-
Τί διαφορά έχει το 5,5χ13 ΕΤ 43 με το 4,5χ13 ΕΤ 45? Το ΕΤ είναι το offset. Είναι πιο φαρδιά η ζάντα, πχ το 43 τί συμβολίζει πρακτικά κ τί το 5,5 (4,5 στην άλλη ζάντα) ?
-
Η μία είναι μια ίντσα φαρδύτερη από την άλλη. Πρακτικά το πιο μικρο οφφσετ αντισταθμίζεται με το διαφορετικό φάρδος και τελικά είναι στα ίδια όσον αφορά το φτερό και το γόνατο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Η μία είναι μια ίντσα φαρδύτερη από την άλλη. Πρακτικά το πιο μικρο οφφσετ αντισταθμίζεται με το διαφορετικό φάρδος και τελικά είναι στα ίδια όσον αφορά το φτερό και το γόνατο.εχασα τις ζάντες που είχα ποστάρει.
πόνταρε πάνω από εμένα ένας 7 δεύτερα πριν λήξει...
κ οδηγούσα εκείνη τη στιγμή, οπότε δεν πρόλαβα να αντιδράσω...
τώρα θα δω τί θα κάνω...
ευχαριστώ Κωνσταντίνε! -
Είναι αδύνατο μια πιο φαρδιά ζάντα (5,5'') να απέχει όσο και μια στενή (4,5'') από φτερό ΚΑΙ γόνατο.
Για τη συγκεκριμένη περίπτωση του PeterPan, η ζάντα 5,5 ιντσών έχει μικρότερο όφσετ, δηλαδή 'βγαίνει πιο έξω'. Αυτό αντισταθμίζει ελάχιστα τη μείωση της απόστασης από το γόνατο (σε σχέση με την 4,5), σε βάρος της απόστασης από το φτερό (η οποία μειώνεται τόσο λόγω φαρδύτερης ζάντας, όσο και λόγω μικρότερου offset). Η αλλαγή offset κατά δύο χιλιοστά είναι μικρή για να δημιουργήσει πρακτικά προβλήματα. Σε συνδυασμό με την αύξηση του πλάτους όμως (κατά μία ίντσα, από 4,5 σε 5,5'') ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα.
Εργοστασιακές ζάντες 5,5χ13 σπανιότατα χρησιμοποιήθηκαν. Το μόνο αυτοκίνητο που θυμάμαι με τέτοιες διαστάσεις είναι τα Cinquecento/Seicento Sporting. -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Είναι αδύνατο μια πιο φαρδιά ζάντα (5,5'') να απέχει όσο και μια στενή (4,5'') από φτερό ΚΑΙ γόνατο.
Για τη συγκεκριμένη περίπτωση του PeterPan, η ζάντα 5,5 ιντσών έχει μικρότερο όφσετ, δηλαδή 'βγαίνει πιο έξω'. Αυτό αντισταθμίζει ελάχιστα τη μείωση της απόστασης από το γόνατο (σε σχέση με την 4,5), σε βάρος της απόστασης από το φτερό (η οποία μειώνεται τόσο λόγω φαρδύτερης ζάντας, όσο και λόγω μικρότερου offset). Η αλλαγή offset κατά δύο χιλιοστά είναι μικρή για να δημιουργήσει πρακτικά προβλήματα. Σε συνδυασμό με την αύξηση του πλάτους όμως (κατά μία ίντσα, από 4,5 σε 5,5'') ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα.
Εργοστασιακές ζάντες 5,5χ13 σπανιότατα χρησιμοποιήθηκαν. Το μόνο αυτοκίνητο που θυμάμαι με τέτοιες διαστάσεις είναι τα Cinquecento/Seicento Sporting.θυμάσαι μήπως τί ζάντα φορούσε το polo 6n 1994/2001? Γιατί κ τις 2 σε αυτό τις αναφέρουν, αλλά δεν ξέρω τί συμβαίνει...
-
Αν θυμάμαι καλά, τα τελευταία πόλο αυτής της γενιάς είχαν την σπάνια διάσταση 175/65R13, πιθανώς σε ζάντα 5,5 (γιατί θυμάμαι ότι το λάστιχο δεν ξεχείλιζε, όπως θα έκανε σε μια 5άρα). Παλαιότερα, μοντέλα με μικρότερο μοτέρ (1000άρια;) είχαν 155/70R-13, που εκτός από πιο στενά ήταν και αισθητά πιο μικρά σε διάμετρο. Αυτά κατά 99% μπαίναν σε ζάντα 4,5.
-
45 μέρες παραγγελιά για νέα λάστιχα από το εργοστάσιο της Pirelli είναι κάτι το σύνηθες?
Διοτί τόσο καιρό έχω κάνει την παραγγελία και ακόμα περιμένω για cinturato p7 -
Ο χρήστης sunset έγραψε:
45 μέρες παραγγελιά για νέα λάστιχα από το εργοστάσιο της Pirelli είναι κάτι το σύνηθες?
Διοτί τόσο καιρό έχω κάνει την παραγγελία και ακόμα περιμένω για cinturato p7περιμενεις 45 μερες για λαστιχα;;;
-
Ναι παραγγελία από εργοστάσιο της pirelli, δίότι στην διαστασή μου δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα ελλάδα 225/50/17, σκέφτομαι όμως να την ακυρώσω διότι περνάνε οι μέρες και να πάω σε τίποτα άλλο.
-
Το 235/45-17 πρέπει να υπάρχει πιο εύκολα ή στην ανάγκη βάλε και 225/45-17 που έχει και στα περίπτερα κι ας κοντύνεις λίγο σε βήμα. Άκου 45 μέρες αναμονή.... Εγώ με 225/60-15 και βρίσκω λάστιχα.... από αμέσως μέχρι σε έναν μήνα! Χαχαχα!
-
154 λάστιχα βλέπω στο reifendirekt.com σ' αυτήν τη διάσταση ...
Μήπως να σκεφτόσουν την αγορά μέσω internet ; -
Για 185/60/R14..?
Continental premium contact 2?Oικογενειακό αυτοκίνητο δεν πάει σε trackdays( ) oύτε στροφιλίκια μόνο συνετή οδήγηση..
Kύριο ζητούμενο η αντοχή και η απουσία θορύβου κύλισης
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το 235/45-17 πρέπει να υπάρχει πιο εύκολα ή στην ανάγκη βάλε και 225/45-17 που έχει και στα περίπτερα κι ας κοντύνεις λίγο σε βήμα. Άκου 45 μέρες αναμονή.... Εγώ με 225/60-15 και βρίσκω λάστιχα.... από αμέσως μέχρι σε έναν μήνα! Χαχαχα!Παραγγελία Continental από το εργοστάσιο εμένα έκαναν 22 ημέρες.
-
Εγώ δεν έχω καταλάβει αν τελικά τα PC2 βγαίνουν και σε 14'
-
Ο χρήστης KWSN_Men έγραψε:
Το 235/45-17 πρέπει να υπάρχει πιο εύκολα ή στην ανάγκη βάλε και 225/45-17 που έχει και στα περίπτερα κι ας κοντύνεις λίγο σε βήμα. Άκου 45 μέρες αναμονή.... Εγώ με 225/60-15 και βρίσκω λάστιχα.... από αμέσως μέχρι σε έναν μήνα! Χαχαχα!
Παραγγελία Continental από το εργοστάσιο εμένα έκαναν 22 ημέρες.
Θα τους πάρω τηλέφωνο αύριο και αν δεν έχουν σαφή εικόνα για το πότε έρχονται τότε θα τα ακυρώσω...
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Για 185/60/R14..?
Continental premium contact 2?Oικογενειακό αυτοκίνητο δεν πάει σε trackdays( ) oύτε στροφιλίκια μόνο συνετή οδήγηση..
Kύριο ζητούμενο η αντοχή και η απουσία θορύβου κύλισης
Michelin HP σε 2 αυτοκίνητα της οικογένειας άνετα ξεπέρασαν τα 60.000 χωρίς προβλήματα και μάλλον ταιριάζουν σε αυτό που θες αν βγαίνουν στην διαστασή σου δεν ξέρω
-
@ Άρης
Στην δικιά μου διάσταση τουλάχιστον εδώ δείχνει ότι βγαίνουν..@ sunset
Από ότι είδα μόνο τα energy saver και τα pilot exalto (120 το ένα στο παραπάνω site ) υπάρχουν.. -
carfanatic μήπως είναι ακριβό το σάιτ;
ΧΕΛ ΓΙΕΑΑΑ βγαίνουν και για 195/60/14
-
Λοιπόν σιγά σιγά ετοιμάζομαι να ρωτήσω τον λαστιχά τι μπορεί να μου βρει σε 225/60-15 γιατί δε λέει να πάω διακοπές στην Κρήτη (ειδικά εκεί) με τελειωμένα λάστιχα.
Λόγω διάστασης δεν τίθεται τόσο θέμα επιλογής, τα διαθέσιμα είναι πολύ λίγα οπότε θα του πω ψάξε να μου πεις τι υπάρχει, με πόσα λεφτά και σε πόσες μέρες και να σε πάρω σε 1-2 μέρες να μου πεις. Τότε αν τίθεται θέμα θα σας ρωτήσω και εδώ για την άποψή σας.
Γενικά αν και όλες οι μάρκες έχουν κάποια μοντέλα στην Ελλάδα ξέρω ότι κυκλοφορούν από Avon (ΖΖ3 που έχω φορέσει και ZV5 που με ενδιαφέρουν), Fulda (progresso που φοράω τώρα), Toyo (CF1 που δεν τρελλαίνομαι, οικογενειακός προσανατολισμός), Vredestein (κάποια όμορφα που νομίζω τα θέλω), Bridgestone (ER300 που μάλλον πρέπει να αποφύγω) και τα ακριβά άρα αποκλεισμένα Michelin Primacy, MXM και Continental PC2. Υπάρχουν ωραία λάστιχα και από Nokian, BFGoodrich, Yoko αλλά δεν ξέρω αν έρχονται Ελλάδα. Kumho, Hankook δεν θυμάμαι. Κόστος υπολογίζω από 400 τα φτηνά μέχρι 600 τα ακριβά που αποφεύγω. -
Καλησπερα!!! Θα βαλω περαστουν λαστιχα σε i30 1.4 (185/65/15 88 H), και θα ηθελα να μου πειτε ποια απο τις τρεις εταιρειες να επιλεξω και αν ειναι ευκολο και το γιατι. Michelin - Bridgestone - Goodyear. Η τοποθετηση θα γινει Τεταρτη, αρα θελω να πιστευω πως καποιος φιλος θα βοηθησει με την γνωμη του μεχρι τοτε. Καλη συνεχεια σε ολους...
ps. Βασικο κριτηριο... καλη προσφυση και ποιοτητα.
Γνωμες για Michelin Aplpin- Michelin PE2
και Bridgestone Turanza ER300
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]