλησπέρα,
κάποια πρόταση για ελαστικά 195/55/15 για Polo 1.4 του 2008?
Η χρήση είναι απο συνταξιούχο με λίγα χλμ το χρόνο (8 έως 10.000χλμ/χρόνο) χρήση κυρίως αστική με λίγα ταξίδια.
Προτεραιότητες: αντοχή στο χρόνο, αντοχή σε πεζοδρόμια, ανεση, οικονομία
Τί λέτε για τα Fulda Carat Progresso, Toyo DBR και Dunlop Sport 01 (γύρω στα 300 -330€) γιατί τα Michelen, Continental, Bridgestone πάνε 400€ +.....Ευχαριστώ!!
-
dunlop ή ακομα και Kleber.
Μπορεις να βαλεις ακομη και 195/60/15 για ποιο οικονομικα και καλυτερη ανεση.
-
Ο χρήστης jpl73 έγραψε:
Καλησπέρα,
Η χρήση είναι απο συνταξιούχο με λίγα χλμ το χρόνο (8 έως 10.000χλμ/χρόνο) χρήση κυρίως αστική με λίγα ταξίδια.
Τί λέτε για τα Fulda Carat Progresso, Toyo DBR και Dunlop Sport 01 (γύρω στα 300 -330€) γιατί τα Michelen, Continental, Bridgestone πάνε 400€ +.....Ευχαριστώ!!
Να βάλει 195/50/15 και να πάρει ένα σοβαρό λάστιχο. Θα του βγει πολύ πιο φθηνά και από άνεση (αλλά και οπουδήποτε αλλού) διαφορά δεν θα καταλάβει. Εγώ πάντως παρατήρησα απειροελάχιστη διαφορά, οπότε ο συνταξιούχος με το polo 1.4 δεν πρόκειται να καταλάβει χριστό...
Πχ τα Exalto (που δεν παίζονται στο στεγνό) τα πήρα (αν θυμάμαι καλά) 270.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Καλησπέρα,
Να βάλει 195/50/15 και να πάρει ένα σοβαρό λάστιχο. Θα του βγει πολύ πιο φθηνά και από άνεση (αλλά και οπουδήποτε αλλού) διαφορά δεν θα καταλάβει. Εγώ πάντως παρατήρησα απειροελάχιστη διαφορά, οπότε ο συνταξιούχος με το polo 1.4 δεν πρόκειται να καταλάβει χριστό...
Πχ τα Exalto (που δεν παίζονται στο στεγνό) τα πήρα (αν θυμάμαι καλά) 270.
εγώ πάντως ΑΝΕΒΗΚΑ προφίλ σε 60αρι στο ίμπιζα (195/60/15) κ είμαι υπερ ευχαριστημένος. Δεν παλευόταν άλλο η κατάσταση με τις παλιολακούβες. Το τιμόνι έχασε σε αμεσότητα-αίσθηση σε σχέση με το 50αρι προφίλ που είχα βέβαια (αντί για 55 που έχει εργοστασικά, όπως κ λίγο σε στροφές μέσα στη πόλη που δοκίμασα. Δε γαμι@ται, αφού έχω σταματήσει να το κυνηγάω σε στροφές πια, μετά την είσοδο μου στον μαγικό κόσμο του καρτ
Το κόστος βέβαια είναι σαφώς πιο πολύ από τα πολύ φθηνά 50αρια αλλά πιο νορμάλ σε σχεση με τα 55αρια. Αν κ υπάρχουν κ μάρκες (hankook νομίζω) που τα 55αρια δεν ειναι καθολου ακριβά!!
Το κόστος όμως στην ημίμπαρα, βάσεις μηχανής (στο συνεργείο μου είχαν πει πως έχει σχέση ) κτλ που έχω πληρώσει (κ αισιοδοξώ να μην ξαναπληρώσω) είναι αρκετό
Πάντως'γνωστές' λακουβες που τις απέφευγα, τώρα τις 'παλεύω' +την ηρεμία μου
έβαλα τα kumho kh17, αν κάποιος φίλος έχει καμιά εμπειρία ας τη πει (κατόπιν εορτής βεβαια ρωτάω)
-
Κινήθηκες αντίθετα με τα κρατούντα του φόρουμ. Αν ποστάριζες το δίλημμά σου νωρίτερα, ουκ ολίγοι θα έσπευδαν να σε παροτρύνουν να βάλεις 45άρι τουλάχιστον, μην πω και 40άρι. Και ραν φλάτ ει δυνατόν.
ΥΓ. Εννοείται και κανά δυό νούμερα μεγαλύτερο σε πλάτος.
-
@ chemic: Και καλά έκανες. Εγώ είμαι φαν Χάνκουκ & Κούμο. Περιμένουμε εντυπώσεις.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Κινήθηκες αντίθετα με τα κρατούντα του φόρουμ. Αν ποστάριζες το δίλημμά σου νωρίτερα, ουκ ολίγοι θα έσπευδαν να σε παροτρύνουν να βάλεις 45άρι τουλάχιστον, μην πω και 40άρι. Και ραν φλάτ ει δυνατόν.ΥΓ. Εννοείται και κανά δυό νούμερα μεγαλύτερο σε πλάτος.
Άκυρο σχόλιο για το παρόν φόρουμ.
-
Καλημερα σε ολους σας, μετα απο παρα πολυ ψαξιμο στο internet, απο επισκεψεις σε λαστιχαδες και τηλεφωνα, ομολογω οτι δεν ειμαι σε θεση να ξερω ουτε τι κατα προσεγγιση θελω να φορεσω στο αμαξι μου. Θα σας περιγραψω την κατασταση και οποιος μπορεί να βοηθησει ειναι ευπροσδεκτος.
Skoda Roomster Scout 1.4 86HP
Λαστιχα 1ης τοποθετησης
Bridgestone Turanza ER300 81W 205/45/16Ολα καλα σαν λαστιχο αλλα το 45αρι με εχει σκισει με τους δρομους μας. Ηρθε η ωρα να το αλλξω λοιπον και ειχα καταληξει σε καποιες μαρκες οπως Pirelli Zero, HanHook K110, Fulda , Continental κοκ.
Αλλα περα απο τις γνωμμες για ποιο ελαστικο θα ηθελα να μου πειτε εαν γνωριζετε και σε τι διασταση μπορω να παιξω (εκτος απο την ζαντα που δεν αλλαζει ) γιατι το 45αρι για οικογενειακο το βλεπω μεγαλη υπερβολη (για να μην μιλησω για το κοστος).
Αρα με σταθερη ζαντα 16αρα και με γνωμονα την ασφαλεια και την αντοχη σε καλοκαιρι και χειμωνα τι λαστικα μου προτείνετε?
Ευχαριστω εκ των προτερων
-
Ποτέ μου δεν κατάλαβα, γιατί αυτή η εταιρεία από τα 'μπαλόνια' 195/55/15 σε πήγαινε σαν 'έξτρα' στα 205/45/16 ...
Μπορείς, αν θέλεις, να 'κατέβεις' σε διάσταση και να πας σε 195/50/16, με μια ,μάλλον θετική για την άνεση, αύξηση της διαμέτρου κατά 10mm. Το (σοβαρό) μειονέκτημα είναι, πως τα λάστιχα αυτά τα έχω δει μόνο σε Clio III με 16άρες ( ) και γενικώς είναι κάπως ακριβά και σε μικρή ποικιλία... -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Ποτέ μου δεν κατάλαβα, γιατί αυτή η εταιρεία από τα 'μπαλόνια' 195/55/15 σε πήγαινε σαν 'έξτρα' στα 205/45/16 ...
Μπορείς, αν θέλεις, να 'κατέβεις' σε διάσταση και να πας σε 195/50/16, με μια ,μάλλον θετική για την άνεση, αύξηση της διαμέτρου κατά 10mm. Το (σοβαρό) μειονέκτημα είναι, πως τα λάστιχα αυτά τα έχω δει μόνο σε Clio III με 16άρες ( ) και γενικώς είναι κάπως ακριβά και σε μικρή ποικιλία...δηλαδη σαν την μονη εναλλακτικη διασταση ειναι η 195/50/16 ??
-
Ο χρήστης gerasimos12 έγραψε:
Μπορείς, αν θέλεις, να 'κατέβεις' σε διάσταση και να πας σε 195/50/16, με μια ,μάλλον θετική για την άνεση, αύξηση της διαμέτρου κατά 10mm. Το (σοβαρό) μειονέκτημα είναι, πως τα λάστιχα αυτά τα έχω δει μόνο σε Clio III με 16άρες ( ) και γενικώς είναι κάπως ακριβά και σε μικρή ποικιλία...δηλαδη σαν την μονη εναλλακτικη διασταση ειναι η 195/50/16 ??
Βάλε εδώ τη διάστασή σου και κάνε μερικούς υπολογισμούς και εσύ .
-
εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις παλιά λάστιχα χωρίς κόστος (ή δώσε ένα 'καπαρο') με μεγαλύτερο προφίλ, να δεις αν βρισκουν αν φορτώσεις το αμαξι, στις στροφές κτλ
δοκίμασε τα κ μετά από 1-2 μέρες βάλε αυτή την διάσταση σε καινουργια βεβαια
αυτό έκανα εγώ, στα μπροστά λάστιχα, πριν ψηλώσω το προφίλ -
σιγουρα τα 16 αρια ειναι ωραια... αλλα οχι πρακτικα
παρε λοιπον μια τετραδα σιδερενιες 14'' με 185/60 για τον χειμωνα με τις ''πνιγμενες'' λακουβες
και κρατα τα ''ομορφα'' 16 αρια για το καλοκαιρι που ''βλεπεις'' καλυτρερα
ετσι επεκτεινεις την ζωη των χειμερινων σου ελαστικων αφοτ δεν τα βλεπει ο ηλιος αλλα ουτε η καυτη ασφαλτος -
Παιδες μου σχίστηκε το ελαστικο,και λεω να αλλαξω τετραδα....
Τι προτεινεται για 215/45 r16 ???Μεχρι τωρα ειχα αυτα: http://www.tyrewizard.co.uk/car-c4/16-c19/sp-sport-maxx-ao-xl-21545-r16-90v-tyre-p2576
Αλλα τα βρηκα απαραδεκτα.... -
Ωραια αναβαθμιση θα ηταν αυτα... θα δεις μεγαλη διαφορα πιστευω...
http://www.tyrewizard.co.uk/car-c4/16-c ... tyre-p1732
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]