-
Ε, λιγάκι...
Dunlop SP Fast Response, Yokohama c drive 2, Toyo CF1, Michelin Pilot Exalto 2, και προσωπικά ίσως δοκίμαζα και κάνα Kumho KH 17 ή 19 ή κάνα Hankook K425 (αν και Kumho KH19 και Hankook K425 είναι 'οικολογικά', απ' ότι βλέπω, άρα μάλλον όχι...). Α, σε Almera στη διάσταση αυτή φίλος είχε δοκιμάσει και τα Bridgestone Turanza, και ήταν πολύ ευχαριστημένος.
Για τι αυτοκίνητο μιλάμε;
-
Alfa 146 boxer 8v
Xμμ,τα yokohama τα έχω δει, θα ρωτήσω τιμή.. Τα michelin νομίζω ότι ξεφεύγουν σε τιμή και τα Toyo δεν τα είχα ψάξει καθόλου.. Βridgestone αποκλείονται λόγω προκαταλήψεων του πατέρα.
Τhnx ! -
Ο χρήστης billakos07 έγραψε:
Καλησπερα κ απο εμενα , εχω ενα peugeot 207 1,4 95ps με λαστιχα 185/65/15 κ εβαλα ζαντες oz racing adrenalina black οι οποιες ειναι 6,5χ15 ομως με αποτελεσμα να εξεχουν αρκετα κ να εχω συνεχεια προβληματα με τν πιεση τον ελαστικων , σκεφτομαι να αλλαξω κ να παω απο 185/65/15 michelen energy saver σε 195/60/15 continental premium contact 2 , θα εχει διαφορες στην οδικη συμπεριφορα ή γενικα σε καποιον αλλο τομεα?Για μένα καλύτερα να έβαζες 16άρα ζάντα,το έχει κάνει στο 207 ο ξάδερφος δεν το κόβει καθόλου μην φοβάσαι(ίσα ίσα βελτιώνει την αίσθηση του τιμονιού).Αλλιώς 195/60/15 μια χαρά και πάλι, θα πέσει λίγο και το τρακτερίσιο προφίλ από 65 σε 60.Δες και τα pirelli p6 cinturato είναι λίγο καλύτερα από τα conti.
-
Για μένα 195/60R15.
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Alfa 146 boxer 8vXμμ,τα yokohama τα έχω δει, θα ρωτήσω τιμή.. Τα michelin νομίζω ότι ξεφεύγουν σε τιμή και τα Toyo δεν τα είχα ψάξει καθόλου.. Βridgestone αποκλείονται λόγω προκαταλήψεων του πατέρα.
Τhnx !εχω το ιδιο αυτοκινητο και φορεσα τα Dunlop SP Fast Response πριν ενα χρονο. μια χαρα λαστιχο ειναι..
αν πας αλλου κοιτα σε pirelli.. -
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
Alfa 146 boxer 8v
Xμμ,τα yokohama τα έχω δει, θα ρωτήσω τιμή.. Τα michelin νομίζω ότι ξεφεύγουν σε τιμή και τα Toyo δεν τα είχα ψάξει καθόλου.. Βridgestone αποκλείονται λόγω προκαταλήψεων του πατέρα.
Τhnx !εχω το ιδιο αυτοκινητο και φορεσα τα Dunlop SP Fast Response πριν ενα χρονο. μια χαρα λαστιχο ειναι..
αν πας αλλου κοιτα σε pirelli..Με τι χρήση? π.χ καθε σκ στροφιλίκια κτλπ ή ήρεμη οδήγηση..
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
για ΜΡ2 2000 moodel τι προτεινετε? διαστασεις εμπρος 185/55/15 πισω 205/50/15
Προφανώς τα θέλεις για sport χρήση, επομένως Michelin Pilot Exalto 2
αυτα τα εχω υποψιν μου, υπαρχει καμμια αλλη προταση? toyo T1R?
-
Το T1-R είναι μια χαρά λαστιχάκι για καθημερινή χρήση, αλλά όχι παραπάνω.
-
τα exalto δεν τα βρισκω σε αυτες τις διαστασεις. παιζω να βαλω αλλη διασταση στο αμαξι?
-
Για δες Hankook K110 V12 EVO, αλλιώς - αν θες πιο πολεμικό λάστιχο - Hankook RS2 Z212.
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Alfa 146 boxer 8v
αν πας αλλου κοιτα σε pirelli..Με τι χρήση? π.χ καθε σκ στροφιλίκια κτλπ ή ήρεμη οδήγηση..
κατα κανονα ηρεμη τωρα αν παω καμμια εκδρομη δεν θα παω και ορια....
-
Το άρθρο αυτό το έχετε διαβάσει ?
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=12664
Βλέπω ότι τα michelin energy saver σε πολλούς τομείς ξεπερνούν τα premium contact 2.
Το φρενάρισμα τους στο στεγνό με ικανοποιεί (σύμφωνα με το άρθρο) . Σαφώς και τα premium contact 2 είναι ανώτερα αλλά και τα energy saver δεν τα πάνε άσχημα (καλύτερα από πολλά άλλα λάστιχα) .
Στο βρεγμένο όμως ? Έχουμε κάποια εμπειρία απο energy saver ? (προσοχή όχι τα michelin energy... αλλά τα καινούργια τα saver) .
Έχω ένα yaris 1.0l mk1 και είμαι μεταξύ energy saver και premium contact 2 .Και κάτι για να ευθυμίσουμε :
-
Στο βρεγμενο δε κανουν πολλα πραγματα... Δεν εχω δοκιμασει τα premium contact 2 αλλα υποθετω θα ναι καλυτερα...
Στο στεγνο οπως ειπες ειναι ικανοποιητικα τα energy saver.Και οποιος θυμαται εγω φωναζα παλιοτερα οτι τα energy saver ειναι μια χαρα λαστιχακι ακομα και κατω απο πιεση...
Αναλογα τ αμαξι βεβαια, εχω διαπιστωσει οτι σε μερικα αμαξια απλα δεν πανε! Εγω ειμαι τυχερος και στο δικο μου εχουν ταιριαξει γαντι! -
Ο χρήστης ultranet έγραψε:
Πόσο τραγικό μπορεί να είναι το γεγονός να φουσκώνεις μπάλες με τον αέρα των ελαστικών
-
Πόσο τραγικό μπορεί να είναι το γεγονός να φουσκώνεις μπάλες με τον αέρα των ελαστικών
πολυ καλο !! αμα το χα χθες θα γλυτωνα αρκετο ιδρωτα!
-
Κείτα ... λογικά κάνει και για στρώματα θαλάσσης
-
Καλημέρα στο Forum.
Λόγω εξαφάνισης απο την αγορά των 195/45/17 που φοράω στο Swift Sport, θα ήθελα την γνώμη σας για τις ιδανικές διαστάσεις που μπορώ να μεταβώ. Η μέχρι τώρα έρευνα με πάει σαν ιδανική λύση στα 205/40/17, την οποία όμως θέλω να αποφύγω (ήδη 'κοπανάει' πολύ στις λακούβες).
Τι λέτε για 205/45/17 και CONTINENTAL SPORTCONTACT 5?Ευχαριστώ
-
Για τα Conti Sport Contact 5 έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές και τα σκέφτομαι για το Bravo.
Δεν είναι κακό το 205/45. Σε 1600άρι τέτοιας ισχύος και τέτοιου μεγέθους, βέβαια, το 205 μου φαντάζει λίγο υπερβολικό (το 195 νομίζω είναι ιδανικό) αλλά δεδομένων των περιορισμών και με το προτέρημα ότι θα 'ηρεμήσεις' από ανωμαλίες, λακκούβες κτλ, go for it. Εκτός αν κατέβεις σε διάμετρο ζάντας και πας σε 16', βέβαια.
-
και 205/40/17 να πας μια χαρά είναι ,το φόραγα για 1 χρόνο και δεν αντιμετώπισα κανένα θέμα στο swift sport μου και θα έχεις και μεγάλη γκάμα ελαστικών να επιλέξεις
-
Ο χρήστης carpediem83 έγραψε:
Καλημέρα στο Forum.
Λόγω εξαφάνισης απο την αγορά των 195/45/17 που φοράω στο Swift Sport, θα ήθελα την γνώμη σας για τις ιδανικές διαστάσεις που μπορώ να μεταβώ. Η μέχρι τώρα έρευνα με πάει σαν ιδανική λύση στα 205/40/17, την οποία όμως θέλω να αποφύγω (ήδη 'κοπανάει' πολύ στις λακούβες).
Τι λέτε για 205/45/17 και CONTINENTAL SPORTCONTACT 5?Ευχαριστώ
Αν χρησιμοποιήσεις ένα calculator, πχ : http://www.tiresizecalculator.info/
θα δεις πως τα 205/40/17 έχουν μια διαφορά στην συνολική διάμετρο (ζάντα και λάστιχο) μικρότερη του 2%, άρα δεν θα παρατηρήσεις λογικά καν κάποια διαφορά. Πιο κοντά ακόμη, θα ήταν τα 215/35/17, αλλά αυτά αν τα βρεις, θα είναι και πανάκριβα.
Οπότε, προχώρα άφοβα στα 205/40/17 και τα Conti είναι άριστη επιλογή, γιατί το Swift είναι μικρό και ελαφρύ αμαξάκι και ζεσταίνονται εύκολα (πχ αν βάλεις τίποτε Pirelli Pzero, θα θέλουν την ώρα τους μέχρι να πάρουν μπρος... ).Θυμίζω: το προφίλ, είναι ΠΑΝΤΑ το ποσοστό του πλάτους.
Specification Sidewall Radius Diameter Circumference Revs/km Difference 195/45-17 88mm 304mm 607mm 1908mm 524 0.0% 205/40-17 82mm 298mm 596mm 1872mm 534 -1.9%
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]