-
@johnykr
αν τα παραγγειλεις απο internet , ποσα θα σου ζητησει ο λαστιχας να στα φορεσει (να σου κανει και ζυγοσταθμιση) και ποσα ειναι τα μεταφορικα? -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
@johnykr
αν τα παραγγειλεις απο internet , ποσα θα σου ζητησει ο λαστιχας να στα φορεσει (να σου κανει και ζυγοσταθμιση) και ποσα ειναι τα μεταφορικα?δεν παραγγέλνω από το internet (ακόμα ), αλλά βλέπω συγκεντρωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Ποιο ποσοστό επαγγελματιών 'λαστιχάδων' νομίζεις ότι ξέρει να διαβάζει τα ελαστικά, πέραν από την διάσταση τους ,’αντε και το DOT
-
για αυτο πας και τους ζητας εσυ το συγκεκριμενο που θελεις..εγω πιο πολυ αγχωθηκα για το XL (extra load) που ειχαν τα δικα μου αλλα τελικα μου το ειπαν χωρις να τους το πω εγω..
αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι καποια λαστιχα βγαινουν για συγκεκριμενα οχηματα μαλλον κατα παραγγελεια της εταιρειας πχ ο,τι εχει R01 ειναι για καποιο μοντελο audi οπως τα 255 35 R19 για ΤΤ RS
δες αυτη τη λιστα, τερμα δεξια εχει αν καταλαβαινω σωστα τις μαρκες των αυτοκινητων , αλλα καποια αρχικα δεν καταλαβαινω σε ποιες αναφερονται
http://www.michelinman.ca/specs/pilot-s ... /2958.html -
μόλις κοίταξα και τα δικά μου 050Α.. και αυτά είναι 91W..
μπράβο φιατ! λες και παίζει να πάω με 270 με το bravo...
-
17αρες εχεις?
-
ναι 225/45/17
-
αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι καποια λαστιχα βγαινουν για συγκεκριμενα οχηματα μαλλον κατα παραγγελεια της εταιρειας πχ ο,τι εχει R01 ειναι για καποιο μοντελο audi οπως τα 255 35 R19 για ΤΤ RSδες αυτη τη λιστα, τερμα δεξια εχει αν καταλαβαινω σωστα τις μαρκες των αυτοκινητων , αλλα καποια αρχικα δεν καταλαβαινω σε ποιες αναφερονται
http://www.michelinman.ca/specs/pilot-s ... /2958.htmlΑυτά αναφέρονται λογικά στα αυτοκίνητα που μπαίνουν σαν λάστιχο πρώτης τοποθέτησης!
Αυτό που λες όμως στην αρχή εξηγείται εδώ -->
Tyre manufacturers mark models that have been manufactured according to the specifications of vehicle manufacturers with MO, N0 - N4, a star, the letter “J“ or RO 1. These tyres differ slightly from tyres without the additional code. MO tyres, for example, are produced to Mercedes specifications, while Porsche-approved tyres are labelled N0 – N 4. Tyres approved by Jaguar are identifiable as such by a “J”. The tyres that BMW fits on the cars at its factories are identified by a small star. The designation “R01” can be found on tyres for Audi Quattro GmbH. Tyres with such identifiers can, however, also be fitted on other vehicles.
Of late, some Continental original equipment tyres have an “E' after the tread designation. Tyres so labelled are designed for especially low petrol consumption on these vehicles.
Τα πρώτης τοποθέτησης σε εμένα ήταν RunFlat SportContact2 με δείκτη ταχύτητας ZR και την ένδειξη, MO! Έφαγα τον τόπο να τα βρώ αλλά πουθενά! Τα RunFlat ούτε που τα έφερναν ενώ ο λαστιχάς επέμενε ότι δεν υπήρχαν άσχετα που είχα το αυτοκίνητο εκεί, ίσως ήθελε να τα βγάλει για να το διαπιστώσει
Από εδώ και πέρα παραγγελία από έξω και τοποθέτηση με κάνα 50ρι σε κάποιο μαγαζί! -
στον καταλογο της michelin τα δικα μου 225 40 R18 XL 92Y στη στηλη 'original equipment' γραφουν 'DC'
αυτο σε ποια εταιρεια αναφερεται? γιατι αλλο κωδικο δεν εχουν
τα Ν1, Ν2 κτλ λενε Ρ για porsche προφανως, τα ΜΟ ΜΒ για τη μερκα και τα R01 AU για audi..
το DC τι σκατα σημαινει? θελω να δω για που προοριζονταν αρχικα τα λαστιχα μου
τα FER,L επισης καταλαβαινω για που ειναι (ferrari , lambo) αλλα τα ΒΜ και DC δε μου φερνουν κατι στο μυαλο
-
στον καταλογο της michelin τα δικα μου 225 40 R18 XL 92Y στη στηλη 'original equipment' γράφουν 'DC'DC = Daimler Chrysler (ίσως??)
-
πωωω με ξενερωσες τωρα παλι καλα που δεν ειναι κανα φορτηγο dodge...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Τα φοράω κι εγώ σε 225/40/18, και κυρίως ρωτάω γιατί εγώ έχω μία αρκετά μέτρια εντύπωση...
...........
τώρα κατακαλόκαιρο, μετά από διαδρομή 250+ km με μεικτό τρόπο οδήγησης (με πιάνανε τα διαόλια μου κάποιες φορές και έκανα 2-3 flat out αλλά γενικά κινιόμουν σβέλτα), και με το που κατέβηκα, κοίταξα αμέσως την θερμοκρασία των ελαστικών (με την παλάμη-χέρι) και ήταν...κρύα, παγωμένα.
Περίμενα να τα βρω τουλάχιστον ψιλο-ζεστά...ΕΣΤΩ χλιαρά...Κι όμως, ήταν παγωμένα, σα να μην είχα ποτέ μετακινήσει το αμάξι.πάντως πρέπει να φταίει η διαστασή σου.. γιατί στα δικά μου 050Α 225/45/17 W91 που μόλις δοκίμασα μετα απο 7 λεπτά διαδρομή με 130-140 λένορμαν-μεταμόρφωση και λίγο μεσα στη μεταμόρφωση.. σταμάτησα και τα κοίταξα και ήταν αρκετά ζεστά.. δε καίγανε αλλα ήταν ζεστα..
-
το DC τι σκατα σημαινει? θελω να δω για που προοριζονταν αρχικα τα λαστιχα μουΜάλλον εννοεί Daimler Chrysler
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
......
πάντως πρέπει να φταίει η διαστασή σου.. γιατί στα δικά μου 050Α 225/45/17 W91 που μόλις δοκίμασα μετα απο 7 λεπτά διαδρομή με 130-140 λένορμαν-μεταμόρφωση και λίγο μεσα στη μεταμόρφωση.. σταμάτησα και τα κοίταξα και ήταν αρκετά ζεστά.. δε καίγανε αλλα ήταν ζεστα..Επειδή με ενδιαφέρει ακριβώς αυτή η διάσταση (με αυτό το δείκτη ταχύτητας), γράψε περισσότερες εντυπώσεις.....
ΥΓ: Σε τι αμάξι??
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
......
πάντως πρέπει να φταίει η διαστασή σου.. γιατί στα δικά μου 050Α 225/45/17 W91 που μόλις δοκίμασα μετα απο 7 λεπτά διαδρομή με 130-140 λένορμαν-μεταμόρφωση και λίγο μεσα στη μεταμόρφωση.. σταμάτησα και τα κοίταξα και ήταν αρκετά ζεστά.. δε καίγανε αλλα ήταν ζεστα..Επειδή με ενδιαφέρει ακριβώς αυτή η διάσταση (με αυτό το δείκτη ταχύτητας), γράψε περισσότερες εντυπώσεις.....
ΥΓ: Σε τι αμάξι??
στο bravo sport 150hp
βασικά δε μπορω να σε βοηθήσω.. είναι τα πρώτα του λάστιχα και δεν τα έχω συγκρίνει με κάποια άλλα..
προσωπικά όπως εχω ξαναπεί τα 050Α ΔΕΝ μου αρέσουν καθώς θεωρώ πως δεν δίνουν το κάτι παραπάνω.. σαφως θα προτιμούσα ενα πολύ πιο μαλακό λάστιχο.. (sc3 πιθανότατα).
γενικά και στο 106 μου όποτε είχα βαλει bridgestone το μετάνιωσα.. οπότε είμαι προκατηλλειμένος με τα 050Α
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
......στο bravo sport 150hpβασικά δε μπορω να σε βοηθήσω.. είναι τα πρώτα του λάστιχα και δεν τα έχω συγκρίνει με κάποια άλλα..
προσωπικά όπως εχω ξαναπεί τα 050Α ΔΕΝ μου αρέσουν καθώς θεωρώ πως δεν δίνουν το κάτι παραπάνω.. σαφως θα προτιμούσα ενα πολύ πιο μαλακό λάστιχο.. (sc3 πιθανότατα).
γενικά και στο 106 μου όποτε είχα βαλει bridgestone το μετάνιωσα.. οπότε είμαι προκατηλλειμένος με τα 050Α
Thanks....
-
To IMA μου πλησιάζει στα 35,000 χιλιόμετρα και ήρθε η ώρα για την προγραμματισμένη αλλαγή ελαστικών. Τα ελαστικά που φορούσε ήταν τα Dunlop SP300 τα οποία καλά μεν αλλά θα ήθελα κάτι λιγότερο πράσινο και πιο μαλακό (το πέλμα τους είναι ακόμα στα μισά).
Διάσταση 195/65/15 αυστηρά καθώς δεν σκοπεύω να πάω σε κάτι μεγαλύτερο και κατηγορία βάρους 91. Τα τωρινά ελαστικά είναι κλάσης Τ και πρακτικά οτιδήποτε πάνω από το Η είναι χαμένη υπόθεσης.
Με ενδιαφέρει πρωτίστως η ασφάλεια.
-
μαλακό με καλή πρόσφυση από κρύα, είναι τα Uniroyal - Rallye 550 V ή Uniroyal - Rallye 680 T
ή το all around Continental - PremiumCont 2.εναλλακτικά για ECO λάστιχα ...
Continental - EcoContact 3 ή energy Saver, έχοντας όμως την χείριστη εμπειρία από τα προηγούμενα
energy, δεν θα τολμούσα να πάω στα 'νεα' Saver, ή σε οποιοδήποτε λάστιχο saver για να κερδίσω 0,1-0,3λτ/100 αφού η χρήση τους με γεμίζει ανασφάλεια στους χειρισμούς, από την μειωμένη πρόσφυση. -
Continental PremiumContact2. Δοκιμασμένα σε 195/60-15 σε αντικατάσταση των εργοστασιακών Michelin Energy σε Toyota Corolla. Είναι αρκούντως μαλακά, ενώ παρουσιάζουν πολύ ομοιογενή συμπεριφορά τόσο σε στεγνό, όσο και σε βρεγμένο οδόστρωμα. Το ABS δεν επεμβαίνει όπως με τα Michelin, δε χαζοσπινιάρουν και είναι και αρκετά αθόρυβα. Δεν έχουν πιεστεί για να ξέρω πώς συμπεριφέρονται υπό πίεση, υπό καθημερινές συνθήκες κίνησης όμως (με οριακές συνθήκες μόνο ορισμένα απότομα φρεναρίσματα) είναι πολύ ευκολοδήγητα και δείχνουν να πατάνε καλά παρέχοντάς σου ασφάλεια στο φρενάρισμα.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
@christos.dimouContinental PremiumContact2. Δοκιμασμένα σε 195/60-15 σε αντικατάσταση των εργοστασιακών Michelin Energy σε Toyota Corolla. Είναι αρκούντως μαλακά, ενώ παρουσιάζουν πολύ ομοιογενή συμπεριφορά τόσο σε στεγνό, όσο και σε βρεγμένο οδόστρωμα. Το ABS δεν επεμβαίνει όπως με τα Michelin, δε χαζοσπινιάρουν και είναι και αρκετά αθόρυβα. Δεν έχουν πιεστεί για να ξέρω πώς συμπεριφέρονται υπό πίεση, υπό καθημερινές συνθήκες κίνησης όμως (με οριακές συνθήκες μόνο ορισμένα απότομα φρεναρίσματα) είναι πολύ ευκολοδήγητα και δείχνουν να πατάνε καλά παρέχοντάς σου ασφάλεια στο φρενάρισμα.
+1 για τα Conti, τα είχα στο δικό μου πριν από τις 17άρες(σε 205/55/16), πολύ καλό φρενάρισμα και πρόσφυση, σε Γερμανικούς δρόμους βέβαια......20000ΚΜ άψογα.....
Go for it Criss
-
Κύριοι είμαι χαρούμενος για το γεγονός ότι συμφωνούμε.
johnkyr ευχαριστώ και για τις energy saver επιλογές έχω διαβάσει και πολύ καλά πράγματα για το P6 cinturato αλλά όπως είπα ελάχιστα νοιάζομαι για τα 0.1 ως 0.2 lt στα 100 παραπάνω κατανάλωση. Ένα απλό φιλάκι μπορεί να στοιχίσει 10 φορές παραπάνω από τα όποια κέρδη στη διάρκεια ζωής του οχήματος. Θα κοιτάξω και για τα Uniroyal.
aserf συμφωνώ με αυτά που λες (ειδικά με την ομοιογενή συμπεριφορά στο στεγνό).
Μάριε ομοίως ευχαριστώ. Αν και το φρενάρισμα στους Ευρωπαϊκούς δρόμους δεν αποτελεί κριτήριο. Στο Tipo μου είχα ελαστικά που φρέναραν σαν να είχες άγκυρες σε καλό οδόστρωμα (έξω και στη Σάμο) αλλά στην Αθήνα ήταν βοήθα Παναγιά (GoodYear δεν θυμάμαι τον τύπο πάνε και 10+ χρόνια από τότε).
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]